分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022高考英语北师大版一轮总复习规范练:选修6 UNIT 18阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:427819
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:77.82KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022高考英语北师大版一轮总复习规范练:选修6UNIT 18阅读理解题组练速度 WORD版含解析 2022 高考 英
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家高考题型组合规范练18选修6Unit18阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解AThe news that researchers have used cloning to make human embryos for the purpose of producing stem cells may have some people wondering if it would ever be possible to clone a person.Although it would be immoral,experts say it is likely bio

    2、logically possible to clone a human being.Since the 1950s when researchers cloned a frog,scientists have cloned dozens of animal species,including mice,cats,sheep,pigs and cows.With mice,researchers are able to use thousands of eggs,and conduct many experiments,to work out these problems.“Its a numb

    3、ers game,” said Dr.Robert Lanza,the chief scientific officer at a biotech company.“But with primates (灵长类动物),eggs are very precious,and it is not easy to get them to conduct experiments.”In addition,researchers cant simply apply what theyve learned from cloning mice or cows to cloning people.Cloning

    4、 an animal requires that researchers remove proteins that are necessary to help cells divide.In mice,this isnt a problem,because the embryo that is created is able to make these proteins again.But primates arent able to do this,and researchers think it may be one reason that attempts to clone monkey

    5、s have failed.Whats more,cloned animals often have different kinds of abnormalities.These abnormalities are common because cloned embryos have just one parent rather than two,which means that a process known as “imprinting (印记)” does not occur properly in cloned embryos.“Problems with imprinting can

    6、 result in extremely large embryos,which leads to problems with blood flow for the baby,” Lanza said.“The extremely high rate of death and the developmental abnormalities from cloning make cloning people immoral.Its like sending your baby up in a rocket knowing theres a 50-50 chance that its going t

    7、o explode.”1.What can we learn from Paragraph 1?A.Animal cloning is illegal.B.Human cloning is possible.C.Human embryos may have new functions.D.Animal embryos can be used for medicine.2.How does the author develop Paragraph 2?A.By making comparisons.B.By showing processes.C.By offering analyses.D.B

    8、y using statistics.3.How were the experiments on cloning monkeys?A.They have solved the problem with proteins.B.They have been applied to human cloning.C.They were successful.D.They were in trouble.BIn beautiful rural Montana can be found the town of Livingston.It is close to Yellowstone National Pa

    9、rk,which makes it a tourist center.Outdoor enthusiasts gather here each year.Low-income families are more likely to face food insecurity.Around half the students in the Livingston School District qualify for free or reduced-price lunches,according to local educator Rachael Jones,known as “Farmer Jon

    10、es.” She is the director of the Livingston Farm to School program,which uses the districts two greenhouses and four gardens to grow food that supplements school meals while offering kids hands-on lessons.Jones said,“In many places around the country,if you cant pay for your school meal,you dont eat.

    11、Well,here,we dont turn anyone away.”The towns school district and community members started the program eight years ago.Its part of the National Farm to School Network,which aims to increase access to local food and nutrition education across the country.Jones,who attended public school in Livingsto

    12、n as a kid,has headed up the local program since 2014.Farm to School enriches the curriculum in all of the schools through garden lessons,cafeteria and kitchen lessons,and classroom lessons.Research has shown that healthy school meals can improve academic performance,including improved test scores.T

    13、hough the Farm to School program is not aimed only at lower-income students,Jones said such kids are more likely to eat lunch provided by the school.Eventually she wants to get healthy,affordable meals on the plates of every child in Livingston.It is important for kids to understand where their food

    14、 comes from.Thats a life-changing experience for them.Jones said,“When I grew up a big force in my life was my grandma Ethel.She taught me from a really early age the value of growing your own food.I worked in her gardens with her,and somehow,through all of those experiences eating her tomatoes and

    15、canning pickles (把腌菜装罐保存) with her it really built up my trust and knowledge in food systems.Im so thankful for her!”4.Who is “Farmer Jones”?A.She is a local farmer.B.She is a school president.C.She is a student in a local school.D.She is a teacher in a local school.5.What is the purpose of the Livi

    16、ngston Farm to School program?A.To contribute to local environmental protection.B.To provide part-time jobs for students.C.To help local farmers make a living.D.To offer students food and lessons.6.What can be learned from Paragraph 4?A.Students performed better in their studies than before.B.The pr

    17、ogram offered all students free meals.C.Students faced health problems.D.The program lacked money.7.What is the root of Jones confidence in food systems?A.Her grandmas suggestions.B.Her childhood experiences.C.Her college education.D.Her healthy lifestyle.CMalala Yousafzai is a Pakistani student and

    18、 education activist who began speaking out for girls education at the age of 11.After surviving an assassination (暗杀) at the age of 15,she co-founded the Malala Fund with her father to create a world where girls everywhere could be educated without fear.Her fund supports every girls right to 12 year

    19、s of free,safe,quality education and works mainly in countries such as Pakistan,Afghanistan,India and Nigeria.Malala believes girls are the best investment in the future peace and further development of our world.It will never be a wrong choice to spend money on girls.In 2014 the Norwegian Nobel Com

    20、mittee awarded Kailash Satyarthi and Malala Yousafzai the Nobel Peace Prize for their fight against the suppression (镇压) of children and young people and for the right of all children to education.Malala became the youngest-ever Nobel Peace Prize winner.Accepting the award,Malala said,“This award is

    21、 not just for me.It is for those forgotten children who want education.It is for those frightened children who want peace.It is for those voiceless children who want change.”In her new picture book,MalalasMagicPencil,Malala returns to her childhood to teach young readers about the importance of hope

    22、,believing in magic,and making the world a better place.Malalas first book,her personal life story co-written with Christina Lamb,IAmMalala:HowOneGirlStoodUpforEducationandChangedtheWorld,was published in 2013.She is also the subject of the 2015 film HeNamedMeMalala.8.Whats the purpose of the Malala

    23、 Fund?A.To improve girls safety.B.To get young girls to school.C.To improve peoples living conditions.D.To win women lifetime education rights.9.Which of the following is Malalas opinion of girls according to Paragraph 2?A.They are quite good at making investments.B.They are in greater need of peace

    24、 than boys.C.They will play an important role in the future.D.They do more for the development of the world than boys.10.What can be inferred from what Malala said while accepting the award?A.She has a caring attitude.B.She is satisfied with her education.C.She feels powerless to change the world.D.

    25、She will have more supporters in the coming years.11.What can be learned about MalalasMagicPencil?A.It teaches readers how to draw.B.It was Malalas first book.C.It was a co-written book.D.It spreads hope.DIts amazing to consider the fact that today,in western Michigan,people speak more than 120 lang

    26、uages.And its even more amazing for me to be part of helping many of those immigrant families.My family and I immigrated to the US in 1975.Weve lived for years in Grand Rapids,Michigan.Early on,I was interested in becoming a schoolteacher,but language prevented me from doing well on tests.Most of th

    27、e teachers were very kind,but one,pointing to a low score I had made,laughed at me,“You should have done better;youve been here a year already.”So I took English classes while continuing my education,and I graduated in 1980 from Grand Valley State University as a licensed practical nurse.First I wor

    28、ked in a hospital,but I found the work didnt fit me.Then I worked with the United Nations helping immigrants and,later,worked as an interpreter and translator.Realizing there was a growing need here for my skill set,I started a business to help non-English-speakers.That became my lifework.I employ s

    29、ome 250 interpreters and translators,some of whom are gifted in as many as seven languages.We are found in any place where words are spoken or written schools,hospitals,workplaces,etc.We mainly provide interpretation and written translation services.Our expertise in rare languages and dialects sets

    30、us apart;we can also translate papers in 30 different languages.Mercy Health is a health-care provider in western Michigan.It has praised our professionalism (专业素质) and quickness.We provide translation for languages often considered difficult to support from Albanian and Assyrian to Zaghawa and Zulu

    31、.Besides,we can field 16 languages spoken in Myanmar and American Sign Language.Especially satisfying is serving the nearby Kentwood Public Schools.Twice a year,we partner with mothers and fathers attending parent-teacher meetings.We deal with 450 such meetings in just two or three days.12.What made

    32、 the author fail to become a schoolteacher at first?A.Her skin color.B.Her English level.C.Her poor education.D.Her family background.13.Whats the purpose of the authors business?A.Offering jobs to immigrants.B.Serving public schools for immigrants.C.Solving language problems for immigrants.D.Provid

    33、ing immigrants with language lessons.14.What does Mercy Health think of the services offered by the authors team?A.They should be appreciated.B.They need some improvement.C.They should be offered outside Michigan.D.They should get the attention of the public.15.What does the underlined word “field”

    34、in Paragraph 6 most probably mean?A.Point out.B.Deal with.C.Depend on.D.Write down.阅读七选五I was giving my 5-year-old a bath one night when she looked out the window at our fence and announced,“You know,Mamma,sometimes looking at trees helps you to think.”1What a deep observation from a little child.“Y

    35、ou are right,” I encouraged.“What are you thinking about?”Lately,there have been a lot of changes going on in my life at work.Business has been hard and I have been doing a lot of consulting for customers who havent been able to afford help.2I have a need and desire to help,but I often say “Yes” whe

    36、n my wallet should be saying “No!”The last few years have been such a struggle for so many of my customers from so many walks of life.3Worse yet,I always have a voice in the back of my head that says if I dont relax or learn a better way to deal with stress,cancer might come near! So when my daughte

    37、r said that one sentence,I promised to spend more time in nature.4It is so grounding and so healing.I have traded a few gym days for hikes in the hills above my house.5I am always more clear-headed after that.So I plan on spending some time this summer in southern California,enjoying thinking at the

    38、 base of an old,wise tree with my daughter of course.A.I struggle with this.B.What she said is so true.C.My health is on the downside.D.I decided to stop the busy life.E.I just sat in surprise and silence.F.I have trouble sleeping,sometimes.G.Have you ever sat in a park and stared at a tree?参考答案选修6U

    39、nit18阅读理解题组练速度.【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了动物克隆及人类克隆面临的难题。1.B细节理解题。根据第一段中的“expertssayitislikelybiologicallypossibletocloneahumanbeing”可知,人体克隆具有可能性。2.A写作手法题。第二段比较了老鼠和灵长类动物做克隆实验的不同点。3.D推理判断题。根据第三段中的“primatesarentabletodothis,andresearchersthinkitmaybeonereasonthatattemptstoclonemonkeyshavefailed”可推断,对猴子进行的实验遇到了

    40、困境。【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了利文斯顿小镇的农场入校项目。该项目既解决了贫困学生的伙食问题,又给学生们提供了亲近自然,了解自然的机会。4.D细节理解题。根据第二段中的“localeducatorRachaelJones”可知,Jones是一名当地的老师。5.D细节理解题。根据第二段中的“togrowfoodthatsupplementsschoolmealswhileofferingkidshands-onlessons”和第三段中的“aimstoincreaseaccesstolocalfoodandnutritioneducationacrossthecountry”可知,该项

    41、目旨在为学生提供食物和课程。6.A推理判断题。根据第四段中的“healthyschoolmealscanimproveacademicperformance,includingimprovedtestscores”可知,学生们的学业进步了。7.B细节理解题。根据末段中的“WhenIgrewupabigforceinmylifewasmygrandma.itreallybuiltupmytrustandknowledgeinfoodsystems”可知,Jones对该农场入校项目的信心来源于自己童年时期与祖母一起在院子里种植农作物的经历。【语篇导读】本文是记叙文。文章讲述了诺贝尔和平奖获得者马拉

    42、拉的人生故事。8.B细节理解题。由第一段中的“sheco-foundedtheMalalaFundwithherfathertocreateaworldwheregirlseverywherecouldbeeducatedwithoutfear”可知,这个基金会旨在让女孩能够进入校园接受教育。9.C细节理解题。由第二段中的“Malalabelievesgirlsarethebestinvestmentinthefuturepeaceandfurtherdevelopmentofourworld.”可知,马拉拉认为应该在女孩身上投资,因为她们会对将来社会的发展与和平做出贡献。10.A推理判断题。

    43、由第四段中马拉拉的话“Itisforthoseforgottenchildrenwhowanteducation.Itisforthosefrightenedchildrenwhowantpeace.Itisforthosevoicelesschildrenwhowantchange.”可知,她心系他人,关爱他人。11.D细节理解题。由倒数第二段中的“MalalasMagicPencil,Malalareturnstoherchildhoodtoteachyoungreadersabouttheimportanceofhope”可知,这本书传播希望。【语篇导读】本文是记叙文。文章讲述了作者通过

    44、提供翻译服务帮助移民者消除语言障碍的故事。12.B细节理解题。由第二段中的“Iwasinterestedinbecomingaschoolteacher,butlanguagepreventedmefromdoingwellontests.”可知答案。13.C推理判断题。由第一段中的“helpingmanyofthoseimmigrantfamilies”和第四段中的“Istartedabusinesstohelpnon-English-speakers”以及第五段中的“Wemainlyprovideinterpretationandwrittentranslationservices.”可推

    45、断,作者的公司主要帮助移民者解决在生活和工作中遇到的语言问题。14.A推理判断题。由倒数第二段中的“Ithaspraisedourprofessionalismandquickness.”可推断,MercyHealth认为作者的团队所提供的服务专业、及时,因此很欣赏。15.B词义猜测题。由第五段中的“Ourexpertiseinrarelanguagesanddialectssetsusapart;wecanalsotranslatepapersin30differentlanguages.”和本段中的“Weprovidetranslationforlanguagesoftenconsider

    46、eddifficulttosupport”可知,作者的团队能够应对小语种和方言,能够完成其他机构无法实现的难度较大的工作,因此此处指,他们能应对缅甸的十六种语言和美式手语。.【语篇导读】本文是记叙文。作者被女儿的一句话深深触动,此后她改变了自己以往忙碌、焦虑的生活状态,拥抱大自然,从而得到了内心的宁静。1.E根据下文中的“Whatadeepobservationfromalittlechild”可知,对于小孩子能说出这样深刻的话作者感到很惊讶。2.A根据下文中的“Ihaveaneed.sayingNo!”及“Thelastfewyearshavebeensuchastruggle.”可知,作者在工作中一直处于挣扎的状态。3.F根据下文中的“Worseyet”及“dealwithstress”可知,长期的工作压力对作者的身体状况产生了影响。F项中的“havetroublesleeping”符合这一语境。4.B根据下文中的“Itissogroundingandsohealing”可知,女儿的话太有道理了。5.G根据下文中的“Iamalwaysmoreclear-headedafterthat”及“enjoyingthinkingatthebaseofanold,wisetree”可知,此句内容与看树有关。G项符合语境。- 7 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022高考英语北师大版一轮总复习规范练:选修6 UNIT 18阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-427819.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1