2020高考英语总复习(外研) 必修一 高考题型分组练1-1 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语总复习外研 必修一 高考题型分组练1-1 WORD版含答案 2020 高考 英语 复习 外研 必修 题型 分组 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018全国卷)Summer ActivitiesStudents should read the list with their parents/carers, and select two activities they would like to do. Forms will be available in school and online for them to indicate their choices and return to school. Before choices are finished,
2、 parents/carers will be asked to sign to confirm their childs choices.语篇解读:本文是一篇应用文,是一则有关暑期活动的广告,该广告主要向学生们推荐了四个不同风格的活动。1Which activity will you choose if you want to go camping?AOUT. BWBP.CCRF. DPOT.解析细节理解题。题干中的go camping是关键词,与Outdoor Adventure (OUT)活动栏目中的“wild camping”呼应。答案A2What will the students
3、do on Tuesday with Mrs. Wilson?ATravel to London.BSee a parade and fireworks.CTour central Paris.DVisit the WWI battlefields.解析细节理解题。根据题干中的Mrs. Wilson可定位到WWI Battlefields and Paris (WBP)这一栏,然后根据“After staying overnight in London, we travel on Day 2 to northern France to visit the World War I battlef
4、ields”可知,这里的Day 2就是题干中的Tuesday,由此可知应该选D项。答案D3How long does Potty about Potter last?ATwo days. BFour days.CFive days. DOne week.解析细节理解题。通读Potty about Potter (POT)一栏的内容可知,参观完Warner Bros Studio之后在StreatleyonThames过夜,第二天在Oxfords Christchurch外野餐,据此可知该活动历时两天。答案AB(2018西藏自治区统考)Samuel Osmond is a 19yearold l
5、aw student from Cornwall, England. He never studied the piano. However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them. He learns a piece of music by listening to it in parts. Then he thinks about the notes in his head. Two
6、years ago, he played his first piece Moonlight Sonata(奏鸣曲) by Beethoven. He surprised everyone around him.Amazed that he remembered this long and difficult piece of music and played it perfectly, his teachers say Samuel is unbelievable.They say his ability is very rare, but Samuel doesnt even realiz
7、e that what he can do is special. Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. Now, he studies law and music.Samuel cant understand why everyone is so surprised. “I grew up with music. My mother played the piano and my
8、 father played the guitar. About two years ago, I suddenly decided to start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons. It comes easily to meI hear the notes and can bear them in mindeach and every note,” says Samuel.Recently, Samuel performed a piece during a
9、 special event at his college. The piece had more than a thousand notes. The audience was impressed by his amazing performance. He is now learning a piece that is so difficult that many professional pianists cant play it. Samuel says confidently,” Its all about super memoryI guess I have that gift.”
10、However, Samuels ability to remember things doesnt stop with music. His family says that even when he was a young boy, Samuel heard someone read a story, and then he could retell the story word for word.Samuel is still only a teenager. He doesnt know what he wants to do in the future. For now, he is
11、 just happy to play beautiful music and continue his studies.语篇解读:本文是一篇记叙文。文中叙述了一个名叫Samuel Osmond的音乐天才。他在不会读乐谱的情况下,能把听到的乐曲弹奏出来。他的记忆力好,能把听到的乐曲记下来。他不仅能记住乐曲,听到的故事也能复述。4What is special about Samuel Osmond?AHe has a gift for writing music.BHe can write down the note he hears.CHe is a top student at the l
12、aw school.DHe can play the musical piece he hears.解析细节理解题。Samuel Osmond的特殊之处是什么?根据 However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them. 可知Samuel Osmond能把听到的乐曲弹奏出来,故选D。答案D5What can we learn from Paragraph 2?ASamuel chose
13、law against the wish of his parents.BSamuel planned to be a lawyer rather than a musician.CSamuel thinks of himself as a man of great musical ability.DSamuel studies law and music on the advice of his teachers.解析细节理解题。从第二段我们能得知什么?根据Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents,
14、可知Samuel 想当一名律师。故选B。选项A.Samuel 违背了父母的愿望,选择了法律专业。根据Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, 可知想当律师是他父母的愿望,故排除A项。选项C.Samuel认为自己是一个有音乐天赋的人。根据 Its all about super memoryI guess I have that gift.可知他认为这是因为他的超强记忆,而不是音乐天赋,故与原文不符。选项D在他的老师们的建议下,他学习法律和音乐。根据 but music teachers told hi
15、m he should study music instead. 可知他的音乐老师建议他学习音乐,而不学习法律,故与原文不符,排除D项。答案B6Everyone around Samuel was surprised because he _.Areceived a good early education in musicBplayed the guitar and the piano perfectlyCcould play the piano without reading musicDcould play the guitar better than his father解析细节理解题
16、。Samuel周围的人对他感到惊讶是因为什么?根据I suddenly decided to start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons.可知Samuel不会读乐谱的情况下就会弹钢琴,这使大家感到惊讶。故选C。答案C7What can we infer about Samuel in Paragraph 4?AHe became famous during a special event at his college.BHe is proud of his ab
17、ility to remember things accurately.CHe plays the piano better than many professional pianists.DHe impressed the audience by playing all the musical pieces.解析推理判断题。在第四段中我们可以推断出关于Samuel的什么事情? 根据He is now learning a piece that is so difficult that many professional pianists cant play it.可知Samuel正在学习许多
18、专业钢琴家也不会弹的曲子,故推断他比许多专业钢琴家弹钢琴弹得好。故选B。答案BC(2018东北三省四市教研联合体高考模拟)Heres an idea whose time has come:A flu shot that doesnt require an actual shot.For the first time, researchers have tested a flu vaccine patch(疫苗贴) in a human clinical trial and found that it delivered as much protection as a traditional
19、injection with a needle. Doctors and public health experts have high hopes that it will increase the number of people who get immunized(使免疫) against the flu.Seasonal flu is responsible for up to half a million deaths around the world each year according to the World Health Organization. A team led b
20、y Georgia Tech engineer Mark Prausnitz has come up with an alternative method that uses “micro needles”. These tiny needles are so small that 100 of them, arranged in order on a patch, can fit under your thumb(拇指). Yet theyre big enough to hold vaccine against three types of flu.None of the study vo
21、lunteers had serious side effects. The groups that got patches had mild skin reactions that were not seen in the regular needle group, while the volunteers in the regular needle group were more likely to experience pain. Overall, 70 percent of the volunteers who got vaccine patches said theyd rather
22、 use them again than get a traditional flu shot. The study authors declared it a success on all fronts.The biggest beneficiaries could be people in lowand middleincome countries, where it is hard to come by flu vaccines. Reducing pain is nice, but other benefitsthe patch costs less, is easier to tra
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-453736.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级上册语文预习课件-第24课题长松图_北师大版 (共9张PPT).ppt
