宁夏银川市宁夏大学附属中学2020-2021学年高二英语下学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏 银川市 大学 附属中学 2020 2021 学年 英语 下学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏银川市宁夏大学附属中学2020-2021学年高二英语下学期第一次月考试题(含解析)第一部分 听力(每题1.5分,共30分。)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)1. Where does the conversation take place?A. In a kitchen. B. In a garage. C. In a grocery store.2. How old was Elvis when he died?A. 77 years old. B. 42 years old. C. 50 years old.3.What does the man wish he cou
2、ld do?A. Ride on a train. B. Write an article. C. Travel around the world.4. Why did the boy spit the cookie out?A. It has too much milk. B. It was too hard. C. It was too hot.5. What are the speakers mainly talking about?A. Birds. B. The womans yard. C. Food from the grocery store.第二节(共15小题;每小题1.5分
3、,满分22.5分)听下面一段对话,回答以下小题。6. What is the probable relationship between the speakers?A. Teacher and student. B. Parent and child. C. Boss and employee.7. How does the woman most likely feel?A. Annoyed. B. Let down. C. Sorry听下面一段对话,回答以下小题。8. What are the speakers planning to do?A. Go to a yoga class. B.
4、 Go on a hike. C. Have a race.9. What is the woman worried about?A The snakes. B. Getting lost. C. Getting too tired.听下面一段对话,回答以下小题。10. What does the man always get from the food truck?A. A burger. B. Bacon jam. C. A cheese sandwich.11. What was the woman doing around 8:00 a.m.?A. Working. B. Having
5、 breakfast. C. Enjoying a morning coffee12. Why do the speakers need to hurry up?A. So there will be food left. B. Since theyre already late.C. So they wont miss too much work.听下面一段对话,回答以下小题。13. Who ranked the number one hotel in the world?A. A popular website. B. A famous newspaper. C. A high-quali
6、ty magazine.14. What do all the rooms in the hotel have?A. Balconies. B. King-size beds. C. Direct access to private pools.15. What do people mainly go to the hotel for?A. Shopping. B. Relaxing. C. Enjoying the club.16. What may have changed the womans mind about the hotel?A. The area around the hot
7、el. B. The price of the rooms.C. The food that is available.听下面一段独白,回答以下小题。17. What is the weather like in the Southern states?A. Sunny. B. Snowy. C. Rainy.18. How much rainfall has been reported in some Texas stations?A. 2 inches. B. 15 inches. C. 24 inches.19. In which state is the temperature rat
8、her high according to the talk?A. Florida. B. Arizona. C. Texas.20. What can we infer from the talk?A. The weather in the USA is very pleasant now.B. The weather conditions are very poor in the USA.C. The weather conditions vary greatly in the USA.第二部分 阅读理解第一节 阅读下列短文,从每题所给的A, B, C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将
9、该项涂黑。(共 15小题;每小题 2分,满分 30分)ATired of your summer break? Here comes a list of best sellers on ABorn a CrimeBy Noah TrevorBorn a Crime is the story of a naughty young boy in South Africa, who grows into a restless young man, the author of the book, as he struggles to find himself in a world where he w
10、as never supposed to exist. It is also the story of that young mans relationship with his fearless and religious mother. “Dont cry, Trevor. Trevor, listen. Listen to me. Listen.” “My child, you must look on the bright side.” It was Mothers faith and positive attitude that shaped the young man.How It
11、 Feels to FloatBy Helaia FoxIf youre looking for a moving story that explores themes of mental illness, grief (悲痛), and love, pick up a copy of How It Feels to Float and follow Biz as she comes of age. This moving novel will stay with you long after you finish reading it.Two Can Keep a SecretBy Kare
12、n M. MeManusPut on your crime-solving cap and get swept away in this thriller about a girl, a boy, and a string of unsolved murders. As threats and clues pile up, youll be burning the midnight oil trying to finish the book before dawn.DuneBy Frank HerbertIf the Star Wars movies have made you fall in
13、 love with the space opera, eventually youre going to read Frank Herberts most famous creation. The story of centuries-old political plotting about warring factions (派系) battling over control of the extremely valuable planet Arrakis is a classic and remains a wonderful introduction to the larger, mo
14、re complex world of science fiction just beyond the Star Wars trilogies.1. Which books are about growth?A. How It Feels to Float and Two Can Keep a Secret.B. Born a Crime and How It Feels to Float.C. Two Can Keep a Secret and Dune.D. How It Feels to Float and Dune.2. What is Two Can Keep a Secret ma
15、inly about?A. Challenges of growing up.B. A girls space adventures.C. battling for control of another planet.D. The murders remaining to be settled.3. What kind of book is Dune?A. A love story.B. A science-fiction story.C. An autobiography.D. A fairy tale.【答案】1. B 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了亚马逊网站
16、畅销的几本书。【1题详解】细节理解题。由Born a Crime下的“Born a Crime is the story of a naughty young boy in South Africa, who grows into a restless young man, the author of the book, as he struggles to find himself in a world where he was never supposed to exist.”(天生罪犯讲述的是南非一个淘气的小男孩成长为一个躁动不安的年轻人的故事,作为这本书的作者,他努力在一个他不应该存在
17、的世界里找到自己。),How It Feels to Float下的“If youre looking for a moving story that explores themes of mental illness, grief (悲痛), and love, pick up a copy of How It Feels to Float and follow Biz as she comes of age.”(如果你正在寻找一个感人的故事,探讨精神疾病、悲伤和爱的主题,那就拿起一本漂泊的感觉吧,跟着比兹长大。),Two Can Keep a Secret下的“Put on your cr
18、ime-solving cap and get swept away in this thriller about a girl, a boy, and a string of unsolved murders.”(戴上你的破案帽,在这部关于一个女孩,一个男孩,和一连串未解的谋杀案的惊悚中一网打尽。),Dune下的“The story of centuries-old political plotting about warring factions (派系) battling over control of the extremely valuable planet Arrakis is a
19、 classic and remains a wonderful introduction to the larger, more complex world of science fiction just beyond the Star Wars trilogies.”(这部有着数百年历史的政治阴谋故事,讲述了交战派系争夺对极为宝贵的阿拉基斯星球的控制权的故事,是一部经典之作,也是对星球大战三部曲之外更大、更复杂的科幻世界的精彩介绍。),可知Born a Crime和How It Feels to Float是关于成长的书籍。故选B项。【2题详解】细节理解题。由Two Can Keep a
20、Secret下的“Put on your crime-solving cap and get swept away in this thriller about a girl, a boy, and a string of unsolved murders.”(戴上你的破案帽,在这部关于一个女孩,一个男孩,和一连串未解的谋杀案的惊悚中一网打尽。),可知谋杀案还未解决,说明Two Can Keep a Secret主要关于还未破案的谋杀案的故事。故选D项。【3题详解】细节理解题。由Dune下的“The story of centuries-old political plotting about
21、 warring factions (派系) battling over control of the extremely valuable planet Arrakis is a classic and remains a wonderful introduction to the larger, more complex world of science fiction just beyond the Star Wars trilogies.”(这部有着数百年历史的政治阴谋故事,讲述了交战派系争夺对极为宝贵的阿拉基斯星球的控制权的故事,是一部经典之作,也是对星球大战三部曲之外更大、更复杂的
22、科幻世界的精彩介绍。),可知Dune是对星球大战三部曲之外更大、更复杂的科幻世界的精彩介绍,说明Dune是科幻故事。故选B项。BIn the first term of college, Professor Kelly lectured us in his Acting 1 class about the importance of taking the business of acting seriously. As I prepare to take on my senior year, I think back on the first term and I consider my se
23、riousness and my love for the art of theatre. Im pleased to say that, for the most part, my determination remains as strong as ever.Even after Ive learned about the difficulties and the heartbreak that go with working as an actor, I know that it is still the right path for me. Something Professor Ke
24、lly said in that first acting class has stuck with me through these last three years. He said, Every actor chooses to act for their own reasons personally I do it because I have to. I have to perform. Its who l am. For as long as Ive been performing, Ive wondered how to best describe why I do what I
25、 do. Professor Kelly answered that question for me that day.When I was little and first imagined what it would be like to be a real actor, I would imagine being known about by many people someday. However, I never actually wanted that. I act because no matter what is going on in my life,no matter ho
26、w stressed I am with whats happening outside of or during practices, when Im on stage, Im home and Im me.Many parents will feel worried about their childrens choosing to be an actor. Some will be surprised. My parents are just exceptions. They knew from the start that nothing was going to keep me fr
27、om doing what I love.4. What did Professor Kellys words make the author realize?A. She did acting out of love.B. She really had a gift for acting.C. She would face many challenges.D. She must work hard to learn acting.5. What does the underlined word that in paragraph 3 refer to?A. Imagining being a
28、n actor.B. Being on stage.C. Becoming famous one day.D. Being devoted to theatre.6. How do the authors parents feel about her choice?A. Content.B. Sympathetic.C. Concerned.D. Disappointed.7. What is the author mainly talking about in the text?A. Why she chose acting.B. Who inspired her to act.C. How
29、 acting changed her life.D. What she learned about acting.【答案】4. A 5. C 6. B 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者以自己的表演求学经历告诉我们一个道理:你坚守一个职业的初心就是成为你自己。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“As I prepare to take on my senior year, I think back on the first term and I consider my seriousness and my love for the art of theatre.”(当我准备进
30、入大四的时候,我回想起第一学期,我意识到我对戏剧艺术的认真和热爱。)可知,Kelly教授的话让作者意识到自己学表演是出于热爱。故选A项。【5题详解】词句猜测题。根据文章第三段划线词前句“I would imagine being known about by many people someday.”(我可以想象有一天会被很多人所了解。)可知,that指的是有一天变得有名。故选C项。【6题详解】推理判断题。根据文章最后一段“My parents are just exceptions. They knew from the start that nothing was going to kee
31、p me from doing what I love.”(我的父母只是例外。他们从一开始就知道没有什么能阻止我做我喜欢的事情。)可知,作者父母对于自己的选择持赞同态度。故选B项。7题详解】主旨大意题。根据文章第二段“For as long as Ive been performing, Ive wondered how to best describe why I do what I do. Professor Kelly answered that question for me that day.”(自从我开始表演以来,我一直想知道如何最好地描述我为什么要做我所做的事。Kelly教授那天
32、为我回答了这个问题。)及全文内容可知,文章作者讲述的是她选择表演的原因。故选A项。CThere is such a group of singers in the western musical circle at present, who enter the business as online celebrities (名人)and then become top idols and giant stars globally. They become popular for their videos online and then they are discovered by talent
33、 agents and gradually cause huge storms in the musical circle. Troye Sivan, a singer who is nicknamed “chuoye”, became popular on YouTube from an early age.As a popular video sharing website, YouTube has given rise to plenty of stars, creating a new celebrity culture. Providing a platform where anyo
34、ne can post videos, YouTube presents the opportunity for anyone to achieve fame by simply uploading a short video. Sivan has been making YouTube videos since he was 12 to show his singing talent. In the digital age, Sivan has already developed large devoted audience online and his touching video blo
35、gs have earned him extreme popularity.A survey has showed that US teenagers are more attracted to YouTube stars, which is a surprising result. YouTube stars are judged to be more attractive, outstanding and related than traditional stars. Looking at the survey comments and feedback, teens enjoy a cl
36、ose and real experience with YouTube celebrities, who arent carefully directed by design. Teens also say they appreciate YouTube stars, sense of humor and risk-taking spirit, which are often limited by Hollywood stars. As a result, singers who make their first show in the traditional way no longer h
37、ave a complete advantage in front of the audience. Online platforms open up a lot of doors for people. They become the best place to be discovered.8. Why is Troye Sivan mentioned in Paragraph 1?A. To give an example for the topic.B. To uncover the secret of success online.C. To add more background i
38、nformation.D. To introduce the topic of the passage.9. What made Troye Sivan a success according to the author?A. Learning to sing at an early age.B. Developing lots of fans online.C. Sharing his family stories online.D. Starting a different music style.10. Why are YouTube stars so attractive in the
39、 digital age?A. They are more firmly connected with teens.B. They are more hardworking than traditional stars.C. They are often carefully designed.D. They are discovered in a traditional way.11. What is the authors attitude towards online platforms like YouTube?A. Worried.B. Regretful.C. Supportive.
40、D. Doubtful.【答案】8. A 9. B 10. A 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章对例如YouTube这样的网络平台对名人文化的推动作用进行了介绍。【8题详解】推理判断题。根据第一段最后一句“Troye Sivan, a singer who is nicknamed “chuoye”, became popular on YouTube from an early age.”(绰号“chuoye”的歌手Troye Sivan从小就在YouTube上走红。)可知,Troye Sivan就是在YouTube上走红的,根据第二段第一句 “As a popular vid
41、eo sharing website, YouTube has given rise to plenty of stars, creating a new celebrity culture.”(作为一个受欢迎的视频分享网站,YouTube催生了一大批明星,创造了一种新的名人文化。)可知,文章主要是讲YouTube创造了一种新的名人文化。所以第一段中提到Troye Sivan是为了引入文章主题。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“In the digital age, Sivan has already developed large devoted audience onli
42、ne and his touching video blogs have earned him extreme popularity.”(在数字时代,Sivan已经在网上拥有了大量忠实的观众,他的感人视频博客也为他赢得了极高的人气。)可知,Troye Sivan成功的原因是在网上吸引了大量粉丝。故选B。【10题详解】细节理解题。根据最后一段第三句“Looking at the survey comments and feedback, teens enjoy a close and real experience with YouTube celebrities, who arent care
43、fully directed by design.”(看看调查的评论和反馈,青少年喜欢与YouTube名人亲密而真实的体验,这些名人不是被精心设计的。)可知,在数字时代,YouTube明星如此吸引人是因为他们与青少年的联系更加紧密。故选A。【11题详解】推理判断题。根据最后一段最后两句“Online platforms open up a lot of doors for people. They become the best place to be discovered.”(网络平台为人们打开了很多扇门。它们成为了最容易被发现的地方。)可知,作者对网络平台持支持态度。故选C。DA rece
44、nt study showed that the experiences children have in their first few years are important. These experiences affect the development of the brain. When children receive more attention, they often have higher IQs. Babies receive information when they see, hear and feel things, which makes connections
45、between different parts of the brain. There are a hundred trillion connections in the brain o a three-year-old child.Researcher Judit Gervain tested how good newborns are at telling different sound patterns. The researchers produced images o the brains of babies as they heard different sound pattern
46、s. For example5one order was mubaba. This is the pattern A -B B”. Another order was mubage. This is the pattern A-BC”. The images showed that the part of the brain responsible for speech was more active during the AB-B” pattern. This shows that babies can tell the difference between different patter
47、ns. They also were sensitive(敏感)to where it occurred in the order.Gervain is excited by these findings because the order of sounds is the base of words and grammar, Position is key to language, she says. If something is at the beginning or at the end, it makes a big difference: John caught the bear
48、is very different from The bear caught John.Researchers led by scientist Patricia Kuhl have found that language delivered by televisions, audio books, the Internet, or smartphonesno matter how educational doesnt appear to be enough for childrens brain development. They carried out a study of nine-mo
49、nth-old American babies. They expected the first group whod watched videos in Chinese to show the same kind of learning as the second group who were brought face-to- face with the same sounds. Instead they found a huge difference. The babies in the second group were able to distinguish (辨别)between s
50、imilar Chinese sounds as well as native listeners. But the other babies-regardless of whether they had watched the video or listened to the audio-learned nothing.12. Why are early experiences so important to children according to the study?A. They can show connections in their brains.B. They can inc
51、rease new information of IQs.C. They can offer children more attention,D. They can help to develop their brains.13. How was the research carried out?A. By recognizing babies5 different appearances.B. By producing images of new words for babies,C. By testing how babies brains learn to speak language.
52、D. By checking babies brains to identify different sound patterns.14. Why is Gervain excited about the findings?A. Grammar is important in learning languages,B. Different orders of sounds have different meanings.C. The order of words comes from its grammar meaning.D. Different languages have differe
53、nt grammar rules.15. What is Patricia Kuhl most likely to agree?A. Learning Chinese is of great benefit to babies brains.B. Babies are better than adults in learning a foreign language.C. Face-to-face communication can improve babies brains.D. Babies learn a lot from television, audio books or the I
54、nternet.【答案】12. D 13. D 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。通过研究表明,孩子们早期经历很重要。这些经历会影响大脑的发育。当孩子得到更多的关注时,他们的智商通常会更高。【12题详解】细节理解题。根据第一段第二句“These experiences affect the development of the brain. ”(这些经历会影响大脑的发育。)可知,早期经历对孩子如此重要是因为它们可以帮助发育孩子的大脑。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第二段第一句“Researcher Judit Gervain tested how good newb
55、orns are at telling different sound patterns.”(研究人员朱迪特格尔万测试了新生儿辨别不同声音模式的能力。)可知,这个研究是通过检查婴儿的大脑如何识别不同的声音模式来实施的。故选D。【14题详解】细节理解题。根据第三段第一句“Gervain is excited by these findings because the order of sounds is the base of words and grammar, Position is key to language, she says. If something is at the begi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387089.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级下册语文课件《路旁的橡树》_人教新课标版.ppt
