2020版高考英语二轮复习专项技能保分练四推理判断题20191211464.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 高考 英语 二轮 复习 专项 技能 保分练四 推理 判断 20191211464
- 资源描述:
-
1、专项技能保分练(四)推理判断题A2019河北九校联考Downeys mother spent one year studying abroad through an international exchange program with a French school. She often talked about how exciting and interesting the experience was. So, even before finishing high school, Downey had decided to follow suit one day.Downey bega
2、n studying architecture at Lehigh University in Bethlehem, Pennsylvania in 2004. Near the end of her second year, she started to feel unhappy with her school and decided it was time to study abroad.US. colleges and universities commonly have joint programs with foreign schools that permit student ex
3、changes. These programs usually last half a school year or sometimes a whole school year. The classes students take abroad usually give them credits toward their degree. In a fouryear degree program, the third year is the most common time for American college students to study abroad. Many students
4、think they need a change before what is usually their final and most difficult year of study.Downey said her school did not want her to go at first. The architecture program at Lehigh was very intense, and her professors were worried she might miss learning important material. However, she was event
5、ually able to get special permission to study internationally for a whole year. During the fall term in 2006, she attended a Danish international school in Copenhagen, Denmark, explaining she did so because Danish architects are well known for their housing design.Young adult as she was, she had to
6、deal with travel documents and many other issues (问题) on her own. Overcoming the language barrier is the biggest challenge of studying abroad. However, she had a lot of emotional (情感的) and financial support from her family. She learned life lessons and made friendships and memories that have lasted
7、to this day. She said, “The more youre out of your comfort zone, the more rewarding the experience is in the end.”体裁:记叙文题材:个人经历主题:出国留学【语篇解读】这是一篇记叙文,讲述了主人公Downey在大二的时候决定出国留学的经历。【难句分析】During the fall term in 2006, she attended a Danish international school in Copenhagen, Denmark, explaining she did so
8、 because Danish architects are well known for their housing design.分析:句中的she did so because Danish architects. design是现在分词explaining的宾语,explaining. design是现在分词短语作伴随状语。译文:在2006年的秋季学期,她就读于丹麦哥本哈根的一所丹麦国际学校,她解释说这样做是因为丹麦建筑师以其设计住房而闻名。【短语积累】follow suit跟着某人做,仿效某人All the restaurants started to offer healthy f
9、ood items and McDonalds felt they needed to follow suit.所有饭店都开始提供健康的食物,麦当劳认为自己也需要跟着做。1What does Downeys mother mean to Downey?AA friend. BA dreamer.CAn example. DAn expert.答案与解析:C考查细节理解。根据第一段“Downeys mother spent one year studying abroad through an international exchange program with a French school
10、. even before finishing high school, Downey had decided to follow suit one day”可知,Downey的妈妈曾经出国留过学,且对自己的留学经历津津乐道,这让Downey在高中没毕业时就想未来效仿妈妈去留学。由此可推知,Downey的妈妈在Downey眼中是优秀的榜样,故选C项。2Why did Downey finally decide to study abroad?AHer mother asked her to do so.BHer school didnt live up to her expectations.
11、CShe disliked studying architecture.DThe joint programs gave her much inspiration.答案与解析:B考查细节理解。根据第二段“she started to feel unhappy with her school and decided it was time to study abroad”可知,最终导致她做出出国留学决定的是她对她所在的大学不是很满意,即这所大学满足不了她的期望。故选B项。3What made Downey choose the Danish international school?AThe f
12、amous learned professors.BThe casual learning environment.CThe impressive academic reputation.DThe favorable geographical location.答案与解析:C考查细节理解。根据第四段的“because Danish architects are well known for their housing design”可知,Downey选择丹麦的国际学校是因为丹麦的建筑师以其住宅设计闻名,故选C项。4What can we infer according to the last
13、paragraph?AIt was not easy for Downey to study abroad.BThe comfortable life is likely to ruin the future life.CDowney was too young to take care of herself.DDowneys parents could hardly afford her education.答案与解析:A考查推理判断。根据尾段的内容可知,Downey在国外不得不独自处理许多问题,比如克服语言障碍,还要走出自己的舒适区等,也就是说留学的生活并不容易,故选A项。B2019广州调
14、研Across the world, studies have consistently found that girls perform significantly better than boys in reading. These studies show that girls typically read more frequently than boys, and have a more positive attitude towards reading.There are several reasons that help explain these genderbased dif
15、ferences. Parents read more with their daughters. This sends a strong and early message that books are for girls, as well as equipping girls with a significant advantage. Recent research has found even though boys read less frequently than girls, girls still receive more encouragement to read from t
16、heir parents.So how can parents and educators help bridge this socially engineered gap for boys reading?To improve boys reading performance, parents and educators may look for ways to connect boys with reading. This has led to discussion about the importance of promoting socalled boyfriendly books t
17、hat boys supposedly prefer. These are typically assumed to be nonfiction works, as many people believed that boys prefer to read nonfiction.But this belief is not supported by recent research, which in fact suggests boys are more likely to choose to read fiction than nonfiction. Encouraging all boys
18、 to read nonfiction under the mistaken belief that it is their preference may actually be harmful. Fiction readers read more frequently and demonstrate faster language learning and higher language ability.Besides encouraging more fiction reading, there are a number of ways that we can help connect b
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
