2019版高考英语一轮复习单元检测十四DevelopingandDevelopedCountries外研版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 单元 检测 十四 DevelopingandDevelopedCountries 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、单元检测(十四)Developing and Developed Countries.阅读理解ALike many young people around the world, Emmanuel dreamed of getting a university education in the United States. The 26yearold is an undocumented immigrant. This means he does not have the official permission needed to enter, live in, or work in the U
2、S. Emmanuel came to America from Mexico five years ago, when he discovered that he had to learn English and his dream was much more difficult to achieve. The major difficulty he realized was that there were very few opportunities for him to really receive a formal education.Federal laws do not preve
3、nt immigrants from going to college. But laws do ban illegal immigrants from receiving government financial aid. The average cost of a fouryear degree at a public university is 9,410. By comparison, the average cost at a private university is 32,405.Many immigrants come to the US. with little money,
4、 so they usually cant afford the expensive education. Emmanuel read about University of the People which has no tuition fee. The classes and teaching materials are all free online. All the teachers are volunteers. But students must be at least 18 years old and have completed high school. The univers
5、ity just requires students to pay a 50 application fee when they are admitted and a 100 test fee when they complete a class.Shai Reshef is the president of University of the People. He was born in Israel. He decided to create a tuitionfree university after visiting several poor countries, where peop
6、le had limited higher education opportunities. He notes that University of the People is a model to show universities and governments that the issue can be solved. Higher education can be affordable, can be highquality and shouldnt leave anyone behind.Currently, there are more than 2,500 students st
7、udying with the University of the People. It only provides degrees in computer science and business administration. The university expects the student number to double next year. 语篇解读:本文是一篇说明文。伊曼纽尔梦想着在美国接受大学教育,他从墨西哥非法移民来到了美国,却发现自己的梦想比想象的更加难以实现,幸运的是他找到了美国人民大学。1Whats the biggest problem for Emmanuel?A
8、He didnt understand English at all.BIt took him several years to find a job.CIt was hard for him to receive education.DHe missed his native country very much.解析:选C细节理解题。根据第一段最后一句可知,最大的困难是像他这样的非法移民很难有机会在美国真正接受正规教育。2Which of the following is TRUE according to Paragraph 2?AIts against the US. laws for
9、immigrants to get a college education.BThe cost of public universities is higher than that of private ones.CPeople pay 32,405 each year for learning at a private university.DThe US. government doesnt offer illegal immigrants money help.解析:选D细节理解题。根据第二段可知,美国联邦法律未禁止移民上大学,但是法律禁止非法移民获得政府的财政援助。3What does
10、 Shai Reshef think about higher education?AIt is difficult in Israel.BThe cost of it needs to be increased.CIt should be accessible to everybody.DPeople in poor countries dont need to receive it.解析:选C推理判断题。由第四段可知,校长沙伊瑞希夫指出,美国人民大学是一个典范,向各个大学和政府表明高等教育问题是可以解决的。高等教育是可以负担得起、可以高质量的,而且不应该抛弃任何人。4What do we
11、know about the University of the People?AIt is enjoying a good market.BThere are a wide variety of courses.CStudents need to pay nothing to study there.DAnybody over the age of 18 will be accepted.解析:选A推理判断题。根据最后一段“The university expects the student number to double next year.”可知,美国人民大学预计明年的人数将翻番,即这
12、个学校很有市场。根据第三段可知,C、D两项错误。BWhen Adan Gonzalez was a high school student in a poor neighborhood in Dallas, TX, he had dreamed of going to college. But first he needed to get through high school. Then he needed to apply for college.At one time, Adan shared one bedroom with six others while his father wo
13、rked long hours as a custodian (看门人) and his mother held parttime jobs to help feed the family. Unlike many other students in America there was no Internet in his apartment, and too often no electricity. To complete homework requiring online access, he would walk late at night, after sports practice
14、s, to a McDonalds or Starbucks to catch enough of WiFi signals to finish his homework on a borrowed laptop. When he had to research and apply for college, he hit the streets in search of a signal that didnt have a password attached to it.Fortunately, Adan was resourceful, hardworking and patient to
15、jump over this_gap_in_technology which traps many other poor youths.In todays digital world, students cant learn as well without the Internet. Going forward into tomorrow, there will only be a bigger gap (差距) between the Internet haves and the havenots. As the havenots continue to struggle to keep u
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399017.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级下册语文课件-22.牧场之国_人教新课标 (共8张PPT).ppt
