分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题7(含答案解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:417472
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:120.82KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题7含答案解析 2022 年高 英语 一轮 复习 节假日 活动 分类 阅读 话题 练习题 答案 解析
    资源描述:

    1、2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题7节假日活动(Festivals, holidays and celebrations) 一、阅读理解-阅读选择(共10小题;共84分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。The Truth Can Set You FreeI recently got pulled over for speeding not far from my new home in Virginia. I hadnt been paying attention, and I had driven a few miles an h

    2、our over the speed limit.Can I see your license and registration? the police officer asked me. I pulled both out for him, and he saw my Pittsburgh address on my Pennsylvania drivers license. What are you doing here? he asked. Are you with the army?No, Im not. I answered. I explained that I had just

    3、moved to Virginia, and I hadnt had time to re-register yet.So what brings you here?He had asked a direct question. Without thinking very hard, I gave him a direct answer. Well, officer, I said, since youve asked, I have cancer. I have just months to live. To ensure my kids could be better cared for,

    4、 Weve moved down here to be close to my wifes family.So youve got cancer, he said flatly. He was trying to figure me out. Was I really dying? Was I lying? He took a long look at me. You know, for a guy who has only a few months to live, you sure look good.He was obviously thinking: Either this guy i

    5、s pulling one big fat line on me, or hes telling the truth. He was trying to question my honesty without directly calling me a liar. And so he had forced me to prove that I was being honest.Well, officer, I know that I look pretty healthy. I look great on the outside, but the tumors (肿瘤) are on the

    6、inside. And then, I dont know what possessed me, but I just did it. I pulled up my shirt, showing the operational scars.He looked at my scars. He looked in my eyes. He now knew he was talking to a dying man. Well, he wasnt taking this any further. He handed me back my license. Do me a favor. he said

    7、, Slow down from now on.The awful truth had set me free. As he went back to his police car, I had a realization, I had been one of those beautiful blondes (金发美女) who could bat her eyelashes and get out of tickets, I drove home under the speed limit, and I was smiling like a beauty queen.1. The autho

    8、r was stopped by the police officer because _.A.he didnt have a licenseB.he forgot to re-registerC.he was seriously illD.he drove too fast2. The author moved to Virginia probably because _.A.he was homesickB.he served in the army thereC.Virginia had better hospitalsD.his kids could be better cared f

    9、or3. On hearing about the authors cancer, the police officer _.A.said it was an excuseB.doubted his honestyC.showed sympathy for himD.asked him to show his scars4. It can be inferred from the passage that the author was _.A.optimisticB.adventurousC.dishonestD.romantic People in the United States hon

    10、our their parents with 2 special days: Mothers Day on the second Sunday in May and Fathers Day on the 3rd Sunday in June. These days are to show love and respect for parents. They raise their children and educate them to be responsible citizens. They give love and care. These two days offer an oppor

    11、tunity to think about the changing roles of mothers and fathers. More mothers now work outside the home and more fathers must help with childcare.These two special days are celebrated in many different ways. On mothers Day, people wear carnations. A red one symbolizes a living mother. A white one sh

    12、ows that the mother is dead. Many people attend religious services to honour parents. Its also a day when people whose parents are dead visit the cemetery. On these days, families get together at home as well as in restaurants. They often have outdoor barbecue for Fathers Day. These are days of fun

    13、and good feelings and memories.Another tradition is to give cards and gifts. Children make them in school. Many people make their own presents. These are more valued than those bought in stores. Its not the value of the gift that is important, but the thought that counts. Greeting card stores, flori

    14、sts, candy makers, bakers, phone companies and other stores do lots of business during these holidays.5. Which is NOT a reason for children to show love and respect for parents?A.Parents bring up children.B.Parents give love and care to children.C.Parents educate children to be good persons.D.Parent

    15、s pass away before children grow up.6. What do you know from the passage?A.Both festivals are in May.B.Fewer women worked outside the home in the past.C.Not all the children respect their parents.D.Fathers are not as important as mothers at home.7. What do you know from the passage?A.Both festivals

    16、are in May.B.Fewer women worked outside the home in the past.C.Not all the children respect their parents.D.Fathers are not as important as mothers at home. 8.What do you know from the passage?A.Both festivals are in May.B.Fewer women worked outside the home in the past.C.Not all the children respec

    17、t their parents.D.Fathers are not as important as mothers at home. 9.What do you know from the passage?A.Both festivals are in May.B.Fewer women worked outside the home in the past.C.Not all the children respect their parents.D.Fathers are not as important as mothers at home. 阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的

    18、选项中,选择最佳选项。Plan on traveling around the USA this summer? If you need help in arranging the trip, or want ideas about where to go and what to do, there are a number of outstanding websites that can make your American dream come true.http:/byways.orgThe National Scenic Byways Program covers 150 memora

    19、ble roads. Some are natural routes, such as Route 1 along the California coast. Others focus on history (such as Route 6) or man-made attractions (the Las Vegas Strip). For each, you are provided with a map, told the routes length and how long is allowed, and given detailed suggestions on sights and

    20、 stop-offs.This is the best website for reviews of hotels in US cities and resorts. The reviews are impressively thorough, covering locations, rooms, cleanliness, food and so on. Importantly, these are not promotional photos by the hotels, but more honest and real ones taken by inspectors. Search fa

    21、cilities are excellent. From the 243 hotels reviewed in the New York, you can narrow down what you are looking for by locations, facilities and styles, or just pick out a selection of the best.www.101usaholidays.co.ukThis is the latest offering that features 101 holiday ideas to the USA. Its an impr

    22、essively diverse selection, ranging from touring in the footsteps of Martin Luther King to a golfing break in Arizona and a cycling and wine-tasting trip in Californias Napa Valley. Narrow down what you are looking forwhether by price, region, theme and who will be travelingand then just the photos

    23、of the relevant holidays remain on view. Its a really clever design.Walt Disney World in California can make dreams come true, but the price is not affordable for the majority of people.So turn to long established M, dedicated to giving big discounts on tickets, hotels and dining at Walt Disney Worl

    24、d. The website also offers general moneysaving tips, suggestions for cheap and free stuff and brief coverage of other Florida and California theme parks.10. If you are going to the USA for the man-made attractions, you can drive along _.A.Route 1B.Route 6C.the Las Vegas StripD.the California coast11

    25、. Why are the photos of the hotels in US cities and resorts real in ?A.Because there are qualifications of the authority.B.Because they are taken by inspectors of the website.C.Because there are comments of customers on each photo.D.Because they were taken by customers who once lived there.12. Trave

    26、l ideas for a big family with kids and the old are available at _.AB.http:/byways.orgCD.www.101usaholidays.co.uk13. What can be inferred from the passage?A.Californias Napa Valley is famous for its wine.B is a newly established website.C.The National Scenic Byways Program covers all the roads in the

    27、 USA.D.Discounted tickets of Walt Disney World are not available for everyone.14. Where does the text probably come from?A.A news report.B.A tourist brochure.C.A culture journal.D.A health column. 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。WestWeeklate MarchPacific Design Center-Los Angeles, CaliforniaOne o

    28、f the Golden States most important and largest annual design industry event and trade show on the West Coast, WestWeek has been an important institution for more than 25 years. It attracts over 10,000 top interior (室内的) designers, architects and manufacturers for a week of over 60 cutting-edge progr

    29、ams, design-oriented presentations, previews of upcoming trends talks, panel discussions and more.More details about WestWeek can be found at: Renaissance (文艺复兴) Pleasure FaireWeekends from mid April through early JuneLos Angeles, CaliforniaThe largest Renaissance festival in Southern California, th

    30、e Renaissance Pleasure Faire celebrating Elizabethan life has been a popular event for almost half a century. Now attracting more than 20,000 visitors each weekend, the fun activities of the festival include 8 stages of theatre, comedy, dance, music and swordplay performances, various parades and pr

    31、ocessions.Discover more about the Renaissance Pleasure Fare: Toyota Grand Prix of Long Beachmid AprilLos Angeles, CaliforniaOne of the largest paid spectator events in Southern California, the Toyota Grand Prix of Long Beach has been popular for 40 years. It attracts more than 200,000 enthusiasts wh

    32、o come to enjoy the talents of the worlds top drivers in both pro and celebrity races, and the concert at the end of Friday and Saturday.Discover more about the Toyota Grand Prix of Long Beach at: Festival Navideno de la Calle Ochoearly DecemberLos Angeles, CaliforniaOne of the biggest Latino events

    33、, attracting more than 100,000 Latinos each year, the free Festival Navideno de la Calle Ocho has been a major event for more than 114 years and features ten blocks of entertainment with everything including live concerts, arts and crafts, carnival rides, and the best Latino and Asian food.Learn mor

    34、e about the Festival Navideno de la Calle Ocho at:http: /15. _ has the shortest history and _ is the third most popular.A.Toyota Grand Prix of Long Beach; Renaissance Pleasure FaireB.Festival Navideno de la Calle Ocho; Toyota Grand Prix of Long BeachC.Renaissance Pleasure Faire; WestWeekD.WestWeek;

    35、Festival Navideno de la Calle Ocho16. If you are interested in the late 16th-century England, you can visit _ to know about some activities.A.B.C.D.17. What is special about Toyota Grand Prix of Long Beach?A.It supplies a wonderful concert.B.It is to be held in mid April.C.It offers the thrill of sp

    36、eed.D.It serves delicious Asian food. You can deal with winter in two ways: Escape it or embrace it. Watching people dive into snowin nothing but bathing suits and bootsIm guessing these people choose to do the latter. The seasonal madness is part of the Quebec Winter Carnival, now in its 63rd year,

    37、 said to be the worlds largest winter festival. About a half-million people each year come to Quebec City to delight in frigid (寒冷的) fashion. We embrace winter, said Paule Bergeron of Quebec City Tourism. Its time to play. The carnival runs from Jan. 29 to Feb. 14, with dozens of events. I went last

    38、 year for a few frigid days, staying at the Hilton Quebec, in the thick of the downtown action. Families are a big part of the carnival. What attract kids are things like ice-fishing at a man-made pond stocked with fish, where if you catch something, you can pay to have it smoked and eat it, or dona

    39、te it to a food bank. Its a good chance to experience the culture of this European- feeling city, and nowhere is more evident than in Bonhomme, the carnivals goodwill ambassador, a living avatar (化身) in the form of a giant snowman with a human inside gliding (滑行) around the festivities. There are tw

    40、o night parades at the carnival. I attended the second one last year, the night before the carnivals close. The streets were lined with thousands of people in a gentle snow and bitter cold, watching local dancers and school groups glide by. In the end, Bonhommes float came into view, and kids in the

    41、 crowd went crazy. As the parade ended, thousands followed behind it, becoming part of the Qucbec Winter Carnivals magic and madness. And with a cup of milk in my hand, I realized that for once, not only did I not mind winter, I embraced it.18. Which of the following is TRUE about the Quebec Winter

    42、Carnival?A.It is held to attract visitors.B.It has a history of less than 60 years.C.It is mainly intended to entertain kids.D.It is the largest winter festival in the world.19. Who is Bonhomme?A.It is a giant snowman.B.It is a famous star in Quebec.C.It is the goodwill ambassador of the carnival.D.

    43、It is the organizer of the Quebec Winter Carnival.20. We can infer from the last paragraph that _.A.kids love to see BonhommeB.the carnival ends with two paradesC.the parades are the maddest part of the carnivalD.people attend the parades mainly to see Bonhomme21. The author attended the carnival pr

    44、obably as _.A.a visitor to QuebecB.a festival performerC.an official in QuebecD.a local newspaper reporter Shakespeares Birthplace and Exhibition of Shakespeares World Welcome to the world-famous house where William Shakespeare was born in 1564 and where he grew up. The property (房产) remained in the

    45、 ownership of Shakespeares family until 1806. The House has welcomed visitors travelling from all over the world, for over 250 years. Enter through the Visitors Centre and see the highly-praised exhibition Shakespeares World, a lively and full introduction to the life and work of Shakespeare. Stand

    46、in the rooms where Shakespeare grew up. Discover examples of furniture and needlework from Shakespeares period. Enjoy the traditional English garden, planted with trees and flowers mentioned in the poets works. The Birthplace is within easy walking distance of all the car parks shown on the map; nea

    47、rest is Windsor Street (3 minutes walk). The House may present difficulties but the Visitors Centre, its exhibition, and the garden are accessible (可进入的) to wheelchair users. The Shakespeare Coffee House (opposite the Birthplace)OPENING TIME20 Mar to 19 OctMon to Sat: 9:00 am to 5:00 pmSun: 9:30 am

    48、to 5:00 pm20 Oct 19 MarMon to Sat: 9:30 am to 4:00 pmSun: 10:00 am to 4:00 pmADMISSIONAdult 4.90Child 2.20family 12.00(2 adults+up to 3 children)22. How much is the admission for a family of two grown-ups and two children?A.9.80.B.12.00.C.14.20.D.16.40.23. A wheelchair user may need help to enter _.

    49、A.the HouseB.the gardenC.the Visitors CentreD.the exhibition hall24. Where is the nearest parking place to Shakespeares Birthplace?A.Behind the exhibition hall.B.Opposite the Visitors Centre.C.At Windsor Street.D.Near the Coffee House. 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。Even before my father left us

    50、, my mother had to go back to work to support our family. Once I came out of the kitchen, complaining, Mum, I cant peel (削皮) potatoes. I have only one hand.Mum never looked up from sewing. You get yourself into that kitchen and peel those potatoes, she told me. And dont ever use that as an excuse fo

    51、r anything again!In the second grade, our teacher lined up my class on the playground and had each of us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod (杆) to the next. When it was my turn, I shook my head. Some kids behind me laughed, and I went home crying.That night I told Mum abou

    52、t it. She hugged me, and I saw her well see about that look. The next afternoon, she took me back to school. At the deserted playground, mum looked carefully at the bars.Now, pull up with your right arm, she advised. She stood by as I struggled to lift myself with my right hand until I could hook th

    53、e bar with my other elbow. Day after day we practiced, and she praised me for every rung (横杠) I reached.Ill never forget the next time, crossing the rungs; I looked down at the kids who were standing with their mouths open.One night, after a dance at my new junior high, I lay in bed sobbing. I could

    54、 hear Mum came into my room. Mum, I said, weeping, none of the boys would dance with me.”For a long time, I didnt hear anything. Then she said, Oh, honey, someday youll be beating those boys off with a bat. Her voice was faint and cracking. I peeked (偷看) out from my covers to see tears running down

    55、her cheeks. Then I knew how much she suffered on my behalf. She had never let me see her tears.25. Which of the following expressions can be used most suitably to describe Mums attitude when she made the child peel potatoes?A.Cruel.B.Serious.C.Strict.D.Cold.26. From the passage, we know monkey bars

    56、can help a child train _.A.the way to throw and catch thingsB.the speed of ones hand movementC.the strength and skill to hang and swingD.the bodily activity to move round a bar27. What does the sentence I saw her well see about that look imply?A.Mum believed every aim could be achieved if you stuck

    57、to it.B.The race across monkey bars was not difficult enough for a child to give up.C.Mum was determined to prove she herself was better than the teacher.D.What the child had said brought Mum great attraction and curiosity.28. When the child looked down at the kids, they were standing with their mou

    58、ths open because _.A.they felt sorry for what they had done beforeB.they were afraid the author might fall off and get hurtC.they wanted to see what the author would do on the barsD.they were astonished to find the authors progress29. The most probable conclusion we can draw after reading the passag

    59、e is _.A.the last incident was sad enough to make Mum weepB.the childs experience reminded Mum of that of her ownC.Mum could solve any problem except the one in the last paragraphD.Mum suffered more in the process of the childs growth actually I was travelling by the West Coast Express to Mangalore

    60、two years ago. Berth (铺位) No. 55, not far from me, was occupied by a middle-aged gentleman. When the train reached Palakkad Junction around 9:00 p.m, a large group of tourists entered with much noise. Just then another middle-aged man from the group declared that he owned Berth 55. He even had a pap

    61、er given by his travel agent to support himself.The ticket examiner arrived and told the second man that it was not his berth. No, said the second man. Its mine. A policeman from the Railway Protection tried to get the second man leave. But he wouldnt give inand he had the support of his companions.

    62、Fierce argument continued, even long after the train left Palakkad. Then someone even pulled the emergency chain (应急链) as we were leaving Tirur station, four stops after Palakkad. Nobody could sleep and it was getting late.Suddenly, around midnight, I watched a teenager, a student I am sure, climbed

    63、 down from an upper berth close to me. Please take my berth, he told the second man, who accepted it after a bit of hesitation.To my great surprise, the student then spread a newspaper on the floor and was soon lost in deep and peaceful sleep. By now everyone was quiet, as if nothing had happened! I

    64、m a 58-year-old biology teacher who has handled two recent generations of students. I was convinced once again that, contrary to popular opinions, young people can often be far, far nobler than many older ones. And thats the hope of our nation.30. Where did the author spend the night when the argume

    65、nts happened?A.At home.B.In a hotel.C.On a train.D.In a restaurant.31. Who was really wrong in the accident?A.The railway station.B.The travel agent.C.The middle-aged gentleman.D.The second man.32. Faced with the two mens arguments, the passengers were _.A.curiousB.excitedC.angryD.puzzled33. Why was

    66、 everyone quiet after the arguments?A.They were too sleepy in fact.B.They were afraid to speak anything.C.They were tired from hard work.D.They reached their destination.34. Reading the passage gives readers a sense of _.A.encouragementB.responsibilityC.disappointmentD.excitement Some of the worlds

    67、most famous musicians recently gathered in Paris and New Orleans to celebrate the first annual International Jazz Day. UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) recently set April 30 as a day to raise awareness of jazz music, its significance, and its potential as a u

    68、nifying (联合) voice across cultures. Despite the celebrations, though, in the U.S. the jazz audience continues to shrink and grow older, and the music has failed to connect with younger generations. Its Jason Morans job to help change that. As the Kennedy Centers artistic adviser for jazz, Moran hope

    69、s to widen the audience for jazz, make the music more accessible, and preserve its history and culture. Jazz seems like its not really a part of the American appetite, Moran tells National Public Radios reporter Neal Conan. What Im hoping to accomplish is that my generation and younger start to reco

    70、nsider and understand that jazz is not black and write anymore. Its actually color, and its actually digital. Moran says one of the problems with jazz today is that the entertainment aspect of the music has been lost. The music cant be presented today the way it was in 1908 or 1958. It has to contin

    71、ue to move, because the way the world works is not the same, says Moran. Last year, Moran worked on a project that arranged Fats Wallers music for a dance party, just to kind of put it back in the mind that Waller is dance music as much as it is concert music, says Moran. For me, its the recontextua

    72、lization. In music, where does the emotion (情感) lie? Are we, as abstract as a Charlie Parker record gets us into a dialogue about our emotions and our thoughts? Sometimes we lose sight that the music has a wider context, says Moran, so I want to continue those dialogues. Those are the things I want

    73、to foster.35. Why did UNESCO set April 30 as International Jazz Day?A.To remember the birth of jazz.B.To protect cultural diversity.C.To encourage people to study music.D.To recognize the value of jazz.36. What does the underlined word that in Paragraph 3 refer to?A.Jazz becoming more accessible.B.T

    74、he production of jazz growing faster.C.Jazz being less popular with the young.D.The jazz audience becoming larger.37. What can we infer about Morans opinion on jazz?A.It will disappear gradually.B.It remains black and white.C.It should keep up with the times.D.It changes every 50 years.38. Which of

    75、the following can be the best title for the text?A.Exploring the Future of Jazz.B.The Rise and Fall of Jazz.C.The Story of a Jazz Musician.D.Celebrating the Jazz Day. Seventy years ago, a group of well-known people from the art world headed by an Austrian conductor decided to hold an international f

    76、estival of music, dance and theater in Edinburgh. The idea was to reunite Europe after the Second World War. It quickly attracted famous names such as Alec Guinness, Richard Burton, Dame Margot Fonteyn and Marlene Dietrich as well as the big symphony orchestras (交响乐团). It became a fixed event every

    77、August and now attracts 400,000 people yearly. At the same time, the Fringe appeared as a challenge to the official festival. Eight theater groups turned up uninvited in 1947, in the belief that everyone should have the right to perform, and they did so in a public house disused for years. Soon, gro

    78、ups of students firstly from Edinburgh University, and later from the universities of Oxford and Cambridge, Durham and Birmingham were making the journey to the Scottish capital each summer to perform theater by little-known writers of plays in small church halls to the people of Edinburgh. Today th

    79、e Fringe, once less recognized, has far outgrown the festival with around 1,500 performances of theater, music and dance on every one of the 21 days it lasts. And yet as early as 1959, with only 19 theater groups performing, some said it was getting too big. A paid administrator was first employed o

    80、nly in 1971, and today there are eight administrators working all year round and the number rises to 150 during August itself. In 2004 there were 200 places housing 1,695 shows by over 600 different groups from 50 different countries. More than 1.25 million tickets were sold.39. What was the purpose

    81、 of Edinburgh Festival at the beginning?A.To introduce young theater groups.B.To honor heroes of World War .C.To attract great great artists from Europe.D.To bring Europe together again.40. Why did some uninvited theater groups come to Edinburgh in 1947?A.They owned a public house there.B.They wante

    82、d to take part in the festival.C.They thought they were also famous.D.They came to take up a challenge.41. Who joined the Fringe after it appeared?A.Popular writers.B.Artists from around the world.C.University students.D.Performers of music and dance.42. We may learn from the text that Edinburgh Fes

    83、tival _.A.keeps growing rapidlyB.has gone beyond an art festivalC.gives shows all year roundD.has become a non-oficial event答案第一部分1. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据首段的“I had driven a few miles an hour over the speed limit”可知。2. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据第五段的“To ensure my kids could be better cared for, Weve mo

    84、ved down here to be close to my wifes family.”可知。3. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。根据第六段的“Was I lying?”、第七段的“or hes telling the truth”和“ He was trying to question my honesty”可知。4. A【解析】正确答案是A。此题是推理判断题。根据末段的“The awful truth had set me free.”和“I was smiling like a beauty queen”可知作者很乐观。5. D6. B7. C8. A9. A10. C【

    85、解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据题干中的man-made attractions定位到表格第一行的“Others focus on history (such as Route 6) or man-made attractions (the Las Vegas Strip).”。11. B【解析】正确答案是B。此题是细节理解题。根据题干中的和hotels in US cities and resorts定位到表格第二行的“This is the best website for reviews of hotels in US cities and resorts. The revie

    86、ws are impressively thorough, covering locations, rooms, cleanliness, food and so on. Importantly, these are not promotional photos by the hotels, but more honest and real ones taken by inspectors.”,由此可知,照片是由网站的检查员拍摄的。12. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据题干的a big family with kids and the old定位到第三行的“Narrow dow

    87、n what you are looking forwhether by price, region, theme and who will be travelingand then just the photos of the relevant holidays remain on view. 缩小你所寻找的范围无论是根据价格、地区、主题,还是谁将去旅游然后只保留相关假期的照片”,故在网站www.101usaholidays.co.uk上,可以找到一个有孩子和老人的大家庭旅行的主意。13. A【解析】正确答案是A。此题是推理判断题。根据“a cycling and wine-tasting

    88、trip in Californias Napa Valley 在加州纳帕谷的自行车和品酒之旅”可知,加州的纳帕谷以葡萄酒闻名。14. B【解析】正确答案是B。此题是文章出处题。根据首段“Plan on traveling around the USA this summer? If you need help in arranging the trip, or want ideas about where to go and what to do, there are a number of outstanding websites that can make your American d

    89、ream come true. 今年夏天打算环游美国吗?如果你需要帮助安排行程,或者想知道去哪里和做什么,有一些好的网站可以让你的美国梦成真。”以及下文对网站的介绍可知,此文出自旅游手册。15. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。由文章可知,WestWeek有超过25年的历史,吸引了1万多人;Renaissance Pleasure Faire有差不多50年的历史,吸引了2万多游客;Toyota Grand Prix of Long Beach有40年的历史,吸引了20多万人;Festival Navideno de la Calle Ocho有超过114年的历史,吸引了10万多人。由

    90、此可知历史最短的是WestWeek;第三受欢迎的是Festival Navideno de la Calle Ocho。16. C【解析】正确答案是B。此题是推理判断题。由题可知文艺复兴发生在16世纪末左右,故推断正确答案是B。17. A【解析】正确答案是A。此题是细节理解题。由文章第三段“ and the concert at the end of Friday and Saturday”。可知,音乐会是其特殊的地方。18. D【解析】本文为说明文。作者亲历了魁北克冬季狂欢节的盛况,感受了人们冬天的激情和活力。细节理解题。由第二段“. said to be the worlds larges

    91、t winter festival”可知,魁北克冬季狂欢节是世界上最大的冬季节日。19. C【解析】细节理解题。由倒数第二段“the carnivals good will ambassador”以及“in the form of a giant snowman with a human inside”可知,Bonhomme 是狂欢节的形象大使,是由人装扮的雪人。20. A【解析】推理判断题。由最后一段“In the end, Bonhommes float came into view, and kids in the crowd went crazy.”可知,孩子们看到 Bonhomme

    92、都激动不已,由此可知,孩子们喜欢看 Bonhomme。21. A【解析】推理判断题。由第三段“I went last year for a few frigid days, staying at the Hilton Quebec”可知,作者是作为游客去参加狂欢节的。故 A 项正确。22. B23. A24. C25. C【解析】正确答案是C。此题是推理判断题。根据第二段最后一句“And dont ever use that as an excuse for anything again!可知,他妈妈对他要求很严。26. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据第三段第一句“In the

    93、 second grade, our teacher lined up my class on the playground and had each of us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod (杆) to the next. ”可推知,猴杆可以帮助孩子训练力量和悬挂、摆动的技巧。27. A【解析】正确答案是A。此题是句意理解题。根据第四段第三句“The next afternoon, she took me back to school. ”和第五段第二句“She stood by as I str

    94、uggled to lift myself with my right hand until I could hook the bar with my other elbow. ”可知,作者的妈妈带她到学校练习,并且建议作者努力练习,证明妈妈是一个有恒心的人。故选A。28. D【解析】正确答案是D。此题是细节理解题。根据第五段的“Ill never forget the next time, crossing the rungs; I looked down at the kids who were standing with their mouths open.”可知,同学们对我的表现都很吃

    95、惊,故选D。29. D【解析】正确答案是D。此题是推理判断题。根据最后一段最后两句“Then I knew how much she suffered on my behalf. She had never let me see her tears.”可知,对于我的成长中的痛苦妈妈比我承受得还要多,故选D。 30. C【解析】正确答案是C。此题是细节理解题。根据第一段“When the train reached Palakkad Junction around 9:00 p.m, a large group of tourists entered with much noise”并且作者是在

    96、火车的卧铺上过夜的。31. B【解析】正确答案是B。此题是推理判断题。根据第一段中的“He even had a paper given by his travel agent to support himself”以及第二段中的“The ticket examiner arrived and told the second man that it was not his berth. No, said the second man. Its mine. A policeman from the Railway Protection tried to get the second man le

    97、ave”可知,错的人是旅行社的代办人。32. C【解析】正确答案是C。此题是推理判断题。根据第三段中的“Fierce argument continued, even long after the train left Palakkad. Then someone even pulled the emergency chain (应急链) as we were leaving Tirur station, four stops after Palakkad. Nobody could sleep and it was getting late”可知,火车上的乘客被争吵声吵得睡不着,当时很生气,

    98、甚至有人拉了应急链。33. A【解析】正确答案是A。此题是推理判断题。根据“To my great surprise, the student then spread a newspaper on the floor and was soon lost in deep and peaceful sleep. By now everyone was quiet, as if nothing had happened”可知,事实上,所有人都很困了。34. A【解析】正确答案是A。此题是推理判断题。根据最后一段中的“I was convinced once again that, contrary

    99、to popular opinions, young people can often be far, far nobler than many older ones. And thats the hope of our nation”可知,学生让床铺的行为让作者感受到了年轻人比老年人高尚得多,所以作者很受鼓舞。35. D【解析】细节理解题。根据第一段最后一句 set April 30 as a day to raise awareness of jazz music, its significance, and its potential as a unifying (联合) voice a

    100、cross cultures 可知,教科文组织将 4 月 30 日定为国际爵士乐节,是为了让人们意识到爵士乐的意义与价值。36. C【解析】推理判断题。根据第二段 music has failed to connect with younger generations 此处 that 指代上一句爵士乐在年轻一代不受欢迎,所以此处 C 项“爵士乐不太受年轻人欢迎”,符合题意。37. C【解析】推理判断题。根据第五段 It has to continue to move, because the way the world works is not the same 可知 Moran 认为爵士乐要

    101、与时俱进,C 项意为“跟上时代的步伐”符合题意。38. A【解析】标题判断题。本文主要讲,教科文组织将 4 月 30 日定为国际爵士乐节,让人们意识到爵士乐的意义与价值,以及改善爵士乐不受年轻人的欢迎的处境,探索爵士乐的未来。A 项,“探索爵士乐的未来”符合题意。39. D【解析】本文介绍了爱丁堡艺穗节的形成和发展,回顾了爱丁堡艺穗节的发展历程。细节理解题。根据第一段最后一句“The idea was to reunite Europe after the Second World War.”可知,爱丁堡艺穗节的最初目的是为了在二战后重新团结欧洲。故选 D。40. B【解析】细节理解题。根据第三段第二句中的“Eight theater groups turned up uninvited in 1947, in the belief that everyone should have the right to perform.”可知,这些团队认为每个人都有表演的权利,所以他们想要参加这个节日。故选 B。41. C【解析】细节理解题。根据第四段的内容可知,爱丁堡大学及后来的牛津大学、剑桥大学等的学生都加入了,所以是大学生。故选 C。42. A【解析】推理判断题。根据文章最后一段的介绍可知,它发展得非常快。故选 A。第 20 页 共 20 页

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022年高考英语一轮复习:节假日活动 分类阅读话题练习题7(含答案解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417472.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1