2021高考英语一轮复习 必修3 Unit 4 Astronomy the science of the stars课时作业(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语一轮复习 必修3 Unit Astronomy the science of stars课时作业含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 必修 stars 课时 作业 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 4Astronomy: the science of the stars课时作业.阅读(2020贵阳市普通高中高三年级摸底考试)Many of us think, wrongly, that the moon doesnt change. For example, the Tang Dynasty poet Zhang Ruoxu once wrote that “Generations have come and passed away; From year to year the moons look alike, old and new.”However, a new stud
2、y published in the journal Nature Geoscience shows that the moon is in fact slowly shrinking over time. For the study, a group of US scientists examined and analyzed thousands of photographs taken by the NASAs Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (月球勘测轨道飞行器照相机). They found that there were lots of fau
3、lts (断层) on the surface of the moon. These faults were formed by recent movement on the moon.According to NASA, the moon is made up of pieces of rocks with a hot core. The moon continued to expand as it was born. But in this process, it released energy and cooled down. Then it began to shrink, in a
4、way comparable to the shrinking of a grape into a raisin. Over the past several hundred million years, it has become 46 meters “skinnier”. But due to its hard and rocky layer, the moons surface continues to push up. “Some of these quakes can be fairly strong, around five on the Richter scale (里氏震级),
5、” said Thomas Watters, a senior scientist at the Smithsonians National Air and Space Museum in the US.But does that mean the moon is a dangerous place that human shouldnt try to explore and live on in the future? Maybe not, reported The Telegraph.“This isnt anything to worry about. The moon may be s
6、hrinking, but not by much. Its not going anywhere,” Watters comforted us.The new discovery proves that the idea that the moon is a dead, boring place is wrong. “We have been to the moon and weve done some great science, but there is still a lot we dont know. The moon is shrinkingwe didnt really real
7、ize that until recently. Its a much more active and interesting place than we thought and we should explore that,” NASA scientist Nathan Williams said.篇章导读:本文是一篇说明文。一项最新的科学研究表明,月球正在随着时间慢慢地缩小。此外,这项研究还表明月球还有许多我们不了解的东西,它是一个比我们认为的更活跃、更有意思的地方,值得我们探索。1Which point of view about the moon may the writer agre
8、e to?AIt stays the same as before.BIt is becoming slightly smaller.CIt is getting older and older.DIt has passed away.答案:B细节理解题。根据第二段第一句“However, a new study . shows that the moon is in fact slowly shrinking over time.”可知,一项新的发表在自然地球科学上的研究表明,月球正在随着时间慢慢地缩小,据此可知B项正确。2What can we learn about the moon f
9、rom the third paragraph?AIt has become 46 meters fatter due to expanding.BIt has changed from a grape into a raisin in recent years.CIt quakes even at seven on the Richter scale.DIt has a hot core and releases energy during expanding.答案:D细节理解题。根据第三段前三句中的“the moon is made up of pieces of rocks with a
10、 hot core” “The moon continued to expand as it was born. But in this process, it released energy”可知,月球由带有一个热核的岩石块组成,自它形成时月球就在持续膨胀,在这个过程中它会释放能量,故D项正确。3Who thinks that we neednt worry about the moon?AZhang Ruoxu.BThomas Watters.CNathan Williams.DThe journalist.答案:B细节理解题。根据第四段中Thomas Watters说的话“This is
11、nt anything to worry about . Its not going anywhere”可知,Thomas Watters认为我们不必担心月球,尽管月球在缩小,但它并没有缩小很多,故B项正确。4What does Nathan Williams think of the moon?AIt is a dead and boring place.BIt has lots of faults on the surface.CIt is valuable to do more science.DIt isnt a place where we can live.答案:C推理判断题。根据
12、最后一段中Nathan Williams说的话“We have been to the moon and weve done some great science . we should explore that”可知,Nathan Williams认为月球有许多我们不了解的东西,值得我们去探索。据此可推知,他认为研究月球是有价值的,故C项正确。【词汇积累】shrink v. 收缩,缩小raisin n. 葡萄干quake n. 地震push up增加;提高;向上推【佳句背诵】Generations have come and passed away; From year to year th
13、e moons look alike, old and new.人生代代无穷已,江月年年望相似。.完形填空Two brothers decided to dig a deep hole behind their house. As they were working, a couple of older boys stopped by to 1 .“What are you doing?” asked one of the visitors. “We are digging a hole all the way through the 2 ,” one of the brothers said
14、 3 . The older boys began to laugh, telling the younger ones that it was 4 . After a long silence, one of the diggers 5 a jar full of spiders and insects. He took away the cover and 6 the wonderful contents to the visitors. Then the other said quietly and confidently, “ 7 we cant dig all the way thr
15、ough the earth, look what we found along the way!”They were far too 8 , so they continued to dig. And that is what a(n) 9 is forto cause us to move in the direction we have chosen! But not every goal will be fully 10 . Not every love will last. Not every job will be finished 11 . Perhaps you can say
16、, “Look at the 12 things which have come into my life because I 13 to do something.” when you 14 to reach your goal.I believe it is the 15 on the journey, in the end, that truly matters.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章通过兄弟俩在房后挖洞时有了意外收获的故事告诉我们:成功不是最重要的,真正重要的是我们在奋斗的过程中收获到的快乐。1A.help BwatchClearnDsmile答案:B由下句他们的问话可知
17、,有几个人停下来看(watch)兄弟俩在干什么。故选B。2A.earthBparkCstreetDmountain答案:A根据第一段最后一句中的“all the way through the earth”可知,他们打算在这儿挖一个洞,穿透地球。3A.nervouslyBexcitedlyCsuddenlyDeasily答案:B由空格前的“We are digging .”可知,其中一个兄弟兴奋地(excitedly)说出了自己的打算。4A.terribleBsimpleCimpossibleDdangerous答案:C那些大点儿的男孩们认为挖一个洞穿透地球是根本不可能的(impossible
18、),所以他们开始嘲笑。5A.gave upBturned upCtook upDpicked up答案:D根据下文内容可知,两兄弟中的一人拿起(picked up)一个装满蜘蛛和昆虫的罐子。故选D。6A.soldBsentCshowedDgave答案:C由空格后的“contents (内容)”可知,两兄弟中的一人揭开盖子,让他们看里面装的东西。故选C。7A.Even ifBAs ifCIn thatDWhat if答案:A句意:兄弟中另外一个说:“即使(even if)我们不能挖穿地球,但是,你看我们从挖掘中找到了什么。”8A.determinedBcarefulCstrongDstrange
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-524802.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
