2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案 2021 2022 学年 高中英语 外研版 选择性 必修 第二 课后 巩固 提升 单元 测评 WORD
- 资源描述:
-
1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:My head is aching.I might need to go and see a doctor.W:I think you need more sleep rather than a doctor.You spent too much time playing compute
2、r games last night.1.What does the woman suggest the man do?A.Get more sleep.B.See a doctor.C.Play computer games.答案AM:Come on,Mary.Its already 7.We will be late for the train.W:Take it easy,Tom.We still have 30 minutes.And it only takes 15 minutes to get there.2.What time will the train leave? A.7:
3、30.B.7:15.C.7:00.答案AM:Excuse me.Do you know where the soccer stadium is?W:Yes.Go down the street and then turn left at the 1st corner,and you will find the soccer stadium.M:Thank you.3.What is the relationship between the speakers?A.Neighbours.B.Close friends.C.Strangers.答案CM:Oh,no.I cant find my cr
4、edit card again.Where on earth did I put it?W:You never learn your lesson,do you?4.What does the woman mean?A.The man should go to more lessons.B.The man has a good memory.C.The man is too forgetful.答案CW:Whats up?You look annoyed.M:Ive decided to buy a car.But I dont know whether to buy a new car or
5、 a second-hand one.W:If I were you,I would buy a new car.It will save you a lot of money in the long run.5.What are the speakers talking about?A.Selling a car.B.Renting a car.C.Buying a car.答案C第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,
6、各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。W:John,what sports do you like?M:Well,my favourite sport is baseball.As you know,my father and most of his friends were baseball players,so I was always around baseball.W:Wow,thats great!M:Yeah.I played baseball pretty much through my high school and univers
7、ity.W:Then,why did you stop?M:Well,it wasnt exactly by choice.I didnt want to be a professional baseball player,so I ended up retiring from baseball and pursuing other things.6.How did the man get interested in baseball?A.From his college friends.B.From his high school teachers.C.From the grown-ups
8、around him.答案C7.When did the man play baseball much?A.After his retirement.B.During his school years.C.When being a professional player.答案B听下面一段较长对话,回答以下小题。M:Oh my god.I cant believe that this happened.This is horrible.W:What?What happened?M:Well,this morning I took Lily out for a walk like I always
9、 do.We were practicing trick for the up-coming show.I threw the ball harder than I usually do and it bounced into the street.I tried to stop her but she just kept on running and.and.I couldnt stop the car from coming.W:Oh my gosh!Im so sorry.Is there anything that I can do for you?M:Well,we will nee
10、d to start training a new dog for the show,I guess.You can also make me a cup of tea.I think I need to calm my nerves.8.Why is the man so sad?A.His walk was ruined.B.His dog had an accident.C.He cant compete in the show.答案B9.What do the speakers probably enjoy doing?A.Showing dogs.B.Running after ca
11、rs.C.Playing baseball with his friends.答案A10.Why does the man want tea?A.He feels cold.B.He is quite thirsty.C.He wants to calm himself down.答案C听下面一段较长对话,回答以下小题。M:My name is Steven.And I come from the North of England.A village called Gawsworth.W:Mm-hm.Is it a big place?M:No.W:Do you go back there o
12、ften?M:Not so often.The last time I went back was Christmas.W:Oh,really!OK.Did you have a good time?M:Yeah,it was very nice.I saw old friends and family and did the usual Christmas things.W:What actually are the usual Christmas things?M:Oh,I guess,uh,a lot of eating and a lot of drinking and a lot o
13、f laughing.Just general fun and games I guess.W:How many of your family members still live in the village?M:Well.my mom and dad live in the village.um,my brother and sister actually live in the town,pretty close to the village,so my family is all in that general area.W:Oh,OK.Thanks a lot,Steven.11.W
14、here is the man from?A.A city.B.A town.C.A village.答案C12.What does the man think of his last Christmas?A.Busy and special.B.Usual and boring.C.Exciting and funny.答案C13.What do we know about the man?A.He isnt the only child.B.He lives with his parents.C.He knows the woman well.答案A听下面一段较长对话,回答以下小题。W:O
15、h,no,George!I completely forgot what day today is.M:What day is it today,Emily?I thought it was just a regular Thursday.W:Well,it is Thursday.But today is School Spirit Day!I dont have my school sweater with me.I was really looking forward to it.M:Oh,thats right!I think I might have an extra one,tho
16、ugh.W:If you have an extra one,that would be great.My science teacher said if we all wore our school sweaters today,we would earn a prize.M:Here is my extra sweater!It may be a little big on you,but it will still do.W:Thank you so much,George!I was spending so much time getting ready for your birthd
17、ay party tomorrow that I forgot to bring mine this morning.M:Oh,no!I forgot that tomorrow is my birthday!W:How did you forget your own birthday!14.What is the relationship between the speakers?A.Schoolmates.B.Teacher and student.C.Father and daughter.答案A15.Why did the woman forget to bring her schoo
18、l sweater?A.She thought it was Wednesday.B.Her science teacher didnt tell her that.C.Her mind was occupied with something else.答案C16.What does the man forget?A.His birthday.B.The science class.C.The day of the week.答案A听下面一段独白,回答以下小题。W:Mr.Bank,this is Lydia speaking.Sorry to bother you.I know youre o
19、n vacation today.As you know,I wont be able to come to work on Friday,so I just want to go over your plan for tomorrow.The most important thing is that Mrs.Green has called a staff meeting for Friday morning.It starts earlyshes asked for everyone to be in the main conference room at eight oclock.Als
20、o,one of our customers,Mr.King called.Can you meet him for lunch tomorrow?He suggested the Italian restaurant on the ground floor of our office building at about twelve.Is that OK?He asked you to give him a call at 555-8756 to let him know.Mr.Suki called this morning,and hed like to play golf with y
21、ou on Saturday at three,so I went ahead and made a reservation for the two of you at Spyglass.Oh,and there is a staff party tomorrow afternoon for Mrs.Benchs 50th birthday.Thats at five oclock in the recreation area.And finally,dont forget you have a doctors appointment tomorrow morning at eleven.We
22、ll,I think thats it.Ill be back in the office on Monday morning.See you then.Hope youre enjoying your day off.17.For whom is the speaker leaving a message?A.Her boss.B.Her friend.C.Her client.答案A18.What is the most important thing?A.A birthday party.B.A business lunch.C.A staff meeting on Friday.答案C
23、19.What does Mr.King expect?A.A reply.B.A vocation.C.A room reservation.答案A20.What will Mr.Bank do tomorrow morning at eleven?A.Play golf.B.See a doctor.C.Attend a party.答案B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、 C和D四个选项中,选出最佳选项。AOn my first day of the senior high school,I asked
24、 an eleventh grader where my class was.And he told me it was “on the fourth floor,next to the pool.” I found out five minutes later that we dont even have a fourth floor and theres no pool either!Besides that,I didnt have any trouble with the older kids.I think the biggest differences between the ju
25、nior and the senior high school are the homework load (工作量) and size of the school.I went from maybe fifteen minutes of homework a night to several hours,so I had to learn how to make full use of time!Our class size is around 55,but joining in clubs,sports,music,and other activities at school makes
26、it easier to get to know people in every grade.The best advice I can give about the years you spend in high school is to learn things for yourself,not just to get a good grade.There have been so many tests that Ive prepared for the night before,gotten an A,and not remembered anything later.Ive chang
27、ed that this year,and I enjoy school so much more.Dont take easy classes just to have a simple year.If you have a choice between chemistry and sports,the first will prove to be a lot more useful!While drinking and smoking might be present in some junior high schools,theyre also around in senior high
28、 schools.I have a lot of friends who promised theyd never drink or smoke,but are now partying every weekend.If you have “fun” and spend your nights wasted instead of studying,you will regret it when youre applying for (申请) a college.The “friends” who say youre a loser for not partying are really not
29、 your friends at all.Its hard to see your closest friends grow apart and go in different directions,but dont follow their footsteps.Create your own path in life and make your own decisions.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲述了一些对高中生的建议。21.What does the author think of the senior high school?A.There are very few ac
30、tivities.B.Its hard to meet new people there.C.It requires hard work.D.There isnt enough time for homework.答案C解析推理判断题。根据第二段的“I think the biggest differences between the junior and the senior high school are the homework load (工作量) and size of the school.”可知高中的功课量很大,所以他要求我们更加努力。故选C项。22.The text is pr
31、obably written by .A.a senior high school studentB.a chemistry teacherC.a college studentD.a sports player答案A解析推理判断题。根据首句“On my first day of the senior high school,I asked an eleventh grader where my class was.And he told me it was on the fourth floor,next to the pool.”他问别人自己的教室在哪里可以判断作者是一名高中生。故选A项。
32、23.What does the last paragraph mainly tell us?A.The trouble caused by drinking and smoking.B.Students shouldnt go to any party in senior high school.C.Students shouldnt lose themselves in senior high school.D.The importance of making friends.答案C解析主旨大意题。根据最后一段可知作者的一些朋友上了高中后开始抽烟、喝酒、虚度时光,作者说要和这些所谓的朋友断
33、绝往来,把握好自己的人生。由此可知,最后一段主要告诉我们在高中几年的学习生活中,不要迷失了自我。故选C项。BDaniella Wride was brushing her daughters long brown hair when she noticed that with each comb,masses of the hair were coming out.That was January 1,2017.Within 20 days,seven-year-old Gianessa Wrides hair was completely gone,and her doctor said t
34、he hair would never grow back.Gianessa had become one of the 6.8 million Americans with alopecia(秃头症),an auto-immune disease that causes hair loss.Alopecia isnt painful,but for kids who suffer from it,the severe pain comes from standing out from the crowd.For the most part,the students in Gianessas
35、first-grade class in Salem,Utah,were understanding.But the occasional jokes of “Baldy”(秃子) made her feel like an abandoned child.“I didnt want her to feel that she wasnt like the other kids,” her mother said,“I tried covering her baldness,but the artificial hair was uncomfortable.”Then comes the sch
36、ools traditional “Crazy Hair Day” in April,a great just-for-fun celebration where all the kids and their parents can express their wild sides a bit.Daniella and Gianessa decided that rather than hide Gianessas baldness under the artificial hair,they would celebrate it.Daniella bought scrapbook-stick
37、er(贴纸) jewels and decorated her head with flowered designs and even a deer.“They just fit her personality,” Daniella smiled.“Shes so lovely.”On the morning of the competition,Gianessa was nervous.Would her friends think it was funny?However,with her mothers encouragement,she had nothing to fear.Impr
38、essive Gianessa was a hit and a winner of the crazy-hair competition.Gianessa is now glad that she dared to go bare.“I was sad at first when I lost all my hair,” she told people.“But now I love being bald.I can do things to my head that other kids cant.Im thinking now it might be fun to decorate my
39、head with some colourful butterflies and flowers.”【语篇解读】这是一篇记叙文。本文主要讲述了患有秃头症的美国女孩在妈妈和同学的帮助下,在一次比赛中认清自己并积极面对人生的挫折。24.Why was Gianessa different from other kids?A.She was born bald.B.She suffered from hair loss.C.She was talented in hair designing.D.She had her head fully shaved.答案B解析细节理解题。根据文章第一段的“Wi
40、thin 20 days,seven-year-old Gianessa Wrides hair was completely gone,and her doctor said the hair would never grow back.”可知,小女孩的头发掉光了。结合选项,故选B项。25.How did others react to Gianessas disease?A.Her doctor was quite optimistic.B.Her mother gave her artificial hair.C.Her classmates were all considerate.D
41、.Her school offered her special help.答案B解析细节理解题。根据文章第二段的“her mother said,I tried covering her baldness,but the artificial hair was uncomfortable.”可知,这个小女孩的妈妈曾经试图让小女孩戴假发,但这一点也不舒服。结合选项,故选B项。26.What could Gianessa do on the “Crazy Hair Day”?A.She could tease others.B.She could decorate her hair.C.She c
42、ould shop scrapbook-stickers.D.She could show her personality.答案D解析细节理解题。根据文章第三段中的“They just fit her personality, Daniella smiled.Shes so lovely.”可知,女儿的装扮特别适合她。结合选项,故选D项。27.What is the main idea of the text?A.The girl faced her disease in a most beautiful way.B.The artificial hair built up the girls
43、 confidence.C.The competition served as a way to make a change.D.The disease was cured with Mothers love and care.答案A解析细节理解题。根据文章第四段最后一句话可知,女孩克服了没有头发的尴尬,并用乐观的心态面对自己的疾病。结合选项,故选A项。CReturning to a book youve read many times can feel like drinks with an old friend.Theres a welcome familiaritybut also so
44、metimes a slight suspicion that time has changed you both,and thus the relationship.But books dont change,people do.And thats what makes the act of rereading so rich and transformative.The beauty of rereading lies in the idea that our bond with the work is based on our present mental register.Its tr
45、ue,the older I get,the more I feel time has wings.But with reading,its all about the present.Its about the now and what one contributes to the now,because reading is a give and take between author and reader.Each has to pull their own weight.There are three books I reread annually.The first,which I
46、take to reading every spring,is Ernest Hemingways A Moveable Feast.Published in 1964,its his classic memoir of 1920s Paris.The language is almost intoxicating(令人陶醉的),an aging writer looking back on an ambitious yet simpler time.Another is Annie Dillards Holy the Firm,her poetic 1975 ramble(随笔) about
47、 everything and nothing.The third book is Julio Cortzars Save Twilight:Selected Poems,because poetry.And because Cortzar.While I tend to buy a lot of books,these three were given to me as gifts,which might add to the meaning I attach to them.But I imagine that,while money is inde
48、ed wonderful and necessary,rereading an authors work is the highest currency a reader can pay them.The best books are the ones that open further as time passes.But remember,its you that has to grow and read and reread in order to better understand your friends.【语篇解读】本文是一篇议论文。作者讲述了自己喜欢重读书籍的原因以及每年必重读的
49、三本书的内容及其感悟。28.Why does the author like rereading? A.It evaluates the writer-reader relationship.B.Its a window to a whole new world.C.Its a substitute for drinking with a friend.D.It extends the understanding of oneself.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“Theres a welcome familiaritybut also sometimes a slight suspi
50、cion that time has changed you both,and thus the relationship.But books dont change,people do.”可知,重新阅读书会让你感觉到时间改变了自己。第二段的第一句表明重新阅读书籍的美妙之处在于我们与作品的关系基于我们当前的心理状态。由此可知,作者喜欢重读书的原因在于读书加深了他对自己的理解。29.What do we know about the book A Moveable Feast?A.Its a brief account of a trip.B.Its about Hemingways life
51、as a young man.C.Its a record of a historic event.D.Its about Hemingways friends in Paris.答案B解析细节理解题。由文章第三段“.an aging writer looking back on an ambitious yet simpler time.”可知,A Moveable Feast是描写海明威早年生活的回忆录。故选B项。30.What does the underlined word “currency” in Paragraph 4 refer to?A.Debt.B.Reward.C.All
52、owance.D.Face value.答案B解析推理判断题。根据上文的“while money is indeed wonderful and necessary,.”结合下文的“a reader can pay them”可知,该词的意思应该与“money”相关,此处的意思是“重读作者的书是给予他们最高的奖励(报酬)”。debt“债务”;reward“报酬,奖励,回报”;allowance“津贴,补贴”;face value“面值”。分析四个选项可知选B项。31.What can we infer about the author from the text?A.He loves poet
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447731.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
