2020版高考英语(译林)新探究大一轮训练检测:必修3 UNIT 1 知能演练 轻松闯关 WORD版缺答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语译林新探究大一轮训练检测:必修3 UNIT 1知能演练 轻松闯关 WORD版缺答案 2020 高考 英语 译林 探究 大一 轮训 检测 必修 知能 演练 轻松 闯关 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、课时练1阅读理解提速练学生用书P263(单独成册) 阅读理解A(2019湖北七校第一次联考)Leaders shape history and here is a selection of the most remarkable views into these public figures plus firsthand accounts by those with access to them.Margaret Thatcher by Charles Moore (2013)Before Moore published the first volume of his biography, t
2、here had already been a mountain of books on Thatcher. Moores account is different. He shows that far from being fearless, she could often be fearful without cause. The final volume will include her fall from power.Harold Wilson by Ben Pimlott (1992)Harold Wilson had become a ghostly figure when thi
3、s book was published in 1992. The absence heightened a sense of mystery. Who was he? How to explain his seemingly contradictory characteristics? Pimlott solves some of the mysteries; the book is detailed until Wislons final phase as prime minister in 1974.Churchill by Roy Jenkins (2001)Jenkins write
4、s as a politician as well as a historian, analyzing Churchills historic moves from the opinions of one who had also spoken in the Commons. Jenkins had resigned from high positions in battles over policy, and as one that changed parties, though not as frequently as Churchill did.Roy Jenkins by John C
5、ampbell (2014)Campbell calmly narrates many political and personal dramas, including Jenkins intense relationship with Anthony Crosland when they were both students at Oxford. Campbell also addresses Jenkins various affairs with women. Like Jenkins political heroes, he led many lives. Campbell is sh
6、arp in describing each of them.Diaries, Volumes One to Six by Alastair Campbell (2017)Love or hate him, Campbell remains the master of the inside story, not just because of his unusual ideas on the relationship between Tony Blair and Gordon Brown. This is an incredibly detailed book on what its like
7、 to live inside No. 10:the cruel space of events; and the constant conflict with the media.【解题导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了五本有关改变历史的世界伟人的传记,书的作者是掌握这一伟人的第一手资料者。文章具体介绍了作者姓名、出版时间、书的内容等。1Which of the following leaders has the largest number of books written about him/her?AHarold Wilson.BChurchill.CMargaret Thatch
8、er. DTony Blair.C解析:细节理解题。根据第二段第一句可知,在摩尔出版他的第一本传记之前,已经有很多关于撒切尔夫人的书了;其他四本书的介绍中都没有提及曾经有专门介绍该政治家的书出版。据此可知,在介绍的五个政治领导人中,写撒切尔夫人的书最多,故C项正确。2Which writer was once a politician?ABen Pimlott. BCharles Moore.CJohn Campbell. DRoy Jenkins.D解析:细节理解题。根据第四段第一句可知,詹金斯是一位政治家,也是一位历史学家。故D项正确。其他作者都没有提及曾经是政治家。3Whats the
9、authors purpose of writing the passage?ATo introduce some histories on elections.BTo recommend some books on leaders.CTo tell some mysteries about historians.DTo think highly of some famous leaders.B解析:写作意图题。通读全文可知,本文主要介绍了五本有关改变历史的世界伟人的传记,书的作者是掌握这一伟人的第一手资料者,文章具体介绍了作者的姓名、出版时间、书的内容等。据此可知,本文旨在推荐一些关于政治领
10、导人的书籍,故B项正确。B(2019广东六校联盟联考) NEW YORKA massive winter storm paralyzed much of the US. East Coast on Thursday and Friday, dumping as much as 46 centimeters of snow from the Carolinas to Maine. It also caused flooding on the streets of Boston due to swelling storm tides, forced the cancellation of near
11、ly 5,000 flights and closed businesses, offices and schools.Some meteorologists(气象学家) classified the storm as a “bomb cyclone” for its sharp drop in atmospheric pressure would be followed immediately by a blast of cold air that could break records in more than two dozen cities and bring wind chills
12、as low as40 during the weekend.From Baltimore, Maryland, to Caribou in Maine, efforts were underway to clear roadways of ice and snow as wind chill temperatures were to plunge during the day, reaching40 in some parts after sundown, according to the National Weather Service.Utility companies across t
13、he East worked to repair downed power lines early on Friday as about 21,000 customers remained without electricity, down from almost 80,000 the day before, and issued warnings that temperatures may become dangerously low.“If the temperature in your home begins to fall, we recommend taking shelter el
14、sewhere until service can be restored. You can find warming centers by contacting local authorities,” National Grid power company, which serves Massachusetts, said on Twitter.Airlines canceled 4,000 flights on Thursday and hundreds more on Friday, according to FlightA, an online tracking service.May
15、or Bill de Blasio said it could feel like30 on Friday and Saturday nights with the wind chill. “This is a serious, serious storm, and may be the most severe in 2018,” he said at a news conference.New York Governor Andrew Cuomo declared a state of emergency for the southern part of the state, while N
16、ew Jersey Governor Chris Christie declared a state of emergency for several counties.【解题导语】本文是一篇新闻报道。大规模的暴风雪于周四和周五袭击了美国东海岸,给当地的生产和生活造成了严重影响。4Which of the following is NOT the consequence of the massive winter storm?ABreakdown of the US. coast.BFlooding in Boston.CCancellation of nearly 5,000 flights
17、.DClosure in business, offices, and schools.A解析:细节理解题。根据第一段第二句可知,受暴风雪的影响,波士顿暴发了洪水,近5 000架航班被迫取消,企业、办公楼和学校也被迫关闭。只有A项没有提到,故选A。5Why did some meteorologists classify this winter storm as “bomb cyclone”?ABecause it will cause changeable atmospheric pressure.BBecause the scale of this storm could break re
18、cords in lots of cities.CBecause of the deadly and destructive effects of this storm.DBecause of the extremely cold air and the wind chills in this storm.D解析:细节理解题。根据第二段可知,一些气象专家将此类风暴归为“炸弹气旋”的原因是气压的急剧下降,而随后还会有一股冷空气到来,打破了20多座城市的记录,导致周末时气温低至40。故选D。6Which of the following best explains the underlined w
19、ord “plunge” in Para.3?Adecline steadilyBdrop dramaticallyCfluctuate violentlyDfall moderatelyB解析:词义猜测题。根据第三段可知,一些地区的风寒温度在日落后会降到40。据此可知,画线词的含义为“突然下降”,故选B。7About the rescue work, which of the following statements is INCORRECT?APeople were making great efforts to rid roadways of ice and snow.BAbout 10
20、1 thousand people were left without electricity on Thursday.CResidents can stay in warming centers until heating service is restored.DAviation service hasnt been brought back to normal yet until Friday.B解析:细节理解题。根据第三段可知,人们正在加紧清理路面上的冰雪,故排除A项;根据第五段前两句可知,在供暖服务恢复之前,居民可以住在供暖中心,故排除C项;根据第六段可知,航班服务仍然没有恢复正常,
21、故排除D项。根据第四段内容可知,周五早些时候,电力公司都在努力修复被击落的电线,当时大约有21 000家没有电,比前一天的差不多80 000减少了,故可知周四没有电的不是101 000家。故选B。C(2019辽宁五校协作体联考)In the dead of winter,we dont typically think about spending time outdoors,but according to many physicians we should.The sun is our greatest source of a vitamin that is essential for go
22、od healthVitaminDThis important vitamin strengthens bones and teeth and is linked to the prevention of heart disease,cancer and many other lifethreatening diseases.The recommended daily requirement is 400600 International Units (IU). In summer, people with dark brown eyes and darker skin turn sunlig
23、ht from just 15 minutes outside without sunscreen into adequate amounts of VitaminDEven during winter, just a 10minute walk at midday can keep the bodys Vitamin D at healthy levels.During brief winter walks,we receive the greatest benefits when we wear no sunscreen and expose as much skin to the sun
24、 as possible.Vitamin D can be also obtained from foods.Salmon is one of the best sources of the Vitamin.Egg yolks (蛋黄),cheese,mushrooms and some animal organs contain smaller quantities of it.To attract consumers,food companies add Vitamin D to some of their milk products.The practice of putting the
25、 Vitamin into milk began in the 1930s.At that time,many children were suffering from rickets,an illness that is caused by a deficiency(缺乏)of VitaminDIt made the childrens bones soft and weak.Adding Vitamin D to milk helped to solve the problem, and it has been available ever since.For people who sti
26、ll need more Vitamin D, there is another option. Take Vitamin D supplements(补充物)These products are widely sold in stores.However,anyone considering taking supplements should consult a physician first.【解题导语】本文是一篇科普文。文章主要介绍了维生素D的一些情况。8During the winter months,people_Aarent able to meet their deadlines
27、Boften dont dress warmly enoughCgenerally like to remain indoorsDleave lots of work for others to doC解析:细节理解题。根据第一段中的第一句可知,在冬天人们愿意待在室内。9According to the text,Vitamin D_Acan be obtained by being exposed to the sun Bcan be used to cure lifethreatening diseasesCcan be mainly found in some milk products
28、Dcan make the childrens bones soft and weakA解析:推理判断题。根据第一段第二句以及第三段第一句可知,维生素D可以通过晒太阳获得,故选A。10Why is salmon mentioned in this article?AIts seldom prepared in the correct way.BIts a useful addition to a persons diet.CIt has a huge impact on the environment.DIts advantages have been exaggerated.B解析:推理判断
29、题。根据第四段可知,三文鱼是补充维生素D的食物,因此对我们的饮食是有用的补充物,故选B。11The main purpose of this article is _Ato introduce a valuable nutrient Bto advertise Vitamin D supplementsCto note risks associated with a nutrientDto explain how a nutrient was discoveredA解析:写作意图题。根据全文可知,本文主要介绍一种营养成分维生素D。D(2019湖北七市联考)Every household sho
30、uld have its own economical measures. In our case, its a yard salethe best behavior is recycling. For us, it couldnt have come at a better time. First, we are broke. Second, we have too many unwanted items in our home.In fact, Posh once scolded me for selling a Bill Blass tie she bought me as a gift
31、, in tears for the first time since our wedding night. I had to explain that women buy neckties for color, and men buy neckties for the way the material falls nicely against the shirts. Its one of the fundamental differences between the sexes.Anyway, we have this yard sale in our front yard, where w
32、e unload a lot of junk: bad books, broken toys, halfsmoked cigars.“Dad, youre always selling objects too cheap,” complained the lovely and patient older daughter, who sits near the cash box, looking very upset.“Im going back to bed,” she says, and so she does.She is replaced by the little girl, Mini
33、Posh. MiniPosh turns out to be more bored than even her lovely sister. She yawns a couple of times, and then requires lunch.A few minutes later, my young son sells his very first tricycle for $2. Apparently, were underpricing.“You should ask $20 for those mountain bikes,”suggests one customer, who g
34、oes on to tell Posh that for 27 years he and his wife have spent Saturday mornings drinking coffee together, then visiting the yard sales.“Thats so romantic,” Posh says.In fact, we do very well. In the end, a troop of strangers pay me hundreds of dollars to clean out the house. I also discover what
35、romance really is (visiting yard sales)【解题导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者一家人在前院进行庭院旧货出售的经过。12What do we know about a yard sale?AIts an ideal place for Americans to get gifts.BIts for customers and sellers to make crafts together.CIts a fashionable event for singles to search for romance.DIts about selling unw
36、anted items to people who need them.D解析:细节理解题。根据首段的描述,尤其是第二句中的“the best behavior is recycling”和最后一句中的“we have too many unwanted items in our home”可知D项正确。13Why did the author sell the Bill Blass necktie?ABecause it didnt match his shirts.BBecause it was a real bargain.CBecause it was already worn out
37、.DBecause it was of poor quality.A解析:推理判断题。根据第二段中的“.men buy neckties for the way the material falls nicely against the shirts.”可知,男人买领带根据它与衬衫的搭配方式,而女人买领带则是为了颜色,故可推知作者卖了妻子买给他的领带是因为他认为领带与他的衬衫不搭,所以A项正确。14How do the authors two daughters feel about the yard sale?AThey become uninterested in the sale of
38、secondhand goods.BThey are sympathetic to their father who is broke.CThey grow crazy about everything to do with their junk.DThey become angry when their father cheaply sell the items.A解析:推理判断题。根据第四段中的“selling objects too cheap”及“looking very upset”和第五段中的“turns out to be more bored than even her lov
39、ely sister”可知,作者的两个女儿对售卖二手货物不感兴趣,所以A项正确。15What can we infer from the passage?AYard sales in the US. are no longer popular.BRich Americans are trying to collect extra cash.CVisiting yard sales is romantic to certain American couples.DIt is pleasant that strangers volunteer to clean your house.C解析:推理判
40、断题。根据倒数第三段一位顾客的故事以及最后一段中的“I also discover what romance really is (visiting yard sales)”可推知,对一些美国人来说,逛庭院旧货出售是浪漫的,所以C项正确。 七选五(2019成都第二次诊断性检测)Confidence is a skill that many folks want to master, but they have a hard time acquiring it. Have you ever wondered why? Possibly you were born confident. You w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391835.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(全国通用)2013届高三高考语文二轮复习课件:语言文字运用4.ppt
