宁夏银川市2020届高三一模英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏银川市2020届高三一模英语试题 WORD版含解析 宁夏 银川市 2020 届高三一模 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、银川市2020年普通高中学科教学质量检测英语试题注意事项:1. 答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写 在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间,将你的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选
2、出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C1. What will Dorothy do on the weekend?A. Go out with her friend. B. Make some plans. C. Work on her paper.2. What was the normal price of the T-shirt?A. $15. B. $30. C. $50.3. What has the woman d
3、ecided to do on Sunday afternoon? A. To attend a wedding. B. To visit an exhibition. C. To meet a friend4. When does the bank close on Saturday?A. At 1:00 pm. B. At 3:00 pm. C. At 4:00 pm5. Where are the speakers?A. In a store. B. In a classroom. C. At a hotel.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每
4、段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完 后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What is the man doing? A. Changing seats on the plane. B. Asking for a window seat. C. Trying to find his seat.7. What is the womans seat number?A. 6A. B. 7A. C. 8A听下面一段对话,回答第8和第9两个
5、小题。8. Why does Diana say sorry to Peter?A. She has to give up her travel planB. She wants to visit another city.C. She needs to put off her test.9. What does Diana want Peter to do?A. Help her with her study. B. Teach a geography lesson. C. Take a book to her friend.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. How did
6、 the woman get to know about third-hand smoke?A. From young smokers. B. From a newspaper article. C. From some smoking parents.11. Why does the man say that he should keep away from babies?A. He is a smoker. B. He wears dirty clothes. C. He has just become a father.12. What does the woman suggest sm
7、oking parents should do?A. Stop smoking altogether.B. Smoke only outside their houses.C. Reduce dangerous matter in cigarettes.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What would Joe probably do during the Thanksgiving holiday?A. Go to a play. B. Stay at home. C. Visit Kingston.14. What is Ariel going to do in Tor
8、onto?A. Attend a party. B. Meet her aunt. C. See a car show.15. Why is Ariel in a hurry to leave?A. To call up Betty. B. To buy some DVDs. C. To pick up Daniel.16. What might be the relationship between the speakers?A. Classmates. B. Fellow workers. C. Guide and tourist.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. How
9、 long has the speaker lived in a big city?A. One year. B. Ten years. C. Eighteen years.18. What is the speakers opinion on public transport?A Its comfortable. B. Its time-saving. C. Its cheap.19. What is good about living in a small town?A. Its safer. B. Its healthier. C. Its more convenient.20. Wha
10、t kind of life does the speaker seem to like most?A. Busy. B. Quiet. C. Colorful.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASouthern Texas is a wonderful spring time destination. The weather is warm and beautiful. During the month of May, visitors will
11、be able to choose from a variety of wonderful festivals and events held throughout the region. Here are some great options for May festivals in southern Texas.Dragonfly Days, Weslaco Insect enthusiasts should stop in Weslaco during the month of May. This time of the year is great for sitting dragonf
12、lies and damselflies. There are over 100 species in the region. Visitors can learn all about the different species while getting to see them as wellSongwriters Showcase Art Festival, Port AransasOne way to enjoy some of the unique art and culture of Texas is to attend this festival. Visitors can enj
13、oy a grand variety of music. It will be held in the evening at the Tarpon Inn Courtyard and visitors can enjoy the beautiful scenery and the music. Music genres range from Folk to Cajun to Rock.Blues on the Hill, Harlingen Blues fans should be sure to visit Harlingen on May 12, 2020. It will be the
14、first event in the summer series held in McKelvey Park. This event offers a variety of Blues artists. Visitors can attend the event for free, and get to enjoy the music while sitting on a blanket of lawn chair in the grass.Beach to Bay Relay Marathon, Corpus Christi This event will be held on May 19
15、, 2020. Running enthusiasts visiting Corpus Christi will have a wonderful time. It is a full marathon, 26 miles, but it is a relay event. Six people run the marathon as a group. The route starts on North Pare Island and travels through Corpus Christi.1. Which festival will you probably choose as a s
16、ports lover?A. Dragonfly Days, WeslacoB. Songwriters Showcase Art Festival, Port AransasC. Blues on the Hill, HarlingenD. Beach to Bay Relay Marathon, Corpus Christi2. What does the underlined word “genres” mean in Paragraph 3?A. Types.B. Characters.C. Visitors.D. Artists.3. Where is the text most l
17、ikely from?A. A diary.B. A guidebook.C. A novel.D. A magazine.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】【分析】这是一篇说明文。这篇文章主要介绍了美丽的得克萨斯州南部,5月期间4个值得选择的节日和活动。【1题详解】细节理解题。根据最后一段中Running enthusiasts visiting Corpus Christi will have a wonderful time. It is a full marathon, 26 miles, but it is a relay event可知访问Corpus Christi的跑
18、步爱好者将会度过一段美好的时光。这是一个全程马拉松,26英里,但它是一个接力项目由此可知,作为一个体育爱好者,你可能会选择Beach to Bay Relay Marathon, Corpus Christi。故选D。2题详解】词义猜测题。根据后文from Folk to Cajun to Rock可知音乐类型从民间音乐到卡真音乐到摇滚音乐。由此可知,划线单词意思为“种类”,故选A。【3题详解】推理判断题。根据文章大意,这篇文章介绍了得克萨斯州南部的一些值得选择的节日和活动。可知应该摘自于导游书。故选B。【点睛】词义猜测题是高考阅读理解中常考题型之一,可以大致分为 定义猜词,可以根据定义信息和
19、举例猜测词义。如文中常用refer to, be called或thats to say, such as等。 逻辑猜词可以根据同义词、反义词、因果关系词等猜测词义,例如,similarly, the same as, but, however, while, on the other hand, since ,because等,所猜词与这些提示词前/后面部分的含义一样、相反或是前因后果。 语法猜词,可以根据构词法,再结合上下文进行猜词。 语境猜词,猜测词义离不开上下文的语境,通过上下文提供的情景和线索进行合理的分析,同时还要关注其所在的整段及整篇文章。 指代猜词即找出人称代词、指示代词、关系
20、代词或关系副词等所指代的内容,做题时要注意指代词的位置,以便于判断,然后用所找的指代内容替换划线代词,核实其逻辑、意义、位置等是否一致,最后比较所找部分与选项,确定意思最接近的选项。如第二小题,根据后文from Folk to Cajun to Rock可知音乐类型从民间音乐到卡真音乐到摇滚音乐。由此可知,划线单词意思为“种类”,故选A。BWith bushfires continuing to swallow different parts of Australia, a local zoo in New South Wales - the state which is the easies
21、t to catch fire - has hit the headlines with a heartwarming story.Right in the line of a bushfire, the keepers of Mogo Wildlife Park managed to protect all 200 animals from harm after they received evacuation orders, according to reports.Netizens were quick to react on social media and praised the b
22、ravery of the zoo keeper and staffs, as they stayed and managed to protect animals from uncontrolled fires and even sheltered some at their own house.The 40-year-old zoo keeper, Chad Staples, described the situation as the worst catastrophe, which felt like Armageddon (大决战) here. Luckily, his team h
23、ad made a precise plan ahead of time by moving everything flammable from the area and the larger animals to safe places.Whats remarkable is that as the smaller ones needed extra shelter, Staples decided to take them to his own house.“Right now in my house there are animals of all descriptions in all
24、 the different rooms. They are safe and protected not a single animal lost,” he said.BBC news also mentioned that “theres a tiger to the back of the house.”Some media outlets highlighted the “heroic job” in their headlines. Online users also reacted with thumbs-up and were glad to see all the staff
25、and animals coming through the horrific fire.Located in the southern coast of New South Wales, Mogo Wildlife Park houses Australias largest collection of primates, also including different and unique animals such as zebras, giraffes, rhinos and red pandas.4. New South Wales hits the headlines becaus
26、e of _.A. its famous zooB. its endangered animalsC. the heartwarming eventD. being easy to catch fire5 Which of the following is true about Mogo Wildlife Park?A. It belongs to Chad Staples.B. None of the animals is missing.C. It merely holds rare animal species.D. Extra shelters were built for emerg
27、encies.6. Which word can probably describe Chad Staples?A. Irresponsible.B. Considerate.C. Selfish.D. Energetic.7. Which of the following is the best title for the passage?A. The Heroic Job.B. The Horrific Fire.C. The Extinct Animals.D. The Brave Zoo Keeper.【答案】4. C 5. B 6. B 7. D【解析】这是一篇记叙文。主要记叙了澳大
28、利亚新南威尔士州一家当地动物园中动物管理员在接到森林大火的疏散令后,留下来保护动物免受失控火灾的伤害,甚至把一些动物关在自己家里,成功地保护了所有200只动物。网友和媒体都对这一行为表示赞赏。【4题详解】细节理解题。根据第一段With bushfires continuing to swallow different parts of Australia, a local zoo in New South Wales - the state which is the easiest to catch fire - has hit the headlines with a heartwarmin
29、g story.可知澳大利亚新南威尔士州是最容易发生火灾的地方,由于丛林大火继续吞噬澳大利亚各地,新南威尔士州的一家当地动物园最近以一则温暖人心的故事登上了新闻头条。由此可知,新南威尔士州因为这个温暖人心的事件而成为头条新闻。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第六段“Right now in my house there are animals of all descriptions in all the different rooms. They are safe and protected not a single animal lost,” he said.可知“现在在我的房子里,所同
30、的房间里有各种各样的动物。他们很安全,受到保护没有一只动物失踪,”他说。由此可知,Mogo野生动物园没有一只动物失踪。故选B。【6题详解】推理判断题。根据第四段中Luckily, his team had made a precise plan ahead of time by moving everything flammable from the area and the larger animals to safe places.可知幸运的是,他的团队提前制定了一个精确的计划,将所有易燃物品从该地区移走,并将大型动物转移到安全的地方。由此可推知,Chad Staples是个考虑周全的人。
31、故选B。【7题详解】主旨大意题。根据第一段With bushfires continuing to swallow different parts of Australia, a local zoo in New South Wales - the state which is the easiest to catch fire - has hit the headlines with a heartwarming story.可知澳大利亚新南威尔士州是最容易发生火灾的地方,由于丛林大火继续吞噬澳大利亚各地,新南威尔士州的一家当地动物园最近以一则温暖人心的故事登上了新闻头条。结合文章主要记叙了
32、澳大利亚新南威尔士州一家当地动物园中动物管理员在接到森林大火的疏散令后,留下来保护动物免受失控火灾的伤害,甚至把一些动物关在自己家里,成功地保护了所有200只动物。网友和媒体都对这一行为表示赞赏。由此可知,故D选项“勇敢的动物园管理员”符合文章标题。故选D。CChina Science Daily announced Thursday that it has used software to automatically generate news stories about the latest discoveries from the worlds leading science journ
33、als. The robot science reporter called “Xiaoke”, was co-created by the newspaper and researchers from Peking University in about half a year.It is the latest case of Chinese news organizations using computer technology to create content. According to its inventors, Xiaoke has generated over 200 stor
34、ies based on the English abstract of papers published in journals such as Science, Nature, Cell and the New England Journal of Medicine.Before publication, the automatically generated articles will go through a review process. A group of scientists and the newspapers editors will check the content o
35、r give supplementary (补充的) information.Zhang Mingwei, head of the program and vice editor-in-chief of the newspaper, said inventors would make Xiaoke a “cross-linguistic (跨语言的) academic secretary” to help Chinese scientists overcome language barriers and have easy and quick access to the latest scie
36、ntific advances in English-language publication. Lead researcher Wan Xiaojun, of Peking University in charge of the systems design and technology, stressed that the content generation tool could do far more than translation. According to Wan, Xiaoke is good at selecting complex words and sentences,
37、which can help turn articles full of confusing technical terms into easy and readable news reports.The readers of the robot reporter is not limited to professionals but also includes the general public. Science reporting is important in spreading information about discoveries and in popularizing kno
38、wledge to people.8. What can we learn about “Xiaoke”?A. It is a professional translator.B. It has the most advanced AI.C. It can make up fiction stories.D. It generates science news reports.9. What do people need to do to improve Xiaokes work?A. Upgrade the artificial intelligence.B. Select complex
39、words and sentences.C. Check the content and add information.D. Help it get the latest scientific advances.10. In which section of a newspaper may this text appear?A. Science.B. Education.C. Entertainment.D. Health.11. What is the text mainly about?A. The robot writer of science news.B. The readers
40、of the science reports.C. The editor-in-chief of the newspaper.D. The latest case of news organizations.【答案】8. D 9. C 10. A 11. A【解析】这是一篇说明文。本文主要讲述了名为“Xiaoke”的人工智能应用于科学新闻报道的创作领域中,是人工智能更好地服务人类的一个创新点。文章还介绍了人们对此的看法。【8题详解】细节理解题。根据第一段中China Science Daily announced Thursday that it has used software to au
41、tomatically generate news stories about the latest discoveries from the worlds leading science journals.可知中国科学日报周四宣布,它已经使用软件从世界领先的科学期刊上自动生成关于最新发现的新闻报道。由此可知,Xiaoke产生了很多科学新闻报道。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第三段中A group of scientists and the newspapers editors will check the content or give supplementary (补充的) info
42、rmation.可知一组科学家和报纸的编辑将检查内容或提供补充信息。由此可知,人们需要检查内容并添加信息,来提高Xiaoke的工作。故选C。【10题详解】推理判断题。根据本文主要关于人工智能应用于科学领域的新闻报道。由此可推知,这篇文章可能出现在报纸的科学版面。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段China Science Daily announced Thursday that it has used software to automatically generate news stories about the latest discoveries from the world
43、s leading science journals. The robot science reporter, called “Xiaoke”, was co-created by the newspaper and researchers from Peking University in about half a year.可知中国科学日报周四宣布,它已经使用软件从世界领先的科学期刊上自动生成关于最新发现的新闻报道。机器人科学的记者名叫“Xiaoke”,是由该报和北京大学的研究人员在大约半年的时间里共同创造的。结合本文主要讲述了人工智能应用于科学新闻报道的创作领域中,是人工智能更好地服务人
44、类的一个创新点。故选A。DRoyal Dutch Shell is launching a $ 300 million and forestry program, at a time when an increasing number of oil companies are putting money in carbon offset (碳补偿)plans to meet climate goals. The company will spend the money over the next three years on projects to store carbon, includin
45、g large forests in the Netherlands and Spain, and will start offering motorists the option of purchasing carbon offsets when they buy petrol at the pump.The executives of the company explained that these carbon offset projects were a new business opportunity for Shell, as well as a way to meet its c
46、limate targets. “We believe that over time we will be building a business, because these carbon credits will become more valuable as carbon becomes more limited, they said. Shell recently decided to cut its net carbon footprint (碳排放)by 2-3 percent in five years, which includes emissions (排放)from the
47、 products it sells. The company plans to produce carbon credits from the forestry projects, then sell these credits on to customers buying its oil and gas products, or apply the credits to its own operations to lower its carbon footprint.Plants absorb carbon dioxide as they grow and restoring forest
48、s and other natural areas is considered one of the simplest ways to store carbon. However, the voluntary market for carbon credits based on forestry projects has its critics, as projects in developing countries can be hard to monitor. Shells move has also been criticized by some environmentalists. T
49、hey worried that there was a risk of greenwash when companies invested in forestry projects. There is an entire debate about whether forestry projects truly reduce emissions or not, they said, pointing out that planting in one area could cause deforestation (滥伐森林)to another.Shell said it would rely
50、on the third party to ensure its forest program to meet the Voluntary Carbon Standard and strict biodiversity requirements. Mark Lewis, head of climate change investment research at BNP Paribas, said, Planting trees to offset emissions, as far as it goes, is a step in the right direction.12. What is
51、 popular among oil companies these days?A. Studying climate changes.B. Launching forestry programs.C. Working out carbon offset plans.D. Attracting motorists to buy their petrol.13. How will Shell Company make profits from its carbon offset projects?A. By quitting the emissions of its products.B. By
52、 reducing its carbon footprint by a quarter.C. By limiting the oil used by its own operations.D. By putting carbon credits it produces on the market.14. What concerns some environmentalists about forestry project?A. The projects cant really stop carbon emissions.B. The projects are hard to monitor i
53、n poor countries.C. The projects may lead to deforestation in other forests.D. The projects havent met strict biodiversity requirements.15. What does the underlined word greenwash in paragraph 3 mean?A. Discount.B. Cheat.C. Decline.D. Change.【答案】12. C 13. D 14. C 15. B【解析】这是一篇说明文。文章讲述了如今越来越多的石油公司正将资
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
