2020-2022年新高考英语真题汇编专题04阅读理解之应用文(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 2022 新高 英语 汇编 专题 04 阅读 理解 应用文 Word 解析
- 资源描述:
-
1、专题04 阅读理解之应用文考点研究试卷类型年份考频话题考点分布新高考I卷20221文学概论课程评分办法推理判断题细节理解题新高考II卷20221关于儿童博物馆团体游的相关信息细节理解题(3)新高考I卷20211介绍了罗马的几个价格低廉,安全舒适的旅馆。细节理解题(3)新高考II卷20211介绍了今年夏天约克郡的四个活动的情况。细节理解题(3)新高考I卷20201介绍了一些火车信息,包括失物招领、公共假期安排以及列车出发时间等信息。细节理解题(3)新高考II卷2020是湖区景点指南,介绍了几个主要的景点的特色,地点和参观时间。细节理解题(3)真题剖析2022年新高考I卷之A篇Grading Po
2、licies for Introduction to LiteratureGrading Scale90-100, A; 80-89, B; 70-79, C; 60-69, D; Below 60, E. Essays (60%)Your four major essays will combine to form the main part of the grade for this course: Essay 1 = 10%; Essay 2 = 15%; Essay 3 = 15%; Essay 4 = 20%.Group Assignments (30%)Students will
3、work in groups to complete four assignments (作业) during the course. All the assignments will be submitted by the assigned date through Blackboard, our online learning and course management system. Daily Work/In-Class Writings and Tests/Group Work/Homework (10%)Class activities will vary from day to
4、day, but students must be ready to complete short in-class writings or tests drawn directly from assigned readings or notes from the previous classs lecture/discussion, so it is important to take careful notes during class. Additionally, from time to time I will assign group work to be completed in
5、class or short assignments to be completed at home, both of which will be graded. Late WorkAn essay not submitted in class on the due date will lose a letter grade for each class period it is late. If it is not turned in by the 4th day after the due date, it will earn a zero. Daily assignments not c
6、ompleted during class will get a zero. Short writings missed as a result of an excused absence will be accepted.21. Where is this text probably taken from?A. A textbook.B. An exam paper.C. A course plan.D. An academic (学术的)article.22. How many parts is a students final grade made up of?A. Two.B. Thr
7、ee.C. Four.D. Five.23. What will happen if you submit(递交) an essay one week after the due(约定的) date?A. You will receive a zero.B. You will lose a letter grade.C. You will be given a test.D. You will have to rewrite it.【答案】21. C 22. B 23. A【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了文学概论课程评分办法。【21题详解】推理判断题。根据文章标题“Grading
8、Policies for Introduction to Literature (文学概论课程评分办法)”和Essays (60%)部分“Your four major essays will combine to form the main part of the grade of for this course (你的四篇主要文章将构成本课程评分的主要部分)”可知,文章介绍了文学概论课程评分办法,可得出本文是出自一个课程计划。故选C项。【22题详解】细节理解题。根据黑体小标题“Essays (60%)”、“Group Assignments (30%)”和“Daily Work/In-Cl
9、ass Writings and Tests/Groups Work/Homework (10%)”可知,学生的最终成绩由3部分组成。故选B项。【23题详解】推理判断题。根据“Late Work”部分“If it is not turned in by the 4th day after the due date, it will earn a zero. (如果没有在截止日期后的第4天上交,将会得到零分)”可知,如果在截止日期后一周才交文章,你将会得零分。故选A项。2022年新高考II卷之A篇Childrens Discovery MuseumGeneral Information abou
10、t Group PlayPricingGroup Play $7/personScholarshipsWe offer scholarships to low-income schools and youth organizations, subject to availability. Participation in a post-visit survey is required. Scholarships are for Group Play admission fees and/or transportation. Transportation invoices (发票) must b
11、e received within 60 days of your visit to guarantee the scholarship. Group SizeWe require one chaperone (监护人) per ten children. Failure to provide enough chaperones will result in an extra charge of $50 per absent adult. Group Play is for groups of 10 or more with a limit of 35 people. For groups o
12、f 35 or more, please call to discuss options. HoursThe Museum is open daily from 9:30 am to 4:30 pm. Group Play may be scheduled during any day or time the Museum is open. Registration PolicyRegistration must be made at least two weeks in advance. Register online or fill out a Group Play Registratio
13、n Form with multiple date and start time options. Once the registration form is received and processed, we will send a confirmation email within two business days. GuidelinesTeachers and chaperones should model good behavior for the group and remain with students at all times. Children are not allow
14、ed unaccompanied in all areas of the Museum. Children should play nicely with each other and exhibits. Use your indoor voice when at the Museum. 1. What does a group need to do if they are offered a scholarship?A. Prepay the admission fees. B. Use the Museums transportation. C. Take a survey after t
15、he visit. D. Schedule their visit on weekdays. 2. How many chaperones are needed for a group of 30 children to visit the Museum?A. One. B. Two. C. Three. D. Four. 3. What are children prohibited from doing at the Museum?A. Using the computer. B. Talking with each other. C. Touching the exhibits. D.
16、Exploring the place alone. 【答案】1. C 2. C 3. D【解析】【导语】本文是一篇应用文,文章提供了关于儿童博物馆团体游的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据Scholarship标题下“We offer scholarships to low-income schools and youth organizations, subject to availability. Participation in a post-visit survey is required. (我们会视情况而定,为低收入学校和青年组织提供奖学金,并需要其参与访问后调查问卷)”可知
17、,如果一个团体获得了奖学金,需要在参加一个访后的调查问卷,与选项C“Take a survey after the visit. (接受参观后的问卷调查)”属于同义替换,故选C。【2题详解】细节理解题。根据“Group Size”标题下“We require one chaperone (监护人) per ten children. (我们要求每十个孩子有一个监护人)”可知,10个孩子需要1个监护人,那么30个孩子则需要3个监护人。故选C。【3题详解】细节理解题。根据“Guidelines”标题下“Children are not allowed unaccompanied in all ar
18、eas of the Museum. (无人陪伴的儿童不得进入博物馆的所有区域)”可知,儿童必须在监护人陪伴下才能进入博物馆,即儿童不能单独进入博物馆进行探索。与选项D “Exploring the place alone. (独自探索博物馆)”属于同义替换,故选D。2021年新高考I卷之A篇Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel ( 旅 社 ). The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around $25 a n
19、ight, and for that, youll often get to stay in a central location (位置) with security and comfort.Yellow HostelIf I had to make just one recommendation for where to stay in Rome, it would be Yellow Hostel. Its one of the best-rated hostels in the city, and for good reason. Its affordable, and its got
20、 a fun atmosphere without being too noisy. As an added bonus, its close to the main train station.Hostel Alessandro PalaceIf you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Palace is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests like free shots, bar craw
21、ls and karaoke. Theres also an area on the rooftop for hanging out with other travelers during the summer.Youth Station HostelIf youre looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Station. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too; i
22、t doesnt charge city tax; it has both air conditioning and a heater for the rooms; it also has free Wi-Fi in every room.Hotel and Hostel Des ArtistesHotel and Hostel Des Artistes is located just a 10-minute walk from the central city station and its close to all of the citys main attractions. The st
23、aff is friendly and helpful, providing you with a map of the city when you arrive, and offering advice if you require some. However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.21. What is probably the major concern of travelers who choose to stay in a hostel?A. Comfort.B. Security.C. Price.D. Location.
24、22. Which hotel best suits people who enjoy an active social life?A. Yellow Hostel.B. Hostel Alessandro Palace.C. Youth Station Hostel.D. Hotel and Hostel Des Artistes.23. What is the disadvantage of Hotel and Hostel Des Artistes?A. It gets noisy at night.B. Its staff is too talkative.C. It charges
25、for Wi-Fi.D. Its inconveniently located.【答案】21. C 22. B 23. C【解析】本文是一篇应用文。文章介绍了罗马的几个价格低廉,安全舒适的旅馆。【21题】细节理解题。通过文章第一段“Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel ( 旅 社 ).”(对旅行者来说,罗马可能很昂贵,这就是许多人选择住旅社的原因)可知选择住旅社的旅行者可能最关心的是价格。故选C。【22题】细节理解题。根据Hostel Alessandro Palace部分“
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-425003.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
