分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021-2022新教材译林版英语选择必修性必修第三册练习:UNIT 3 BACK TO THE PAST 7 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:459440
  • 上传时间:2025-12-07
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:41.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022新教材译林版英语选择必修性必修第三册练习:UNIT BACK TO THE PAST WORD版含解析 2021 2022 新教
    资源描述:

    1、课时分层作业(七).单词拼写1It became clear that I hadnt been able to convince(说服) Mike.2He told his company to dismiss(开除) her.3The nurse hung a chart(图表) at the foot of the bed.4Developments on this issue will be dealt with in a subsequent(随后的) report.5News of the losses caused panic(恐慌) among investors.6The t

    2、ank had leaked(渗漏) a small amount of water.7Manufacturing industry was worst affected by the fuel shortage(缺乏)8She waited until the last of the guests had departed(离开)9He insisted(坚持) on telling us all the gory details about their divorce.10Social workers went to great pains to acknowledge(承认) mens

    3、domestic rights.阅读理解AThe worlds earliest known fish hooks (钩) show that humans fished in the open sea for much longer than previously thought.Past studies have shown that early humans were able to cross the open ocean as far back as 50,000 years ago,but evidence that they could fish while in the ope

    4、n sea dated back only to 12,000 years ago.“In most areas of the world,evidence for our early ancestors coastal exploitation was drowned by rising sea level,” said researcher Sue OConnor.Now OConnor and her colleagues have found evidence of prehistoric fishing tools and the remains of large fish such

    5、 as tuna at a cave shelter known as Jerimalai,located in the Southeast Asian island nation of East Timor.Their discovery uncovered fishing hooks made from bone that date back to about 42,000 years ago.“Its possible that people caught the tuna in the deep channel that lies off the coast of the Jerima

    6、lai shelter,” OConnor said.The site,first uncovered in 2005,also included bone points,shell beads,the remains of fish,turtles,bats and birds,and nearly 10,000 stone tools.The island of Timor has very few land animals overall and only small birds call the island home,perhaps explaining why the ancien

    7、t people here went fishing.About half the fish remains at the site came from fish such as tuna.Catching such fastmoving fish requires much planning and complex technology,suggesting that early humans developed these skills earlier than previously thought.Some other scientists might say that most of

    8、the fish bones seen are from young fish,and thus might have been caught more easily off the coast as opposed to in open waters.While this may be the case,its still not easy to catch tunait requires nets set in deep water.【语篇解读】本文是一篇说明文。新的研究发现把人类开始深海捕鱼的年代提前了3万年。1According to Sue OConnor,evidence for

    9、our early ancestors coastal exploitation Aindicated tuna was a common dish for our early ancestorsBshowed the trend of sea movementCwas buried in cave sheltersDwas difficult to findD推理判断题。根据文章第二段的“was drowned by rising sea level”可知,远古人沿海探索的痕迹都被上升的海水所淹没,因此证据很难找到。2Sue OConnors study advanced the date

    10、of humans fishing in the open sea by A50,000 yearsB42,000 yearsC30,000 yearsD12,000 yearsC细节理解题。结合文章第一段的“evidence that they could fish while in the open sea dated back only to 12,000 years ago”和第三段的“Their discovery uncovered fishing hooks made from bone that date back to about 42,000 years ago.”可知,O

    11、Connor的发现把人类开始深海捕鱼的年代提前了3万年。3Why did the ancient people on the island of Timor go fishing according to the text?AThe island was too small for the large population.BIt was very easy to catch fish around the island.CThere were few animals on land for food.DPeople there loved eating fish.C推理判断题。根据文章第五段

    12、的“The island of Timor has very few land animals overall and only small birds call the island home,perhaps explaining why the ancient people here went fishing.”可推测,这里的陆地动物非常少,所以人们不得不到海中捕鱼充当食物。4The text is probably taken from Aan official documentBa scientific articleCa newspaper adDa book reviewB文章出处

    13、题。本文是一项科学发现,故选B项。BOne spring morning many years ago,I had been prospecting for gold along Coho Creek in southeastern Alaska.Suddenly,no more than 20 paces away was a huge Alaskan timber wolfcaught in a trap.From her appearance,I guessed she had been trapped for several days.She needed my help,I thou

    14、ght.But if I tried to release her,she would turn aggressive to me.The wolf was clearly suffering.The traps steel jaws had imprisoned two toes.They were swollen and lacerated,but she wouldnt lose the paw (爪子) if freed.Yet each time I moved closer,she would make a frightening growl.If I could only win

    15、 her confidence,I thought.It was her only hope.Over the next few days,I divided my time between prospecting and trying to win the wolfs trust.I talked gently with her,throwing her some meat.Gradually,I kept edging closer though I was careful to remain beyond the length of her trap chain.At dusk on t

    16、he fifth day,I delivered her dinner.Suddenly,I saw a slight wagging of her tail.I moved within the length of her chain.She remained sill.As a towering man,my heart was in my mouth,though.Within her reach,I wrapped my blanket around myself and slowly settled onto the cold ground.It was long before I

    17、fell asleep.The next morning,I slowly placed my hand on the wolfs injured leg.Unexpectedly,she made no threatening move.Then I applied pressure,the trap sprang open,and the wolf pulled free.My experience told me the wolf would vanish into the woods quickly.But cautiously,she crept toward me and snif

    18、fed my hands and arms.This went against everything Id ever heard about timber wolves.Yet,strangely,it all seemed so natural.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者看到了受伤的母狼后想尽办法帮助母狼脱离陷阱,母狼也不再有戒备之心。5What happened to the timber wolf?AShe was stuck in a trap.BHer food ran out.CHer legs were swollen.DShe was caught in the aut

    19、hors trap.A细节理解题。根据第一段中“Suddenly,no more than 20 paces away was a huge Alaskan timber wolf caught in a trap.”可知,狼被困在了一个陷阱里。故选A。6What was the only hope for the wolf to be saved?ASome food.BThe authors care.CHer trust in the author.DWinning the authors confidence.C细节理解题。根据第二段中“If I could only win her

    20、confidence,I thought.It was her only hope.”可知,狼得救的唯一希望是她对作者的信任。故选C。7Why was falling asleep difficult for the author?AHe was too close to the wolf.BThe ground was too cold.CThe wolf remained still.DThe wolf wagged her tail.A细节理解题。根据第四段中“As a towering man,my heart was in my mouth,though.”可知,作者很难入睡因为他离

    21、狼太近了。故选A。8How did the author feel about the outcome of the event?AIt was frightening and surprising.BIt was unexpected but natural.CIt was humorous and natural.DIt was terrifying but encouraging.B推理判断题。根据最后一段中“This went against everything Id ever heard about timber wolves.Yet,strangely,it all seemed

    22、 so natural.”可推知,作者认为这只阿拉斯加森林狼对他如此亲昵的行为完全出乎了他的预料,然而,这一切又似乎是非常自然的。故选B。.阅读七选五The dictionary defines “hobby” as an activity done regularly in ones leisure time for pleasure.Hobbies are a great way to forget about your worries. 1 So the stuff you do outside your moneymaking business is important.Bird wa

    23、tching could be a great hobby for you. 2 They can include listening for bird calls,finding and identifying birds by sight.There are birdwatching clubs if you want to make it a social activity.If you have kids,its an ideal hobby to share with them.Children enjoy being able to spot birds and can learn

    24、 identifications quickly. 3 Working in the soil can be a particularly rewarding hobby.You get some great side benefits from it,like improving the value of your home,making your living environment more pleasant and attractive,and growing food you can eat.Making beer is complex and variable enough to

    25、be interesting.The basic reward of a good bottle of beer is easy to enjoy and from there you can create your own personal variety.If youre someone who likes to experiment,this could be a fun hobby for you. 4 Taking photos is an easier hobby to get into than before. 5 Now a good digital camera means

    26、you can get into photography with low cost and low risk.Starting with the camera on your phone will get you knowledgeable about the basics of how light works.You can also learn about more complex camera features from howto videos.AThe activity combines several senses.BThis hobby has grown in popular

    27、ity in recent years.CGardening involves creativity and time outside in nature.DDeveloping film used to be timeconsuming and expensive.EStudies have looked at how hobbies make you better at your job.FPlus,youll always have a great homemade gift to give friends and family.GIn fact,a lot of research ha

    28、s looked at the stressreducing properties of hobbies.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了几种爱好。1G由上一句“Hobbies are a great way to forget about your worries.”和下一句“So the stuff you do outside your moneymaking business is important.”可知,上文讲到爱好的优点是帮人忘却烦恼,下文讲有爱好的重要性,说明爱好真的很重要、很有意义,此处填写内容应与爱好的优点(减压)和重要性有关,承接上下文,故选G项。2A由下一句“

    29、They can include listening for bird calls,finding and identifying birds by sight.”可知,观鸟活动包括用耳听、视觉发现和识别,涉及了多种感官,A选项“这个活动结合了几种感官”切题。故选A项。3C由下两句“Working in the soil can be a particularly rewarding hobby.You get some great side benefits from it,like improving the value of your home,making your living en

    30、vironment more pleasant and attractive,and growing food you can eat.”可知,下文讲的活动与在地里工作有关,结合下文有关“种植”的描述,可得出作者在此处建议的活动是园艺,C选项“园艺实际上需要创造力和时间”切题。故选C项。4F由上三句“Making beer is complex and variable enough to be interesting.The basic reward of a good bottle of beer is easy to enjoy and from there you can create

    31、 your own personal variety.If youre someone who likes to experiment,this could be a fun hobby for you.”可知,上文中作者认为自己酿造啤酒很有趣,讲了自己酿造啤酒的优点(即创造自己的个人品种),并建议读者把自己酿造啤酒作为爱好,可得出此空填写内容应与自己酿造啤酒的优点有关,承接上文,F选项“另外,你将永远有一个伟大的自制礼物送给朋友和家人”切题,其中“自制礼物”指的就是“自己酿造的啤酒”,故选F项。5D由上一句“Taking photos is an easier hobby to get into than before.(拍照是一种比以前更容易养成的爱好)”和下一句“Now a good digital camera means you can get into photography with low cost and low risk.”可知,本段上下文在谈过去和现在的拍照状况,下文提及了现在的拍照状况,那该空应该填写过去的拍照状况,以此形成对比,承接上下文,D选项“冲洗胶片过去既费时又昂贵”切题。故选D项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022新教材译林版英语选择必修性必修第三册练习:UNIT 3 BACK TO THE PAST 7 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459440.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1