2021高三统考北师大版英语一轮(经典版)课时作业:第一编 BOOK 2 UNIT 5 RHYTHM WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高三统考北师大版英语一轮经典版课时作业:第一编 BOOK UNIT RHYTHM WORD版含解析 2021 三统 北师大 英语 一轮 经典 课时 作业 第一 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业.完形填空(2019郑州市高中毕业年级第一次质量预测)It was a cold and dark winter night. A town, in Wenchuan County, one of the worst _1_ areas in the May 12 earthquake, 2008, was extremely quiet except that the sound of _2_ came out of a small house. This was not an ordinary house _3_ a community KTV set up by a young
2、man in late September.Ever since its opening, it has become a place for local people to heal their _4_. From sentimental (伤感的) love songs to happy pop songs, singing has become part of the long and hard process of easing people back to a _5_ life.The young man still remembers the KTVs early days. Th
3、e rooms were _6_ on the opening day and many people chose to _7_ the whole night. In the following four months, the KTV has _8_ nearly all the local people and those from nearby _9_ shelters. Many couldnt help _10_ as they sang their favorite songs.The young man may not have known their names, but h
4、e _11_ their sorrow and relief. He remembers one young woman who _12_ many times with her friends. When she first visited, she sat alone in the corner without saying a word, staying _13_ all night. She finally chose a heartbreaking love song, I Wanna Be Your Lover, and her cheeks were _14_ in tears
5、as she sang.Later, he learned that the woman was in great _15_ because of her husbands death. The young woman would regularly visit the KTV and sing the same love song. Every time she cried _16_.“But recently, I saw _17_ of her and on the last two occasions she didnt sing the _18_ song,” he recalls.
6、 “I hope that she is _19_ and stepping out of the shadow.”The young man himself lost his parents in the earthquake, so when people expressed their emotions, he sat quietly in a corner, listening to their _20_ and watching them change from weak to strong.It was deep in earthquakeaffected Wenchuan tha
7、t griefstricken townsfolk discovered how the simple act of singing could help heal their souls.篇章导读:本文是一篇记叙文。在512汶川地震之后,很多人处于丧失亲人和朋友的伤痛中,这时一家KTV的出现给了他们自我慰藉的机会。1A.influencedBsweptCbeatenDstricken答案:D根据语境并结合常识可知,汶川县是2018年5月12日地震中遭受破坏最严重的地区之一。stricken意为“遭受的”,符合语境。2A.joy BshoutCmusicDlaughter答案:C根据下文中的“
8、a community KTV”可推知,此处表示有音乐(music)从一间小房子里飘出来。3A.soBbutCorDand答案:B根据语境可推知,这不是一个普通的房子,而是一家社区KTV。not . but .是固定用法,意为“不是而是”。4A.soulsBinjuriesCillnessesDfeelings答案:A根据语境可知,自从这家KTV开业以来,这里成为当地人治愈他们心灵(souls)的地方。尾段中的“heal their souls”也是提示。5A.normalBpeacefulCsimpleDhard答案:A根据语境并结合常识可知,唱歌帮助这些人慢慢从失去亲人和朋友的伤痛中走出来
9、,回归正常的(normal)生活。6A.occupiedBsurroundedCdamagedDpacked答案:D在开业的那一天,每个房间里都挤满(packed)了人,好多人选择整晚待在那里。packed意为“挤满人的”,符合语境。7A.performBstayCrelaxDwork答案:B好多人选择整晚待(stay)在那里,故选B。8A.attractedBsatisfiedCentertainedDinvited答案:A在接下来的四个月里,这家KTV吸引了(attracted)几乎所有的当地人以及来自附近的临时(temporary)避难处的人。9A.cleanBpermanentCtem
10、poraryDdirty答案:Ctemporary shelts表示“临时避难所”。10A.tremblingBcryingCleavingDdancing答案:B根据下文内容可知,唱歌时人们会想起在地震中失去的亲人和朋友,他们在唱最喜欢的歌时忍不住哭泣(crying)。11A.sharedBsufferedCremovedDexpressed答案:A根据语境可知,开这家KTV的年轻人虽然可能不知道来唱歌的人的名字,但是他能分担他们的悲伤,分享他们的宽慰。share “分担;分享”符合语境。12A.went backBwalked awayCcame aroundDtried out答案:C根
11、据空格后的“many times with her friends”可知,那个年轻女子和她的朋友来这家KTV很多次了。come around “拜访”符合语境。13A.cautiousBexcitedCfrightenedDsorrowful答案:D根据下文中的“because of her husbands death”可知,那个年轻女子的丈夫在地震中丧生,由此可推知,她第一次来这家KTV时一句话也没说,整晚都处于悲伤之中。sorrowful “悲伤的”符合语境。14A.caughtBburntCbathedDhidden答案:C根据语境可推知,当那个年轻女子唱I Wanna Be Your
12、 Lover这首歌时,泪流满面。be bathed in tears意为“泪流满面”。15A.dangerBvainCtroubleDpain答案:D根据空后的“because of her husbands death”可知,那个年轻女子因丈夫在地震中丧生而陷入痛苦(pain)之中。16A.bitterlyBquietlyCsensitivelyDregretfully答案:A根据上文内容可知,那个年轻女子的丈夫在地震中丧生,故可推知,每次那个年轻女子唱I Wanna Be Your Lover这首歌时,她都伤心地(bitterly)哭泣。17A.muchBlessCmoreDfewer答案
13、:B根据语境可知,开这家KTV的年轻人最近见那个年轻女子来唱歌的次数少了,而且最近两次她也不唱同一(same)首歌了。less “更少地”符合语境。18A.sameBfavoriteClatestDpopular答案:Athe same song “同一首歌”,符合语境,故选A。19A.changingBcontributingCstrugglingDrecovering答案:D开这家KTV的年轻人希望那个年轻女子从伤痛中恢复(recovering)过来。20A.storiesBopinionsCsongsDexperiences答案:C根据语境可推知,当人们在那个KTV唱歌的时候,开这家KT
14、V的年轻人安静地坐在角落,倾听他们唱的歌(songs),看着他们从脆弱变得坚强起来。.阅读理解A(2019福建省厦门市高三年级第一次质量检查)Breakdancing is set to make its debut (首次亮相) as an Olympic sport at Paris 2024, Tony Estanguet, head of the Paris organizing committee, said on February 21st. Skateboarding, sport climbing and surfing which have already been adde
15、d to the 2020 Tokyo Olympics, have been invited to return in Paris.Estanguet said the choices responded to a need to make the Olympics “more urban” and “more artistic”. “We have chosen to present the International Olympic Committee (IOC) with the four sports because they are creative, appealing to y
16、outh and completely in line with our vision. They reflect perfectly Paris 2024s identity.”Breakdancing is an example of a sport “which can be played anywhere and anytime in urban and other environments”. It appeared at the 2018 Youth Olympics in Buenos Aires in the form of headtohead “battles”. In c
17、ompetitive breakdancing, “breakers” face off in “battles” against each other, either as individuals or teams. Breakdancers use a mix of physical and artistic skills combining elements from gymnastics or acrobatics (杂技)The IOC had announced that the number of competitors at Paris 2024 would be restri
18、cted to 10,500, which limited the opportunity to add sports. But the organizers said the inclusion would not necessitate the construction of permanent facilities and would involve just 248 competitors, including 32 breakdancers. The surfing events are likely to be held in established surf center suc
19、h as Biarritz or Lacanau in southwest France.The inclusion still needs to be rubberstamped by the IOC, which is expected to decide on which sports to add in Paris after next years Tokyo Games.篇章导读:本文是一篇记叙文。巴黎组委会主席托尼埃斯特古2月21日表示,霹雳舞将在2024年巴黎奥运会上首次亮相。文章介绍了将霹雳舞等运动纳入奥运会的原因、意义等相关信息。1What do we know about
20、breakdancing?AIt involves multiple skills.BIts limited to group competition.CIt will show up in Paris 2024.DIt never appeared in the world events.答案:A细节理解题。根据第三段最后一句“Breakdancers use a mix of physical and artistic skills combining elements from gymnastics or acrobatics (杂技)”可知,霹雳舞需要多重技能。故A项正确。2Paris
21、 organizers have chosen the four sports because they _.Aattract young peopleBperfectly reflect Paris identityCmake Paris more urban and artisticDcan be played anytime and anywhere答案:A细节理解题。根据第二段中的“We have chosen to present the International Olympic Committee (IOC) with the four sports because they a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-515209.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
人教版数学六年级下册《正数和负数》说课稿(附反思、板书)课件.pptx
