2020版高考英语(译林版)大一轮复习高考题型规范练:模块八 UNIT 1 THE WRITTEN WORD WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语译林版大一轮复习高考题型规范练:模块八UNIT 1THE WRITTEN WORD WORD版含答案 2020 高考 英语 译林版 一轮 复习 题型 规范 模块 UNIT THE
- 资源描述:
-
1、高考题型规范练(二十)高考题型规范练第78页模块八Unit 1The written word.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AHere are some of the strangest aviation(航空) ideas in recent history.Double-Decker SeatingIn 2015,Airbus filed a patent for a design for a double-decker cabin seating arrangement.Passengers would
2、sit one on top of the other,with upper-tier passengers climbing steps or a small ladder to reach their seats.While the design does have some advantages,the idea of climbing a ladder during flight seems unreliable.Separated CabinsThis patent was awarded to Airbus.Rather than waiting for a flight to a
3、rrive and be cleaned,passengers could simply board a ready cabin,which would be moved into the planes body as soon as it was ready.When the plane reached its destination,the cabin would be separated again.Different cabins with different kinds of seating or levels of comfort could be used for flights
4、 of different lengths or destinations.Windowless Cockpits(驾驶舱)For ideal design,airplane noses should be long and pointy.But theres the whole “pilots have to fit in the cockpit” problem.Well,what if the cockpit didnt have to go in the nose of the plane?Thats part of the thinking behind this Airbus pa
5、tent application,which suggests replacing the planes window with a digital viewing surface.Without a window,theres no reason the cockpit needs to go in the front of the plane - it could go in the middle of the plane,or even in the tail.Nap Straps(睡眠吊带)Airbus is not the only company in the strange pa
6、tents contest.Boeings got its own patent,Nap Straps.With this invention,passengers looking for a nap can find an “upright sleep system” beneath their seat.In action,the whole thing is somewhat like a traction device for someone whos been in a terrible accident.【语篇导读】本文是应用文。近几年各种奇特的飞机设计层出不穷,本文就介绍了其中几
7、个最为奇特的飞机上的设计。1.Which shows the disadvantage of double-decker seating?A.Crowded.B.Expensive.C.Small.D.Unsafe.答案D解析细节理解题。根据第二段中的“the idea of climbing a ladder during flight seems unreliable”可知,在飞行中爬梯子这种设计想法不可靠,可能出现安全问题。故选D项。2.Why are separated cabins designed?A.To improve flight speed.B.To save passen
8、gers time.C.To increase comfort level.D.To ensure passengers safety.答案B解析推理判断题。根据第三段内容可知,机舱分离设计目的是让乘客可以提前登机,这样可以节省很多时间。故选B项。3.Which design is intended for pilots?A.Double-Decker Seating.B.Separated Cabins.C.Windowless Cockpits.D.Nap Straps.答案C解析细节理解题。根据第四段中的“But theres the whole pilots have to fit i
9、n the cockpit problem.”可知,这一设计的目标群体是飞行员。BOne hundred years ago,500,000 rhinos wandered around parts of Africa and Asia.But today,rhinos are threatened with extinction.If nothing is done to save them,they could vanish forever.Poachers(偷猎者) are killing rhinos for their horns.They do it to make money.I
10、n some countries,people pay high prices for rhino horn.They believe that eating ground-up rhino horn will make them healthy.But that isnt true.Rhino horn is made of keratin(角质).Thats the same thing your fingernails are made of.Eating it cannot make anyone healthy.Humane Society International is work
11、ing to help save rhinos.They wrote a children s book and produced a video to help spread the word.The book,Im a Little Rhino,was given to 1.5 million children in Vietnam.That country buys and uses the most rhino horn.“The goal is to educate children about rhinos in general,and introduce the threat t
12、hat poaching causes to their survival,” says Adam Peyman,program manager for HSIs wildlife department.“It also explains that rhino horn is not effective as medicine and encourages them and their families to avoid buying or using rhino horn.”Carter and Olivia Ries have been working to save rhinos for
13、 several years.“We made two trips to South Africa where we visited a dozen schools and met with government officials,” says Carter.“We gave the officials over 10,000 letters we collected from the youth around the world to show that the youth of the world care for rhinos.The next step was to bring th
14、at same message to the youth of Vietnam.”Carter and Olivia visited schools in Vietnam.They want kids to bring the message back to their parents that using rhino horn “is causing the species to be pushed to the edge of extinction.”【语篇导读】本文是记叙文。偷猎者的捕杀使得犀牛濒临灭绝,国际人道协会宣传教育人们保护犀牛。4.What does the underline
15、d word “vanish” in Paragraph 1 mean?A.Escape.B.Starve.C.Disappear.D.Expand.答案C解析词义猜测题。由第一段中的“500,000 rhinos wandered around”和“rhinos are threatened with extinction”可知,一百年前,有五十万只犀牛生活在非洲和亚洲,而现在犀牛已经濒临灭绝,如果人类不去保护犀牛,那么它们将会永远消失;由此可推断,vanish意为“消失”。5.Why do some people want to buy rhino horn?A.To seek pleas
16、ure.B.For health benefits.C.For personal collections.D.To produce artificial nails.答案B解析细节理解题。由第三段中的“They believe that eating ground-up rhino horn will make them healthy.”可知,在一些国家,人们出高价来买犀牛角是因为他们认为吃犀牛角粉有利于健康。6.How is Humane Society International helping to save rhinos?A.By introducing some tough new
17、 laws.B.By spreading knowledge about rhinos.C.By sending workers to guard against poaching.D.By explaining the importance of protecting the environment.答案B解析细节理解题。由第四段中的“They wrote a childrens book and produced a video to help spread the word.”以及第七段的描述可知,国际人道协会通过出书和制作视频来给孩子们传授关于犀牛的知识,希望孩子们可以把保护犀牛的知识
18、传递给家长。7.Whats Carter and Olivias purpose in visiting schools?A.To collect letters from young students.B.To collect materials for their new book.C.To raise money for rhino saving programs.D.To arouse peoples awareness of protecting rhinos.答案D解析推理判断题。由最后两段的描述可知,Carter和Olivia也在为保护犀牛做出贡献,他们去南非和越南的学校,希望学
19、生把“消费犀牛角会将犀牛逼上灭绝的边缘”这一信息传递给父母以及更多的人。CManta rays(魔鬼鱼) are some of the creatures in the ocean who allow divers to swim right up to and interact with them.Unfortunately,these gentle animals are in big trouble.Since 2011,manta rays have been listed as a threatened species worldwide.Peru,a country in Sou
20、th America,recently took a big step to protect giant manta rays:It banned fishing for them.Although 12 other countries have passed laws to protect rays,Perus may be the most important one yet.Thats because there are more manta rays in the Pacific Ocean near Peru than in any other place in the world.
21、Giant manta rays are unusual-looking creatures.The giant,flat rays are typically about 4.5 meters wide and can grow up to 8 meters wide!“Theyre sort of like giant flying carpets underwater,” says Joshua Stewart of the Manta Trust,an organization that researches manta rays.People catch rays for their
22、 meat.Overfishing is bad for any sea creature,but its even worse for manta rays.Female manta rays usually have only one baby,every two to five years.So every ray thats caught hurts the population in a big way.People who break Perus new law can be fined or have their fishing licenses taken away.Even
23、rays caught accidentally in fishing nets must be set free.Earlier this year,the Manta Trust attached video cameras,called Crittercams,to manta rays off the west coast of Mexico.The footage (连续镜头) the cameras collect could help researchers predict where rays swim and when.The scientists could use the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391784.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022九年级英语全册 Unit 3 It must belong to Carla单元整合与拔高习题课件 鲁教版五四制.ppt
