广东省广雅中学2022-2023学年高二英语上学期期中考试试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 中学 2022 2023 学年 英语 上学 期中考试 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、2022-2023 学年上学期广雅高二级期中测试试卷英 语本试卷共 11 页,满分 150 分,考试用时 120 分钟。注意事项:1. 答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号等信息填写在答题卡上并用 2B 铅笔填涂相应位置。2. 选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。3. 非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。4. 考生必须保持答题卡的平整,请勿折叠。一、听力部分(共两节,满
2、分 15 分) 第一节 听力理解 (4 段共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 1 段材料,回答第 1-2 题。1. Which program can call peoples telephone numbers?A. Zoom. B. Facebook. C. Skype.2. Why does the man use the
3、 free version?A. Its less expensive.B. Its perfect for his needs.C. Its a better deal for professionals.听第 2 段材料,回答第 3-4 题。3. What does the man keep doing?A. Lifting weights.B. Telling the woman to take a break.C. Adding more exercise to the woman.4. What does the woman probably think about the exer
4、cise?A. Its useless. B. Its too exciting. C. Its very difficult.听第 3 段材料,回答第 5-7 题。5. When does the conversation take place?A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening.6. How is the woman feeling?A. Pleased. B. Anxious. C. Confident.7. Which department does the woman probably work in?A
5、. Support services. B. Technology. C. Marketing.听第 4 段材料,回答第 8-10 题。8. What is the conversation mainly about?A. Fighting fires. B. Detecting fires. C. Using fires.9. How many fires did California have in 2020?A. About 400. B. Around 50. C. Over 8,600.10. What size of fire can the new satellites disc
6、over?A. Size of a plane. B. Size of a car. C. Size of a sports field.第二节 (共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分)听下面一段独白,请根据题目要求,从所听到的内容中获取必要的信息,填入答题卡标号为11-15的空格中。听录音前,你将有1 0 秒钟的阅题时间。录音读两遍。你将有60秒钟的作答时间。 Chinese “Fan Circles” CultureMembersMostly girls and young womenNumber8 percent of the countrys _ netizens under t
7、he age of 18SupportingIt has played a key role in driving the_.It meets teenagers psychological needs for_ and self-realization.OpposingSome behaviors should be stopped.Examples: some devoted fans reportedly stole their parents_ to buy products favored by their idols, or raised money for votes.Some
8、fans used bad language or false claims to insult other celebrities.MeasuresSina Weibo has decided_its ranking list, which is established to show how popular and influential a star was.二、语法单选(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 1. Tom, you are late for school again!I am sorry, but you cannot imagine _ difficult
9、y I had _ up this morning.A. which; gettingB. which; gotC. what; gettingD. what; got【答案】C【解析】【详解】考查宾语从句和动名词。句意:汤姆,你又迟到了!对不起,但是你不能想象我今天早上起床有多么困难。分析句子可知,从句是宾语从句,从句中缺定语,根据句意引导词用what;短语have difficulty(in)doing sth.中in 是介词,其后接动名词作宾语。故选C项。2. After the fire,_ would otherwise be a cultural center is now red
10、uced to a pile of ashes.A. thatB. itC. whatD. which【答案】C【解析】【详解】考查主语从句。句意:大火过后,原来是文化中心的地方现在变成了一堆灰烬。分析句子结构可知,此处为主语从句,从句中缺少主语,故C项正确。3. When we start gazing into the night sky with a telescope, soon well be astonished by the realization _ we and our world are part of this giant system.A. thatB. whyC. a
11、sD. whether【答案】A【解析】【详解】考查名词性从句连接词。句意:当我们开始用望远镜凝视夜空时,我们会突然意识到我们和我们的世界都是这个巨大系统的一部分。分析句子结构,“we and our world are part of this giant system”是同位语从句,解释说明the realization;同位语从句中不缺少任何成分,句意完整,应用连词that引导从句,不作成分,无词义。故选A项。4. We choose this hotel because the price for a night here is down to $20, half of _ it us
12、ed to charge.A. thatB. whichC. whatD. how【答案】C【解析】【详解】考查名词性从句。句意:我们之所以选择这家酒店,是因为这里一晚的价格降到20美元,是过去收费的一半。分析句子可知,介词of后跟宾语从句,在从句中作charge的宾语,表示“所的”,要用what,故选C项。5. There is no doubt _ this candidates advantage _ his ability to communicate with foreigners in English.A. that; makes upB. whether; goes agains
13、tC. that; lies inD. whether; leaves out【答案】C【解析】【详解】考查同位语从句的引导词和动词短语辨析。句意:毫无疑问,这位候选人的优势在于他用英语和外国人交流的能力。分析句子结构可知第一个空格用来引导同位语从句,且在从句不作成分。that引导同位语从句时,不作成分,也没有意义。whether引导同位语从句时,不作成分,但意为“是否”。句中no doubt意为“没有疑问”,所以后面不能加“是否”的意思,故第一个空用that。也可将“there is no doubt that”句型按固定搭配去记忆。第二个空考查动词短语辨析。A. makes up组成,编造
14、;B. goes against违反;C. lies in在于;D. leaves out遗漏,不考虑。根据语境可知,候选人的优势是在于他用英语和外国人交流的能力。故选C。6. It is universally acknowledged that money flows to _ it is that controls the scarce thing.A. whomB. whomeverC. whoD. whoever【答案】D【解析】【详解】考查宾语从句的连接词。句意:人们普遍认为,无论谁控制着这个稀缺的东西,资金都会流向他。根据主句谓语动词flows to可知此处是一个宾语从句,分析可
15、知,宾语从句使用了强调句型结构,去掉it is that后句子缺少主语,根据句意,whoever“无论谁”引导宾语从句,作主语,whom和whomever不能作主语,who“谁”表示疑问。故选D项。7. _ the flight to Beijing will be delayed is _ Im especially worried about.A. If; whatB. Whether; thatC. When; thatD. Whether; what【答案】D【解析】【详解】 考查名词性从句。句意:是否去北京的航班回推迟是我特别担忧的事。分析句子结构可知,第一空为主语从句,在主语从句中
16、句子结构完整表“是否”含义,所以用whether引导;第二空为表语从句,在表语从句中缺宾语故用what。故选D。8. The exciting moment _ Gerry will always remember is _ he approaches the Harbor Bridge and the Opera House.A. that; thatB. that; whenC. when; thatD. when; when【答案】B【解析】【详解】考查定语从句和表语从句。句意:格里永总是记得的激动人心的时刻是当他接近海港大桥和歌剧院的时候。第一空为定语从句,关系词指代先行词moment
17、并在从句中作remember的宾语,所以用that引导;第二空为表语从句,从句不缺主宾表,缺少时间状语,所以用when引导,故B项正确。【点睛】解答定语从句关键分两步,一是找准先行词,二是确定关系词在从句中所做的成分,例如本题第一空,分析句子结构可知此处为定语从句,先行词为moment,从句中的remember缺少宾语而不缺时间状语,所以用关系代词that而不用关系副词when引导。9. _is known to us all is that Johnson broke his promise _ he would come to help me as soon as possible.A.
18、It; thatB. What; thatC. As; whichD. What; which【答案】B【解析】【详解】考查名词性从句。句意:我们都知道,Johnson违背了他会尽快来帮助我的诺言。分析句子结构可知,第一空为主语从句,从句中缺少主语,所以用what,第二空为同位语从句,从句结构完整,所以用that解释promise的内容,故B项正确。10. The policeman asked the little boy to remain _ he was and wait for his parents.A. whereB. whatC. howD. who【答案】A【解析】【详解】考
19、查表语从句。句意:警察让小男孩留在原地等他的父母。A. where哪里;B. what什么;C. how如何;D. who谁。句中动词不定式后remain为系动词,后接表语从句,表语从句中缺少表语,表示地点。故选A。【点睛】remain是高中重点动词,高考经常出现。关于它的用法有以下几点:1.作不及物动词1)表示“剩下”、“仍有”,只能用于主动语态,不可直接接宾语。This visit will always remain in my memory.这次拜访将永远留在我的记忆当中。2)表示“留下”、“逗留”They went, but I remained. 他们走了,但我留下来了。3)表示“
20、尚待”、“留待”This problem remains to be solved. 这个问题尚待解决。2.作系动词表示“一直保持”、“仍然(处于某种状态)”1)后接名词In spite of their quarrel, they remained the best friends. 他们虽然吵过架,但仍然是最好的朋友。2)后接形容词We must always remain modest and calm. 我们必须经常保持谦虚、谨慎。3)后接动名词She remained standing though we asked her to sit down. 虽然我们请她坐下,但她还是站着。
21、4)后面接seat时,seat要变成seated,看成形容词形式,意思“就座的”。也就是remain+形容词的句式Please remain seated until the plane has come to a complete stop. 在飞机完全停稳前,请不要离开您的座位。11. You probably cant get much sleep if you live near _ a wedding reception _.A. the place;is being heldB. the place where;has been heldC. where;is being held
22、D. which;has been held【答案】C【解析】【详解】考查宾语从句和动词的时态。句意:如果你住的地方离一直举办婚宴的地方较近的话,你极可能得不到足够的睡眠。第一空如果视为先行词加定语从句的话,应为a/the place where;此处也可视为near的宾语从句,where在宾语从句中充当地点状语。现在进行时可表示最近一段时间一直发生的事情或持续的状态。根据句意及句子成分分析可知选C。12. The policeman analyses the chief reasons _ some cyclists and pedestrians will get caught in tr
23、affic accidents and _they should do to prevent them.A. when; thatB. why; howC. why; whatD. that; where【答案】C【解析】【详解】考查定语从句和宾语从句。句意:警察分析了骑自行车和步行的人陷入交通事故的主要原因以及他们应该做什么来预防。分析句子结构并结合句意可知,第一空为定语从句,先行词为reasons,从句中缺少原因状语,用why;第二空为宾语从句,连接词在从句中作do的宾语,表达“做什么”,用what。故C项正确。13. Come on, please give me some ideas
24、about the project.With so much work _ my mind, Ill almost _.A. filling; break upB. filled; break outC. filled; break offD. filling; break down【答案】D【解析】【详解】考查非谓语动词和动词短语辨析。句意:快点,请告诉我有关这项工程的一些意见。对不起,我满脑子都是工作,我快垮掉了。break up打破,结束;break out爆发;break off断开,中止;break down分解,出故障,垮掉。第一空是“with宾语宾补”结构,宾语work和动词fi
25、ll是主动关系,用现在分词作宾语补足语,排除B、C选项;再根据语境可知,第二空指“身体垮掉”。故选D项。14. The company is putting more money into the building of a new factory _ the fast-growing demand for the products in the market.A. in response toB. in return forC. in case ofD. in place of【答案】A【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:公司投入更多的资金建设新工厂以应对市场对产品快速增长的需求。A.
26、in response to作为对的回应;B. in return for作为回报;C. in case of万一;D. in place of代替;根据下文“the fast-growing demand for the products in the market(市场对产品快速增长的需求)”可知,公司建设新工厂的目的是应对市场需求,故选A项。15. We have a wide selection of sweaters that is suitable for all ages, and _ the teenager market.A. in generalB. in shortC.
27、in turnD. in particular【答案】D【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:我们有很多适合各个年龄层,特别是青少年市场的毛衣可供选择。A. in general总的来说;B. in short简而言之;C. in turn反过来;D. in particular特别是。根据句意及所给句子可知,此处应用in particular,强调青少年市场。故选D。三、阅读理解(共 20 小题;每小题 2.5 分,满分 50 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分) 阅读下列短文, 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。 AAs a newl
28、y-added Olympic sport, surfing is attracting more attention than ever before. Here is a selection of the top surfing destinations across America.DelawareCoastal Delaware offers plenty of fun waves along the shore of several cute towns. Due to the waves crashing close to the shore Dewey beach is also
29、 a global skim boarding hotspot and happens to be the east coast capital for the sport.If youre planning a visit, check out the popular “Summer Vibes” festival for some beach fun.Atlantic City, New JerseyWhen world-famous surfer and Olympic Gold medalist Duke Kahanamoku, often referred to as “the fa
30、ther of surfing,” visited the mainland United States in the early 1900s, he rode his longboard off the coast of Atlantic City. The beaches here are wide and beautifuland locals catch waves year-round. The Rockaways, New YorkLocated a short distance from Manhattan, the Rockaways attracts new and expe
31、rienced surfers from across the globe. Be sure to come prepared in winter with a wet suit, while summer brings much warmer water temperatures. Afterwards, explore the town as theres plenty of cafes, boutiques, and restaurants steps from the sand.Cocoa Beach, FloridaSituated about 45 minutes from Orl
32、ando, Cocoa Beach is a renowned surf town thats home to two of the worlds best surfers (Caroline Marks and Kelly Slater) and a favorite for surfers of all levels. This family-friendly town has lots of activities for everyone. When youre not in the water, you can stroll the Historic Cocoa Village and
33、 its shops, cafes, and galleries.16. What is the most suitable time for surfers to enjoy beach fun in Delaware?A. January.B. August.C. October.D. December.17. What are you advised to do in the Rockaways?A. Surf with Olympic Gold medalists.B. Check out the surfing festival for fun.C. Explore the anci
34、ent town on the beach.D. Get prepared for the cold water in winter.18. Which destination best suits a household?A. Cocoa Beach.B. The Rockaways.C. Atlantic City.D. Delaware.【答案】16. B 17. D 18. A【解析】【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个美国顶级的冲浪地点。【16题详解】推理判断题。根据“Delaware”部分关键句“If youre planning a visit, check out the
35、 popular “Summer Vibes” festival for some beach fun.”(如果你打算去旅游,可以去看看流行的“夏日氛围”节,享受一下海滩上的乐趣。)可知,在特拉华州的“夏日氛围”节,你可以享受海滩上的乐趣,根据节日名字可知,这是夏季举办的节日,结合选项可知,“August”(八月)属于夏季,由此可知,在特拉华州,冲浪者最适合在八月享受海滩乐趣。故选B项。【17题详解】细节理解题。根据“The Rockaways, New York”部分关键句“Be sure to come prepared in winter with a wet suit, while s
36、ummer brings much warmer water temperatures.”(冬天一定要有备而来,带着防寒衣,而夏天的水温要高得多。)可知,如果你冬天到洛威克冲浪,因为水温较冷,要带着防寒衣,由此可知,在洛威克你被建议为冬天的冷水做好准备,带着防寒衣。故选D项。【18题详解】细节理解题。根据“Cocoa Beach, Florida”部分关键句“This family-friendly town has lots of activities for everyone.”(这个适合家庭的小镇有很多适合每个人的活动。)可知,可可海滩是个适合全家人一起旅行的地方,有很多适合每个人的活动
37、,由此可知,可可海滩最适合一家人去旅行。故选A项。BBob Cheek grew up on his parents farm in northern Tasmania and became a professional Australian rules football player. While many of his footballing peers went into running pubs, he was more interested in fitness, and invested in gyms “with varying degrees of success”.He bo
38、rrowed money to put into opening his first 24-hour gym in Hobart, Tasmanias capital. “It was a risk. If it hadnt worked out, I probably would have lost my house and everything else.” It was a struggle at first, he says, to get the local government officials to agree to it. “Twenty-four-hour gyms wer
39、e unknown. They thought they were going to be the headquarters for drug distribution and murders. They couldnt believe that people were going to go in at night and there would be no supervision (监管).”The first opened in March 2009. It was far cheaper than most gyms and appealed to a wider range of p
40、eople, including those who worked shifts and wanted to exercise at less common times. 700 people joined before it even opened. He built more in Tasmania, usually taking over old video rental shops, which had gone out of business.Cheek ended up owning 37 gyms across Australia, with plans to move into
41、 south-east Asia. Most of the members were under 40, and he says “it kept me young, too, being involved with all these younger people coming in. Gyms are the new meeting places for young people. In my day, everyone went to the pub; now they go to the gym. It was great seeing all these young people g
42、etting fit and having a good time, and older people as well.”“It gave me a new lease of life,” he says. “My life has got better as its gone on: My 60s were one of the best decades of my life, and I think my 70s are even better. I know health can have a big say in that, but for me it was like a magic
43、 carpet ride, flying into my 60s. I didnt even feel itI felt like I was 35 againand thats about having a sense of purpose, building something and helping people. I worked really hard, but I loved it.”19. What was the barrier to Cheeks opening of his first 24-hour gym?A. Lacking fund.B. Getting gover
44、nment approval.C. Making profits.D. Addressing security issues.20. How did Cheek keep his running cost down?A. He employed part-time workers.B. He had fewer employees.C. He made use of closed shops.D. He charged membership fees.21. What makes younger people go to the gym nowadays?A. The desire to me
45、et older people.B. The closure of pubs.C. The curiosity about novelty.D. The shift in their way of life.22. What does running gyms bring Cheek?A. A great wealth.B. A meaningful life.C. A virtual world.D. A heavy burden.【答案】19. B 20. C 21. D 22. B【解析】【导语】这是一篇记叙文。介绍了一位澳大利亚运动员开办24小时健身馆的经历。【19题详解】细节理解题。
46、根据文章第二段“It was a struggle at first, he says, to get the local government officials to agree to it. “Twenty-four-hour gyms were unknown. They thought they were going to be the headquarters for drug distribution and murders. They couldnt believe that people were going to go in at night and there would
47、 be no supervision (监管).”(他说,起初很难让当地政府官员同意。“24小时健身房是未知的。他们认为他们将成为毒品分布和谋杀的场地。他们不能相信有人要在晚上进去,而且没有监管”)”可知要开24小时健身馆起步艰难是因为很难让政府官员同意,因为他们认为里面可能会出现毒品和谋杀而且不相信晚上会有人去锻炼,所以政府可能不会批准,故开24小时健身馆最大的障碍是获得政府的批准;故选B项。【20题详解】细节理解题。跟根据文章第三段“It was far cheaper than most gyms and appealed to a wider range of people, incl
48、uding those who worked shifts and wanted to exercise at less common times. 700 people joined before it even opened. He built more in Tasmania, usually taking over old video rental shops, which had gone out of business.(它比大多数健身房便宜得多,而且吸引了更广泛的人群,包括那些轮班工作的人,他们希望在不那么平常的时间锻炼。还没开张就有700人加入了。他在Tasmania建立更多的
49、健身馆,通常是接管那些已经倒闭的老录像出租店)”可知他的健身馆比大多数的健身馆要便宜的多,因为他通常是接管哪些倒闭的的店铺,这样成本肯定比重新租赁新场所要低,故他利用倒闭的店铺来降低运营成本;故选C项。【21题详解】细节理解题。根据文章第四段“Gyms are the new meeting places for young people. In my day, everyone went to the pub; now they go to the gym. It was great seeing all these young people getting fit and having a
50、 good time, and older people as well.(健身房是年轻人新的聚会场所。在我的那个年代,每个人都去酒吧;现在他们去健身房。很高兴看到所有这些年轻人变得健康并享受美好时光,还有老年人)”可知,在Cheek那个年代,年轻人去酒吧,但是现在,他们去健身房,由此可知这是每个时代的生活方式的不同,导致年轻人的喜好发生改变,即如今年轻人热爱健身运动是因为他们的生活方式发生了转变;故选D项。【22题详解】推理判断题。根据文章最后一段“It gave me a new lease of life,” he says. “My life has got better as its
51、 gone on: My 60s were one of the best decades of my life, and I think my 70s are even better. I know health can have a big say in that, but for me it was like a magic carpet ride, flying into my 60s. I didnt even feel itI felt like I was 35 againand thats about having a sense of purpose, building so
52、mething and helping people. I worked really hard, but I loved it.”(“它让我重获新生,”他说。“随着时间的推移,我的生活变得越来越好:我的60岁是我生命中最美好的十年之一,我认为我的70岁甚至更好。我知道健康在这方面有很大的发言权,但对我来说,这就像是骑魔毯一样,飞向我的60岁。我甚至没有这种感觉我感觉自己又回到了35岁这就是有目标感,建立某种东西和帮助别人。我工作很努力,但我很喜欢。”)”可知开健身馆让Cheek重获新生一般,让他感觉生活变得越来越好,因为他有了建立某种东西来帮助别人的目标感,他很喜欢并且工作很努力,因为他觉得
53、这些都是很有意义的,故推知开健身馆给Cheek带来一个有意义的人生;故选B项。CAwe is generally defined as the sense that you are in the presence of something larger and more consequential than yourself. According to a study called “awe walks”, people who took a fresh look at the world around them during brief, weekly walks felt more upb
54、eat and hopeful in general than walkers who did not. Feeling a sense of awe also seems to up our overall feelings of gladness and improve health.Previous studies have linked increased physical activity to greater happiness and reduced risks for anxiety, depression and other mental illnesses. But no
55、studies had looked into whether mixing awe and activity might increase the benefits of or, on the other hand, reduce them. So, for the new study, scientists concentrated on people in their 60s, 70s and 80s, an age when some people can face risks for declining mental health.The scientists asked 52 vo
56、lunteers to add a weekly 15-minute walk to their normal schedules. All of them were physically healthy and psychologically well-adjusted, with little anxiety or depression. Then they were randomly divided into two groups. One, as a control group, was asked to start walking, preferably outside, but g
57、iven few other requirements. The other group was not only asked to walk once a week, but also were instructed in how to cultivate awe as they walked. “Basically, we told them to try to go and walk somewhere new, since novelty helps to cultivate awe,” says Virginia Sturm, an associate professor who l
58、ed the new study.Both groups were asked to take a few selfies during their walks and upload them to a lab website and also complete a daily online assessment of their current mood. After eight weeks, the scientists compared the groups responses and photos. Not surprisingly, the awe walkers felt happ
59、ier, less upset and more socially connected than the control group members.The findings are subjective, though, since awe, like other emotions, is difficult to quantify, but Dr Sturm thinks awe walks could be a simple thing for small wonders without any downside.23. What makes the new study differen
60、t from the previous ones?A. It concentrated on older people.B. It found the solution to mental health.C. It associated physical exercise with happiness.D. It took both activity and awe into consideration.24. What can we learn from paragraph 3?A. Only the control group practiced weekly walksB. The vo
61、lunteers were suffering mental diseases .C. Some volunteers were given directions.D. The volunteers were divided by age .25. Why are the findings regarded subjective?A. The number of volunteers is small.B. The 15-minute walk is not enough.C. The awe emotion is hard to measure.D. No downside of awe w
62、alks is found.26. What is the attitude of Dr Sturm to “awe walks”?A. Reserved.B. Supportive.C. Indifferent.D. Critical.【答案】23. D 24. C 25. C 26. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章讲述了将敬畏感和活动结合起来能增强人的幸福感,有利于精神健康。【23题详解】细节理解题。根据第二段第二句“But no studies had looked into whether mixing awe and activity might increase the b
63、enefits(但是没有研究调查过是否把敬畏感和运动结合起来会提高益处)”可知,新研究不同于之前的研究的地方在于把敬畏感和活动结合起来考虑,故选D项。【24题详解】细节理解题。根据第三段“The other group was not only asked to walk once a week, but also were instructed in how to cultivate awe as they walked.(另一组不仅被要求每周散步一次,而且被指导在散步的时候如何培养敬畏感)”可知,有一些志愿者被给予了指导,故选C项。【25题详解】细节理解题。根据最后一段“The findi
64、ngs are subjective, though, since awe, like other emotions, is difficult to quantify(然而这一发现是很主观的,因为敬畏感和其他的情绪一样是很难量化的)”可知,敬畏感难以测量,故选C项。【26题详解】推理判断题。根据最后一段“Dr Sturm thinks awe walks could be a simple thing for small wonders without any downside.( Sturm先生认为有敬畏感的散步对于小奇迹来说可能是一件简单的事情,没有任何负面影响)”可以推理出,Sturm
65、先生对于有敬畏感的散步持支持的态度,故选B项。DQuantum (量子) computers have been on my mind a lot lately. A friend has been sending me articles on how quantum computers might help solve some of the biggest challenges we face as humans. Ive also had exchanges with two quantum-computing experts. One is computer scientist Chr
66、is Johnson who I see as someone who helps keep the field honest. The other is physicist Philip Taylor.For decades, quantum computing has been little more than a laboratory curiosity. Now, big tech companies have invested in quantum computing, as have many smaller ones. According to Business Weekly,
67、quantum machines could help us “cure cancer, and even take steps to turn climate change in the opposite direction.” This is the sort of hype ( 炒 作 ) that annoys Johnson. He worries that researchers are making promises they cant keep. “Whats new,” Johnson wrote, “is that millions of dollars are now p
68、otentially available to quantum computing researchers.”As quantum computing attracts more attention and funding, researchers may mislead investors, journalists, the public and, worst of all, themselves about their works potential. If researchers cant keep their promises, excitement might give way to
69、 doubt, disappointment and anger, Johnson warns. Lots of other technologies have gone through stages of excitement. But something about quantum computing makes it especially prone to hype, Johnson suggests, perhaps because “quantum” stands for something cool you shouldnt be able to understand. And t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-540529.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2021秋七年级语文上册 第6单元 综合性学习 文学部落课件2 新人教版.ppt
