高考英语大二轮复习专题强化练四.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高考 英语 二轮 复习 专题 强化
- 资源描述:
-
1、专题强化练四AIf youll be taking vacation time in the coming year and plan on flying,here are some shopping tips to give your undivided attention to.When to buyIf youre shopping for domestic flights,check prices on Tuesday afternoons.This is an old tip but still valid because most US carriers continue to r
2、elease sales on Tuesday morning,and competitors quickly drop their fares to match the better deals.When to flyWeekdays continue to be generally cheaper times to fly than weekends for most flights.In the US specifically,the cheapest days are typically Tuesday,Wednesday and Saturday.A good itinerary (
3、旅行计划) for the expensive US spring break travel period is Tuesday to Saturday; it wont be cheap exactly,but it will save you money (in most cases) over weekendtoweekend travel.Direct vs.connecting flightsCompare the price of direct with connecting fights.Sometimes adding a stop to your route will sav
4、e you money,and it might be enough to endure the extralong flying day.Some examples:Boston to Seattle:$247 direct,$234 onestopSan Francisco to Raleigh/Durham: $553 direct,$362 onestopOkay,the savings on BostonSeattle might not be worth it to you,but Ill bet youll think twice about the direct flight
5、for San Francisco to Raleigh.Compare,compare,compareStifle_the_impulse to go to your favourite airline site to purchase tickets without doing any comparison; its a recipe for disaster.Example: Lets say you want to fly from New York to London and figuring your favourite US legacy carrier will get you
6、 there for the best price.Airline price:$554 roundtripComparison price:$486Obviously,the legacy carrier did not have the cheapest flight,but wait,theres more: The comparison site also showed a cheaper flight from the same legacy carrier ($521)See what youre missing when you fail to compare?【语篇解读】如果打
7、算假期买机票去某个地方游玩,买机票的时间、出发的时间和返程的时间都会影响机票的价格。本文主要介绍了购买便宜机票的多种方法。1When could the best price for flights within the US most possibly be found?AMonday morning.BTuesday afternoon.CThursday morning. DSunday morning.解析:细节理解题。根据When to buy中的“If youre shopping for domestic flights,check prices on Tuesday after
8、noons.”以及后文给出的原因可知周二下午票价是最便宜的。答案:B2What are ticket buyers advised to do?AChoose direct flights rather than connecting ones.BTake the cheapest deal from their favourite airline.CLook for flight deals to Europe throughout the summer.DAvoid weekendtoweekend flights in holiday seasons.解析:推理判断题。根据When to
9、 fly中的“Weekdays continue to be generally cheaper times to fly than weekends for most flights.”可知,通常情况下,工作日的飞机票比周末便宜,因此买票的时候应该避免买周末出发、周末返程的机票。答案:D3What does the underlined phrase“Stifle the impulse”probably mean?AFeel free to do something.BHold off on doing something.CGet well prepared for something.
10、DMake quick decisions about something.解析:词义猜测题。根据后文的“its a recipe for disaster”和“See what youre missing when you fail to compare?”可知,作者建议先比较价格后买票,故此处应表示“在未比较的情况下遏制住去最喜欢的网站买票的冲动”。hold off on doing sth.意为“拖延做某事”,与画线短语意思相近。答案:BBFor the brave in the armed forces,being sent away from home for months at a
11、 time is just part of the duty.However,its never an easy one to perform especially for those with children.So when I found out I was going to be stationed in South Korea for a year,I was nervous about how my five children,particularly my eldest daughter Abigail,would take the news since it meant I w
12、ouldnt be home to see her graduate from high school.Incredibly,Abigail told me not to worry and even suggested we live stream the event among family members when I leaked the news.“Weve been lucky you havent had to be sent abroad yet.Anyway we can get connected through the Internet.See me on your ph
13、one on my spot,”Abigail said.She stepped into many of my roles when I was gone.I wanted to find a way to thank her and show her how proud I was of her.I started planning the special surprise when my request to return home a few weeks early to attend Abigails graduation ceremony was approved.When my
14、time in South Korea finally came to an end,I flew home,rented a car,and stayed in a hotel.And on Abigails graduation day,I hid in an office behind the stage waiting until I heard my daughters name called,I just kept thinking“Dont cry.Dont trip in your heels.Dont fall over.”At last! Abigail was up on
15、 stage.I slipped up behind her,whispered in her ear,and around she turned!“I was just thinking,like,You arent supposed to be here.What? What? How?It was the biggest shock.Im pretty sure my dad made people he didnt even know cry.Emotional for everyone,”Abigail cried.You know what followed: embraces,k
16、isses,tears,laughs,flowers,wishes.; arent they what a family have in store?【语篇解读】作者在得知要离家执勤后,因不能参加孩子的毕业典礼而心生愧疚,但是,他却得到了孩子的理解和家人的支持。最后在得到了允许后及时赶到孩子的毕业典礼,给了孩子一个惊喜。4What worried the author most?AHis duty in South Korea.BHis five childrens safety.CHis eldest daughters study.DHis absence from a big event
17、.解析:细节理解题。根据第一段中的“I was nervous about how my five children,particularly my eldest daughter Abigail,would take the news since it meant I wouldnt be home to see her graduate from high school.”可知,作者紧张他的五个孩子,尤其他的大女儿如何接受这一消息,因为这意味着作者不能看着她从高中毕业。答案:D5What is the probable meaning of the underlined phrase“li
18、ve stream”?APlan. BCelebrate.CPrepare. DBroadcast.解析:词义猜测题。根据文中第二段中的“Anyway we can get connected through the Internet.See me on your phone on my spot,”可知,无论如何,他可以通过网络观看她的毕业典礼。由此可猜测,live stream意思是“视频直播”,与broadcast意义相近。答案:D6How did Abigail feel when meeting her father?AEmbarrassed. BOverjoyed.CNervous
19、. DSatisfied.解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“What?What?How?”和“It was the biggest shock.Im pretty sure my dad made people he didnt even know cry.Emotional for everyone,”可知,女儿见到作者非常兴奋。embarrassed意为“尴尬的”,nervous意为“神经紧张的”,satisfied意为“满意的;满足的”,均不符合语境。答案:B7What does the author mainly intend to express by telling the s
20、tory?AA soldiers personal sacrifice.BA fathers love for his family.CThe meaning of family bond.DThe way to plan a big surprise.解析:推理判断题。作者执勤任务结束后,设法及时赶回去参加了女儿的高中毕业典礼,女儿非常开心。作者由此来表达亲情的意义。答案:C【干扰项分析】本题考生易误选B项,考生会认为作者设法赶回来参加大女儿的毕业典礼是在表达父爱,但父爱是一个方面,文中还展示了家人对他的支持和理解,因此,文章体现的应是亲情。A fathers love过于片面,没有将家人对
21、作者的理解和支持表现出来。CIf you have a chance to go to Finland,you will probably be surprised to find how“foolish”the Finnish people are.Take the taxi drivers for example.Taxis in Finland are mostly highclass Benz with a fare of two US dollars a kilometre.You can go anywhere in one,tell the driver to drop you
22、at any place,say that you have some business to attend to,and then walk off without paying your fare.The driver would not show the least signs of anxiety.The dining rooms in all big hotels not only serve their guests,but also serve outside diners.Hotel guests have their meals free,so they naturally
23、go to the free dining rooms to have their meals.The most they would do to show their good faith is to wave their registration cards to the waiter.With such a loose check,you can easily use any old registration card to take a couple of friends to dine free of charge.The Finnish workers are paid by th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
