云南省玉溪一中2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 玉溪 一中 2020 2021 学年 英语 上学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、云南省玉溪一中2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题(含解析)考试时间120分钟;满分150分第一部分 听力理解(共两节,满分 30 分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the cats main color?A. Gray. B. White. C. Black.2. How does the man sound when he talks?A. Iris
2、h. B. English. C. Scottish.3. What did the dentist do to the man?A. He gave him a filling. B. He cleaned his teeth. C. He pulled his teeth.4. How has the weather been?A. Cold and rainy. B. Hot and dry. C. Windy and dry.5. How many people are having the meal?A. Two. B. Three. C. Four.第二节(共15小题;每小题1.5
3、分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where does the conversation take place?A. At a retirement home. B. At a hospital. C. At a hotel.7. What would the man like next?A. His furniture arranged.
4、 B. His books put away. C. His dinner brought.听第7段材料,回答第8、9题。8. What are the speakers mainly talking about?A. A basketball game. B. A nature picture. C. A hunting incident.9. Why is the man surprised?A. The photographer killed the lion.B. The lion caught the zebra.C. The photographer wasnt hurt.听第8段
5、材料,回答第10至12题。10. Where does the man plan to attend college?A. US. B. England. C. Singapore.11. What does the woman want to do first after graduation?A. Know some computer scientists.B. Work for a company.C. Teach at a university.12. Which company does the woman like best?A. Oracle. B. Microsoft. C.
6、Apple.听第9段材料,回答第13至16题。13. How does the man feel about the technology show?A. Quite impressed. B. A little disappointed. C. Very confused.14. Why is the woman concerned?A. She thinks the man is careless about people.B. She has no idea what she will write for her term paper.C. She is afraid using rob
7、ots might not be good for people.15. According to the man, what should China do?A. Research the effects of robots on daily life.B. Become more competitive by using robots.C. Hire more engineers to develop new technology.16. What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates. B. Co-
8、workers. C. Boss and employee.听第10段材料,回答第17至20题。17. When were hot peppers introduced to India?A. In the 1500s. B. In the 1800s. C. In the 1900s.18. Which countrys cuisine is closely associated with potatoes?A. America. B. Ireland. C. China.19. Which food did Europeans think was dangerous?A. Potatoes
9、. B. Tomatoes. C. Peppers.20. Where did dragon fruit come from?A. North America. B. South America. C. Central America.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ABayfield Shopping Coupons (优惠券)1. Six Hours Free ParkingIf you spend $100 or more in our stores
10、, you will receive six hours of free parking. When you have spent $100 or more, just take this coupon and your receipt to the customer service desk on lever 4. They will stamp your parking ticket to allow 6 hours of free parking. Offer here until November 14.2. Win a $1,000 CD CollectionWin your cho
11、ice of $1,000 worth of CDs from JB Music Store. Just buy any two CDs and your name will go into the competition. Select your own prize from our wide variety of rock, pop, jazz, and classical music. Competition ends November 14. Prize drawn on November 21.Check store for more information.3. Buy One,
12、Get One FreeBuy one shirt or tie at Denials Menswear, and get another shirt or tie of the same value free. Choose from any of our dress shirts and we will give you another one at no cost. Hurry! Offer ends November 14. Offer limited to one per customer.4. 10% OffPresent this coupon at Tile Book Stor
13、e to get a 10% discount on any books you buy. We have lots of books to choose from, including childrens books, novels, travel guides, and science works. Youre sure to find something that you will enjoy. Shop now for Christmas. We have plenty of toys as gifts for you and avoid the rush! Offer here un
14、til November 14.5. Half price Movie TicketsBuy any full price movie ticket on Tuesdays or Wednesdays, and you can buy a second ticket for a friend for only half price. The latest movies are shown in one of our five theaters at Bayfield Shopping Centre. Offer here through December 1. Limit one per cu
15、stomer.6. Free Soft DrinkBuy any meal for at least $ 6 at Mikes Cafe, and receive a free soft drink. We serve the best fast food in the Shopping Centre. Come in and try our delicious meals and our excellent service. You wont be disappointed! Free soft drink offer ends November 14.1. What are these a
16、ds for?A. Food you can order for delivery.B. Special offers at a shopping center.C. Places to go on vacationD. Things on sale in a big store.2. Which of the following is true according to the ads?A. Spending $ 50 means 3 hours of free parking.B. One person can buy 4 tickets for the price of $ 2.C. A
17、fter buying two CDs, you can get another two CDs for free.D. At Mikes Cafe, people can get a free soft drink after spending $ 6.3. We can know from the passage _.A. there is more than one theatre in the centerB. if you buy a book there, you may pay less than half the priceC. you may get a free one i
18、f you buy a shirt, or a tie, or a pair of shoesD. you wont get a free soft drink unless you spend more than 10 dollars on the meal【答案】1. B 2. D 3. A【解析】这是一篇应用文,是一则广告,介绍了贝菲尔德购物中心提供的六个优惠措施以及各项措施的详细内容。【1题详解】细节理解题。根据文章标题“Bayfield Shopping Coupons (赠券)”可知,这是贝菲尔德购物中心的优惠券;接着六个方面的细节“1. Six Hours Free Parkin
19、g (六小时免费停车);2. Win a $1,000 CD Collection (赢得价值1000美元的CD收藏);3. Buy One, Get One Free (买一送一)4. 10 Off (打九折);5. Half-price Movie Tickets (半价电影票);6. Free Soft Drink(免费软饮料)”分别是这家购物中心的特别优惠。故这则广告主要介绍了这家购物中心的优惠措施。故选B。【2题详解】细节理解题。根据6. Free Soft Drink部分第一句“Buy any meal for at least $6 at Mikes Caf, and recei
20、ve a free soft drink.”(在迈克咖啡馆购买任何一顿至少6美元餐点,并获得免费饮料一杯)可知,在迈克咖啡馆,当你花了6美元以后,就可以免费再获得一杯软饮料。故选D。【3题详解】细节理解题。根据5. Half price Movie Tickets部分的“The latest movies are here, showing in one of our five theaters at Bayfield Shopping Center.”(最新的电影就在这里,在我们位于贝菲尔德购物中心的五家影院中的一家上映。)可知,在贝菲尔德购物里有五家剧院。即,该购物中心的剧院不止一个。故选
21、A 。BTraveling without a map in different countries, I find out about different “styles” of directions every time I ask “How can I get to the post office?”Foreign tourists are often confused in Japan because most streets there dont have name signs; in Japan, people use landmarks in their directions i
22、nstead of street names. For example, the Japanese will say to travelers, “Go straight down to the corner. Turn left at the big hotel and go past a fruit market. The post office is across from the bus stop.”People in Los Angeles, the US, have no idea of distance on the map: they measure distance by t
23、ime, not miles. “How far away is the post office?” you ask. “Oh,” they answer, “its about five minutes from here.” You dont understand completely, “Yes, but how many miles away is it, please?” To this question you wont get an answer, because most probably they dont know it themselves.People in Greec
24、e sometimes do not even try to give directions because tourists seldom understand the Greek language. Instead, a Greek will often say, “Follow me.” Then hell lead you through the streets of the city to the post office.Sometimes a person doesnt know the answer to your question. What happens in the si
25、tuation? A New Yorker might say, “Sorry, I have no idea.” But in Yucatan, Mexico, no one answers “I dont know.” People there believe that “I dont” is impolite. They usually give an answer, but often a wrong one. So a tourist can get lost very easily in Yucatan!However, one thing will help you everyw
26、here in the world. Its body language.4. Which one of the following is probably an example of Japanese directions?A. “Go south two miles. Turn west and then go another mile.”B. “Turn right at the hospital and go past a school. The library is right in front of you.”C. “The post office is about five mi
27、nutes from here.”D. “The post office is at Street Kamira.”5. People in Los Angeles dont give directions in miles because _.A. they use landmarks in their directions instead of distanceB. they prefer to lead you the wayC. they often have no idea of distance measured by milesD. they prefer to use body
28、 language6. Greeks give directions by _.A. using street namesB. using landmarksC. leading people the wayD. giving people a wrong direction7. Which of the following is NOT true?A. People in Yucatan always give right directions.B. There are different ways to give directions in different parts of the w
29、orld.C. People in some places give directions in miles, but people in other places give directions in time.D. A persons body language can help you understand directions.【答案】4. B 5. C 6. C 7. A【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了世界上不同国家、地区的人的不同指路方式。【4题详解】推理判断题。根据文章第二段的in Japan, people use landmarks in their direction
30、s instead of street names.可知日本人指路一般会用标志性的建筑。B. “Turn right at the hospital and go past a school. The library is right in front of you.” (在医院右转,经过学校,图书馆就在你面前)符合以上说法,句中出现了hospital和school两个标志性建筑,故选B项。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段的People in Los Angeles, the US, have no idea of distance on the map: they measure di
31、stance by time, not miles.可知洛杉矶人不知道地图上的距离,他们是通过时间,而非英里来测量长度。C. they often have no idea of distance measured by miles(他们通常不知道通过英里测量的距离)符合以上说法,故选C项。【6题详解】细节理解题。根据文章第四段的Instead, a Greek will often say, “Follow me.” Then hell lead you through the streets of the city to the post office.可知希腊人通常是把问路人亲自带到他们
32、的目的地。C. leading people the way(给人带路)符合以上说法,故选C项。【7题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段的But in Yucatan, Mexico, no one answers “I dont know.” People there believe that “I dont” is impolite. They usually give an answer, but often a wrong one.可知Yucatan人在不知道的情况下,也会指路,但常常都是错的。A. People in Yucatan always give right direct
33、ions.(Yucatan人总是指对方向)不符合以上说法,故选A项。CPeople who are cheerful and relaxed are less likely to suffer from colds. Its possible that being full of vim and vigor helps the body fight illnesses, say the researchers from Carnegie Mellon University (CMU) in Pittsburgh.“We need to take more seriously the possi
34、bility that a positive emotional style is a major player in disease risk,” says psychologist Sheldon Cohen, the studys lead researcher.In a previous study, Cohen and his colleagues found that people who tended to be cheerful and lively were least likely to develop sniffles, coughs, and other cold sy
35、mptoms.Those findings were interesting, but they didnt prove that a persons attitude affects whether he or she gets sick. Instead, it was still probable that a persons underlying personality is what matters.Evidence suggests, for instance, that certain people are naturally more likely to be outgoing
36、 and optimistic, with high self-respect and a sense of control over life. This would mean that who we are, not how we feel, finally decides our chances of catching colds.To figure out which mattered more (personality or emotions), the CMU team interviewed 193 healthy adults. The researchers talked t
37、o each person over the phone every evening for 2 weeks. They told the researchers about the positive and negative feelings they had experienced that day.The results showed that everyone in the study was equally likely to get infected. Their symptoms, however, differed depending on the types of emoti
38、ons that they had reported over the previous 2 weeks.Among those who reported good moods and had been infected with the flu virus, for example, 28 percent developed coughs and stuffy (堵塞) noses. On the other hand, those symptoms struck 41 percent of people who had been less positive. Scientists argu
39、e about whether negative emotions or positive emotions have a stronger effect on how healthy we are. For now, it cant hurt to look on the bright side more often than not!8. What is the text mainly about?A. How to get rid of colds.B. Being cheerful turns away colds.C. Attitude determines life.D. Diff
40、erent opinions about colds.9. The word “full of vim and vigor” underlined in Paragraph 1 probably means_.A. ignorantB. well-informedC. energeticD. in low spirits10. According to the finding, a leading factor of catching colds should be ones _.A. healthB. personalityC. qualityD. mood11. By saying the
41、 last paragraph, the writer intends to suggest_.A. positive emotions are as good as negative emotionsB. it is not necessarily good for you if you always look at problems positivelyC. it will be good for your health to always keep up an optimistic state of mindD. the saying-every coin has two sides【答
42、案】8. B 9. C 10. B 11. C【解析】这是一篇说明文。文章讲述了性格开朗、放松的人患感冒的可能性较小,因为充满活力有助于身体对抗疾病。【8题详解】主旨大意题。由第一段中的“People who are cheerful and relaxed are less likely to suffer from colds.”(性格开朗、放松的人患感冒的可能性较小。)第三段“In a previous study, Cohen and his colleagues found that people who tended to be cheerful and lively were l
43、east likely to develop sniffles, coughs, and other cold symptoms.”(在之前的一项研究中,科恩和他的同事们发现,性格开朗活泼的人最不容易出现鼻涕、咳嗽和其他感冒症状。)和最后一段中的“Among those who reported good moods and had been infected with the flu virus, for example, 28 percent developed coughs and stuffy (堵塞) noses. On the other hand, those symptoms
44、struck 41 percent of people who had been less positive.”(例如,在那些情绪良好并感染过流感病毒的人中,28%的人出现咳嗽和鼻塞。另一方面,这些症状发生在41%不那么积极的人身上。)可知本文主要讲快乐的人不易患感冒,B项“快乐能驱除感冒”符合文意。故选B项。【9题详解】词句猜测题。由第一段中的“People who are cheerful and relaxed are less likely to suffer from colds.”(性格开朗、放松的人患感冒的可能性较小。)和第二段中的“We need to take more se
45、riously the possibility that a positive emotional style is a major player in disease risk”(我们需要更认真地看待积极的情绪方式在疾病风险中起主要作用的可能)可知文章介绍了快乐积极情绪对疾病(感冒)的作用,可得出full of vim and vigor在此处意为“energetic(精力充沛的)”。故选C项。【10题详解】细节理解题。由第三段“In a previous study, Cohen and his colleagues found that people who tended to be c
46、heerful and lively were least likely to develop sniffles, coughs, and other cold symptoms.”(在之前的一项研究中,科恩和他的同事们发现,性格开朗活泼的人最不容易出现鼻涕、咳嗽和其他感冒症状。)和第四段“Those findings were interesting, but they didnt prove that a persons attitude affects whether he or she gets sick. Instead, it was still probable that a p
47、ersons underlying personality is what matters.”(这些发现很有趣,但并不能证明一个人的态度会影响他或她是否生病。相反,一个人潜在的性格很可能才是最重要的。),可知人是否感冒的首要因素应该与性格相关。故选B项。【11题详解】推理判断题。由最后一段中的“Among those who reported good moods and had been infected with the flu virus, for example, 28 percent developed coughs and stuffy (堵塞) noses. On the oth
48、er hand, those symptoms struck 41 percent of people who had been less positive.”(例如,在那些情绪良好并感染过流感病毒的人中,28%的人出现咳嗽和鼻塞。另一方面,这些症状发生在41%不那么积极的人身上。)和“For now, it cant hurt to look on the bright side more often than not!”(现在,经常往好的方面看也没什么不好的!),可知作者通过数据对比来证明积极乐观心态对感冒的影响,最后说“经常往好的方面看也没什么不好的”,说明作者想建议读者为了保持健康,要
49、保持乐观的心态。故选C项。DYou may not pay much attention to your daily elevator ride. Many of us use a lift several times during the day without really thinking about it. But Lee Gray, PhD, of the University of North Carolina, US, has made it his business to examine this overlooked form of public transport. He
50、is known as the “Elevator Guy”.“The lift becomes this interesting social space where etiquette (礼仪) is sort of odd (奇怪的),” Gray told the BBC. “They (elevators) are socially very interesting but often very awkward places.”We walk in and usually turn around to face the door. If someone else comes in,
51、we may have to move. And here, according to Gray, lift users unthinkingly go through a set pattern of movements. He told the BBC what he had observed.He explained that when you are the only one inside a lift, you can do whatever you want its your own little box.If there are two of you, you go into d
52、ifferent corners, standing diagonally (对角线地) across from each other to create distance.When a third person enters, you will unconsciously form a triangle. And when there is a fourth person it becomes a square, with someone in every corner. A fifth person is probably going to have to stand in the mid
53、dle.New entrants to the lift will need to size up the situation when the doors slide open and then act decisively. Once in, for most people the rule is simple look down, or look at your phone.Why are we so awkward in lifts?“You dont have enough space,” Professor Babette Renneberg, a clinical psychol
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
