2019版二轮复习英语通用版练习:阅读理解文体分类练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版二轮复习英语通用版练习:阅读理解文体分类练 WORD版含解析 2019 二轮 复习 英语 通用版 练习 阅读 理解 文体 分类 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解文体分类练文体分类练(一)应用文(限时25分钟)AScotland Tour from LondonPrivate car/minibus 6 daysThe highlight of this overnight UK tour is Edinburgh, widely regarded as one of Europes most handsome cities.Your route takes you via the ancient university city of Cambridge, the historic town of Stamford, and either El
2、izabethan Burghley House or the magnificent Chatsworth House. Continue to York for your first two nights. Take a walk along the ancient city walls offering beautiful views, see the fine York Minster in England, and the “Shambles”, a perfectly preserved street of Medieval houses.On your way North cro
3、ss Hadrians Wall, built by the Romans about 120 AD and the romantic ruins of Jedburgh Abbey and Melrose Abbey where the heart of Robert the Bruce is buried. On your way to Edinburgh see Sir Walter Scotts home, Abbotsford House, Kelso a market town which he described as “the most beautiful in Scotlan
4、d” and Floors Castle, Scotlands largest inhabited castle owned by the Duke of Roxburghe.You will have two nights in Edinburgh. See its museums and galleries, Edinburgh Castle, the Palace of Holyroodhouse, the Royal Mile, Princes Street and Hopetoun House.On your fourth day visit ruined Linlithgow Pa
5、lace, birthplace of Mary Queen of Scots, and drive through Robert Burns country. The Lake District is a region of majestic mountain scenery, lakes and lush valleys: visit Wordsworths Cottage or Elizabethan Levens Hall.Your return to London will take you through StratforduponAvon immortalised by Shak
6、espeare, the Cotswolds and Oxford, Englands oldest university.Tour pricesPassengersPriceMediumUp to 24,160Extra largeUp to 55,360MinibusUp to 117,305Prices include: Prices include your guide, private car/minibus, overnight allowance for guide, tax and collection and return to your central London hot
7、el. Prices do not include entrance fees, parking, meals or hotels which we can recommend according to your preferences.语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了从伦敦出发到苏格兰的六天旅行行程的相关情况。1Which of the following is in a ruined state?AYork Minster.BChatsworth House.CElizabethan Burghley House.DJedburgh Abbey and Melrose Abbey.解
8、析:选D细节理解题。根据第三段中的“the romantic ruins of Jedburgh Abbey and Melrose Abbey where the heart of Robert the Bruce is buried”可知选D项。2Which of the following is TRUE according to the text?AStratforduponAvon is in the Lake District.BAbbotsford House was home to Robert the Bruce.CMary Queen of Scots was born i
9、n Linlithgow Palace.DEdinburgh Castle was owned by the Duke of Roxburghe.解析:选C细节理解题。根据第五段中的“On your fourth day visit ruined Linlithgow Palace, birthplace of Mary Queen of Scots”可知选C项。3What is the right order of the sixday tour?ALondonYorkthe Lake DistrictEdinburghLondon.BLondonYorkEdinburghthe Lake
10、DistrictLondon.CLondonEdinburghthe Lake DistrictYorkLondon.DLondonEdinburghYorkthe Lake DistrictLondon.解析:选B细节理解题。根据文章中关于行程的具体介绍可知选B项。BEnglish SchoolsTheres no substitute for taking an English course in a high quality language school in an Englishspeaking country. Esllounge Student has partnered wit
11、h some of the best language schools in the UK. Choose a school from below. We can offer discounts on English courses!Burlington School, LondonBurlington School is located in Parsons Green, 15 minutes by underground from the centre of London. Our standard of teaching is high, with courses in General
12、and Specialist English. The coffee bar is open all day serving freshlycooked meals, and the school organises a range of social activities to complement (补充) the classes. Students live either in homestays or in one of our hostels.See Burlington School courses and save 10%University of Liverpool, Engl
13、ish Language CentreYou can have confidence in the University of Liverpool, which is ranked in the top 1% of higher education institutions worldwide. While studying here, you will benefit from modern and dynamic English teaching methods in small classes of fewer than 16 students.See University of Liv
14、erpool courses and save 12%Interactive English School, BrightonWe are a small friendly school. Being a small school means we can cater for your individual needs more easily than larger schools can. All of our teachers are native speakers, qualified and experienced. Our prices are very affordable and
15、 start from 60 per week for fulltime courses of 20 lessons.See Interactive English School courses and save 7%New School of English, CambridgeThe New School of English is located in the beautiful city of Cambridge. The school is open all year and provides a range of English language courses for adult
16、s from all over the world (minimum age 16). These courses cover General English as well as courses for professionals looking to focus on specific topic areas. They have a range of accommodation choices for students.See New School of English courses and save 5%语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了四所优质的语言学校。4What can w
17、e know about Burlington School?AIt is open all year.BIt is located in London.CIt provides no accommodation.DIt offers no social practice classes.解析:选B细节理解题。根据Burlington School, London部分中的具体介绍“Burlington School is located in Parsons Green, 15 minutes by underground from the centre of London.”可知,柏林顿学校
18、位于伦敦市,且乘地铁只需15分钟就能从市中心到达该学校。5Which school offers the biggest discounts?ABurlington School.BNew School of English.CUniversity of Liverpool.DInteractive English School.解析:选C细节理解题。根据介绍每个学校部分的最后一句可知,文中四所学校的折扣依次是10%,12%,7%和5%,因此第二所学校即利物浦大学的折扣最大。6How is New School of English different from the others?AIt
19、sets a strict age limit.BIts accommodation is optional.CIts teachers are qualified and experienced.DIt offers General and Specialist English courses.解析:选A细节理解题。根据New School of English, Cambridge部分的“The school . provides a range of English language courses for adults from all over the world (minimum
20、age 16)”可知,只有年满16岁的成年人才可以进入该校学习。其他学校没有提到关于年龄方面的限制。7Who would be interested in the schools?AEnglish professors.BNative English speakers.CForeign English learners.DStaff of esllounge Student.解析:选C推理判断题。根据第一段中的“Theres no substitute for taking an English course in a high quality language school in an En
21、glishspeaking country.”和下文对学校的介绍可以推知,想学英语的外国学生可能会对这些学校感兴趣。CWilliam Wordsworth and the Lake DistrictAfter writing Lyrical Ballads (1798), Britains great poet William Wordsworth returned to his roots in the Lake District and remained there until his death in 1850.This introductory guide takes you thro
22、ugh the heart of William Wordsworths Lake District from Grasmere through Rydal Mount via Ambleside to Windermere.GrasmereOn 17th December 1799 William Wordsworth and his sister Dorothy moved into Dove Cottage, Grasmere. Here William Wordsworth wrote Ode: Intimations of Immortality, the 1805 Prelude,
23、 most of Poems in Two Volumes (1807) and the Preface to the second edition of Lyrical Ballads and Dorothy kept her famous Grasmere Journal, now on display in the museum.Rydal MountWilliam Wordsworth moved from Dove Cottage in Grasmere to Rydal Mount in 1813. He lived here until his death in 1850. Th
24、e property is still owned by his descendants (后代)The house is situated between Ambleside and Grasmere, close to Rydal Water. Here he landscaped the garden and wrote The River Duddon, Ecclesiastical Sonnets, Surprised by Joy, The Longest Day and revised The Prelude, which appeared after his death.Amb
25、lesideWilliam Wordsworth worked in Ambleside at The Old Stamp House from 18131843 when he was Distributor of Stamps for Westmoreland. In 1820 he published his Guide through the District of the Lakes. Then he succeeded Robert Southey as Poet Laureate (桂冠诗人) in the same year as he resigned from office
26、.WindermereOutside Windermere on the A591 is the view that William Wordsworth described in The Prelude Book .The town came into existence with the Kendal and Windermere Railway, which was built in 1844. The railway line ends at Windermere Railway Station thanks to the local opposition to its continu
27、ation, led by Wordsworth in speeches, letters to the press and two sonnets.语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了对英国著名诗人威廉华兹华斯的家乡的湖区之行。8Which of the following was written in Dove Cottage?AThe Longest Day.BEcclesiastical Sonnets.CGrasmere Journal. DThe River Duddon.解析:选C细节理解题。根据Grasmere部分中的“moved into Dove Cottage, Gra
28、smere . Dorothy kept her famous Grasmere Journal”可知选C项。9What do we know about Rydal Mount?AIt is located in Grasmere.BThe Prelude was published there.CWilliam Wordsworth wrote Lyrical Ballads there.DIt is owned by William Wordsworths family now.解析:选D细节理解题。根据Rydal Mount部分中的“The property is still owne
29、d by his descendants (后代)”可知选D项。10Which of the following is TRUE about William Wordsworth?AHe designed a garden in Grasmere.BHe worked in Ambleside for 30 years.CHe and Dorothy wrote Ode: Intimations of Immortality.DHe argued against the railway line in The Prelude Book .解析:选B细节理解题。根据Ambleside部分中的“W
30、illiam Wordsworth worked in Ambleside at The Old Stamp House from 18131843”可知,威廉华兹华斯在Ambleside工作了30年。11When did William Wordsworth become Poet Laureate?AIn 1813. BIn 1820.CIn 1843. DIn 1850.解析:选C细节理解题。Ambleside部分中的“William Wordsworth worked in Ambleside at The Old Stamp House from 18131843”以及“Then h
31、e succeeded Robert Southey as Poet Laureate (桂冠诗人) in the same year as he resigned from office.”可知,威廉华兹华斯在1843年成为了桂冠诗人。DLooking for a little culture? Check out some of the valleys finest museums and art exhibits. From contemporary paintings displayed through the glass of empty storefronts, to religi
32、ous paintings, theres always something for everyone.BYU Museum of Art (North Campus Drive, Provo): Specializing in American art from the late 18th century to the present, BYU Museum of Art has the most extensive collection in the valley. Its 17,000 permanent paintings, photographs, prints and sculpt
33、ures are housed in a triangular building, architecturally designed to be art itself. The museum displays works by artists such as J. Alden Weir, Mahonri Young, Maynard Dixon, Minerva Teichert, Carl Bloch and Rembrandt. Outside, the landscaped sculpture garden is a relaxing oasis (舒适的地方). From Januar
34、y 20th to May 29th, the museum will be hosting the exhibit: Photographing Silence: Juan Rulfos Mexico. Admission: Free. Phone: 8014228287. Hours: 10 am.9 pm. Monday; 10 am.6 pm. TuesdayFriday; 1 pm.5 pm. Saturday; Closed Sundays.Storefront Window Displays (Empty storefronts throughout Provo): Local
35、artists are making use of vacant Provo properties with the Storefront Gallery program. On Center Street and a number of other locations throughout the city, works of art are displayed through the glass of these empty businesses. This fresh style of display is popular with upandcoming artists as well
36、 as the casual passersby that get to enjoy the displays. Admission: Free (all art is seen from the sidewalk). Hours: All day, every day. Website: ForSale Galleries (Throughout the valley): Visiting commercial galleries can be a unique way to get your art fix. Surrounded by restaurants and comedy clu
37、bs, Center Streets Window box Gallery (8013774367) features patriotic, religious, and Western pieces. The Thomas Kinkade Renaissance Signature Gallery (8012268686) in the University Mall features religious pieces by its namesake artist. City streets, stripmalls, and plazas are common places for thes
38、e everchanging commercial galleries.UVSC Woodbury Art Museum (575 East University Parkway): Located inside the University Mall, the Woodbury museum features a variety of changing exhibits. The museum will feature a faculty (学院) exhibit during the month of March and a student exhibit during the month
39、 of April. Admission: Free. Phone: 8014266199. Hours: 10 am.5:30 pm.MondayFriday; 10 am.8 pm. Saturday; Closed Sundays.语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了美国犹他州小城Provo的一些艺术博物馆及有关展览。12When can you admire photographs about Mexico?A10 am.9 pm. Mondays in June.B10 am.6 pm. Tuesdays in May.C10 am.8 pm. Saturdays in April
40、.D10 am.5:30 pm. Sundays in March.解析:选B细节理解题。由第二段中的“From January 20th to May 29th, the museum will be hosting the exhibit: Photographing Silence: Juan Rulfos Mexico.”再结合BYU Museum of Art的开放时间可知选B。13At which place can people relax in a sculpture garden?ABYU Museum of Art.BStorefront Window Displays.C
41、ForSale Galleries.DUVSC Woodbury Art Museum.解析:选A细节理解题。由第二段中的“Outside, the landscaped sculpture garden is a relaxing oasis (舒适的地方)”可知选A。14What do we know about Storefront Window Displays?AThey feature exhibits by students.BArtwork is displayed in a unique way.CIt requires a ticket to enjoy the exhib
42、its.DThey display works from around the world.解析:选B细节理解题。由第三段中的“works of art are displayed through the glass of these empty businesses. This fresh style of display . to enjoy the displays”可知选B。15Which number can you call if you want to buy a picture by Thomas Kinkade?A8014228287. B8013774367.C801226
43、8686. D8014266199.解析:选C细节理解题。由第四段中的“The Thomas Kinkade Renaissance Signature Gallery (8012268686) in the University Mall features religious pieces by its namesake artist.”可知选C。1语言特点:语言简练,就其用词来看,文章里有大量生僻的专有名词,如地名、人名、机构名、组织名、书名、作品名等。2结构特点:应用文主要用于传递信息,高考卷中所采用的应用文通常有两种行文方式。一种是文中的几则信息构成平行并列结构,即每一则信息中的项目及
44、其位置有一致性和对应性,几则信息前有时会用一个段落对文章信息作整体上的说明;另一种是针对某一主题分项、分条目地呈现信息,每个段落围绕小标题呈现某一方面的信息。3答题误区:应用文阅读理解试题难度不大,故答题时要谨防过于草率。出错的原因有可能是看信息时看错位置,也有可能是为了追求速度只凭大致印象答题。因此,做题时一定要看准信息并在文章中找出相关信息以确保万无一失。另外,不要一字不落地阅读全文,这样会浪费很多时间,而是应该有选择性地快速筛选和获取答题所需要的信息。4阅读策略应用文阅读理解总体上要做到稳、准、快,在确保准确率的基础上提高阅读速度,以节省时间。解题时,要做到:(1)快速浏览知主题。快速浏
45、览加粗字体的标题、小标题或加下划线的语句等最重要的信息,以了解语篇提供的是哪方面的信息,并判定行文方式。(2)速读题干,跳读定位信息。接下来阅读每一道试题,根据题干定位信息区间,并在文章中找出答案或相关信息。在定位和寻找信息区间的时候,可以充分利用加粗字体的标题、小标题、加下划线的语句等重要信息提高阅读和解题速度,如果每则信息的项目及其位置具有一致性和对应性,就可利用其一致性和对应性快速查找答案,查找信息时不一定要读完全文。(3)细读解题信息。最后,根据查找的相关信息,经过比对选项选出正确答案。文体分类练(二)记叙文(限时28分钟)AThe sun was rising when Daryls
46、 delivery truck reached the highway. This was the best time of day to drive, when the roads were wide open and empty. He felt sure he was going to make it to Los Angeles before midnight. It looked like it was going to be a good day.Then he saw it, a large lump in the middle of the road. Daryl often
47、passed dead animals on the roadside but he knew that this was something different. He slammed on his brakes and the truck screeched to a halt.The lump was a girl. He tried shaking her awake but she wouldnt move, so he picked her up and carried her to the side of the road. At least she wouldnt be run
48、 over there.Now she was someone elses problem. He had to make it to Los Angeles by midnight and didnt have time to be a hero. He climbed back into his truck but as he looked in his mirror and saw the girl lying still by the side of the road, he knew he couldnt leave her. Daryl put her into his truck
49、 and drove to the next town.An hour later he pulled up at the police station. After explaining what had happened, he prepared to leave, only for the policeman to say that he needed to make a report. Daryl knew this would take several hours, but he had no choice. There was no way hed get to Los Angel
50、es on time now.Three hours later the report was done and the girl had recovered somewhat. She explained that she had fallen on the highway, weak from hunger, but could remember nothing else. She also thanked Daryl for saving her life. Daryl told her that he had been happy to help, but as he got back
51、 into his truck he knew his boss wouldnt be.Just as he was about to pull back onto the road, his mother called. “Have you seen?” she said, “A bridge collapsed two hours ago, the one that you drive over on the way to Los Angeles.”Daryls_blood_ran_cold. If he had been on time, he would have been on th
52、at fallen bridge about two hours ago. Daryl realized how lucky he was.语篇解读:本文是一篇记叙文。Daryl在送货途中看到一位晕倒的女孩,为了帮助她而耽误了不少时间,不能按时交货,他担心老板会生气。此时母亲打电话过来,告诉他他要经过的一座桥梁在两小时前塌方了,Daryl因为帮助他人而逃过一劫。1What did Daryl plan to do in Los Angeles?AGo on holiday.BDeliver some goods.CVisit his mum. DReport to his boss.解析:选B
53、细节理解题。根据第一段第一句中的“Daryls delivery truck”可知他是去洛杉矶送货物的。2Why did Daryl first leave the girl by the side of the road?AHe didnt want to be late.BHe thought the girl would be fine.CHe knew that someone else would help.DHe worried the police would blame him.解析:选A细节理解题。根据第四段第二句“He had to make it to Los Angel
54、es by midnight and didnt have time to be a hero.”可知,他需要在午夜之前赶到洛杉矶,怕救女孩而迟到,所以最初他把那位女孩留在路边。3How did Daryl feel after he left the police station?AConfident that he would be on time.BAngry that he had to make the report.CProud that he had saved the girls life.DWorried that his boss would be angry.解析:选D细
55、节理解题。根据第六段最后一句中的“as he got back into his truck he knew his boss wouldnt be”可知,当他离开警察局回到自己车上的时候,他担心老板会生气。4What does the underlined expression “Daryls blood ran cold” in the last paragraph suggest?ADaryl was now feeling more relaxed.BDaryl thought he would be in trouble.CDaryl was greatly shocked by t
56、he news.DDaryl felt the sudden change in temperature.解析:选C句意理解题。根据上下文可知,Daryl出了警察局后,接到妈妈的电话说前方路上的桥梁塌方了,而他由于救助了那个女孩而幸免于难,所以这里表示Daryl对这个消息感到极度震惊。BWhen I was a small boy, I noticed that though many of the adults around me were wealthy and educated, they were not always happy and this sometimes led them
57、 to behave in ways, which I, as a child, thought strange. As a result of that, I decided to try to understand what happiness was and how best to achieve it. It was not surprising, then, that I decided to study psychology.On arrival at the university, I was disappointed to find that academic psycholo
58、gists were trying to understand human behaviour by studying rats in a lab. I felt that there must be other more useful ways of learning how we think and feel. I decided to build my career on trying to discover what made others happy. I started out by studying creative people such as musicians, artis
59、ts and athletes because they were people who devoted their lives to doing what they wanted to do, rather than things that just brought them financial rewards.Later, I expanded the study by inventing a system called “the experience sampling method”. Ordinary people were asked to keep an electronic pa
60、ger (传呼机) for a week which gave out a beeping sound eight times a day. Every time it did so, they wrote down where they were, what they were doing, how they felt and how much they were concentrating. This system has now been used on more than 10,000 people, and the answers are consistent: as with cr
61、eative people, ordinary people are happiest when concentrating hard.I found that the most obvious cause of happiness is intense concentration. This must be the main reason why activities such as music, art, literature, sports and other forms of leisure have survived. In order to concentrate, whether
62、 youre reading a poem or building a sandcastle, what you need is a challenge that matches your ability. The way to remain continually happy, therefore, is to keep finding new opportunities to improve your skills. This may mean learning to do your job better or faster, or doing other more difficult j
63、obs. As you grow older, you have to find new challenges which are more appropriate to your age.5What led the author to study psychology?AHis determination to become rich.BHis observation of adults.CHis unhappy childhood.DHis interest in strangers.解析:选B推理判断题。第一段提到作者小时候看到周围富有且受过教育的成年人并不总是快乐的,因而决定找到使人们
64、获得快乐的途径,由此可推断:他对成年人的观察促使他学习心理学。6Who were the authors study subjects at the start of his career?APeople having deep affection for their career.BPeople very aware of their personal life.CPeople successful in acquiring wealth.DPeople with more freedom.解析:选A推理判断题。由第二段中的“I started out by studying . who d
65、evoted their lives to doing what they wanted to do”可知,作者开始选择的研究对象是热爱自己事业的人。7The author used his system to show that _.Apeoples happiness depends on who they are withBpeople are happier when they focus on an activityCcreative people are happier than ordinary peopleDordinary people find it hard to con
66、centrate解析:选B细节理解题。由第三段中的“as with creative people, ordinary people are happiest when concentrating hard”可知,作者采取经验取样法研究发现:普通人和有创造性的人一样,他们在集中精神做事情的时候最快乐。8According to the text, people concentrate more when they are doing _.Asomething strange and enjoyableBsomething difficult but possibleCthings approp
67、riate to their agesDmany things at the same time解析:选B推理判断题。由最后一段中的“intense concentration”及“challenge that matches your ability”等可知,人们在做具有一定难度但又是自己能力所及的事情时精神最集中。CBeloved childrens books can feel timeless, and so theres some kind of poetic_justice when their authors live long lives. Think Maurice Send
68、ak, author of Where the Wild Things Are, who died at age 84. Or the writer Laura Ingalls Wilder, she died at age 90. Some authors live longer. Beverly Cleary, who turned 100 on April 12, 2016, is one in that small but respected group.Cleary is best known for kids classics like “Henry Huggins”. Over
69、the years, shes sold more than 91 million copies of her 39 books worldwide. She has been honored with everything from multiple Newbery Medals and Honors to a “Living Legend” designation (称号) from the Library of Congress.Cleary is almost synonymous (同义的) with Portland, Oregon. She spent much of her y
70、oung life in the city and turned her reallife experiences into childrens books that incorporate (包含) real places that can still be visited today. And perhaps the perfect cherry on top of a Clearythemed tour through the rosedecorated city is a trip to the sculpture garden built in her honor in Grant
71、Park in northeast Portland.The Beverly Cleary Sculpture Garden for Children was built by a group of librarians, teachers and Portland locals eager to pay their respects to their favorite author of childrens books. The park itself is featured in several Cleary books. It features lifesized statues of
72、Ramona Quimby, Henry Huggins and Huggins dog, Ribsy. Quotes from the books and fountains make the garden even more fun.Want to take your Cleary sculptural viewing to another level in honor of her 100th? Stop by the Multnomah County Librarys central branch and see if you can find a plaque (匾额) featur
73、ing a description of the timeless and, seemingly, ageless author.语篇解读:本文是一篇记叙文。贝芙莉克莱瑞是美国著名的儿童作家,她获奖无数,被称为“活着的传奇人物”。9What does the underlined part “poetic justice” in Paragraph 1 probably mean?ADeserved rewarding. BHeavy punishment.CTerrible suffering. DGreat experience.解析:选A词义猜测题。根据第一段中的“Beloved chi
74、ldrens books can feel timeless”可以推知,作家寿命长是他们“应得的奖赏(Deserved rewarding)”。10Which of the following words can be used to describe Beverly Cleary?AOptimistic. BSuccessful.CGenerous. DCourageous.解析:选B推理判断题。根据第二段中的“sold more than 91 million copies of her 39 books worldwide, multiple Newbery Medals and Hon
75、ors”和“Living Legend”可知,贝芙莉克莱瑞是一名非常成功的儿童作家。11Why is Cleary connected with Portland closely?AShe was born in Portland.BHer stories are mainly set in Portland.CThere is a Clearythemed park in Portland.DShe has lived in Portland for most of her life.解析:选B推理判断题。根据第三段中的“She . turned her reallife experienc
76、es into childrens books that incorporate (包含) real places that can still be visited today.”可以推知,人们总是将克莱瑞的名字和波特兰联系在一起是因为她以这个城市为背景创作出许多受欢迎的作品。12What can we learn about the sculpture garden?AIt is full of beautiful roses.BIt keeps all of Clearys books.CIt was built by the local government.DIt shows som
77、e characters in Clearys books.解析:选D细节理解题。根据第二段中的“Cleary is best known for kids classics like Henry Huggins”和第四段中的“It features lifesized statues of Ramona Quimby, Henry Huggins and Huggins dog, Ribsy.”可知答案。DWhen we moved to the Australian outback, the previous tenants (房客) had left some of their pets
78、, including a big fat shiny cow. He was a huge creature, and very friendly. We discovered much to Mothers anger, the reason his coat was so shiny was he loved to eat the velvet soap (used for washing clothes)The laundry was quite a distance from the main house and half way in between the laundry and
79、 house there was an artesian bore (自流井眼) which used to run constantly with warm salty water. The cow would open the laundry door and eat great quantities of the velvet soap. Hed then go to the bore and drink equal quantities of the hot water. After this he would walk around the yard blowing great bi
80、g bubbles while belching (打嗝)!We as children would encourage him to eat the soap so he could blow the bubbles. Mother did not!She had to hide the soap so that the cow could not find it.The other pet was a black crow (乌鸦). The crow spent its life waiting for Mother to peg (用衣夹夹住) the washed clean clo
81、thes on the outside line. The pegs at that time didnt work well. The crow would wait and once Mother had pegged out the clothes and gone inside he would pull all the pegs off and the clothes would land in the red dust underneath the line.We thought the crow was pretty smart and would wait for it to
82、do its dirty deed. Mother, who had a very short temper, would get her long gun and shoot at the crow. Finally, one day it disappeared.Some weeks later Dad reported to Mother that the next door neighbour (who lived 25km away) asked if we were missing a crow who had the shocking habit of pulling the p
83、egs out of the clothes on the clothes line. I remember Dad being threatened with something worse than death if he admitted it had come from our house.13Why did the cow have shiny fur?AIt liked eating soap.BIts fur was washed with soap.CBecause of the local environment.DBecause of the special grass i
84、t ate.解析:选A细节理解题。由第一段末的“We discovered much to Mothers anger, the reason his coat was so shiny was he loved to eat the velvet soap”可知答案。14What did the author think of the cow?AIt was lazy. BIt was brave.CIt was funny. DIt was stupid.解析:选C推理判断题。由第三段开头的“We as children would encourage him to eat the soa
85、p so he could blow the bubbles.”可知,作者小时候很喜欢看牛吃完肥皂后吹泡泡。由此可推断,作者觉得这头牛很有趣。15What did the crow do?AIt stole pegs.BIt repaired pegs.CIt made trouble for Mother.DIt helped Mother wash clothes.解析:选C推理判断题。由第四段中的“The crow . would pull all the pegs off and the clothes would land in the red dust underneath the
86、 line.”可知,乌鸦会趁母亲离开时把晾衣夹拔下来,导致母亲刚洗的衣服全都掉在了满是灰尘的地上。故可推知乌鸦给母亲制造了麻烦。16After disappearing from the authors house, the crow _.Adied of hungerBbroke its bad habitCcame back weeks laterDmoved to a nearby place解析:选D细节理解题。由最后一段可知,乌鸦被母亲吓走后搬到了附近的一个人家,继续干拔晾衣夹的坏事。1文体和结构特点:英语记叙文以描写叙述为主,主要描写人物、地点、事件或过程。其特点是:主题往往隐藏在
87、字里行间,没有直接地表达出来;文章主旨要通过整篇文章来进行提炼;文章大多按时间跨度、空间顺序、上下顺序来展开。2答题误区:记叙文阅读理解题的易错点往往在多个事件的先后顺序与人物的情感态度上。解题时,一方面要依据文章的顺序和故事的发展弄清一系列事件的先后顺序以及它们之间的逻辑关系,必要时可以对时间和事件进行排序;另一方面,还要根据人物的处境和描写、议论时所用的特定词语来准确把握人物的情感与态度,做到入情入境,特别要留意描写和议论时所用的形容词和副词。3阅读策略:阅读记叙文应采取略读和扫读的方法,快速抓住文章的主要内容,从整体上把握文章的连贯性,进而大体上揣测出作者的写作意图及文章的情感主线,然后
88、阅读题干,在文章中查找相关的信息;最后根据查找到的相关信息作出正确的选择。如果文中所涉及的人物较多,还要弄清人物之间的关系。文体分类练(三)说明文(限时28分钟)AWould you spit in a tube and spend D|S99 to find out whether you were related to a famous 18thcentury revolutionary or an infamous 19thcentury bank robber? Thats the latest service provided by A. Ancestor Discoveries,
89、which launches today, promises to provide its consumers with introductions to relatives from centuries past.“Its the biggest leap forward for us yet, using nearly a million DNA profiles we already have in our system,” says A CEO Tim Sullivan, whose company is headquartered in Provo, Utah.“As we see
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级上册语文课件-句子复习卷|人教新课标 (共10张PPT)(含答案).ppt
