2021-2022新教材高中英语 Unit 5 Music 单元素养培优(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材高中英语 Unit Music 单元素养培优含解析新人教版必修第二册 2021 2022 新教材 高中英语 单元 素养 解析 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、单元素养培优(五) Unit 5. 单词拼写1. Nowadays(现在) more and more people have come to realize the importance of a balanced diet to their health. 2. The band(乐队) is made up of 12 people, who are all from China. 3. I m sure that I am capable(有能力的) of finishing the task in time. 4. As for this phenomenon(现象), ideas
2、differ among many people. 5. Today s shopping carts are five times larger than Goldman s original(原来的) model. 6. There are many spelling mistakes in your composition(作品), but as a whole, it is well worth reading. 7. I visited the studio(录音棚) after 10 years, it was much bigger than before. 8. The con
3、ductor(指挥) is proved to be one of the best ones in the world. 9. They gain good reputation among Chinese for their learned knowledge and great care for ordinary (普通的)people. 10. Despite the previous(先前的)rounds of talks, no agreement has been reached so far by the two sides. . 单句语法填空1. As we all know
4、, he is a clever and energetic(energy) student. 2. You may have the opportunity to make (make)your biggest difference when you re older. 3. They have some equipment(equip) in the garage to be sold. 4. There were many talented(talent)actors out there just waiting to be discovered. 5. Assuming(assume)
5、 that you can have a second chance, what will you do? 6. Many patients in that country are not getting the medical treatment (treat) they need. 7. He is in love with music, which enables him to contact (contact) many famous musicians. 8. I get so absorbed (absorb) in doing something that I m unaware
6、 of things happening round me. 9. They finally cured the old man of his illness, who had suffered a lot from it for years. 10. Originally(original)founded in 1919 by Sylvia Beach, it is a combination of a bookstore and a reading library. . 完成句子1. I felt awkward when I made a speech in public for the
7、 first time. 当我第一次在公共场合发表演讲时, 我感到很尴尬。2. I work hard day and night with the aim of finishing my paper ahead of time. 我夜以继日地工作就是为了提前完成我的论文。3. This is the first time in my life that I have taken part in such a grand celebration. 这是我有生以来第一次参加如此盛大的庆典。4. I would appreciate it if you could give me such an
8、opportunity to show my talent. 如果你给我这样一次机会展示我的才华我将感激不尽。5. It has been proved that smoking can lead to lung cancer. 已经证明吸烟能够导致肺癌。6. To our relief, no one was injured in this terrible storm. 令我们宽慰的是, 没有一个人在这场恶劣的暴风雨中受伤。. 用过去分词作表语或状语完成同义句转换1. He shows an interest in collecting stamps. He is interested i
9、n collecting stamps. (过去分词作表语)2. What she said puzzled him. He felt/was puzzled at what she said. (过去分词作表语)3. Because it was written in a hurry, this article was not so good. Written in a hurry, this article was not so good. (过去分词作状语)4. Even if I m invited, I won t take part in the party. Even if in
10、vited, I won t take part in the party. (过去分词作状语)5. If the water is heated to a high temperature, it will change into vapor. Heated to a high temperature, water will change into vapor. (过去分词作状语)6. Everything had been prepared, and I felt relieved. Everything prepared, I felt relieved. (过去分词作状语)7. Aun
11、t Wu came in and she was supported by her daughter. Aunt Wu came in, supported by her daughter. (过去分词作状语)8. Don t speak until you are asked to. Don t speak until asked to. (过去分词作状语). 阅读理解A(2021青岛高一检测)Language is part of our daily lives, no matter where we live in the world. Similarly, music is part
12、of many people s lives. Both language and music play a huge role in our culture and here are some of their similarities. Both language and music have a writing system. In English we record language using the alphabet, which is a collection of letters. Similarly, we use notes to keep a record of musi
13、c. Just as you are reading this collection of letters and find meaning in it, musicians read notes and create meaning in the form of music which we can hear. So just as you read English, you can read music. By writing pieces of text or music, we are able to share experiences through time. I can read
14、 or hear the ideas of someone who lived hundreds of years ago, which is really quite exciting. Both vary with culture. You can make a good guess at where someone is from by listening to the language they use. In the same way, we know that styles of music are different around the world, giving us the
15、 opportunity to explore many different cultures through their music and providing us with music for every situation. Both share feelings. You can know that I am angry through my words. Similarly, music can sound angry, sad or happy. Music can show you exactly how the composer was or is feeling, and
16、allow us to share that feeling. When you feel happy, you may want to sing and dance to a happy song to celebrate your happiness, while you probably want to listen to sad music when you are feeling down. I think we have all used music to express our feelings. 【文章大意】这是一篇说明文。无论我们生活在世界的哪个角落, 语言都是我们日常生活的
17、一部分。同样, 音乐也是许多人生活的一部分。文章主要从语言和音乐的文字系统、因文化而异和可以传达感情三个方面来说明了音乐和语言的相似之处。1. What s the main idea of the text? A. Language is part of people s daily lives. B. Music plays an important role in people s lives. C. Language and music are similar in many ways. D. Music is more important than language for us.
18、【解析】选C。主旨大意题。结合文章主要从语言和音乐的文字系统、因文化而异和可以传达感情三个方面来说明了音乐和语言的相似之处。可知, 文章主要讲了语言和音乐在许多方面存在相似之处。故选C。2. How does the author develop his idea in Para. 2? A. By giving examples. B. By making a comparison. C. By describing details. D. By listing reasons. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段可知, 语言和音乐都有一个文字系统。在英语中, 我们用字母表来记录语言, 字
19、母表是字母的集合。同样, 我们用音符来记录音乐。可推知, 作者在第二段中通过将音乐和语言进行对比, 来阐述自己的观点。故选B。3. What might people do when they re in low spirit according to the text? A. Talking to a composer. B. Singing a happy song. C. Dancing to delightful music. D. Listening to unhappy music. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段倒数第二句可知, 当你感到快乐的时候, 你可能想要跟着欢快的
20、歌曲唱歌跳舞来庆祝你的快乐, 而当你感到沮丧时, 你可能想要听悲伤的音乐。可知, 人们在情绪低落的时候, 可能会听悲伤的音乐。故选D。B(2021日照高一检测)Enjoy reading and appreciate life meaning. You must have always known reading is of importance and just think of the people who belong to book groups. They choose books to read and then meet to discuss them. Now, the web
21、site BookCrossing. com turns the page on the traditional idea of a book group. Members go on the site and register the books they own and would like to share. BookCrossing provides an identification number to stick inside the book. Then the person leaves it in a public place, hoping that the book wi
22、ll have all adventure, traveling far and wide with each new reader who finds it. Bruce Pederson, the managing director of BookCrossing, says, “The two things that change your life are the people you meet and books you read. BookCrossing combines both. ”Members leave books on park benches and buses,
23、in train stations and coffee shops. Whoever finds their book will go to the site and record where they found it. People who find a book can also leave a journal entry describing what they thought of it. E-mails are then sent to the BookCrossing to keep them updated about where their books have been
24、found. Bruce Peterson says the idea is for people not to be selfish by keeping a book to gather dust on a shelf at home. BookCrossing is part of a trend among people who want to get back to the “real” and not the virtual (虚 拟). The site now has more than one million members in more than one hundred
25、and thirty-five countries. 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要介绍了一个叫做BookCrossing的网站的功能和设置该网站的目的。4. Why does the author mention book groups in the first paragraph? A. To encourage readers to share their ideas. B. To stress the importance of reading. C. To attract more book groups. D. To introduce the website. 【解析】选D
26、。推理判断题。根据第一段可知, 你肯定知道阅读是很重要的, 考虑成为读书小组的成员。他们选择书籍阅读, 然后会面讨论。现在网站BookCrossing. com为读书小组的想法翻开了新的篇章。由此可推断, 作者在第一段提到读书小组是为了介绍图书漂流这个网站。故选D。5. What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to? A. An adventure. B. The book. C. A public place. D. The identification number. 【解析】选B。词义猜测题。根据it所在句可知, 然
27、后这个人把书放在公共场所, 希望这本书可以有一个奇旅, 随着每一个发现它的新的阅读者走得更远更宽。由此可知, 那些留下书的人希望自己的书能够随着找到它的人走得更远。其中的it指代前半句提到的同一事物“the book”。故选B。6. What will a BookCrosser do with a book after reading it? A. Pass it on to another reader. B. Mail it back to its owner. C. Keep it safe in his bookcase. D. Meet other readers to discu
28、ss it. 【解析】选A。推理判断题。根据第四段可知, 成员可以把书留在公园长凳上, 公交车上, 火车站和咖啡厅。发现书的人就去网站登记他们在哪里找到它的。由此可知, 他们把书放在那些地方的目的, 就是让其他人能够找到并且阅读。因此推断, 拿到书的人最可能继续把书传递给另一个读者。故选A。7. What is the best title for the text? A. Online Reading A Virtual TourB. Electronic Books A New TrendC. BookCrossing A New BridgeD. A Website An Old Tra
29、dition【解析】选C。标题归纳题。由文章的第三段可知, Bruce Pederson, BookCrossing的总经理说: “改变你生活的两件事是你遇到的人和你读过的书。BookCrossing把两者结合起来。”由此可知, 网站BookCrossing. com通过书把人们联系了起来, 因此推断C项为最佳标题。故选C。【阅读多维训练】Whoever finds their book will go to the site and record where they found it. 句式分析: 本句是一个复合句。句中Whoever引导主语从句, where 引导宾语从句。译文: 无论谁
30、发现了他们的书, 将会去网站记录下他们发现这本书的地点。句式仿写: Whoever stands out in the game will be rewarded with a certain amount of money. 任何在游戏中表现突出的人都可以被奖励给一定数目的钱。. 阅读填句(2021南京高一检测)Rock music consists of many different styles. Even though there is a common spirit among all music groups, they make very different music. 1 A
31、t that time the Beatles entered the world of music from Liverpool. After they were given an invitation to appear live on BBC, the Beatles quickly became famous in Britain with nationwide tours. By mid-1963, the Beatles had been extremely popular in England. 2 They held large concerts and performed a
32、t clubs. They became the hottest thing on the pop music scene in England. They began as a modestly successful musician group and ended the year as show business legends (传说). John Lennon and Paul McCartney were named composers of the year. 3 They were not sure how the Americans would react to the ne
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-459651.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023年新教材高考语文一轮复习 古诗词诵读(五)3 登快阁课件 新人教版.pptx
