分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型成都市2016高考英语短二轮:阅读理解选练(4)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:547719
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:205KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    成都市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 答案
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家成都市2016高考英语短二轮:阅读理解选练(4)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。GET YOUR DEGREE AT HOME!Have you ever wondered what a Degree might be worth to you in your job or career(事业)? It means a lot of Americans with an Associate Degree average nearly $10,000 more in yearly earnings than t

    2、hose with just a High School Diploma(毕业证).Harcourt Learning Direct offers you a way to get a Specialized Associate Degree in 11 of todays growing fields-without having to go to college full time. With Harcourt, you study at home, in your spare time-so you dont have to give up your present job while

    3、you train for a better one. Choose from exciting majors like Business Management, Accounting, Dressmaking Design, Bookkeeping, Photography, Computer Science, Engineering, and more! Your training includes everything you need! Books, lessons, learning aids-even professional-quality tools and equipment

    4、-everything you need to master your training and more ahead to a new career is included in the low tuition(学费) price you pay. Your education is nationally recognized! Nearly 2, 000 American companies-including General Electric, IBM, Mobile, General Motors, Ford, and many others-have used our trainin

    5、g for their employees. If companies like these recognize the value of our training, you can be sure that employees in your area will, too!Earn your degree in as little as two years! Get a career diploma in just six months! The career of your dreams is closer than you think! Even if you have no exper

    6、ience before, you can get valuable job skills in todays hottest fields! Step-by-step lessons make learning easy. Prepare for promotions(提升), pay raises, even start a business of your own! Send today for FREE information about Harcourt at home training! Simply fill in your name and address on the cou

    7、pon(票券) above. Then write in the name and number of the one program youre most interested in, and mail it today. Well rush your free information about how you can take advantage of the opportunities(机会) in the field youve chosen. Act today! Mail coupon today! Or call the number below 1-800-372-1589.

    8、 Call any time, 24 hours a day, 7 days a week. www. Harcourt-learning. com E-mail:Harcourtlearning. com.1. This advertisement aims at calling on people to _.A. attend full-time universities B. work part time to further their education C. improve their education at home to get better jobs D. earn the

    9、ir degrees in different ways that suit them2. Which of the following is NOT clearly mentioned in this advertisement? A. The way how you will get your degree. B. Tuition price. C. The hot fields you will be preparing yourself for. D. The length of time it will take you to get a degree. 3. What does t

    10、he writer of this ad intend to say by naming General Electric, IBM, Ford, etc.?A. To show that their training is widely used in the country. B. To show that the training program is fully supported by famous companies in the U. S.C. To prove the value of their training in every area. D. To show the i

    11、mportance of getting recognized by the most famous companies. 4. It seems to the writer that the greatest attraction for people to take their training is_. A. its convenience B. the degrees nation-wide recognition C. the economic benefit(利益) it will bring about D. the hot fields the training will he

    12、lp people to enter5. How many ways are mentioned in the ad for people to get in touch with the Harcourt Learning Direct?A. One. B. Two. C. Three. D. Four. 文章是一则业余培训班的招生广告。1. C。推理判断题。根据 With Harcourt, you study at home, in your spare time so you dont have to give up your present job while you train f

    13、or a better one(你可以在家,业余时间接受培训)可知答案选C。2. B。事实细节题。文章中提到in the low tuition price you pay,但没说具体多少学费,故答案选B。3. C。推理判断题。从Your education is nationally recognized 和If companies like these recognize the value of our training, you can be sure that employees in your area will, too!可知答案C正确。4. C。推理判断题。从Prepare f

    14、or promotions, pay raises, even start a business of your own可推知答案C正确。5. D。事实细节题。文章共提到四种联系方式:(1)sending today for FREE information (2)fill the coupon (3)mail coupon (4)call,即答案选D。阅读理解练习阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Tea drinking was common in China for about one thousand years before anyone in Eu

    15、rope had ever heard about tea. People in Britain were much slower in finding out what tea was like, mainly because tea was very expensive. It could not be bought in shops and even those people who could afford to have it sent from Holland did so only because it was a fashionable curiosity. Some of t

    16、hem were not sure how to use it. They thought it was a vegetable and tried cooking the leaves. Then they served them mixed with butter and salt. They soon discovered their mistake but many people used to spread the used tea leaves on bread and give them to their children as sandwiches. Tea was rare

    17、and very expensive in England until the ships of the East India Company began to bring it direct from China early in the seventeenth century. During the next few years so much tea came into the country that the price fell and many people could afford to buy it. At the same time people on the Contine

    18、nt were becoming more and more appreciate of tea. Until then tea had been drunk without milk in it, but one day an outstanding French lady named Madame de Sevigne decided to see what tea tasted like when milk was added. She found it so agreeable. Because she was such a great lady, her friends though

    19、t they must copy everything she did, so they also drank their tea with milk in it. Slowly this habit spread until it reached England and today only very few British people drink tea without milk. At first, tea was usually drunk after dinner in the evening No one ever thought of drinking tea in the a

    20、fternoon until a duchess (公爵夫人) found that a cup of tea and a piece of cake at three or four oclock stopped her getting “a submerging(沉浸) feeling” as she called it. She invited her friends to have this new meal with her and so, tea-time was born. 56Which of the following is true of the introduction

    21、of tea into Britain? AThe British got expensive tea from India. BTea reached Britain from Holland. CThe British were the first people in Europe who drank tea. DIt was not until the 17th century that the British had tea. 57This passage mainly discusses. Athe history of tea drinking in Britain Bhow te

    22、a became a popular drink in Britain Chow the British got the habit of drinking tea Dhow tea-time was born 58People in Europe began to drink tea with milk because. Ait tasted like milk Bit tasted more pleasant Cit became a popular drink DMadame de Sevigne was such a lady with great social influence t

    23、hat people tried to copy the way she drank tea 59We may infer from the passage that the habit of drinking tea in Britain was mostly due to the influence of . Aa famous French lady Bthe ancient Chinese Cthe upper social class Dpeople in Holland【参考答案】56-59、 BADC 阅读理解练习阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选

    24、项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(二)】In the past decade the popularity of rock climbing has greatly increased,and so has the number of injuries.It has been estimated that rock climbing is now enjoyed by more than 9 million people in the US each year.Study findings revealed a 65 percent increase in the number of pa

    25、tients that were treated in US emergency departments for rock climbingrelated injuries between 1991 and 2008.The study,published in the online issue of the American Journal of Preventive Medicine,found that about 40,000 patients were treated in US emergency departments for rock climbingrelated injur

    26、ies between 1991 and 2008.The most common types of rock climbingrelated injuries were fractures (骨折) and sprains (扭伤)The ankle was the most common body part to be injured (40 percent)Climbers in the study ranged in age from 2 to 74,with an average age of 26.The study also found that women took up a

    27、quarter of the injuries.Falls were the primary reason for injury with over threequarters of the injuries occurring as the result of a fall.The severity of fallrelated injuries had a lot to do with the height of the fall.Patients who were injured after falling from a height over 20 feet were 10 times

    28、 more likely to be treated than patients who were injured falling from 20 feet or lower.“We found that the climbers who fell from heights higher than 20 feet took up 70 percent of the patients treated for a rock climbingrelated injury,” explained the study author Lara McKenzie,PhD,director at the Ce

    29、nter for Injury Research and Policy at Nationwide Hospital.“This trend,combined with the fact that rock climbers have a higher hospitalization rate than other sports and recreational injuries,demonstrates the need to increase injury prevention efforts for climbers.”26Which body part is most likely t

    30、o get injured for a climber?AThe arm. BThe ankle.CThe knee. DThe hand.27How many women climbers in America got injured while climbing a rock between 1991 and 2008?AAbout 40,000. BAbout 30,000.CAbout 20,000. DAbout 10,000.28The severity of climbersfallrelated injures is mainly related to _.Athe heigh

    31、t of the fallBthe climbers ageCthe climbers health conditionsDthe climbers climbing experience29The underlined word “demonstrates” in the last paragraph can be replaced by “_”Ademands BpreventsCproves Ddescribes30The purpose of the passage is to _.Ashow that rock climbingrelated injuries have increa

    32、sedBtell readers rock climbing is an adventurous sportCwarn readers of the danger of rock climbingDcall on doctors to increase injury prevention efforts26B细节理解题。根据第二段“The ankle was the most common body part to be injured (40 percent)”可知踝关节是最容易受伤的部位,因此答案是B。27D推理判断题。第二段首句说从1991到2008年间,美国大约有4万人因为爬山时受伤而

    33、接受治疗,本段最后一句又提到“women took up a quarter of the injuries”,可知答案是D。28A细节理解题。根据第三段“The severity of fallrelated injuries had a lot to do with the height of the fall.”可知摔下来的高度是决定受伤程度的主要因素,因此A项正确。29C词义猜测题。根据语境,爬山者住院率高于参加其他体育和娱乐活动的人,这“证明”了爬山者要更加注意预防受伤。C项意思最合适。30A作者意图题。文章是一篇说明文,主要是告诉读者与爬山运动相关的伤害增加了,因此A项是最佳选项。

    34、阅读理解练习【广东省2012届高三考前冲刺卷(二)】Did you ever look up at the moon and think you saw a mans face there?When the moon is round and full,the shadows of the moon mountains and the lines of the moon valleys sometimes seem to show a giant nose and mouth and eyes.At least,some people think so.If there were a man

    35、on the mooninstead of mountains and valleys that just look like the face of a manwhat would he be like?He would not be like anyone you know.He would not be like anyone anybody knows.If the man on the moon were bothered by too much heat or cold the way Earth people are,he could not stay on the moon.T

    36、he moon becomes very,very hot.It becomes as hot as boiling water.And the moon becomes very,very cold.It becomes colder than ice.Whatever part of the moon the sun shines on is hot and bright.The rest of the moon is cold and dark.If the man on the moon had to breathe to stay alive,he couldnt live on t

    37、he moon because theres no air there.(Hed have to carry an oxygen tank,as astronauts do.)Theres no food on the moon,either.Nothing growsnot even weeds.If the man on the moon liked to climb mountains,he would be very happy.There are many high places there,such as the raised land around the holes,or cr

    38、aters,of the moon.Some of these rims are as tall as Earths highest mountains.But if the man on the moon liked to swim,he would be unhappy.There is no water on the moonjust dust and rock.When you think of what its like on the moon,you may wonder why it interests our scientists.One reason is that the

    39、moon is Earths nearest neighborit is the easiest place in space to get to.Going back and forth between the moon and Earth,astronauts will get a lot of practice in space travel.Things learned on moon trips will be of great help to astronauts who later take long,long trips to some of the planets.Scien

    40、tists are also interested in the moon because it has no air.The air that surrounds Earth cuts down the view of the scientists who look at the stars through telescopes.A telescope on the moon would give them a clearer,closer view of the stars.1Which of the following is the best title of the passage?A

    41、The MoonBThe Man on the MoonCResearch on the MoonDWhat Is It Like on the Moon?2What is the reason why our scientists are interested in the moon?AThe moon is beautiful.BThe moon is different from the Earth.CThe moon is Earths nearest neighborit is the easiest place in space to get to.DThe moon is the

    42、 easiest place in space to get to and it has no air,unlike Earth.3Which of the following statements is NOT true according to the passage?AThe climate on the moon is quite different from that on the Earth.BTraveling between the moon and Earth will do much good to astronauts.CThere is some food and we

    43、eds on the moon,even though theres no air.DIf you want to drink hot water on the moon,its not so hard to boil water.4The underlined word “rims” in Paragraph 8 means _.Aball BhillCround edge Dheight5What is the main idea of the passage?AWe can learn much from research on the moon.BThere may be human

    44、beings on the moon.CIf there were a man on the moon,there would be many similarities between the man on the moon and on the Earth.DA telescope on the moon would help scientists have a clearer,closer sight of the stars.参考答案1B由全文内容可知B项为最佳选项。2D根据文章倒数第三段最后一句“One reason is that the moon is Earths nearest neighborit is the easiest place in space to get to.”以及最后一段的首句可知只有D项是最全面的选项。3C根据第七段最后一句可知C项是错误的。4C根据上下文可以推出rims是“圆形的边缘”。5A通读全文可知本文是讲“通过对月球的研究,我们可以了解到很多知识”。阅读理解练习阅读理解练习- 9 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:成都市2016高考英语短二轮:阅读理解选练(4)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547719.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1