2019高考英语一轮优练题Unit1Festivalsaroundtheworld含解析新人教版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 优练题 Unit1Festivalsaroundtheworld 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Festivals around the world李仕才(必修3Unit 1)【短文语法填空】A 13-year study of early childhood development 1.(make) by Harvard University has shown that,by the age of three,most children have the big potential 2. (understand) about 1 000 wordsmost of the language they will use in ordinary conversation fo
2、r the rest of their lives.Furthermore,research has shown that while every child is born with a natural curiosity,it can decline 3. (great) during the second and third years of life.Researchers say that the human personality 4. (form) during the first two years of life,and during the first three year
3、s children learn the basic skills they will use in all their later learning both at home 5. at school.6. is generally acknowledged that young people from poorer socio-economic backgrounds tend to do less well in our education system.As a result of the research evidence of the 7. (important) of the f
4、irst three years of a childs life,a pilot programme 8. focused on parents as the childs first teachers started in the US.As the programme shows,working with the family,rather than bypassing the parents,9. (be) the most effective way of 10. (help) children get off to the best possible start in life.【
5、解题导语】本文是一篇说明文。多年的研究表明,孩子的个性是在两岁前形成的,在三岁前能学会基本的学习技能,且到三岁的时候绝大多数孩子能理解大约一千个单词;研究还表明,父母参与孩子的成长过程是帮助孩子在生活中有个好的开始的最有效的方法。1.made考查非谓语动词。本句的谓语是has shown,故空处应用make的非谓语动词形式;且该句的主语study与动词make之间为逻辑上的动宾关系,故应填make的过去分词made。2.to understand考查非谓语动词。have the potential to do sth.意为“有潜力做某事”,动词不定式做宾语补足语。故填to understand
6、。3.greatly考查词性转换。空处所填词修饰动词decline,应用great的副词形式。故填greatly。4.is formed考查动词的时态和语态。从句的主语human personality与form之间为动宾关系,故应用动词的被动语态;且根据后半句谓语动词learn可知,此处应用一般现在时。故填is formed。5.and考查连词。both.and.意为“两者都;既又”,为固定用法。故填and。6.It考查代词。分析句子结构可知,本句应用it做形式主语,真正的主语为that引导的主语从句。故填It。注意首字母大写。7.importance考查词性转换。the importanc
7、e of.意为“的重要性”,为固定用法。故填important的名词形式importance。8.that/which考查定语从句。分析句子结构可知,“ focused on parents as the childs first teachers”为定语从句,且该从句缺少主语,先行词为programme,指物。故填that/which。9.is考查动词的时态和主谓一致。rather than连接两个主语时,谓语动词采取“就前原则”,在本句中,谓语动词应由working with the family来决定。动词-ing做主语时谓语动词用单数形式,且由shows时态可知,应用一般现在时。故填i
8、s。10.helping考查非谓语动词。空前为介词of,应填动词-ing形式。故填helping。.阅读理解(2016重庆第二次诊断)At many modern festivals in the UK,people gather together in a field,listening to music,sleeping in tents and killing time as they like.However,some of the big-sized festivals often result in traffic jams,piles of waste,and large ele
9、ctricity demands.Therefore,smaller,greener festivals are increasingly gaining favour.Cambridge Folk FestivalAware that folk music fans tend to be fond of beer,the organizers of the festival have come up with a creative way of avoiding mountains of plastic glasses.Visitors to this 4-day event have to
10、 order one beer glass in June.They keep and reuse the glass throughout the festival.Besides,everyone is given a bag for his recyclable rubbish in the entry.Need to know:the festival takes place in Cambridge around the end of July.LatitudeLatitude was set up in 2006,with a clear aim to offer unusual
11、rock music.It also has a strong environmental focus:all knives,forks and plates provided by the organizers are biodegradable(生物可降解的),and plastic packaging is forbidden.Besides,solar showers are supplied with eco-friendly bath products,and everyone will be willing to take time to get clean.Need to kn
12、ow:Latitude takes place in mid-July on the grounds of Henham Park.Big Green GatheringFor more than 20 years the Big Green Gathering has played a leading role in raising environmental awareness by promoting solar-powered stages and organic(有机的) food.Many people flood here not only for its wonderful m
13、usic,theatre and dance,but also for the events green focus.Need to know:the Big Green Gathering takes place in early August in Somerset.1.To attend the Cambridge Folk Festival,visitors must .A.take a rubbish bag with themB.like folk music and drink beerC.buy plastic glasses to drink beerD.reserve a
14、beer glass in advance2.What is the similarity between Latitude and the Big Green Gathering?A.Both provide healthy food for people.B.Both make use of solar energy.C.Both take place in August.D.Both have a long history.3.What is the main purpose of the passage?A.To introduce some green festivals.B.To
15、invite people to attend big-sized festivals.C.To show the value of some music gatherings.D.To raise environmental awareness of the public.BSome people are so rude!Who sends an email or a text message that just says “Thank you”?Who leaves a voice mail message rather than texts you?Who asks for a fact
16、 easily found on Google?Dont these people realize that theyre wasting your time?Maybe Im the rude one for not appreciating lifes little politeness.But many social agreed standards just dont make sense to people drowning in digital communication.In texts,you dont have to declare who you are or even s
17、ay hello.Email,too,is slower than a text.Voice mail is a now impolite way of trying to connect.My father learned this lesson after leaving me a dozen voice mail messages,none of which I listened to.Exasperated,he called my sister to express his dissatisfaction that I never returned his phone calls.“
18、Why are you leaving him voice mail?” my sister asked.“Just text him.”In the age of the smartphone,there is no reason to ask onceacceptable questions about:the weather forecast,a businesss phone number,or directions to a house,a restaurant,which can be easily found on Google Maps.But people still ask
19、 these things.And when you answer,they respond with a thankyou email.How to handle these differing standards?Easy.Consider your audience.Some people,especially older ones,appreciate a thankyou message.Others,like me,want no reply.The anthropologist(人类学家)Margaret Mead once said that in traditional so
20、cieties,the young learn from the old.But in modern societies,the old can also learn from the young.Heres hoping that politeness never goes out of fashion but that timewasting forms of communication do.1What does the underlined word “Exasperated” mean in the fifth paragraph?AWorried. BSurprised.CAnno
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401504.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
