2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 History and Traditions单元素养评价(含解析)新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit History and Traditions单元素养评价含解析新人教版必修2 2020 2021 学年 新教材 高中英语 Traditions 单元
- 资源描述:
-
1、Unit 4 History and Traditions单元素养评价(四) (Unit 4)(120分钟150分)听力材料为教师用书独具第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Hello! This is Tom Davis. I have an appointment with Mrs Jones at nine oclock this mornin
2、g, but Im afraid Ill have to be about fifteen minutes late. W: Thats all right, Mr Davis. She doesnt have another appointment scheduled until ten oclock. 1. When will the man probably meet with Mrs Jones? A. At 9: 00. B. At 9: 15. C. At 10: 00. 答案: BText 2W: Hi, Tom. Nice and warm today, isnt it? M:
3、 Yes, beautiful. I hope it can stay warm until this weekend. W: But the weather report says it is going to rain from tomorrow. M: Oh, no, I hate rain. 2. Whats the weather probably like tomorrow? A. Snowy. B. Warm. C. Rainy. 答案: CText 3M: Celia, you see those girls over there? They need another play
4、er for a basketball game. Would you like to join them? W: Seems like its a game for fun. Sure, Ill be there in a minute. 3. What will Celia do? A. Find a player. B. Watch a game. C. Play basketball. 答案: CText 4M: Hi, Maggie. Im coming, but its snowing and the traffic is moving slowly. W: OK, David.
5、Take your time. Well wait for you, so we can have dinner together. 4. Where is the man now? A. On his way. B. In a restaurant. C. At home. 答案: AText 5W: Oh, my God! Your lies really drive me mad! Are you trying to make a fool of me? M: No, I didnt lie. I told the truth this time. 5. What do we know
6、about the woman? A. She is making a joke. B. She is telling a lie. C. She is getting angry. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: All right, Sarah. We know that youre
7、 planning something big for Johns birthday. Could you tell us just what you have in your mind? W: I wanted to make his birthday a very special event. John has a sister living in France, and Ill send her a plane ticket, so that she can be here for his birthday. M: Boy! What an excellent plan! Thats s
8、omething special. I guessed you had some secret plan and were waiting for the right time to tell me. W: Well, I didnt want to say anything until I was sure she could come. 6. What is Sarah going to do? A. Buy John a gift. B. Give John a surprise. C. Invite John to France. 答案: B7. What does the man t
9、hink of Sarahs plan? A. Funny. B. Exciting. C. Strange. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Have you been to the new sports center, Jack? M: Hey, Diana. Yeah, I have. W: Does Bus 18 go there? M: Thats right. It takes fifteen minutes. Dont take Bus 21 or Bus 25, because you have to walk a long way. W: I li
10、ke doing sports early in the morning. Is it open by 7 a. m. ? M: Yes, you can get in at 6 a. m. , except on Sundays, when it doesnt open until 9. The swimming pool has good hot showers; you have to bring your own towel but you can get soap there. You dont have to wear a swimming cap, which is really
11、 nice. Want to join me next week? W: Id love to! How about Wednesday? M: OK. See you then. 8. Which bus should the woman take? A. Bus 18. B. Bus 21. C. Bus 25. 答案: A9. What does the man tell the woman to bring herself? A. The soap. B. The towel. C. The swimming cap. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: We
12、lcome to the program. This afternoon Im standing in the middle of the northern Black Forest, with Rainer Sanger. M: Good afternoon, Sarah. W: Rainer,youre very concerned about this area of the forest, arent you? Can you tell us why? M: Well, much of the forest was wiped out in the terrible storm las
13、t winter, as you can see. Many of the trees are dead, and more are dying because of the damage. We believe that the government isnt doing enough right now to make this beautiful forest get into its former state. W: I see. But have you spoken to the government about this? M: We have tried, but each t
14、ime they say that they havent got enough money. They are always using money as the excuse. Its getting really disappointing! W: But its not just an excuse, is it? They clearly dont have enough money for everything and the storm came unexpectedly. M: Of course we know that, but the point is that we a
15、rent asking for money. What we need right now is their guidancewe can provide volunteers to work on the forest. 10. What is the woman? A. A guide. B. A reporter. C. A governor. 答案: B11. How does the man feel about the present state of the forest? A. Nervous. B. Curious. C. Worried. 答案: C12. What doe
16、s the man expect the government to do? A. To offer guidance. B. To give them money. C. To provide volunteers. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: How do you usually get to work in the morning? W:I try to ride my bike most of the time. Of course, when Im late, I will take the subway. M: I always seem to b
17、e five or ten minutes late for everything. I drive to work every day, so if the traffic is bad, I have to think of a new way to apologize to my boss for being late. W: Does your boss yell at you if youre late? M: No, not really. He knows that I live far away. I stay late whenever I dont make it on t
18、ime in the morning, and it probably helps that I earn a fair amount of money for the company year after year. W: Have you ever considered moving into the city to be closer to your job? M: To be honest, I would rather change jobs than houses! My wife loves our house, especially since she works from h
19、ome. Our kids are in great schools. And on the weekends, there are a million things for us to do as a family. W: It does sound nice. For me, though, I love living in the city. There are so many cultural activities, and I love not having to drive. M: Yeah, driving is pretty stressful sometimes. W: I
20、think its also easier to live in the city when you dont have kids. If I were a mom, Id probably live closer to you. M: Well, you and Timothy might want to think about getting started with that. . . W:You sound just like my mother-in-law! 13. How does the woman usually go to work? A. By bike. B. By s
21、ubway. C. By car. 答案: A14. What will happen if the man is late for work? A. His boss will yell at him. B. He will work overtime. C. He will be fined. 答案: B15. Why does the woman like living in the city? A. It makes it easier to work from home. B. Her kids will get into good schools. C. There are man
22、y interesting things to do. 答案: C16. What do the speakers have in common? A. They both have children. B. They are both married. C. They both like driving. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Hello, everybody! Welcome to St. Louis. My name is Jack. I hope you will have a wonderful trip here with us. Im
23、the organizer of the activities. To make sure youll have fun while you are here, we have made some arrangements for you. On Wednesday afternoon, well go together on a walking tour of the city, both the older and the more modern areas, where you can see some of the fantastic things here you may have
24、read about. Then on Thursday afternoon, we are off to the sports center where you can enjoy yourselves by playing basketball or going swimming. On Friday morning, well do some shopping. After all that, I think you might feel a bit tired, so on Friday afternoon, you can have a good rest to prepare fo
25、r the next day. On Saturday, we are going on a day trip to Washington University by bus. Well leave at 7: 00 in the morning and be back at 6: 00 in the evening. And finally on Sunday, we are off to New York. Well be leaving at 8: 00 in the morningdont be late! If theres anything else youd like to kn
26、ow, please dont hesitate to come and ask me. Thats all! Thank you. 17. What is the arrangement for Wednesday afternoon? A. To do some shopping. B. To go to the sports center. C. To walk around the city. 答案: C18. When will the tourists have a rest? A. On Friday afternoon. B. On Saturday afternoon. C.
27、 On Sunday afternoon. 答案: A19. When will the tourists leave on Saturday? A. At 6: 00. B. At 7: 00. C. At 8: 00. 答案: B20. Where will the tourists go on Sunday? A. St. Louis. B. New York. C. Washington. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020泰安高一检测)
28、Craziest Food Festivals sounds like a joke topic, but once you start looking into it, youll realize theyre everywherethe crazier, the better. Bibimbap FestivalIn Republic of Korean town of Jeonjuloves, their “mixed rice” dish is a hearty serve of rice topped with raw beef, a rainbow of vegetables, a
29、 raw egg and gochujang sauce (韩国的辣椒酱) so much. They take four days out of October to celebrate it. Like any festival theres music, entertainment and magic, but making it that little bit different is the bibimbap thats whipped (搅拌) up in a big bowl by dozens of chefs and served to over 400 people. Wa
30、ikiki Spam Jam (怀基基午餐肉节)Who knew this canned meat had so much love? Well, it turns out that a can of Spam is the go-to item in Hawaii, along with a grass skirt and garland (花环). The people of Hawaii love Spam so much that they even spend a day in May serving out the best Spam, a type of cheap canned
31、 meat made mainly from pork. Bessieres Easter Egg FestivalAt Easter time, for those in the French town of Bessieres its all about an egg far less sweet. Here they celebrate the holiday by getting dozens of chefs to make one large omelette (煎蛋卷)15, 000 eggs strongfor the townsfolk (市民). Potato Days F
32、estivalThis festival actually takes place in Barnesville, Minnesota(明尼苏达州), the US. Over the last Friday and Saturday in August the town celebrates its potato-growing skills by hosting potato picking and peeling contests, as well as a Miss Tater Tot pageant (盛典) for five- and six-year-old girls. 【文章
33、大意】本文为说明文。主要介绍了四个最疯狂的美食节: 韩国的石锅拌饭节、美国夏威夷州的怀基基午餐肉节、法国的贝西埃尔镇复活节彩蛋节、美国明尼苏达州的土豆节。21. Bibimbap is _. A. a kind of egg cake far less sweetB. a can of meat made mainly from porkC. a fried potato ball covered with sauceD. a rice dish mixed up with vegetables, etc【解析】选D。细节理解题。根据Bibimbap Festival部分的 their “mi
34、xed rice” dish is a hearty serve of rice topped with raw beef, a rainbow of vegetables, a raw egg and gochujang sauce(他们的“什锦饭”是一道丰盛的米饭, 上面放着生牛肉、各种蔬菜、生鸡蛋和辣椒酱)可知Bibimbap 是米饭混合各种蔬菜等而成的, 分析选项可知D项符合题意。22. Waikiki Spam Jam takes place _. A. from 22 to 25 OctoberB. in May in HawaiiC. in Barnesville, Minnes
35、otaD. in a French town【解析】选B。细节理解题。根据Waikiki Spam Jam部分的The people of Hawaii love Spam so much that they even spend a day in May serving. . . 可知, Waikiki Spam Jam发生在夏威夷, 时间是5月份。由此可知B项符合题意。23. If Jim wants to learn Asian food culture, hed better go to _. A. Bibimbap FestivalB. Waikiki Spam JamC. Bess
36、ieres Easter Egg Festival D. Potato Days Festival【解析】选A。推理判断题。通读全文可知, 四个最疯狂的美食节Bibimbap Festival是在韩国, Waikiki Spam Jam在美国, Bessieres Easter Egg Festival在法国, Potato Days Festival在美国。分析选项可知, 韩国是属于亚洲的, 故想了解亚洲饮食文化, 要去韩国的Bibimbap Festival, 故选A。【方法技巧】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持, 这些细节对于理解全文内容至关重要, 同时也是归纳和概括文
37、章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章, 以获得某些特定的信息, 或准确地寻求所需的细节, 并对细节进行直接或间接辨认和理解。如第1小题就属于细节理解题中较为简单的细节辨认。根据Bibimbap Festival部分的 their “mixed rice” dish is a hearty serve of rice topped with raw beef, a rainbow of vegetables, a raw egg and gochujang sauce(他们的“什锦饭”是一道丰盛的米饭, 上面放着生牛肉、各种蔬菜、生鸡蛋和辣椒酱)可知Bibimbap 是米
38、饭混合各种蔬菜等而成的, 分析选项可知D符合题意, 故选D。解答此类试题时, 不必通篇细看原文, 而应采取“带着问题找答案”的方法, 先从问题中抓住关键性词语(题眼), 然后以此为线索, 运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的段落、语句, 仔细品味, 对照比较, 确定答案。当然细节理解题有时考查的并不是单一的信息, 而是多处信息的整合。解答此类“综合”信息细节题时, 一定要全面捕捉相关信息, 进行综合分析、归纳, 切忌根据“一面之词”草率地作出结论。B(2020石家庄高一检测)Kyle Schwartz, a third grade teacher from Denver, Col
39、orado, unlocked the secret stories of her students lives. 92% of the pupils at Doull Elementary School rely on a subsidized(补助的)lunch program, just one sign of the hardships they face. But Schwartz discovered that no money for lunch was the least of these childrens problems: many struggled with the
40、lack of a parent at home, bullying (欺凌), and stress about their marks. Schwartz asked her students to answer the question, “What do you wish your teacher knew? ” and to submit their notes anonymously. What they wrote will surprise you. While some children used the notes to jokingly complain about ho
41、mework or to ask for more playtime, Ms Schwartz said some of the answers were “heartbreaking”, as children showed their hard lives. One student told Ms Schwartz that he did not have pencils at home to do his homework, and another said that they hadnt seen their father for six years. There was also a
42、 student who wrote, “I wish my teacher knew sometimes my homework is not signed because my mom is not around a lot. ”She shared some of them via Twitter using the hashtag I Wish My Teacher Knew. She received an immediate response and other teachers and schools started using the hashtag to share thei
43、r own teaching experiences. As a result, the tag trended nationally in the United States. The story was picked up by national newspapers and even international sources such as The Sydney Morning Herald. Doull Elementary School received numerous donations of school supplies for its students due to an
44、swers such as “I wish my teacher knew I dont have pencils to do my homework. ” The story was featured nationally on ABC World News Tonight, which reported that Schwartz had started a “movement” with teachers across the country copying her assignment to learn more about their own students. 【文章大意】本文为记
45、叙文, 讲述的是Kyle Schwartz让学生们写下他们希望老师知道的事情, 学生们写的东西令大家吃惊。Schwartz把学生们写的发到推特上, 引起了美国很多人的关注。24. What can we know from Paragraph 1? A. Most students at Doull Elementary School live a hard life. B. Most students at Doull Elementary School study hard. C. Kyle Schwartz is curious about others privacy. D. Kyle
46、 Schwartz struggles on a daily basis. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段的内容可知, 这个学校92%的学生过着艰苦的生活。故选A。25. We can infer from the passage _. A. some students thought Kyle Schwartz was strictB. most children lived with their parentsC. the children handed in their notes without their names on themD. some children were t
47、o drop out because of poverty【解析】选C。推理判断题。根据第二段的“submit their notes anonymously”可知, 孩子们交他们的纸条时是匿名交的。故选C。26. How did other teachers react to Kyles idea? A. Worried. B. Indifferent. C. Doubted. D. Positive. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段的“other teachers and schools started using the hashtag to share their own tea
48、ching experiences”可知, 其他老师反应积极, 支持她的做法。故选D。27. What influence did the story have? A. Not only Americans but also people from other countries are concerned about it. B. People around the world have donated money for the school. C. The school has become the best one in the country. D. Some students ha
49、ve been interviewed by some famous hosts. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段可知, 不仅国内媒体而且国际媒体都在关注这个故事, 并且学校收到了很多给孩子们的捐赠品。故选A。CA Japanese startup called SkyDrive Inc. has begun conducting test flights of their prototype flying car with a human pilot. The company hopes to be able to make a full public demonstration(展
50、示) of the vehicle later this summer. The test flights are being conducted at a protected indoor facility at the companys research flight center outside of Nagoya. There have been a number of previous test flights, but they were all conducted via remote control and no human pilot on board. According
51、to a report in The Asahi Shimbun, SkyDrive says the car could be ready for a limited retail release as early as 2023, and mass production by 2026. SkyDrive was founded by former engineers from Toyota and they intend their vehicle to be “the worlds smallest flying car”. In 2017, Toyota gave the compa
52、ny an infusion of around $350, 000 to help develop flying vehicles. The company said it wont say more about how the test flights have been proceeding so far, but says things are going well enough to continue making them. While concept renders of the flying car present a glossy and slim cabin with fo
53、ur horizontal drone-style propellers at each corner, the testing vehicle looks more like a go-kart. The prototype is around five feet tall thanks to the roll bar and a little less than 12 feet long and 12 feet wide. The company hopes the flying vehicles could help ease traffic congestion, especially
54、 in busy megalopolises like Tokyo. SkyDrive also believe flying vehicles could be helpful in search and rescue missions, and during emergencies where conventional infrastructure becomes unusable. The company is targeting top speed of 62mph while in the air and 93mph while closer to the ground. The c
55、ompany says the vehicle will be able to travel as low as three feet off the ground. 【文章大意】本文为新闻报道, 讲述的是日本的一家公司研发的飞行汽车即将成为现实。28. What does the underlined word “infusion” in Paragraph 3 mean? A. Investment. B. Introduction. C. Investigation. D. Concept. 【解析】选A。词义猜测题。根据第三段最后一句话中的“. . . around $350, 000
56、 to help develop flying vehicles”可知此处表示的是丰田向该公司投资约35万美元帮助研发飞行车辆, 故选A。29. Which of the following statements is true according to the passage? A. SkyDrive Inc. has made a full demonstration of the flying car. B. The company hopes the new flying car will be very helpful and useful. C. No previous test
57、flights have been conducted about the new product. D. The flying car may be ready for a limited retail release by 2026. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段第二句话可知A项错误; 根据第四段最后两句话可知B项正确; 根据第二段第二句话可知C项错误; 根据第三段第一句话可知D项错误。故选B。30. According to the target speed of the flying car, it may take _to travel 930 miles at its to
58、p speed in the air. A. 5 hoursB. 10 hoursC. 15 hoursD. 20 hours【解析】选C。细节理解题。根据最后一段第一句话可知, 在空中最高速度为62mph, 930 miles需要15小时, 故选C。31. What could be the best title for the passage? A. A Flying Car Is on the WayB. A Test Flight Will Be ConductedC. A Human Pilot Will Have a FlightD. A Japanese Company Will
59、 Test a New Car【解析】选A。主旨大意题。纵观全文可知本文讲的是日本的一家公司研发的飞行汽车即将成为现实, 与A项一致, 故选A。DBill Gates recently predicted that online learning will make place-based colleges less significant, and five years from now, students will be able to find the best lectures in the world online. I applaud Mr Gates. But whats tak
60、ing us so long? As early as 1997, MIT(麻省理工学院)decided to post videos of all university lectures online, for free, for all people. But today, how many students have you met who mastered advanced mathematics or nuclear physics from an MIT online video? Unfortunately, the answer is not many. The problem
61、 is the poor quality of online education websites and the experience they provide to students. Those who go to the MIT website and watch courses online are surely very smart people, but its not like playing a video game such as World of Warcraft. Only the most ardent students, who are highly motivat
62、ed, will devote themselves to studying these boring online videos. The real question is why we arent spending more to develop better online education platforms. Where is the Avatar of education? Think about this. The market for Hollywood films per year is worth around 30 billion USD. Education in th
63、e world is a trillion-dollar-a-year market, hundreds of times bigger than Hollywood movies. Yet the most expensive digital learning system ever built cost well under 100 million dollars. Bill Gates prediction is going to happen. There is no doubt about it. But it will only happen when we create high
64、 level educational content and experiences that engage and excite more than has ever been possible in the real world. 【文章大意】本文是一篇议论文。比尔盖茨最近预言网络教育的作用将越来越大, 作者对此深表赞同。32. What has Bill Gates forecast about online learning? A. It will concentrate on physics lectures. B. It will completely replace real u
65、niversities. C. It will help to make universities more successful. D. It will play an increasingly important role in education. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段第一句可知比尔盖茨预测网上学习在教育中扮演着越来越重要的角色。33. What does the underlined word “ardent” in Paragraph 3 mean? A. Creative. B. Enthusiastic. C. Well-behaved. D. Experienc
66、ed. 【解析】选B。词义猜测题。根据画线词所在句. . . who are highly motivated, will devote themselves to studying these boring online videos. 可知, ardent意为“热情的, 热心的”。34. According to the author, what is holding back the popularity of online learning? A. The lack of lectures available online. B. The high cost of access to
67、the websites. C. The low standard of educational websites. D. The competition with online computer games. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段第一句和第四段第一句可知, 作者认为阻碍网络学习普及的是教育网站的质量不高。35. Why does the author mention Hollywood? A. To show that Hollywood produces many successful movies. B. To prove that education is more p
68、rofitable than entertainment. C. To argue that movie directors should produce educational content. D. To argue that more money be spent developing educational websites. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段的内容可知, 作者通过对教育网站与好莱坞电影的资金投入数据的比较, 主张要重视教育网站的建设, 加大资金投入。【补偿训练】(2020咸阳高一检测)Beginning college is exciting: new ideas
69、 to explore, new challenges to be met and many decisions to be made; your future begins here. However, you will find college life is different from your previous school environment. Many of us can be easily defeated by the details of running a well-balanced life. While some of us may have the know-h
70、ow, I guess there are more of us who can benefit from learning about the experience of others who have walked the college halls before you. The following you may find useful about life on campus: Plan well. There are so many new things to do at a new college or university. Give yourself time to make
71、 new friends and become familiar with the campus, but dont forget why you are there. Give some time for social activities and manage your time wisely. If you dont have a “system” for planning your time now (like a day timer, a potable data book), get one. Most of all, dont depend on your memory. Don
72、t miss the guidelines. The restrictions, rules and regulations of all kinds can usually be found in your students handbook. Consider them well-balanced food for thought. What dates are important? What pieces of paper need to be handed in? What can/cant you do in your student residence (住处)? Who has
73、the right for what? What do you need to complete to graduate? Write the word “STUDY” on the walls of your bedroom and bathroom, and maybe it will help to write it on a piece of paper and stick it on the telephone, TV and the kitchen table. Consider this you are paying thousands of dollars for your c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445112.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021秋九年级语文上册 期末专题训练四 口语交际 综合性学习习题课件 新人教版.ppt
