2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Family matters Section C Developing ideas & Presenting ideas & Reflection课后篇巩固提升训练(含解析)外研版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Family matters Section Developing ideas Presenting Reflection课后篇
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Family mattersSectionCDevelopingideas&Presentingideas&Reflection课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.(明显地),the student didnt listen to his teacher carefully.答案Obviously2.Jogging has a very (积极的) impact on our body.答案positive3.The (全部的) income of the family couldnt afford the rent for the house.答案entire4.The
2、principle can be (应用) to every area of our life.答案applied5.The medicine is a (强有力的) cure for the rare disease.答案powerful6.Friends is a very fascinating TV (系列作品) for the young people.答案series.完成句子1.They are (领先).答案in the lead2.It is important (控制住不发脾气) when driving in the street.答案to contain ones te
3、mper3.(不管你说什么),I will carry out the project as planned.答案Despite what you say4.(有很多问题要解决),I couldnt go out at all.答案With lots of problems to settle5.We (正享受温暖的天气) these days.答案have been enjoying such fine weather6.I (找人把自行车修理了) on the way home.答案had my bike repaired7.When (陷入麻烦),the young man can al
4、ways work out a solution.答案in trouble8.(数百万观众观看),the opening ceremony turned out to be a great success.答案Watched by millions of audience关键能力提升练.阅读理解The best on the job training I ever got in my life came from a very special woman:my mom.It happened when I was in my early twenties.I had just recently
5、 graduated from college but couldnt find a well-paid job.With my wife and a baby son to support at home,I had to take a job as a busboy (勤杂工) in a local restaurant.I was sad and depressed to find myself working there.God works in mysterious ways,though,because that restaurant was the same one that m
6、y mom had recently started working at after years of staying at home.The first time I saw her come in the kitchen it was like an extra light had been turned on.Her smile was returned by every one of the cooks and her gentle laughter and sweet good humor made the shift (轮班) go by quickly.Her concern
7、for her fellow workers made them open up their hearts to her.She did her physical work well and did her spiritual work even better.It was both strange and delightful to see my mom in this new and wonderful way.I and most of the other workers at that restaurant were just to make a living but my mom w
8、as actually living.Her job and her joy had become one.She cooked love both on the stove (炉子) and in the hearts of all those around her.I have had a lot of jobs since then.Some have been backbreaking and some have been inspiring,but I have always tried to follow Moms example and bring my love and joy
9、 to each one.【语篇解读】本文是一篇记叙文。讲述了作者和自己的母亲碰巧在一个饭店工作,母亲在工作中所表现出的对人生的乐观豁达和对同事的关心,让作者深受影响。1.We can learn from the first paragraph that the author .A.found his college education totally useless in workB.was not at all satisfied with his job in the restaurantC.managed to make ends meet by working as a busbo
10、yD.had received good training before working in the restaurant答案B解析细节理解题。根据第一段“Withmywifeandababysontosupportathome,Ihadtotakeajobasabusboyinalocalrestaurant.Iwassadanddepressedtofindmyselfworkingthere.”可知,作者对自己在饭店里的工作一点都不满意。故选B项。2.What does the author mean by saying the underlined part in Paragraph
11、 2?A.Its not always easy to find a well-paid job.B.Everyone has to make a living by working hard.C.Even God plays tricks on poor people sometimes.D.He happened to work in the same place with his mother.答案D解析细节理解题。根据画线部分后面的叙述可知,作者居然和自己的母亲在一起工作,这真是上帝安排的巧合。故选D项。3.Mom impressed the cooks in the restaura
12、nt with being .A.joyful and lovingB.honest and hard-workingC.strict and responsibleD.careless but easy-going答案A解析推理判断题。根据第二段的“Hersmilewasreturnedbyeveryoneofthecooksandhergentlelaughterandsweetgoodhumormadetheshiftgobyquickly.Herconcernforherfellowworkersmadethemopenuptheirheartstoher.”可知,母亲在工作中给同事的
13、印象是乐观及富有爱心的。故选A项。4.The authors mom was different from other cooks in that .A.she treated her job as a way of livingB.she learned cooking skills all by herselfC.she had more than one way to make a livingD.she did more work in the kitchen than others willingly答案A解析细节理解题。根据第三段中的“Iandmostoftheotherworke
14、rsatthatrestaurantwerejusttomakealivingbutmymomwasactuallyliving.”可知,作者的母亲同其他饭店里的工作人员的不同之处是,她把自己的工作看成了一种生活的方式。故选A项。.完形填空Until a few years ago,I had what most people would call a good life.I had a stable(稳定的) job that paid the bills;I had a good family that I was close to,and I had a place to live an
15、d money in the bank for trips and 1,and there was nothing much wrong in my life.2,I was bored.I wanted more.I wanted to live 3 and loudly and make sharp memories instead of the 4 ones of everyday life.But I was 5.I had never had any 6 in myself.As a child,even buying something in a shop caused me a
16、great deal of 7,and even though I did get better as I got older,I never quite 8 that childhood shyness.And I tried everything,like reading books about confidence.I also took tiny steps leading to my goals.But none of them really 9.So I 10 that the small steps werent enough.I signed up for an interns
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442311.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022春七年级语文下册 周末作业(十八)习题课件 新人教版.ppt
