分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2021-2022学年新教材高中英语 Unit 1 Looking forwards Section Ⅱ Using language课时作业(含解析)外研版选择性必修第四册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:442102
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:20.05KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年新教材高中英语 Unit Looking forwards Section Using language课时作业含解析外研版选择性必修第四册 2021 2022 学年 新教材
    资源描述:

    1、Uunit 1Ssection Using language.阅读理解AVincent van Gogh Born in the Netherlands in 1853, Van Gogh led a simple life in a small town until the age of 16. He then left school and joined a company of art business in the larger city. During the next seven years, Van Gogh bought and sold paintings in the Ne

    2、therlands, London, and Paris. He eventually realized that dealing with others artwork was not his dream. He soon discovered that his dream was to become an artist himself.He spent much of his time in learning the basic skills of drawing. He believed that to become a great painter, one must first mas

    3、ter the ability to draw. It was only after he was comfortable in this area that he began to use oil paints. That is when Van Gogh developed a style of color that made him one of the most respected artists of all time.Van Goghs paintings are amazing representations(表现) of his view of the world. He us

    4、ed his brush and oils to make layers that built the painting until it was almost threedimensional(三维的). This quality makes people want to reach out and touch the painting.Perhaps one of the most memorable examples of Van Goghs use of color and brush style is his painting TheStarryNight. The sky swir

    5、ls across the canvas(画布), while the stars glow with unearthly brightness. Each brushstroke creates the movement and lights. Under the sky rests a village painted with smaller strokes and finer detail, giving the impression of peace. A large tree in the foreground suggests that the view is enjoyed fr

    6、om the top of a hill, which offers a glimpse of the majesty (庄严) of the night sky. The Starry Night displays the gift of Van Goghs ability to create a powerful image with the simple brush and oils.Van Gogh spent only the last ten years of his life painting. Yet Van Gogh today is considered one of th

    7、e greatest artists of all time. His influence is strong; many painters mimic his style and use of color. His artwork can be found in museums all over the world.1How did Van Gogh learn how to paint?ABy reading books about art.BBy observing the world around him.CBy studying the works of great artists.

    8、DBy equipping himself with basic skills.2Why does the author refer to TheStarryNight?ATo praise Van Goghs ability.BTo present Van Goghs respect for nature.CTo show Van Goghs style of painting.DTo express Van Goghs feelings about his artwork.3What does the author admire most about Van Goghs paintings

    9、?AThe image. BThe light.CThe theme. DThe brushwork.4What does the underlined word “mimic” in the last paragraph mean?ACopy. BTeach.CChange. DCreate.BAs a dropout myself, I often feel it is my duty to defend my fellows. Common wisdom would have you believe we are the “bad kids”, the future criminals,

    10、 the worst sort of people. But not all dropouts are likely to deal drugs, steal goods from a shop, or shoot pool all day.My own favourite place to go when skipping school was always the public library. My early retirement meant that at last I had time to read everything I wanted to. I found reading

    11、Thomas Pynchons GravitysRainbow a lot more interesting than reading about Sir Isaac Newton and the falling apple.The best of all was the time I finally had to myself. I felt liberated. I had been in school nearly my whole life. I wanted to find out for myself who I was, and until I did, everything e

    12、lse felt like a waste of time.However, after three years, a series of strange thoughts began to make me anxious and unsure. Images of myself at the age of 35 began to haunt (困扰) me in my sleep. And a voice in my head began asking over and over, “Who is paying the hot water bills? Who buys the microw

    13、ave pizza?” The answer, of course, was my poor old parents. Sure, I was having an enjoyable time doing plenty of nothing, discovering myself and all, but thats unfair to them. What kind of parents long to see their child drop out of school, with no plans for the future? Could they be expected to sup

    14、port me forever? Certainly not. I immediately moved out of the house and out of town, in search of a future for myself.And it is here, in my new home of San Francisco, that I have decided to do what was once unthinkable: go back to school. I plan to take adult education classes and then apply to Cit

    15、y College. On the one hand, I can hardly believe Im doing it: a return to desks, chalkboards, and clocks that tell you when to stop thinking about one thing and start thinking about another. But at City College, Ill be able to take film production, semiotics, and sociologyjust because I want to know

    16、 about them.So next time you see a dropout, be sympathetic. And please dont push him to do something he doesnt want to do. It never works. Hell come round when hes ready.5It is commonly believed that dropouts are _.Abad kids from birthBinterested in studying drugsCvery likely to commit crimesDrespon

    17、sible for defending nonscholars6What did the author find most enjoyable after dropping out of school?ALiving in comfort with his parents.BReading in the public library.CEscaping the pressure from school.DHaving time for selfdiscovery.7Why did the author move to San Francisco?ATo fight for his own fu

    18、ture.BTo apply to City College.CTo break away from his parents.DTo live up to his parents expectations.8What does the author suggest people do to deal with dropouts?APush them to the limit.BListen to them carefully.CTry to be understanding.DEncourage them to be friendly.七选五The world is full of great

    19、 books which are just waiting to be read. How can you pick one youll really like? Here are some tips.Depend on your hobby. If you have a favorite hobby, look for books about that activity. _1_ Youre more likely to enjoy reading a book if youre already interested in its subject.Choose fiction or nonf

    20、iction. _2_ Those are called fiction books. These books can transport you to another world or help you imagine something beyond your own experience. Nonfiction books tell stories using facts, but that doesnt mean theyre boring. Nonfiction books can bring everything to life from the first trip to the

    21、 moon to the exploration of the deepest ocean._3_ Your local library is a great place to find books that you love. Tell a librarian about your interests, and the librarian can help you find other books that youre sure to love. Your teacher is another good person to ask.Find a family favorite. What w

    22、as your mothers favorite book when she was your age? Whats about your fathers? Ask them and give it a read. Then you can talk about what they like about it and share your thoughts. _4_Launch a book exchange. _5_ Its always fun to see what your friends are reading. Even if theyre not exactly bookworm

    23、s, you can all encourage each other to read and share books and authors you like. You also can look for book exchanges in your area. Its a great way to build your personal library for free!AAsk someone for help.BLearn to be a professional.CYou should read as many books as possible.DSome books are en

    24、tirely made up and imagined.EYou can find books about almost anything you like.FIts a fun way to get to know your family a little better.GWhy not get some friends together and exchange favorite books?课时作业(二).阅读理解A【语篇解读】本文是一篇人物传记,介绍了著名画家梵高的人生经历、绘画特点以及代表作。1答案与解析:D细节理解题。根据第二段中He spent much of his time

    25、in learning the basic skills of drawing. He believed that to become a great painter, one must first master the ability to draw.可知,梵高花费大量的时间学习绘画的基本功,因为他相信要成为一名伟大的画家,必须先要掌握绘画的技能。由此可知,梵高是通过学习绘画的基本技能来学会画画的,故选D项。2答案与解析:C细节理解题。根据第四段中Perhaps one of the most memorable examples of Van Goghs use of color and

    26、brush style is his painting The Starry Night.可知,作者以The Starry Night为例,是为了说明梵高的色彩使用和绘画风格。3答案与解析:D推理判断题。结合第四段的描述可知,作者花了大量的篇幅描述梵高绘画的两大风格:色彩的使用和绘画风格。因此可知四个选项中只有D项正确。4答案与解析:A词义猜测题。根据最后一段中His influence is strong; many painters mimic his style and use of color.可知,梵高的影响力是巨大的,很多画家都在模仿他的风格和色彩使用。故画线词mimic意为“模仿

    27、”。B【语篇解读】本文讲述了作者三年前辍学,觉得自己获得了解放,有时间做自己想做的事。但三年后,作者决定还是重回学校,为了自己的未来去奋斗。5答案与解析:C细节理解题。根据第一段中的Common wisdom would have you believe we are the“bad kids”, the future criminals, the worst sort of people.可知,人们普遍认为辍学者是“坏孩子”,是未来的罪犯。故选C项。6答案与解析:D推理判断题。根据第三段中的The best of all was the time I finally had to mysel

    28、f. I felt liberated.以及I wanted to find out for myself who I was可推断,作者觉得辍学后最令人愉快的事情是有属于自己的时间,做自己想做的事,去寻找自我。故选D项。7答案与解析:A细节理解题。根据第四段中的I immediately moved out of the house and out of town, in search of a future for myself.和第五段中的And it is here, in my new home of San Francisco, that I have decided to do

    29、what was once unthinkable: go back to school.可知,作者搬到旧金山是要重回学校上学,为了自己的未来而奋斗。故选A项。8答案与解析:C推理判断题。根据最后一段中的So next time you see a dropout, be sympathetic. And please dont push him to do something he doesnt want to do.可以推断,对于辍学的人,作者建议人们要理解他们,不要逼他们做不想做的事。故选C项。.七选五【语篇解读】本文是一篇说明文,文章就如何读到你喜欢的书籍给出了建议:依你的爱好而定;选

    30、择小说或者非小说;找人帮忙;找出家人的最爱;发动书籍交换的活动。1答案与解析:E根据段首句Depend on your hobby.可知,本段说明要根据自己的喜好找书;根据空前句“如果你有一个最喜欢的爱好,那么去找一些关于那个活动的书”可知,E项(你能够找到几乎任何你喜欢的书。)符合文意。E项中的find对应前句中的look for。2答案与解析:D根据下文Those are called fiction books.可知,本空应点明Those指的是什么样的书,故D项(一些书完全是编造和想象出来的。)符合文意。D项中Some books对应下句中Those。3答案与解析:A本空为段首句。根据下

    31、文“告诉图书管理员你的兴趣,然后图书管理员会帮你找到你一定会喜欢的其他书籍”可知,本段主要说明要请别人帮忙找书,故A项(向某人寻求帮助。)可以作为本段段首句。4答案与解析:F根据本段段首句Find a family favorite.(找到家人的最爱。)及空前句“然后你可以谈谈他们喜欢这本书的什么地方,并分享你的想法。”可知,F项(这是一个更好地了解家人的有趣方法。)符合文意。F选项中的family为复现词。5答案与解析:G根据段首句Launch a book exchange.(发动一场书籍交换。)可知,G项(为什么不召集一些朋友交换最爱的书籍呢?)符合文意。G项中exchange favorite books和段首句a book exchange同义。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年新教材高中英语 Unit 1 Looking forwards Section Ⅱ Using language课时作业(含解析)外研版选择性必修第四册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442102.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1