2020版高考英语总复习 Unit 5 The power of nature高考题型分组训练 新人教版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语总复习 Unit The power of nature高考题型分组训练 新人教版选修6 2020 高考 英语 复习 nature 题型 分组 训练 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 5 The power of nature高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解ACheck out our tsunami facts and learn some interesting information related to these great walls of water that can cause so much destruction. Find out what causes tsunamis and read about some recent examples of tsunamis that have occurre
2、d around the globe.The Japanese word for tsunami means harbor wave.Tsunamis are sometimes referred to as tidal (受潮汐影响的) waves but this term has fallen out of favour because tsunamis are not related to tides.Tsunamis are huge waves of water that are usually caused by earthquakes or volcanic eruptions
3、.As a tsunami approaches the shore(海岸), water may move back from the coast. If it is shallow(浅的) enough the water may be pulled back hundreds of metres. If you are in the area, you can know that a tsunami is on the way when you see this phenomenon.Regions in tsunami danger zones often have warning s
4、ystems in place to give people as much time as possible to move to a safe place.When tsunamis hit shallow water (often near the coast) they slow down but increase in height.An earthquake in the Indian Ocean off Indonesia in December 2004 caused a tsunami that killed over 200,000 people in 12 countri
5、es.In March 2011, the Tohoku earthquake off the eastern coast of Japan caused a tsunami that was a major factor in the death of over 15,000 people.The tsunami waves created by the Tohoku earthquake reached heights of over 40 metres in some areas, wiping out coastal towns and causing a number of nucl
6、ear accidents.语篇解读:本文是一篇说明文,简要介绍了有关海啸的一些基本常识。1How many causes of tsunamis are mentioned in the text?AOne. BTwo.CThree. DFour.解析细节理解题。由第四段可知,海啸通常是由地震或火山爆发引起的。答案B2In the Tohoku earthquake over 15,000 people died mainly because of _.Athe earthquake itselfBthe lack of warning systemsCthe tsunami caused
7、by the earthquakeDthe nuclear accidents caused by the tsunami解析细节理解题。根据倒数第二段“.a tsunami that was a major factor in the death of over 15,000 people.”可知,在2011年日本大地震中,海啸是造成超过15000人死亡的主要原因。故C项正确。答案C3The text is developed mainly by _.Alisting some factsBgiving some examplesCproviding some numbersDmaking
8、some comparisons解析写作手法题。本文主要列举了一些关于海啸的基本常识和事实。故A项正确。答案AB(2018厦门高三检测)A study by the British government has discovered the mental wellbeing of the countrys teenage girls has worsened.The survey, which included 30,000 14yearold students in 2005 and 2014, showed 37 percent of girls with psychological st
9、ress, up from 34 percent in 2005. British boys stress level was actually seen to fall over the same time period, from 17 percent to 15 percent. The reports authors pointed out the “appearance of the social media age” could be a major contributing factor for increasing stress among teenage British gi
10、rls.“The adolescent years are a time of rapid physical, cognitive and emotional development,” Pam Ramsden, a lecturer in psychology at the University of Bradford in the United Kingdom, wrote in a blog post. “Teenagers interact with people in order to learn how to become competent adults. In the past
11、, they would engage with parents, teachers and other adults in their community as well as extended family members and friends. Now we can also add social media to that list of social and emotional development.”Throughout adolescence, girls and boys develop characteristics like confidence and selfcon
12、trol. Since teenage brains have not completely developed, teens dont have the cognitive awareness and impulse control to keep from posting inappropriate content. Furthermore, this content can easily be circulated far and wide with disastrous implications.“Social media can also feed into girls insecu
13、rities about their appearance,” Ramsden said.“These sites are often filled with images of people with body type unattainable to the normal person. However, these images and the messages tied to them creep into social standards.”“Social media allows girls to make comparisons among friends as well as
14、celebrities and then provides them with solutions such as extreme dieting tips and workouts to reach their goals,” Ramsden said. “Concerns about body image can negatively impact their quality of life preventing them from having healthy relationships and taking up time that could be better spent deve
15、loping other aspects of their personalities.” 语篇解读:本文是一篇科普说明文。英国政府一项研究发现,英国女生的心理健康变得越来越糟;分析表明,社交媒体时代的出现是英国女生心理压力加大的主要因素。4How does the survey tell us the negative impact of social media?ABy making experiments.BBy raising a question.CBy making comparisons.DBy analyzing causes and effects.解析写作手法题。通读全文可
16、知,文章第一、二段分析了社交媒体对女生的影响造成的结果:女生的心理压力比男生大,心理越来越不健康;第三到六段详细说明了社交媒体对女生造成影响的表现、缘由。据此可知,本文是通过分析影响的起因和影响的结果来告诉我们社交媒体对女生产生的负面影响。故选D。答案D5What is Ramsdens attitude toward the images with fine body shape?ASupportive. BIndifferent.CCritical. DConcerned.解析观点态度题。根据最后一段最后一句可知,Ramsden对关注身材是持批评态度的。故选C。答案C6According
17、to the last paragraph, it is necessary for teenagers _.Ato get rid of the bad effects of social mediaBto follow the celebrities exampleCto be concerned about their body imageDto make comparisons among friends解析推理判断题。通读最后一段可知,该段主要阐述了社交媒体对青少年尤其是女生造成的负面影响,包括在朋友之间形成攀比心理、把时间浪费在过度关注身材上等;据此可以判断,青少年应当消除社交媒体
18、的负面影响。故选A。答案A7What does this text mainly tell us?AThe wellbeing of teenagers in Britain.BThe social medias negative effect on teenagers.CThe development of teenagers in Britain.DHow to interact with teenagers in Britain.解析主旨大意题。通读全文可知,本文主要论述了社交媒体对英国青少年尤其是女生的负面影响,包括在朋友中形成攀比心理、过度关注身材而忽视其他能力的发展,形成心理压力等
19、,B项最能概括文意。故选B。答案BC(2018中央民族大学附属中学月考)“Plants were expected to get larger with increased carbon dioxide in atmosphere, but changes in temperature, humidity and nutrient availability seem to have trumped the benefits of increased carbon dioxide,” said researchers from the National University of Singapo
20、re.45 percent of the species studied now reach smaller adult sizes than they did in the past. The researchers pointed out that warmer temperatures and changing habitats, caused by climate change, are possible reasons for shrinking creatures.“We do not yet know the mechanisms involved, or why some or
21、ganisms are getting smaller while others are unaffected,” the researchers said. “Until we understand more, we could be risking negative consequences that we cant yet quantify.”The change was big in coldblooded animals. Only two decades of warmer temperatures were enough to make reptiles smaller. An
22、increase of 1 degree centigrade caused nearly a 10 percent increase in metabolism(新陈代谢). Greater use of energy resulted in tiny tortoises and little lizards. Fish are smaller now too. Though overfishing has played a part in reducing numbers, experiments show that warmer temperatures also stop fish g
23、rowth. There is a recent report on warmer temperatures negative effects on plankton, the base of the marine ecosystem.Warmblooded animals werent immune from the size change caused by climate change. Many birds are now smaller. Mammals have been miniaturized too. Soay sheep are thinner. Red deer are
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391010.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
