2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题二 阅读理解 第二节 二 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题二 阅读理解 第二节 WORD版含解析 2020 新高 英语 素养 二轮 专题 突破 浙京津鲁琼版 讲义 阅读 理解 第二 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、二、观点态度题(2019北京,C)The problem of robocalls has gotten so bad that many people now refuse to pick up calls from numbers they dont know.By next year,half of the calls we receive will be scams(欺诈)We are finally waking up to the severity of the problem by supporting and developing a group of tools,apps a
2、nd approaches intended to prevent scammers from getting through.Unfortunately,its too little,too late.By the time these “solutions”(解决方案)become widely available,scammers will have moved onto cleverer means.In the near future,its not just going to be the number you see on your screen that will be in
3、doubt.Soon you will also question whether the voice youre hearing is actually real.Thats because there are a number of powerful voice manipulation(处理) and automation technologies that are about to become widely available for anyone to use.At this years I/O Conference,a company showed a new voice tec
4、hnology able to produce such a convincing humansounding voice that it was able to speak to a receptionist and book a reservation without detection.These developments are likely to make our current problems with robocalls much worse.The reason that robocalls are a headache has less to do with amount
5、than precision.A decade of data breaches(数据侵入) of personal information has led to a situation where scammers can easily learn your mothers name,and far more.Armed with this knowledge,theyre able to carry out individually targeted campaigns to cheat people.This means,for example,that a scammer could
6、call you from what looks to be a familiar number and talk to you using a voice that sounds exactly like your bank tellers,tricking you into “confirming” your address,mothers name,and card number.Scammers follow money,so companies will be the worst hit.A lot of business is still done over the phone,a
7、nd much of it is based on trust and existing relationships.Voice manipulation technologies may weaken that gradually.We need to deal with the insecure nature of our telecom networks.Phone carriers and consumers need to work together to find ways of determining and communicating what is real.That mig
8、ht mean either developing a uniform way to mark videos and images,showing when and who they were made by,or abandoning phone calls altogether and moving towards databased communicationsusing apps like FaceTime or WhatsApp,which can be tied to your identity.Credibility is hard to earn but easy to los
9、e,and the problem is only going to get harder from here on out.38How does the author feel about the solutions to the problem of robocalls?APanicked. BConfused.CEmbarrassed. DDisappointed.答案D解析推理判断题。根据第一段中的“Unfortunately,its too little,too late.By the time these solutions(解决方案) become widely availabl
10、e,scammers will have moved onto cleverer means.”可知这些措施太少,也太晚,等到这些“解决方案”被广泛使用时,不法分子就会转向更聪明的手段。由此可推知,作者对骚扰电话问题的解决方案感到很失望,故D项正确。39Taking advantage of the new technologies,scammers can .Aaim at victims preciselyBdamage databases easily Cstart campaigns rapidlyDspread information widely答案A解析细节理解题。根据第三段的第
11、二句“The reason that robocalls are a headache has less to do with amount than precision.”可知,骚扰电话让人头疼的原因是它能准确地获取受害人的信息,故A项正确。40What does the passage imply?AHonesty is the best policy.BTechnologies can be doubleedged.CThere are more solutions than problems.DCredibility holds the key to development.答案B解析
12、推理判断题。根据第二段可知,新技术可以给人们带来便利,第三段论述了这一技术让不法分子有了可乘之机,由此可知,技术是把双刃剑,故B项正确。41Which of the following would be the best title for the passage?AWhere the Problem of Robocalls Is Rooted BWho Is to Blame for the Problem of Robocalls CWhy Robocalls Are About to Get More Dangerous DHow Robocalls Are Affecting the
13、 World of Technology答案C解析标题归纳题。通读全文可知,首段介绍了越来越多的人拒接未知号码的电话的现象,接下来着重阐述了这类电话给人们带来危害的原因,最后给出了解决方案,故C项最适合作本文标题。一、题型解读所谓作者的观点和态度,就是表达作者对某个话题、行为、事件的看法、感觉或判断。作者的观点和态度一般分为三大类:支持、赞同、乐观;客观、中立;反对、批评、怀疑、悲观。作者的这种思想倾向和感情色彩往往隐含在文章的字里行间。因此,在推断过程中,应特别注意文中作者的措辞,尤其是表达感情色彩的形容词或副词。此类试题往往让考生推断文章作者或文中人物对某事所持的态度、观点或看法,或推断文
14、中人物的语气、性格等。设问形式常有:1Whats the writers attitude towards.?2What is the authors opinion on.?3What does the author think/feel about.?二、解题技巧“忠于措辞”定选项1文章作者或文中人物对某事物所持的观点或态度往往隐含在文章的字里行间或流露于修饰词之中,注意文中作者或人物的措辞。(1)正确掌握字里行间所隐含或流露的意思,切不可用自己的观点来代替作者或文中人物的观点。(2)留意那些描写所处氛围的语言及表达情感、态度或观点的词语或句子。(3)结合平时所积累的有关英语国家的文化传统
15、、风俗习惯等的背景知识来进行合理的推断。(4)关注首段首尾句,推断文章主题,确定作者观点。2要分清选项中的表示支持或肯定、中立、反对或否定的词语,再以此对照文章内容。下面是一些常见的有关作者情感、态度的词语:(1)表示支持或肯定的词语 favorable赞同的,有利的;positive积极的,肯定的,确实的;supportive支持的;approval赞成,正式批准;reasonable合理的;enthusiastic热情的等。(2)表示反对或否定的词语critical批评的;negative否定的,消极的;disapproval不赞成;impractical不实际的;radical激进的;p
16、rejudiced有成见的,偏颇的等。(3)表示中立、客观的态度objective 客观的;neutral 中立的; indifferent 漠然的例如:【真题感悟】中第38题。根据第一段中的“Unfortunately,its too little,too late.By the time these solutions(解决方案) become widely available,scammers will have moved onto cleverer means.”可知这些措施太少,也太晚,等到这些“解决方案”被广泛使用时,不法分子就会转向更聪明的手段。由此可推知,作者对骚扰电话问题的
17、解决方案感到很失望,故D项正确。A(2019吉林三模)For the last few months, I have given up what was previously one of my favorite foods:beef.Eating less red meat and be healthier, better for the environment andsurprisingly to mereally easy to do so.Sometimes it seems like much of our food is stuck in a cycle of excessive(
18、过度的) production and excessive 1consumption.Meat consumption today contributes to 4global warming and environmental degradation(退化)Its 2estimated that 14.5% of global manmade greenhouse gas emission(排放) come from livestock(家畜)which is more than the contribution from all forms of transport.Beef produc
19、tion 5makes up 41% of those emissions. Last year, Brazil reported a 28% increase in Amazonian deforestation(森林采伐)80% of deforested land in Brazil is then used for cattle farming.Modern beef farming is also a huge drain(流干) on water resources.But it is possible to change.Reducing meat consumption is
20、a growing trend,8driven by health and environmental considerations.A switch to a “healthy diet” as 6recommended by Harvard Medical Schoolwhich still includes eating meat,fish and eggswould reduce greenhouse gas emissions from food production by 36%.The Norwegian military announced it is switching a
21、oneday to a oneweek vegetarian diet in a move against global warming, while even in the US consumption of redmeat is falling. And as for yours truly,I feel healthier,more active and by making my diet more varied I never feel like I am missing out on anything.Stopping eating beef has also had a knock
22、on effect on the rest of my diet,and I am eating less.Cattle and other livestock dont have to be environmentally harmful.Grassfed cattle need much smaller resource input.And as it has been shown, livestock, if managed properly, can even restore degraded land.In the longer term, as Bill Gates highlig
23、hted, there is also great potential for advance in fields like synthetic(合成) meat. And there are other more sources of efficient protein; like insects!9But in a world where more people are now dying from obesity than malnutrition(营养不良)when hundreds of millions of people still dont have enough to eat
24、, we cant solve this problem by simply continuing to make “conventional” intensive farming more intensive.语篇解读 本文主要讲了牛肉的消费对于环境和健康的不利之处,并呼吁人们减少红肉的消费。1Why has the author given up eating beef?AIt is better for his health and global warming.BIt can prevent him from being obesity.CIt is better for both h
25、ealth and environment.DHe likes vegetarian diet very much.答案C解析细节理解题。根据第一段第一句“Eating less red meat and be healthier, better for the environment andsurprisingly to mereally easy to do so.”可知,少吃牛肉对于健康和环境都好。故选C。2What result does cattle farming lead to?AThe loss of deforestation.BThe great loss of water
26、 resources.CThe loss of manmade greenhouse.DThe loss of livestock.答案B解析推理判断题。根据第二段最后两句“Last year,Brazil reported a 28% increase in Amazonian deforestation(森林采伐)80% of deforested land in Brazil is then used for cattle farming.Modern beef farming is also a huge drain(流干) on water resources.”可知,养牛造成大量水
27、资源的流失。故选B。3Whats the authors attitude towards raising some livestock in an environmental way? ANegative. BDoubtful.CFavorable. DProtective.答案C解析推理判断题。根据倒数第二段最后三句“Cattle and other livestock dont have to be environmentally harmful.Grassfed cattle need much smaller resource input.And as it has been sho
28、wn, livestock, if managed properly, can even restore degraded land.”可知,如果管理得当,畜牧养殖甚至可以恢复退化的土地,可见作者是持支持态度的。故选C。4In Bill Gates opinion, we can get efficient protein by .Araising more insectsBraising more cattleCdeveloping manmade meatDdeveloping intensive farming答案C解析细节理解题。根据最后一段第一句“In the longer term
29、, as Bill Gates highlighted, there is also great potential for advance in fields like synthetic(合成) meat.”可知,从长远来看,在合成肉等领域也有很大的发展潜力。故选C。B(2019广西南宁二模)A new study shows that when teachers participate in a training program focused on prosocial(亲社会的) classroom behavior,their students are better able to
30、control their emotions,and that children who can regulate emotions are more likely to be academically successful.10For the study,which appears in Prevention Science,researchers looked at more than 100 teachers and 1,817 students from kindergarten to third grade to see if teachers could support stude
31、nts emotional and behavioral growth through the Incredible Years Teacher Classroom Management(IYTCM) program.The program uses videos and training sessions,along with roleplaying and coaching,to help teachers learn management skills such as using behaviorspecific praise,building positive relationship
32、s with students,and considering how to reduce poor behavior.Teachers in the training group increased 3interactions with students by 64 percent compared with 53 percent for teachers in the control group without the training.“Emotional regulation is the ability to recognize what behavior is 7appropria
33、te in the present situation,” says Wendy Reinke,professor in the College of Education at the University of Missouri.“For example,a student might have difficulty controlling the feeling of anger if he or she becomes annoyed with another student.But under this program,the teacher encourages them to mo
34、ve to a different spot in the classroom,effectively teaching them that sometimes stepping away and taking a break is a good way to calm down and manage that feeling.”After one school year of using the program in classrooms,students improved their social ability and ability to regulate their emotions
35、.These improvements resulted in an increase in the tests for students in Incredible Years classrooms vs.students in control classrooms.And this classroom management approach can help reduce the risk of struggling learners early on,which could help prevent more accumulative support that needs in a ch
36、ilds future.语篇解读本文是一篇科普文,介绍了一个新的教师培训项目。参与了该项目的老师在教学过程中能更有效地帮助孩子们控制他们的情绪。5What do the teachers do in the IYTCM program?ALearn how to identify poor behavior.BOffer the researchers advice on emotional control.CTake care of kids from kindergarten to third grade.DApply different ways to learning how to m
37、anage kids.答案D解析细节理解题。根据第三段第一句“The program uses videos and training sessions,along with roleplaying and coaching,to help teachers learn management skills.”可知答案为D。6What do Wendy Reinkes words suggest in Para.4?ANow it is hard for students to control their anger.BA calm manner is an effective way to h
38、andle problems.CFew can realize their behavior is unfit for a situation.DThe program will show how to handle troublesome kids.答案B解析推理判断题。根据第四段最后一句中的“the teacher encourages them to move to a different spot in the classroom,effectively teaching them that sometimes stepping away and taking a break is a
39、 good way to calm down and manage that feeling.”可以推出答案为B。7What is the authors attitude towards the training program?APositive. BNegative.CSubjective. DIndifferent.答案A解析推理判断题。根据全文及第一段中的“.their students are better able to control their emotions,and that children who can regulate emotions are more like
40、ly to be academically successful.”可推知答案为A。8What can we learn from the last paragraph?AStudy results of the program are entirely unexpected.BThe program advances the students academic performance.CStudents in control classrooms can better control their emotions.DStudents change their bad behavior sho
41、rtly through the program.答案B解析推理判断题。根据最后一段第二句“These improvements resulted in an increase in the tests for students in Incredible Years classroom vs.students in control classrooms.”可推出答案为B。.障碍词汇突破(一)阅读下列句子,并根据句意猜测画线部分的意思1They found that more ondemand entertainment viewing on tablets instead of TVs an
42、d desktop computers could cut energy consumption by 44%.(2018全国)n消耗2Scientists estimate that smoking reduces life expectancy by around 12 years on average.v.估算3Even if you have hundreds of reasons to contact your friends via QQ or WeChat,one reason is enough to make you turn off your smartphones or
43、tablets to have a facetoface interaction.n.相互交流(二)同义词语替换4A lack of a global law means scientists can clone humans in countries where the ban does not exist.worldwide5Computers make up 5% of the countrys commercial electricity consumption.account for6The Dietary Guidelines for Americans recommends th
44、at adults and children should eat a variety of fruit and vegetables to help them achieve and maintain a healthy weight.suggests/advises7The appropriate attitude volunteers should possess is to behave decently.proper(三)一词多义8drive v驾驶;驱使;迫使;击,敲(1)Curiosity drives us through our lives so that we never
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398459.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
