分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 22

类型安徽省2023-2024学年高三英语上学期10月联考滚动卷(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:451980
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOCX
  • 页数:22
  • 大小:53.71KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    安徽省2023-2024学年高三上学期十月联考英语卷 高三上学期十月联考英语卷 安徽省2024 2024学年高三英语上学期十月联考滚动卷 安徽省2023-2024学年高三上学期十月联考英语滚动卷
    资源描述:

    1、2024届高三十月联考滚动卷英语(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,请先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的

    2、A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What are the speakers mainly talking about?AA painting. BA photo. CAn exhibition.2Where does the conversation take place?AIn a store. BIn a hotel. CIn a restaurant3What does Lily think of eating raw food?AHarmful. BHealthy. CStrange.4When w

    3、as the seminar supposed to start?AOn January 16th. BOn January 26th. COn January 27th.5How will the woman get to the city center?ABy taxi. BBy subway. CBy bus.第二节 (共15小题: 每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、 B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟: 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时

    4、间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the man say about his uncle?AHe is famous. BHe is clever. CHe is popular.7When did the mans uncle begin to do medical research?AAt the age of 10. BAt the age of 15. CAt the age of 25.听第7段材料,回答第8、9题。8Where is the man working?AIn a zoo. BIn a library. CIn a comp

    5、uter company.9How did the man find the information about his present job?AOn the Internet. BFrom his friend. CThrough an agency.听第8段材料,回答第10至12题小题。10Whats the probable relationship between the speakers?AColleagues. BNeighbors. CMother and son.11Where did the woman stay five years ago?ANew York. BSea

    6、ttle. CTokyo.12What was the mans brother doing when he visited last time?ADrinking coffee. BEntertaining his kids. CSleeping on the sofa.听第9段材料,回答第13至16题。13Why does the woman talk to the man?ATo ask for information.BTo hand out leaflets.CTo book some tickets14Where can the woman take a train to Lond

    7、on?AAt King Street. BAt Central Station. CAt Regional Station.15How often does the train run on weekdays?AEvery hour. BEvery half an hour. CEvery two hours.16Which ticket can only be used after 10:15 p. m.?AThe Special ticket. BThe Super-save ticket. CThe standard open ticket.听第10段材料,回答第17至20题。17Whe

    8、re are the speakers?AIn Japan. BIn Australia. CIn America.18What might be a problem for the woman?AUnderstanding the local language.BTalking with her workmates.CCorrecting her accent.19How often do the club members meet?ATwice a month. BOnce a week. CTwice a week.20What does the club mainly help its

    9、 members to do?ACommunicate with local people.BEnjoy themselves together.CLearn about life abroad.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe UNESCO World Heritage List is a prestigious honour awarded to sites of outstanding universal value around the world.

    10、Did you know there are 1,157 UNESCO World Heritage Sites spanning across 167 countries? Weve picked out our top 4 for you to visit below.The Acropolis, GreeceThe Acropolis is an ancient castle that stands proud in the Greek city of Athens. Back in the fifth century BC after battle with the Persians,

    11、 the plans of Pericles came to life under the influence of Pheidias, the sculptor. It then became a place for thought and art to flourish, where symbols of classical spirit and civilisation came alive.Historic centre of Rome, ItalyAccording to Roman mythology, the Eternal City was founded in 753 BC

    12、and became the capital of the mighty Roman Empire. Rome is home to a number of attractions including the Forum, the Pantheon and the Colosseum! This World Heritage site contains the whole historic centre within the city walls and reflects the influence of the Renaissance and Baroque periods in makin

    13、g it one of Italys most popular cities.Ayutthaya Historical Park, ThailandThe historic city of Ayutthaya in Thailand was founded around 1350 and was subsequently destroyed in the 18th century by the Burmese. Whats left today is the ruins and some key highlights include the Buddhist temples of Wat Ra

    14、tchaburana, Wat Mahathat and Wat Phra Sri Sanphet. The area is home to the remains of tall prang (reliquary towers) and should not be missed.Cultural landscape of Bali, IndonesiaThe landscape in Bali is unlike anything else on Earth. Consisting of five rice terraces (梯田) and water temples covering 1

    15、9,500 hectares, the cultural landscape takes your breath away. This site gains honour through an ancient farming ceremony dating back to the 9th century known as subak. This concept reflects the spirit, the human world and nature, also known as Tri Hita Karana.1. What might have happened in Greece i

    16、n the 5th century BC?A. Greece became famous for its castles.B. Pheidias became a sculptor.C. Greece fought against Persians.D. The Greek spirit disappeared.2. What is subak?A. A rice terrace.B. A cultural landscape.C. A water temple.D. An agricultural ceremony.3. Which of the following has the long

    17、est history?A. The Acropolis.B. The Eternal City.C. Ayutthaya.D. Tri Hita Karana.【答案】1 C 2. D 3. B【解析】【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了4个联合国教科文组织世界遗产:希腊的雅典卫城,意大利罗马的永恒之城,泰国大城府历史公园以及印尼巴厘岛的文化景观。【1题详解】推理判断题。根据文章The Acropolis, Greece部分内容“Back in the fifth century BC after battle with the Persians, the plans of Pericle

    18、s came to life under the influence of Pheidias, the sculptor.(公元前5世纪,在与波斯人的战争之后,伯里克利的计划在雕刻家菲迪亚斯的影响下得以实现。)”可知,公元前5世纪,在与波斯人的战争之后,才实现了伯里克利的计划,由此可推知,公元前5世纪,希腊与波斯之间有可能发生了战争。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据文章Cultural landscape of Bali, Indonesia部分内容“This site gains honour through an ancient farming ceremony dating bac

    19、k to the 9th century known as subak. This concept reflects the spirit, the human world and nature, also known as Tri Hita Karana.(这个地方通过一个古老的农业仪式获得荣誉,这个仪式可以追溯到9世纪,被称为subak。这个概念反映了精神,人类世界和自然,也被称为三希塔卡拉纳。)”可知,“subak”是一种农业仪式。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据文章Historic centre of Rome, Italy部分内容“the Eternal City was fo

    20、unded in 753 BC(永恒之城始建于公元前753年)”可知,永恒之城建于公元前753年,是列举出的世界遗产中拥有最长历史的。故选B项。BDear students, I taught my first freshman writing class more than 40 years ago. Your class will be my last. We began this term with 36 students. On the first day I thought I would probably end up giving final grades to half tha

    21、t number. If I had been stricter about dropping people, I would have been right. But I let lots of students off. That was no good because now I am forced to give grades that will narrow future options for people who might have gone further, if they had only tried.If you were one of the students who

    22、missed more than five or six classes or who failed to turn in most of the homework, you need to ask yourself if youre making good use of your time. There are always excuses for not showing up, or not handing in homework. Ive heard them all. But lives built on excuses generally dont turn out well.The

    23、re were handful of people in this class who made it here every day, always with the given writing task completed. If I were an employer, these are the employees (员工) I would want. But I have never liked to think of myself as working to screen employees for your future bosses. I like to think Im work

    24、ing for you, and helping build your futures as more fully rounded human beings.Few people care whether you succeed or fail. You are not showing up to class for your teachers or even your parents. You re not doing the homework for anyone but yourselves. In that light, some of you have failed this ter

    25、m. Youve failed yourselves. As a result, some of you learned very little and showed no noticeable improvement in your writing, wasting your time and mine.I never find it pleasant or productive to guilt-trip (使愧疚) students. But if just one of you reads these words and decides to take your education a

    26、 bit more seriously, it was worth writing them.4. What do we know about the author from the first paragraph?A. He began writing for freshman 40 years ago.B. He gave final grades to about 18 students.C. He regrets not being stricter with students.D. He is forced to give up teaching writing.5. What is

    27、 probably the main problem of students?A. Not being polite to teachers.B. Making excuses to classmates.C. Not making good use of their time.D. Being late for school or avoiding work.6. What does the underlined word “screen” mean?A. showB. chooseC. fireD. employ7. Why did the teacher write the letter

    28、?A. To remind his students to study harder.B. To apologize to his students.C. To saying goodbye to his work.D. To challenge his students.【答案】4. C 5. C 6. B 7. A【解析】【导语】这是一篇应用文。本文是一位老教师写给自己学生的信,建议他们要充分利用好时间,努力学习。【4题详解】细节理解题。根据第一段“If I had been stricter about dropping people, I would have been right.

    29、But I let lots of students off. That was no good because now I am forced to give grades that will narrow future options for people who might have gone further, if they had only tried. (如果我对辍学的人的态度更严格一些,我就会是对的。但我放过了很多学生。这是不好的,因为现在我被迫给他们打一个未来选择余地狭窄的分数,而这些人如果努力的话,他们本来可以走得更远)”可知,从本段中我们了解到作者后悔没有对那些辍学的学生严

    30、格要求。因此,从第一段我们对作者了解到C项“He regrets not being stricter with students.(他后悔没有对学生更严格)”符合题意,故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第二段“If you were one of the students who missed more than five or six classes or who failed to turn in most of the homework, you need to ask yourself if youre making good use of your time. (如果你缺课超过

    31、五六节课或大部分家庭作业都没交的学生之一,你需要问问自己,你是否在充分利用时间)”可知,缺课或者大部分没有交家庭作业的学生可能存在的问题是没有充分利用自己的时间。因此,学生的主要问题可能是C项“Not making good use of their time.(没有充分利用他们的时间)”符合题意,故选C项。【6题详解】词义猜测题。根据第三段上一句“There were handful of people in this class who made it here every day, always with the given writing task completed. If I we

    32、re an employer, these are the employees I would want. (这个班上有几个人每天都来这里,总是完成指定的写作任务。如果我是雇主,这些就是我想要的雇员)”可推知,划线词所在句子的意思是“但我从来都不喜欢把自己看作是在为你未来的老板筛选员工”,带下划线的单词“screen”的意思是“选择,筛选”。因此,带下划线的单词“screen”是什么意思是B项“choose(选择)”符合题意,故选B项。7题详解】推理判断题。通读全文,尤其是根据最后一句“But if just one of you reads these words and decides t

    33、o take your education a bit more seriously, it was worth writing them. (但如果你们中只有一个人读到了这些话,并决定更认真地对待你们的教育,那么写这些话是值得的)”可知,这位老师写下这段文字,是为了让他的学生们反思自己,认真对待学习。因此,老师为什么写这封信是A项“To remind his students to study harder.(提醒他的学生们更加努力学习)”符合题意,故选A项。CPottery (制陶) may be the oldest artwork of human beings. As far bac

    34、k to more than 8,000 years ago, people began mixing clay (黏土) and water then baking it until it held its shape. People attached the word “pottery” to their discovery. For a more convenient and better life, ancient people used it to create various containers and tools to cook, to store things, and to

    35、 hold cuisine or water as dishes.As time passed, the technique became mature. Different kinds of pottery appeared in different times and regions. Yangshao Culture, 5,000-7,000 years ago to today, developed a technique for painted ceramic wares (陶器). Qujialing Culture and Longshan Culture, about 4,00

    36、0 years ago, were known for their black ceramic wares. During the Shang Dynasty (16th - 11th century BC) bronze containers grew into a status symbol; common people, though, sill used traditional clay ceramic wares. From the Warring States Period through the Han Dynasty, the art and culture of potter

    37、y boomed. The Terra Cotta Warrior (兵马俑), discovered in Xian, are the finest representatives of artworks of that time.A representative example of pottery is the tricolor glazed (上过釉的) pottery of the Tang Dynasty (618-907), known as Tangsancai in Chinese. The pottery appeared to be light yellow, reddi

    38、sh brown, or light green but the most popular were yellow, brown and green. The sculpture of figures, animals or daily appliances was amazingly combined with the characteristics of Tang artgraceful and lively. Preferred by many foreigners to the region, such pottery had been transported worldwide.An

    39、other choice pottery that won great reputation for hundreds of years is purple clay pottery. It is well-known for its mild color, concentrated structure, high intensity and fine particles (微粒). As early as the Song Dynasty (960-1279), people found purple-clay teapots to look much more graceful than

    40、those of other materials. In the Ming and Qing Dynasties, tea developed as a simple and tasteful art. Modem people still take delight in this classic fashion artwork.8. Why was pottery originally used?A. To add more to farm took.B. To mart private properties.C. To hold food and water.D. To enhance t

    41、he quality of life.9. When could pottery be used to identify ones social status?A. Around 6,000 years ago.B. From the Warring States Period.C. During the Shang Dynasty.D. Throughout the Han Dynasty.10. What can be known about Tangsancai from Paragraph 3?A. It combined pottery with typical Tang art.B

    42、. It represented common peoples daily life.C. It adopted the most popular three colors.D. It was well-received by all foreigners.11. The text is mainly written to _.A. introduce pottery-related informationB. display fine examples of ancient potteryC. explain why pottery was createdD. explore the col

    43、ors applied to pottery【答案】8. D 9. C 10. A 11. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要讲述了中国瓷器的发展历史。【8题详解】细节理解题。根据第一段的最后一句“For a more convenient and better life, ancient people used it to create various containers and tools to cook, to store things, and to hold cuisine or water as dishes.(为了更方便、更好的生活,古人用它来创造各种各样的容器和工具来

    44、烹饪、储存东西,以及盛菜或盛水作为菜肴)”可知,陶器以前是用来提升生活质量的。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段第五句“During the Shang Dynasty (16th-11th century BC) bronze containers grew into somewhat of a status symbol; common people, though, still used traditional clay ceramic wares.(在商朝(公元前16世纪至公元前11世纪),青铜容器在某种程度上成为了一种地位的象征;然而,普通百姓仍然使用传统的陶土器皿)”可知,

    45、在商朝陶器可以用来识别人的社会地位。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第三段的第三句“The sculpture of figures, animals or daily appliances was amazingly in accord with the characteristics of Tang art graceful and lively.(人物、动物、日用器具的雕刻与唐代艺术的特点雍容华贵、生动活泼,十分吻合)”可知,唐三彩把唐朝的文化和陶器结合起来了。故选A。【11题详解】推理判断题。根据第一段第一句“Pottery (制陶) may be the oldest artw

    46、ork of human beings.(陶器可能是人类最古老的艺术品)”以及其后段落可知,文章主要在向读者介绍中国制陶技术的起源、发展、典型代表等信息。故选A。DIs there a link between social media and depression? Do Facebook and Instagram have a negative impact on your mental health? Its complicated.Sometimes, looking through Instagram just makes you feel bad. You try not to

    47、envy your friends, but they always seem to be traveling somewhere cool, eating something fancy, or looking cute in perfect just-rolled-out-of-bed hair. On the other hand, there are times when you laugh at funny memes (表情包), catch up with old friends, and feel happy to belong to fun social media comm

    48、unities. Clearly, social media isnt all bad.People are increasingly suspecting that therere potential problems of social media. Things like cyberbullying (网上欺凌) , screen addiction, and being exposed to endless filtered images (美颜) that make it impossible not to make comparisons between yourself and

    49、others often make the news. In July, a big study came out in the journal JAMA titled “Association of Screen Time and Depression in Adolescence.” This big headline seems to confirm what a lot of people have been saying screen time is horrible for young people.The study followed over 3,800 adolescents

    50、 over four years as part of a drug and alcohol prevention program. Part of what the investigators measured was the teens amount of screen time, including time spent on social media, as well as their levels of depression symptoms. One of their main findings was that higher amounts of social media use

    51、 were associated with higher levels of depression. That was true both when the researches compared between people and compared each person against their own mental health over time.Case closed? Not so fast. Before we end the debate once and for all, lets take a closer look at this and other studies.

    52、 Lets ask ourselves: what exactly is the relationship between social media use and depression? It turns out there are several warnings.12. Why do people sometimes feel bad when looking through Instagram?A. They lack contact with old friends.B. They can travel nowhere.C. They dont look perfect.D. The

    53、y feel unbalanced.13. Why is the article in journal JAMA mentioned?A. To comment.B. To prove.C. To suggest.D. To explore.14. Which may agree with the findings of the study?A. Depression is related to social media use.B. Teens amount of screen time is limited.C. It is not easy to tell reasons for dep

    54、ression.D. Social media contributes to physical health.15. Whats the best title of the text?A. How to reduce depression?B. Does social media cause depression?C. Shall people reduce screen time?D. Why is it time to give up social media?【答案】12. D 13. B 14. A 15. B【解析】【导语】这是一篇议论文。本文主要讲述了关于青少年使用社交媒体与其抑郁

    55、症之间因果关系的一些研究调查,强调了其间因果关系的复杂性。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“Sometimes, looking through Instagram just makes you feel bad. You try not to envy your friends, but they always seem to be traveling somewhere cool, eating something fancy, or looking cute in perfect just-rolled-out-of-bed hair.(有时候,浏览社交平台会让你感觉很糟糕。你尽量

    56、不嫉妒你的朋友,但他们似乎总是去一个很酷的地方旅行,吃一些很好吃的东西,或者拥有刚刚卷起来的完美发型看起来很可爱。)”可知,浏览社交网站看到朋友的令人羡慕的内容,会使自己感到心理不平衡而心情糟糕。故选D项。【13题详解】推理判断题。根据第三段中“In July, a big study came out in the journal JAMA titled “Association of Screen Time and Depression in Adolescence.” This big headline seems to confirm what a lot of people have

    57、 been saying screen time is horrible for young people.(今年7月,美国医学会杂志(JAMA)发表了一项名为屏幕时间与青春期抑郁的关系的大型研究。这个大标题似乎证实了很多人一直在说的屏幕时间对年轻人来说是可怕的。)”可知,该文章证实了屏幕时间对年轻人来说是可怕的,从而支持了本段论点:“People are increasingly suspect that therere the potential problems of social media.(人们越来越怀疑社交媒体的潜在问题)”,故推知,提及美国医学会杂志的这篇文章是为了证明论点。故

    58、选B项。【14题详解】推理判断题。根据第四段中“One of their main findings was that higher amounts of social media use were associated with higher levels of depression.(他们的主要发现之一是,社交媒体使用时间越长,抑郁程度越高。)”可知,抑郁症与社交媒体的使用有关。故选A项。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“Is there a link between social media and depression? Do Facebook and Instagram have

    59、 a negative impact on your mental health? Its complicated.(社交媒体和抑郁症之间有联系吗?Facebook和Instagram对你的心理健康有负面影响吗?它是复杂的。)”以及全文可知,本文主要讨论了关于青少年使用社交媒体与其抑郁症之间因果关系的一些研究调查,强调了其间因果关系的复杂性。B项“社交媒体会导致抑郁症吗?”贴合主旨要义,为最佳标题。故选B项。第二节(共5小题;每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When your child begins

    60、to beg for a pet, you may draw back at the thought of the additional responsibilities. Parents usually think of all the work and responsibility having a pet could bring about. _16_ Teach responsibility.A family pet can help show children the importance of proper care in keeping their new friend happ

    61、y and healthy._17_ Give your child a sense of responsibility by having them help meet these needs, whether they feel like it that day or not. Encourage exercise.If youve ever been forced to keep up with a young dog or cat, you know how tiring it can be!_18_ By encouraging your child to play with his

    62、 or her pet, both of them will get the exercise they need to sleep soundly and live healthy and happy lives._19_Teaching your child how to “play nice” with and show affection to another living being is an essential first step toward developing lifelong empathy (共情) for others. Learning how to be a g

    63、ood friend with a pet will teach one how to be more open and friendly to other people as well. Be practical.While the benefits of pet ownership are clear, pets are definitely not for everybody. Raising pets requires a large amount of work and responsibility. Youd better make sure the whole family is

    64、 aware of the requirement that come along with the pet. _20_ Its best to introduce the potential pet to your child before bringing him or her home to ensure that there is a healthy connection.A. Treat others well.B. Form a close bond with a friend.C. Pets are great for helping “break the ice”.D. But

    65、 you can use the pets energy to your advantage.E. Also, some pets can be very aggressive with children.F. All pets need to be fed, given fresh water, and exercised regularly.G. However, allowing kids to keep a pet can teach you both some important lessons.【答案】16. G 17. F 18. D 19. A 20. E【解析】【导语】这是一

    66、篇说明文。文章主要讲述了养宠物给孩子们带来的益处。【16题详解】设空句在第一段段末,应是具有承前启后的作用。结合前文“Parents usually think of all the work and responsibility having a pet could bring about.(父母通常会考虑养宠物可能带来的所有工作和责任。)”可知,主题为“允许孩子饲养宠物”,且后文“Teach responsibility.(教导责任。)”,“Encourage exercise.(鼓励锻炼。)”则讲到了允许孩子饲养宠物的好处,因此,设空句既要包含主题,也要对后文起到引领的作用。选项G“Ho

    67、wever, allowing kids to keep a pet can teach you both some important lessons.(然而,让孩子们养宠物可以给你们俩上一些重要的课。)”贴合主题,与前文构成转折关系,在句意上也引领了后文,符合分析。故选G项。【17题详解】根据后文“Give your child a sense of responsibility by having them help meet these needs, whether they feel like it that day or not.(让你的孩子帮助满足这些需求,让他们有责任感,无论他

    68、们当天是否愿意。)”中提及的“these needs”可推知,设空句应是提及了宠物们的需求。选项F“All pets need to be fed, given fresh water, and exercised regularly.(所有的宠物都需要喂食、饮用淡水和定期锻炼。)”阐述了具体的需求,且“need”符合词汇复现原则。故选F项。【18题详解】前文“If youve ever been forced to keep up with a young dog or cat, you know how tiring it can be!(如果你曾经被迫跟上一只年幼的狗或猫,你就知道这有多

    69、累!)”提及“你”已经知道饲养宠物的劳累,后文“By encouraging your child to play with his or her pet, both of them will get the exercise they need to sleep soundly and live healthy and happy lives.(通过鼓励你的孩子和他或她的宠物一起玩耍,他们两个都会得到所需的锻炼,从而睡得安稳,过上健康快乐的生活。)”则讲到“你”可以利用这种“劳累”和“锻炼”帮助孩子睡得好,且保持健康和快乐,由此可推知,设空句应是转折句。选项D“But you can use

    70、 the pets energy to your advantage.(但你可以利用宠物的能量)”为转折句,在句意上“advantage”呼应后文“sleep sound and live healthy and happy lives”,符合分析。故选D项。【19题详解】设空为该段小标题,应是主旨句。根据后文关键词“an essential first step toward developing lifelong empathy for others(这是培养终身对他人的同理心必不可少的第一步)”,“Learning how to be a good friend with a pet w

    71、ill teach one how to be more open and friendly to other people as well.(学习如何与宠物成为好朋友,也会教会一个人如何对他人更加开放和友好。)”可知,该部分主要强调了饲养宠物有助于帮助孩子友好对待他人。选项A“Treat others well.(善待他人。)”贴合该段主旨。故选A项。【20题详解】根据该段小标题“Be practical.(实事求是。)”可知,该段强调饲养宠物的客观事实,因此,设空句应涉及“事实”,且对比前文讲到的好处,那么设空句应讲到“不好”。选项E“Also, some pets can be very

    72、 aggressive with children.(此外,一些宠物对孩子也很有攻击性。)”讲述了宠物有可能具有攻击性这一事实,符合分析。故选E项。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Juliette and I knew each other seven years ago through the foreign exchange organised by our schools. We started as pen friends the _21_ i

    73、nk and paper kind. The letters introduced us to each other and a new _22_.When we eventually met _23_ I felt like we were already friends I wanted to be able to speak to her in her native language as _24_ as I do in English. It gives me a _25_ for learning French.I stayed with her family in Laval. _

    74、26_ her school helped me grasp French. I remember how _27_ I felt on the few occasions I knew the answers to questions during classes. I also remember _28_ a police officer in French after my passport had been stolen. The passport was found, and so was a new _29_ in my ability to solve problems in F

    75、rench.Although we speak _30_ on Facebook or Skype now, Ive kept all of our letters. They are the _31_ representation of our friendship and language learning.I was pleased to hear that the French exchange at my old school is still _32_and now has 100 students involved. Apps and online courses are the

    76、 latest _33_, making pen pals and post _34_. But we shouldnt ignore this unique method of _35_ languages.21. A. expensiveB. old-fashionedC. creativeD. long-lost22. A. languageB. friendC. lifestyleD. hobby23. A. at randomB. at handC. in personD. in turn24. A. openlyB. sharplyC. brieflyD. easily25. A.

    77、 choiceB. reasonC. rewardD. credit26. A. AssessingB. LeavingC. AttendingD. Building27. A. proudB. calmC. surprisedD. confused28. A. arguing withB. talking toC. coming acrossD. waiting for29. A. responsibilityB. featureC. confidenceD. interest30. A. secretlyB. occasionallyC. mainlyD. casually31. A. a

    78、bstractB. physicalC. artisticD. legal32. A. runningB. fallingC. strugglingD. cheating33. A. researchesB. trendC. softwareD. editions34. A. usefulB. popularC. preciousD. dated35. A. appreciatingB. speakingC. discoveringD. teaching【答案】21. B 22. A 23. C 24. D 25. B 26. C 27. A 28. B 29. C 30. C 31. B 3

    79、2. A 33. B 34. D 35. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。作者回忆了和笔友Juliette的书信交流和自己学习法语的过程。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:我们一开始是笔友靠用纸和墨写信这种过时方式交流。A. expensive昂贵的;B. old-fashioned过时的,老式的;C. creative有创造力的;D. long-lost很久不见的。根据上文“Juliette and I knew each other seven years ago”和下文“Although we speak 10 on Facebook or Skype now, Ive kep

    80、t all of our letters.”可知,作者和Juliette七年前用的是纸和墨写信交流,与现在的Facebook或Skype相比,那是一种过时的方式。故选B项。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:这些信让我们认识了彼此,也让我们学习了一门新的语言。A. language语言;B. friend朋友;C. lifestyle生活方式;D. hobby业余爱好。根据下文“Although we speak 10on Facebook or Skype now, Ive kept all of our letters. They are the 11representation of

    81、our friendship and language learning.”可知,这些信代表着作者与Juliette的友谊和他们语言学习;language是原词复现。故选A项。【23题详解】考查介词短语辨析。句意:当我们最终见面时,我觉得我们已经是朋友了。A. at random随便地;B. at hand在手边,即将到来;C. in person亲自;D. in turn反过来。根据句中“met”可知,见面需要两个人亲自到场;meet in person“会面”。故选C项。【24题详解】考查副词词义辨析。句意:我希望能用她的母语和她交谈,就像用英文一样容易。A. openly公开地;B. s

    82、harply严厉地;C. briefly简短地;D. easily容易地。根据句中“speak to her in her native language”和比较状语从句“as I do in English”可知,作者希望达到的目标是用Juliette的母语和她交谈,像自己说英文一样容易。故选D项。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:它给了我学习法语的理由。A. choice选择;B. reason原因;C. reward奖励;D. credit信用。根据上文可知,作者希望像说英文一样,用Juliette的母语和Juliette交谈,这是作者学习Juliette的语言的原因。故选B项。【2

    83、6题详解】考查动词词义辨析。句意:去她的学校上学帮助我掌握了法语。A. Assessing评价;B. Leaving离开;C. Attending定期去(学校、教堂等);D. Building建造。根据句中“her school helped me grasp French”可推知,作者去Juliette学校上学,学法语。故选C项。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:我记得有几次我在课堂上知道了问题的答案,我感到多么自豪。A. proud自豪的;B. calm镇静的;C. surprised惊讶的;D. confused困惑的。根据句中“on the few occasions I kne

    84、w the answers to questions during classes”可推知,作者在法语课堂上能回答问题,这会让她感到自豪。故选A项。【28题详解】考查动词短语辨析。句意:我还记得在我的护照被偷后,我和一个警察用法语交谈。A. arguing with和争吵;B. talking to与谈话;C. coming across偶遇;D. waiting for等待。根据句中“in French”可知作者用法语和警察交谈。故选B项。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:护照找到了,我对用法语解决问题的能力有了新的信心。A. responsibility责任;B. feature特点;

    85、C. confidence自信;D. interest兴趣。根据上文可知,作者的护照被偷,她与警察用法语进行了交流,结合句中“The passport was found”可知,交流很成功,找回了护照,这当然会增加她对自己语言能力的信心。故选C项。【30题详解】考查副词词义辨析。句意:虽然我们现在主要在Facebook或Skype上聊天,但我保留了我们所有的信件。A. secretly秘密地;B. occasionally偶然;C. mainly主要地;D. casually随意地。根据句中“on Facebook or Skype now”和“Ive kept all of our lett

    86、ers”可知,写信已经是过时的方式了,现在主要用Facebook或Skype聊天。故选C项。【31题详解】考查形容词词义辨析。句意:它们是我们友谊和语言学习的有形象征。A. abstract抽象的;B. physical物质的,有形的;C. artistic艺术的;D. legal合法的。“our friendship and language learning”是无形的,但作者和Juliette的往来书信是“有形的”。故选B项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:我很高兴地听说我以前学校的法语交流项目仍在开设,现在有100名学生参与其中。A. running开设(服务、课程等);B. fa

    87、lling落下;C. struggling奋斗;D. cheating欺骗 。根据句中“and now has 100 students involved”可知,法语交流项目仍然在开设。故选A项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:应用程序和在线课程是最新的趋势,这让笔友和邮件成为了过时的东西。A. researches研究;B. trend趋势;C. software软件;D. editions版本。结合常识和上文“Although we speak 10on Facebook or Skype now”可知,现在的人们都用应用程序交流,所以应用程序和在线课程是最新的趋势。故选B项。【34

    88、题详解】考查形容词词义辨析。句意:应用程序和在线课程是最新的趋势,这让笔友和邮件成为了过时的东西。A. useful有用的;B. popular受欢迎的;C. precious珍贵的;D. dated过时的。结合上文可知,现在人们都倾向用应用程序交流,所以“pen pals and post”就成了过时东西。故选D项。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:但我们不应忽视这种独特的语言教学方法。A. appreciating欣赏;B. speaking发言;C. discovering发现;D. teaching教学。根据上文“They are the 11representation of o

    89、ur friendship and language learning.”可知,作者通过与Juliette写信的方式来学习语言,所以写信也是一种独特的语言教学方法。故选D项。第二节 语法填空(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。It was my first day at my new school, which dates back _36_ a hundred years ago. On my way to school I was quite concerned about some questions _37_ s

    90、ome boys would ask me and practiced all the answers. I might meet with a _38_ (various) of troubles.There were fifty boys in the class, so I didnt stand out(突出)there until the first lesson of the afternoon. Mr. Jones, my teacher, first said to several boys, “Do you know Dickens birthplace?”A boy who

    91、se name was Brian said, “Timbuktu” and Mr. Jones went red in the face.Then he asked me. I said, “Portsmouth,” and everyone stared at me because Mr. Jones said I was right. This didnt make me very popular, of course. But this _39_ (affect) Brian to some degree.“How did you get the answer? You think y

    92、ou are wise,” Brian said to me. I pretended _40_ (hear) nothing.After that, according to the _41_ (arrange), we went out to the playground where they often played football. I was on Brians team, and he _42_ (obvious) had Dickens on his mind because he told me to go in goal(守门). No one ever wanted to

    93、 be a goalkeeper.When the game was nearly over, Brian pushed one of the players on the other team, and they got a penalty(点球). As the boy kicked the ball hard along the ground to my right, I threw myself down and saved it. My _43_ (knee) were bleeding but I was not injured badly. Brian took out a ha

    94、ndkerchief and offered it to me.“Please join my team again next time, _44_ you? We are _45_ (play) this Saturday,” he said. At the end of the day, I was no longer a stranger. And I won their trust and respect.【答案】36. to 37. that#which 38. variety 39. affected 40. to hear 41. arrangement 42. obviousl

    95、y 43. knees 44. will 45. to play【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者入学第一天的兴奋和焦虑,同时也讲述了作者是如何通过自己的努力被认可的经历。【36题详解】考查固定短语。句意:这是我在新学校的第一天,这所学校可以追溯到一百年前。句中date back to为固定短语,意为“追溯到”。故填to。37题详解】考查定语从句。句意:在上学的路上,我很担心男孩子会问我的一些问题,并练习了所有的答案。分析句子,设空处引导的是定语从句,引导词在从句中作宾语,修饰先行词some questions,为物,应该用that或者which。故填that或者which。【3

    96、8题详解】考查名词。句意:我可能会遇到各种各样的麻烦。分析句子,设空处应该填写various的名词variety构成固定短语a variety of ,意为“各种各样的”。故填variety。【39题详解】考查动词。句意:但是在某种程度上,这个影响了Brian。分析句子,设空处使用动词作谓语,此处表述过去事实,故使用一般过去时。affect意为“影响”,为动词。故填affected。【40题详解】考查非谓语动词。句意:我假装什么也没听见。分析句子,句中pretend to do为固定短语,意为“假装做某事”。故填to hear。【41题详解】考查名词。句意:之后,根据安排,我们去了他们经常踢足

    97、球的操场。分析句子,设空处使用arrange的名词arrangement作宾语,意为“安排”。故填arrangement。【42题详解】考查副词。句意:我在布莱恩的队里,他显然很在意狄更斯因为他告诉我要守门。分析句子设空处使用obvious的副词obviously作状语,意为“明显地”。故填obviously。【43题详解】考查名词。句意:我的膝盖在流血,但伤得不重。分析句子,设空处使用名词作主语。knee意为“膝盖”为可数名词,此处表示复数意义。故填knees。【44题详解】考查反义疑问句。句意:“请下次再加入我的队伍,好吗?”我们将在本周六比赛,”他说。分析句子,设空处构成反义疑问句结构,

    98、前句为祈使句,其反义疑问句结构为will you。故填will。【45题详解】考查非谓语动词。句意:同上。句中be to do意为“即将做某事”,不定式结构作表语。故填to play。第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46. 假定你是李华,你的英国朋友Tom即将来你校做交换生,他对中国文化感兴趣,想报名参加你校课后社团,寻求你的建议。请给他回信,内容包括:1.推荐的社团和理由;2.参加所推荐社团的准备工作和注意事项。注意:1.词数100左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Tom,_Yours,Li Hua【答案】One possible version:D

    99、ear Tom,Knowing that you will study in my school as an exchange student and are eager to sign up for one of our schools after-school clubs, I would like to recommend the Paper-cutting Club to you. The reasons for my recommendation are as follows.Firstly, by learning Chinese paper-cutting, not only c

    100、an you appreciate a wide range of paper cuts, but also you can gain insights into Chinese culture. Besides, there is no doubt that you can experience the delight which cutting out paper cuts on your own brings. As for the preparation for the club, you are supposed to bring a pair of scissors and arr

    101、ive on time as required.Hope you will like my recommendation and look forward to your coming.Yours,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给英国朋友Tom回信,对于他想报名参加学校课后社团一事提出建议。【详解】1.词汇积累欣赏:appreciateadmire此外:besideswhats more高兴:delighthappiness喜欢:like enjoy2.句式拓展简单句变复合句原句:The reasons for my recommendation are as f

    102、ollows.拓展句:The reasons why I recommend it are as follows.【点睛】高分句型1Knowing that you will study in my school as an exchange student and are eager to sign up for one of our schools after-school clubs, I would like to recommend the Paper-cutting Club to you.(运用了that引导的宾语从句)高分句型2Besides, there is no doub

    103、t that you can experience the delight which cutting out paper cuts on your own brings.(运用了that引导的同位语从句)第二节(满分25分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Willies 11th birthday was coming. His aunt sent him a birthday presenta small nice notebook. There was a place in it for a pencil. Willie valued i

    104、t a lot and always kept it in his pocket. When he found something interesting, he would write it down in the book.One afternoon, after Willie came back from school, he called his best friend, Caper, a well-trained shepherd dog and said, “Come, Caper! Lets go out and have fun.” They went to the pastu

    105、re field (牧场) to catch the butterflies and there they found a shaft (通风井), which seemed to be deserted for a long time. Willie sat down on the edge of the shaft, bending over to see how deep it was. Suddenly, he lost his balance and fell in. “Help! Help!” Willie called desperately. But no response a

    106、t all. He was so far away from the house. He made several attempts to climb up the shaft but again he failed! Now Willie was exhausted and frustrated. When Caper saw his master falling into the shaft, the little good companion ran round and round, reaching down and trying to pull him out. Unfortunat

    107、ely, a piece of rock gave way under his feet, and he fell in the shaft too!It was getting dark. When Willies mother, Mrs. Lee came back from work and found there was no one at home, she was anxious and worried. Without any clue at home, she decided to look for Willie outside. She went to all the tre

    108、es under which Willie was in the habit of playing, but he was nowhere to be found. By this time, the sun had gone down. A feeling of panic took hold of Mrs. Lee. She comforted herself that Willie might have come back. She rushed back, hoping to find her son at home.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应

    109、位置作答。She found Caper sitting in front of the door, with a notebook in his mouth. _Willie told Mum how he came up with the idea after he was successfully rescued. _【答案】 She found Caper sitting in front of the door, with a notebook in his mouth. “Why are you here, Caper?” Mrs. Lee swelled with confusi

    110、on and couldnt help asking more. Suddenly, the dog-ear in the notebook attracted her attention. She took the notebook and quickly opened it, only to find a message from Willie, which said, “Mum, come to me! I am in a shaft in the pasture.” “Caper, can you take me to find your little master?” asked M

    111、rs. Lee anxiously. The honest friend wagged his tail, seeming to understand her words. He turned around and ran forward fast. Mrs. Lee followed him to the far corner of the pasture and there was Willie, alive and well, in the shaft. How glad he was when his mother caught him in her arms and lifted h

    112、im out!Willie told Mum how he came up with the idea after he was success fully rescued. After he and Caper both fell into the shaft, he tried to calm himself down and think of how to get out. A good idea occurred to him when he touched the notebook in his pocket. He took it out, wrote down the messa

    113、ge, dog-eared the page and said to Caper, “Caper, I will help you out! Remember you have to go home and give the notebook to Mum!” Then he bent down, lifted the dog up with all his strength, raised himself upon tiptoe and helped him out. Having heard this, Mrs. Lee gave the clever boy a warm hug, pr

    114、aising, “Well done, Willie!”【解析】【导语】本文以人物为中心展开,主要讲述威利(Willie)11岁生日时,姑姑送给他一个很漂亮的笔记本,他视若珍宝。有一次他和狗狗卡佩尔(Caper)一起玩的时候,由于身体失去平衡,导致他们掉进了井里。当妈妈李女士(Mrs. Lee)回到家时,却到处都找不到他们。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“她发现卡佩尔坐在门前,嘴里叼着一本笔记本。”可知,第一段可描写李女士跟着卡佩尔到了井边,找到威利的过程。由第二段首句内容“在成功获救后,威利告诉妈妈,他是如何想出这个主意的。”可知,第二段可描写威利是如何想出这个主意的。2.续写线索:

    115、发现笔记本跑去找儿子安全办法成功自救感谢3.词汇激活行为类忍不住问:couldnt help asking/couldnt resist asking吸引她的注意力:attract her attention/draw her attention抓住:catch/catch hold of情绪类困惑:confusion/puzzle高兴的:glad/happy【点睛】【高分句型1】She took the notebook and quickly opened it, only to find a message from Willie, which said, “Mum, come to me! I am in a shaft in the pasture.”(由which引导的非限制性定语从句)【高分句型2】How glad he was when his mother caught him in her arms and lifted him out!(由when引导的时间状语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:安徽省2023-2024学年高三英语上学期10月联考滚动卷(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-451980.html
    相关资源 更多
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt
  • 《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt
  • 《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt
  • 《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt
  • 2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc
  • 2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx
  • 2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx
  • 河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc
  • 河南省2015届高三高考冲刺卷 英语 扫描版含答案.doc河南省2015届高三高考冲刺卷 英语 扫描版含答案.doc
  • 五年高考(2011-2015)英语试题分项精析版专题22 阅读理解之社会生活类(解析版) WORD版含解析.doc五年高考(2011-2015)英语试题分项精析版专题22 阅读理解之社会生活类(解析版) WORD版含解析.doc
  • 2022版高考英语一轮复习 专题二十一 应用文写作模拟训练(含解析).docx2022版高考英语一轮复习 专题二十一 应用文写作模拟训练(含解析).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1