北京市昌平区新学道临川学校2020-2021学年高一12月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 北京市昌平区新学道临川学校2020-2021学年高一12月月考英语试题 WORD版含解析 北京市 昌平区 新学 道临川 学校 2020 2021 学年 12 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、临川学校2020-2021学年度第一学期12月月考成绩检测高一英语试卷(满分:150分 时间:120分钟)第一部分:听力(满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小 题。每段对话仅读一遍。1. At what time will the speakers get to the sports meeting?A.8 : 45. B. 8 : 30. C. 8 :
2、 15.2. How will the woman get to New York?A. By car. B. By air. C. By train.3. What can we learn from the conversation?A. The man is handsome. B. The man eats a lot every day. C. The man has been exercising recently. 4. Why is the woman studying English? A. It will help her with her job. B. She want
3、s to find a better job. C. She will move to America.5. Who is the woman probably speaking to?A. A shop manager. B. A policeman. C. Her neighbor.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中 选岀最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the w
4、oman think of the coming examinations?A. Very easy. B. Very difficult. C. Not too difficult.7. What has affected the womans choice of career?A. Her family. B. Her hometown. C. Her teacher.听第7段材料,回答第8、9题。8. Who advised the woman to call the man?A. Her son. B. Her friend Susan. C. Her friends son Bobb
5、y.9. Why does the woman contact the man?A. She wants to ask something about her sons studies.B. She wants to give some suggestions to the man.C. She wants to ask for some information on gymnastics.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the probable relationship between the two speakers?A. Teacher and student.
6、 B. Colleagues. C. Doctor and patient.11. What happened to Mark?A. He felt sad about Davids leaving.B. He missed Davids farewell party.C. He drank too much and felt unwell.12. What made Bill happy?A. His friends visited him. B. His wife had a baby. C. He attended a party.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is
7、 wrong with the woman?A. She has got flu. B. She has sleeping problems. C. She was sick last night.14. When did Jerry eat at the new restaurant?A. Last night. B. Last week. C. Last month.15. What can we learn about the woman?A. She does not agree with the man.B. She thinks she has eaten something ba
8、d.C. She does not like the food in the restaurant.16. What is the mans opinion of this matter?A. The restaurant has a food safety problem.B. It is only a coincidence.C. The restaurant neednt be investigated.听第10段材料,回答第17至20题。17. What makes fatty meals more popular with children?A. Promotion. B. Toys
9、. C. Discounts.18. Which of the following is recommended to overweight children?A. Apple sticks. B. Sweets. C. Fast food.19. What is the most important thing in getting children to exercise?A. Teaching them to have a strong will. B. Forcing them to exercise every day. C. Making exercise fun for them
10、. 20. How many suggestions does the woman offer?A. 2. B. 3. C. 4.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABeautiful Islands in the WorldWaiheke Island, New ZealandWaiheke is just a 35-minute ferry ride from Auckland. Join a wine test and relax over a delicious vine
11、yard (葡萄园)lunch. Visiting Waiheke is a great journey, where you can either take a relaxing walk explore the beaches or fly smoothly in the forest with a zip-line(飞索). If you want to stay on the island overnight, we advise you to stay at the “Delamore lodge”, where you will enjoy relaxing spa treatme
12、nts, delicious food and wine and a wonderful swimming pool with a good view.Madagascar. AfricaMadagascar is the fourth largest island on our planet and a dream destination for outdoors lovers where you can see rare animals, rain-forests and great white sandy beaches. The Avenue of the Baobabs is a m
13、ust- see if you are traveling to Madagascar. You must also visit one of Madagascars natural parks to see its wild animals. From July to October, pass by “Nosy Be” to see one of the rarest animals on the planet, Omuras whales(鲸). Kauai. HawaiiKauai is part of the Hawaiian Islands and is also named “t
14、he Garden Island”. It is indeed an island made up of sharp mountains and waterfalls. On the south shore, youll find sites of cultural, historical and geological importance alongside beautiful beaches. The island of Kauai has been well-known for more than seventy Hollywood movies and television shows
15、, such as Indiana Jones , Jurassic Park and Jurassic World.JamaicaIn Jamaica, you will fall in love with the warm Caribbean weather, beautiful beaches, amazing sunsets and great waterfalls.Our favorite spots: the romantic “Reach Falls” in Portland and “Negril town” for its great concerts and beautif
16、ul sunsets. Walk into Floyds Pelican Bar, named after the birds that like to sit on its roof. Its one of the worlds coolest bars and is lying in the middle of the sea!1. When can you see Omuras whales in Madagascar?A. In January.B. In June.C. In September.D. In November.2. Which place is famous for
17、Hollywood movies?A. Kauai.B. Madagascar.C. Jamaica.D. Waiheke Island.3. What can you enjoy doing in Jamaica?A. Talking with film stars.B. Attending great concerts.C. Having a vineyard lunch.D. Playing with wild birds.【答案】1. C 2. A 3. B【解析】本文为应用文,介绍了世界上著名的美丽岛屿。【1题详解】细节理解题。根据Madagascar. Africa部分“From
18、July to October, pass by “Nosy Be” to see one of the rarest animals on the planet, Omuras whales(鲸)( 从7月到10月,路过Nosy Be,可以看到地球上最稀有的动物之一大村鲸).”可知,九月份能在马达加斯加看到大村的鲸鱼,故选C。【2题详解】细节理解题。根据Kauai. Hawaii部分 “The island of Kauai has been well-known for more than seventy Hollywood movies and television shows, suc
19、h as Indiana Jones , Jurassic Park and Jurassic World(Kauai岛因70多部好莱坞电影和电视剧而闻名,如印第安纳琼斯、侏罗纪公园和侏罗纪世界).”可知,Kauai岛以好莱坞电影闻名,故选A。【3题详解】细节理解题。根据Jamaica 部分“Our favorite spots: the romantic “Reach Falls” in Portland and “Negril town” for its great concerts and beautiful sunsets(我们最喜欢的景点:浪漫的Reach瀑布在波特兰和内格里尔镇,那
20、里有很棒的音乐会和美丽的日落)” 可知,在牙买加有很棒的音乐会,你可以在牙买加享受听音乐会的乐趣,故选B。BRecently whenever I turned on my computer or my mobile phone, news about the great effect of Hurricane Harvey (哈维飓风)on thousands of people caught my eye. I saw many unfortunate events. However, there was also lots of bright news that showed the g
21、oodness of mankind. As a reporter, I reported many human-interest stories when doing my job, Thats why the story about the guys in the bakery(面包店)caught my eye.When the workers at a Mexican bakery chain in Houston were trapped inside the building for two days, they didnt sit there feeling sorry for
22、themselves. They used their time wisely after flooding caused by Hurricane Harvey. While waiting for the eventual rescue that came on Monday morning, the four workers decided to make as many loaves of bread as possible for people around the neighborhood. They talked to their manager about their plan
23、 over the phone and the manager agreed.The flood water rose in the street outside. They took advantage of their emergency power supply to bake bread. They used more than 4,200 pounds of flour(面粉)to create hundreds of loaves and sheets of sweet bread. Although the water kept rising, they continued ba
24、king to help more people. By the time the manager managed to get to them, they had made so much bread that they took the loaves to lots of emergency centers across the city for people affected by the floods.The store manager, Brian Alvarado, told The Independent, “Theyve done more than they should h
25、ave done. And what they had done has lit a light for people. I feel lucky to have them work in the bakery.”Whenever a disaster occurs, nobody should feel forlorn. Instead, we should stay hopeful and take positive action to save ourselves and help others. Our acts of kindness will make a big differen
26、ce to the people in the world as well as the world itself.4. Why did the story in the bakery draw the authors attention?A. It was helpful in choosing a good job.B. It made him/her interested in baking.C. It could bring him/her much money.D. It showed the goodness of mankind.5. What did the guys in t
27、he bakery do in the disaster?A. They tried to get people out of water.B. They set up emergency centers to help.C. They offered to make bread for people.D. They let homeless people live in the bakery.6. What does Brian Alvarado think of the four workers?A. He found them lucky.B. He was proud of them.
28、C. They were experienced.D. They were shy but brave.7. What does the underlined word “forlorn” in the last paragraph probably mean?A. Hopeless.B. Confident.C. Serious.D. Angry.【答案】4. D 5. C 6. B 7. A【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述是哈维飓风到来时,面包店员工被困,他们决定继续为人们做面包,产生的重大影响。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“However, there was also lo
29、ts of bright news that showed the goodness of mankind.(然而,也有许多令人振奋的消息,显示了人类的善良。)”可知,面包店的故事引起了作者的注意是因为它显示了人类的善良。故选D。【5题详解】细节理解题。根据文章第一段“While waiting for the eventual rescue that came on Monday morning, the four workers decided to make as many loaves of bread as possible for people around the neighbo
30、rhood. (在等待周一早上最终救援到来的过程中,这四名工人决定尽可能多地为周围的人做面包。)”可知,虽然面包店的员工被困大楼里,但他们主动提出为人们做面包。故选C。【6题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段“The store manager, Brian Alvarado, told The Independent, “Theyve done more than they should have done. And what they had done has lit a light for people. I feel lucky to have them work in the ba
31、kery.”(商店经理 Brian Alvarado告诉独立报,“他们做了太多不该做的事。”他们的所作所为为人们点亮了一盏明灯。能让他们在面包店工作,我感到很幸运。”)”可知,面包店经理 Brian Alvarado对员工的评价很高,从而推断出他为四位员工的行为感到骄傲。故选B。【7题详解】词句猜测题。根据文章最后一段划线词后句“Instead, we should take positive action to save ourselves and help others.( 相反,我们应该采取积极的行动来拯救自己和帮助別人。) ” 由 Instead可知与前句构成转折关系,再由 posit
32、ive可推知,划线词的意思“是令人绝望的”。故选A。CIn this semester, Professor Van Rijnsoever of Utrecht University of the Netherlands is to teach “Dutch Culture in the World”, in English. The language is the universitys choice. Actually sixty percent of masters programs at Utrecht University are in English. At higher degr
33、ees level, no courses are taught in Dutch at all.Utrecht is not alone. The University of Eindhoven has even completely kicked the Dutch language out of its campus. Even the sandwiches in the stores there are sold as cheese rather than with the Dutch word “kaas”. As a result, the Netherlands has one
34、of the worlds highest levels of English proficiency (流利)among non-native speaking countries, second only to Sweden. But not everyone is happy with that . “I dont mind. Most of the literature is in English,” says Professor Van Rijnsoever. “As a teacher its not that much of a problem because we also d
35、o research in English. For the students, you see they are struggling to express themselves properly.”He added “We arent as good at English as they think we are. We shouldnt use a weaker language in education. If we use just English in higher education, Dutch will get worse. We add a bit of English a
36、nd we lose a bit of Dutch. We cannot master Dutch and English at the same time.”Actually, English is so widely used in Dutch universities that a group of lecturers are worried about a possible “linguicide” and demanded that the universities stop creating more courses in English until an official res
37、earch has been carried out.“Dutch is our mother tongue. Our culture is based on Dutch,” says Annette de Groot, a lecturer at the University of Amsterdam. “What would happen to our identity(身份)if our mother tongue is no longer the main language of higher education?”“It is high time for an honest deba
38、te.” said a teacher from the University of Erasmus.8. Which university teaches all its courses in English?A. Utrecht.B. Eindhoven.C. Amsterdam.D. Erasmus.9. What does the underlined word “that” in paragraph 6 refer to?A. The highest level of English proficiency in the Netherlands.B. The teaching of
39、“Dutch Culture in the World in English.C. The kick out of the Dutch language from all schools.D. The widespread use of English in the Dutch universities.10. What can we learn from Van Rijnsoevers words?A. The all- English courses might weaken the mastery of Dutch.B. Students can learn two languages
40、equally well at the same time.C. The stress on English can help the spread of Dutch culture.D. The students of Utrecht are happy with the all-English courses.11. What is “linguicide”?A. The birth of a language.B. The loss of ones cultural identity.C. The war between cultures.D. The popularity of a l
41、anguage.【答案】8. B 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲述荷兰的大学普遍使用英语上课,可能会造成母语的减弱,甚至是荷兰文化的缺失。【8题详解】细节理解题。根据文章第四段 “The University of Eindhoven has even completely kicked the Dutch language out of its campus. Even the sandwiches in the stores there are sold as cheese rather than with the Dutch word
42、 “kaas”. ” (Eindhoven大学甚至完全将荷兰语逐出了校园。甚至在那里的商店里卖的三明治都是奶酪,而不是荷兰语“kaas”)可知,Eindhoven大学的所有课程都用英语教授。故选B。【9题详解】词义猜测题。分析可知,第六段的that指代上文所提内容。根据第二段“Actually sixty percent of masters programs at Utrecht University are in English.”(实际上,Utrecht大学60%的硕士课程都是英语的。),第四段的“The University of Eindhoven has even complete
43、ly kicked the Dutch language out of its campus.” (Eindhoven大学甚至完全将荷兰语逐出了校园。)和第五段的“As a result, the Netherlands has one of the worlds highest levels of English proficiency (流利)among non-native speaking countries, second only to Sweden. ” (因此,荷兰是世界上英语水平最高的非母语国家之一,仅次于瑞典。)由此可推断上文说的是荷兰大学已经普遍使用英语,但是下文进行了转
44、折,指出不是所有人都对此感到满意。故that指代上文的意思,即:荷兰大学广泛使用英语。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第八段“He added “We arent as good at English as they think we are. We shouldnt use a weaker language in education. If we use just English in higher education, Dutch will get worse. We add a bit of English and we lose a bit of Dutch. We canno
45、t master Dutch and English at the same time.” ” (他还说:“我们的英语并不像他们想象的那么好。我们不应该在教育中使用较弱的语言。如果我们在高等教育中只使用英语,荷兰语就会变得更糟。我们增加了一点英语,失去了一点荷兰语。我们不能同时掌握荷兰语和英语。”)可知,全英语课程可能会削弱荷兰语的掌握。故选A。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Dutch is our mother tongue. Our culture is based on Dutch,” says Annette de Groot, a lecturer at the Uni
46、versity of Amsterdam. “What would happen to our identity(身份)if our mother tongue is no longer the main language of higher education?”(“荷兰语是我们的母语。我们的文化以荷兰语为基础,”阿姆斯特丹大学讲师 Annette de Groot表示。“如果我们的母语不再是高等教育的主要语言,我们的身份会发生什么变化?”)可以推断,继续使用英语,就会造成荷兰语的减弱,而荷兰文化又以荷兰语为基础的,因此就会造成一种文化的缺失,故“linguicide”就是一个人文化身份的缺
47、失,故选B。【点睛】推理判断题的推断对象主要包括隐含意思、目标读者、观点态度、文章出处、写作意图等。以推断隐含意义的题目居多。推断隐含意义,即要求根据文章的某个句子、段落或全文所提供的事实进行逻辑推理,推断出作者没有提到、没有明说或者可能发生的事实。题干中常含infer(推断),suggest(暗示),imply(暗示),indicate(暗示),conclude(推断,得出结论)等词语。解此类题,首先找到相关信息,然后细读、理解相关信息的字面意义,最后结合语境和常识,在字面意义的基础上进行符合逻辑的推断,从而理解作者的言外之意。如小题4,根据文章最后一段“Dutch is our mothe
48、r tongue. Our culture is based on Dutch,” says Annette de Groot, a lecturer at the University of Amsterdam. “What would happen to our identity(身份)if our mother tongue is no longer the main language of higher education?” 荷兰语是我们的母语。我们的文化以荷兰语为基础,”阿姆斯特丹大学讲师 Annette de Groot表示。“如果我们的母语不再是高等教育的主要语言,我们的身份会
49、发生什么变化?”由此可以推断继续使用英语,就会造成荷兰语的减弱,而荷兰文化又以荷兰语为基础的,因此就会造成一种文化的缺失,故“linguicide”就是一个人文化身份的缺失,故选B。DWhat you do after studying could have a big effect on how well you learn and remember. Today on Education Tips, we will explore two no-cost ways that can help you improve your learning: wakeful rest and sleep
50、. When many students finish studying, they often go straight to another activity. Perhaps they look at their phone or computer. They might even play a video game or watch television. But research suggests that resting after your study may help you remember what you have studied.The idea is this: by
51、stopping your activity after the study, your brain gets a chance to rest. Resting is difficult when you are playing computer games.While this might sound unusual to you, many studies have explored the benefits(好处)of resting after learningwhat is called “wakeful rest”.A 2019 study found that both you
52、ng and older adults were able to better remember information they learned after doing wakeful rest.If you want to give “wakeful rest” a try here are a few simple things to do. Rest quietly for five to ten minutes. Do not look at your phone, read stories or play games. It is really that easy!Besides
53、wakeful rest, sleep is also important for learning. The Division of Sleep Medicine at Harvard Medical School (HMS) notes that sleep helps people to learn in two ways. A report on the schools website explains that “a sleep-deprived (剥夺) person cannot pay full attention and therefore cannot learn well
54、”. It also says, “Sleep itself helps us to memorize and that memorizing is very important for learning new information.”The National Sleep Foundation (NSF) suggests that adults between the ages of 20 and 64 get between 7 and 9 hours of sleep per day. Teenagers may need a little bit more, and people
55、over the age of 65 may need a little less. Try to get some “wakeful rest” after a study. Then try to get a good nights sleep. Thats ita simple, no-cost way to help you remember what you learn.12. What is paragraph 3 mainly about?A. The importance of sleep.B. The good ways to get a rest.C. The reason
56、 for having a rest.D. The types of resting activities.13. Which activity belongs to “wakeful rest”?A. Reading a newspaper.B. Playing a video game.C. Sitting quietly doing nothing.D. Having a nice sleep at night.14. How long should teenagers sleep each day according to NSF?A. Less than 7 hours.B. Jus
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444092.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2015-2016学年高中人教版语文必修1课件 第二单元 第4课 烛之武退秦师.ppt
