河南省2020-2021学年高二普通高中学业水平英语考试模拟卷综合训练(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省2020-2021学年高二普通高中学业水平英语考试模拟卷综合训练一 WORD版含解析 河南省 2020 2021 学年 普通高中 学业 水平 英语考试 模拟 综合 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、综合训练(一)选择题(共三大题,满分75分)一、听力理解(共20小题;每小题1.5分,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。1.What are they going to buy?A. A fridge. B.Some food. C.Some milk.2.How much will the man pay for the ticke
2、ts?A.50 yuan. B.100 yuan. C. 150 yuan.3.How is the woman going to the airport?A. By bus. B.By train. C.By taxi.4.What made the man unsatisfied with the suit?A.Price. B.Color. C.Size.5. Why does the man clean the house?A. Because he likes doing housework.B. Because he is not busy at the moment.C.Beca
3、use his parents are coming to see him.第二节听下面几段对话或独白。每段对话或独白后有三个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6至8三个小题。6. When will the woman go to Europe?A. Next week. B. In two weeks. C. In three weeks.7. What problem does the woman have?A
4、. She doesnt know what to do in Europe.B.She doesnt know where to buy plane tickets.C.She doesnt know who can take care of her dog.8. Who will the woman turn to for help?A.Tom. B. The man. C. Her parents.听下面一段对话,回答第9至11三个小题。9. What are in the womans handbag?A. Her phone and keys. B.Her wallet and ke
5、ys. C. Her phone and wallet.10.Where was the handbag probably left?A. In a bank. B. In the womans car. C.In a supermarket.11. What is the probable relationship between the two speakers?A. Husband and wife. B. Citizen and policeman. C.Waiter and customer.听下面一段对话,回答第12至14三个小题。12.Why does the woman cal
6、l Dr. Bean?A. To make a survey. B.To get medical help. C. To talk about her trouble.13. What are the questions about?A.Jobs. B. Hobbies. C. Health habits.14.What exercise does Dr. Bean take?A. Tennis and basketball.B. Swimming and tennis.C.Football and basketball.听下面一段对话,回答第15至17三个小题。15.Why does the
7、 man work hard in English?A. Because he is weak in English.B.Because he has great interest in English.C. Because he wants to be a top student in class.16. What is the mans last advice?A. To read English newspapers.B.To listen to English programs.C. To practice English more often.17. What will the wo
8、man start with?A. Getting a good dictionary.rB. Writing as often as she can.C.Watching more English films.听下面一段独白,回答第18至20三个小题。18. What did the speaker think of Mothers Day at first?A. Very exciting. B.Very boring. C.Nothing special.19.Who gave the speaker a surprise?A.Her husband. B. Her daughter.
9、C.Her mother.20. What did the speaker do at last?A. She took her mother out for dinner.B.She gave her mother a Mothers Day card.C. She expressed her best wishes to her mother.二、完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填人学白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Start TodayWhat can you do when you have don
10、e nothing but mess up(把搞糟)your whole life long? These were the _1_ I heard when I turned on the TV the other day. They came from one of the talk shows that are so _2_ on TV these days. I started to turn the channel but the words I heard made me _3_looked at the speaker. He couldnt have been more tha
11、n 18 years old, _4_ already thought of his life as a useless waste.I wanted to _5_ at him,You are not dead yet!” It is so _6_ that so many people cant get rid of the past or live in the present. There are people in their twenties who already think they have _7_ the boat to success and happiness.Ther
12、e are people in their thirties and forties who sit around _8_ that life has passed them by. I want to shout at them all, “_9_!You are still young! Chances are everywhere!”If you want a happy life,you _10_ just think about your past mistakes. If you want joy and love in your life, you must _11_ them
13、today.Never put off what should be chosen until tomorrow!A new chance in life _12_ before us every morning. We can live with hope starting at this moment. It doesnt matter how hard our _13_has been.Our present can be full of joy and our future can be full of happiness. It doesnt matter _14_ we are e
14、ight or eighty-we can still make our lives wonderful. Life isnt over _15_ your last heartbeat. Start today,then,to make your heart beat with joy and love.1. A. newsB. wordsC. messagesD. instructions2. A. popularB. boringC. excitingD. pleasant3. A. knowB. cryC. stopD. smile4. A. andB. soC. orD. but5.
15、 A. shoutB. lookC. laughD. stare6. A. luckyB. hardC. sadD. afraid7. A. foundB. madeC. missedD. taken8. A. expectingB. arguingC. imaginingD. regretting9. A. Give upB. Wake upC. Look outD. Watch out10. A. darentB. cantC. mightntD. wouldnt11. A. chooseB. buyC. forgetD. offer12. A. appearsB. changesC. l
16、eavesD. opens13. A. pastB. workC. decisionD. present14. A. whatB. whereC. whetherD. how15. A. afterB. untilC. throughD. beyond【答案】1. B 2. A 3. C 4. D 5. A 6. C 7. C 8. D 9. B 10. B 11. A 12. A 13. A 14. C 15. B【解析】这是一篇夹叙夹议文。作者在电视上无意间听到一个年轻人对自己生活消极的言论,感悟到很多人不能摆脱过去或活在现在,这是很悲哀的。作者认为如果你想要幸福的生活,你不能只是想过去的
17、错误。如果你想要生活中的快乐和爱,你今天就必须做出选择。我们的现在可以充满欢乐,我们的未来可以充满幸福。不管我们是8岁还是80岁,我们都可以让我们的生活变得精彩。【1题详解】考查名词词义辨析。句意:这是几天前我打开电视时听到的一句话。A. news新闻;B. words话语;C. messages信息;D. instructions说明。结合后文“I started to turn the channel but the words I heard”可知这里是指作者听到别人说的这句话。故选B。【2题详解】考查形容词词义辨析。句意:它们来自一个最近很受欢迎的电视脱口秀节目。A. popular受
18、欢迎的,流行的;B. boring无聊的;C. exciting令人兴奋的;D. pleasant令人愉快的。结合上文“one of the talk shows that are so”可推知这话来自一个很受欢迎的脱口秀节目。故选A。【3题详解】考查动词词义辨析。句意:我开始换频道,但我听到的话让我停下来,看着说话的人。A. know知道;B. cry哭泣;C. stop停止;D. smile微笑。根据上文“I started to turn the channel”以及后文“looked at the speaker”可知,作者本来在换频道,听到这话就停了下来,看着说话者。故选C。【4题详
19、解】考查连词词义辨析。句意:他不可能超过18岁,但已经认为他的生活是无用的浪费。A. and并且;B. so所以;C. or或者;D. but但是。根据前后文语境为转折关系,应用连词but。故选D。【5题详解】考查动词词义辨析。句意:我想对他大叫:“你还没死呢!”A. shout叫喊;B. look看;C. laugh笑;D. stare凝视。结合后文“I want to shout at them all”可知此处指想要对说话者叫喊。故选A。【6题详解】考查形容词词义辨析。句意:很多人不能摆脱过去或活在现在,这是很悲哀的。A. lucky幸运的;B. hard困难的;C. sad悲伤的;D.
20、 afraid害怕的。结合后文“so many people cant get rid of the past or live in the present”可知很多人不能摆脱过去或活在现在,这是很悲哀的。故选C。【7题详解】考查动词词义辨析。句意:有些20多岁的人已经认为他们错过了成功和幸福的机会。A. found找到;B. made制作;C. missed错过;D. taken带走。根据后文“the boat to success and happiness”结合上文提到很多人无法摆脱过去或活在当下,对生活悲观,可推知此处是指20多岁的人认为他们错过了成功和幸福的机会。故选C。【8题详解】
21、考查动词词义辨析。句意:有些三四十岁的人坐在那里,后悔生命的流逝。A. expecting期待;B. arguing争吵;C. imagining想象;D. regretting后悔。根据后文“that life has passed them by”可知三四十岁的人坐在那里,后悔生命的流逝。故选D。【9题详解】考查动词短语辨析。句意:我真想对他们大喊:“醒醒!你还年轻!机会到处都是!”A. Give up放弃;B. Wake up醒醒,唤醒;C. Look out注意;D. Watch out小心。上文提到了不同的人各种悲观的情绪,这让作者想对他们大喊“醒醒,你还年轻,机会到处都是”。故选B
22、。【10题详解】考查情态动词辨析。句意:如果你想要幸福的生活,你不能只是想过去的错误。A. darent不敢;B. cant不能;C. mightnt可能不;D. wouldnt不会。结合句意表示“不能”应用cant。故选B。【11题详解】考查动词词义辨析。句意:如果你想要生活中的快乐和爱,你今天就必须做出选择。A. choose选择;B. buy购买;C. forget忘记;D. offer提议。后文them指的是“joy and love”,故你想要生活中的快乐和爱,你今天就必须做出选择。故选A。【12题详解】考查动词词义辨析。句意:每天早晨,生活的新机会都出现在我们面前。A. appea
23、rs出现;B. changes改变;C. leaves离开;D. opens打开。根据前后文语境“A new chance in life .before us every morning. ”可知作者认为生活的新机会每天早晨都出现在我们面前。故选A。【13题详解】考查名词词义辨析。句意:我们的过去有多艰难并不重要。A. past过去;B. work工作;C. decision决定;D. present礼物。后文“Our present can be full of joy and our future can be full of happiness.”提到了现在可以充满欢乐,未来可以充满幸
24、福,可推知此处指过去过得艰难。故选A。【14题详解】考查连词词义辨析。句意:不管我们是8岁还是80岁,我们都可以让我们的生活变得精彩。此处为宾语从句,从句中不缺少成分,表示“是还是”应用whetheror。故选C。【15题详解】考查介词词义辨析。句意:生活直到你死后才结束。A. after在之后;B. until直到;C. through穿过;D. beyond超过。结合后文“your last heartbeat”可知作者认为生活是直到一个人心跳停止,死后才结束的。故选B。三、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)第一节阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,
25、并在答题卡上将该项涂黑。ARocky was a 65-pound dog. Rita was his eleven-year old owner. When Rocky was given to her, Rita immediately liked him. Whenever she was not in school,the two were always together and within touching distance. The family would lovingly call the pair “R and R.But Rocky had one shortcoming
26、. He feared water very much because of a terrible experience. When he was at the age of seven weeks long before he met Rita,he was nearly drowned by a naughty boy who had been blamed by his father.One late afternoon,Ritas mother took R and R to a shopping area near a lake. Rita was running along the
27、 wooden bridge over the water,enjoying the beautiful scenery around. Suddenly a boy on a bicycle hit Rita. She let out a cry of pain and fell into the lake.Ritas mother was at the entrance of a store not far away. She rushed to the lake shouting for help. Rocky seemed to forget his fear and jumped i
28、nto the water to save his owner. Rocky immediately swam to Rita and held her by the shoulders clothes with his mouth. Ritas face was quickly out of the water and she could cough.Luckily,the water was calm,they were not far from the bank,and Rocky finally reached a depth where his feet were on solid
29、ground. He pulled Rita hard until her head was completely out of the water, and then he stood beside her, licking(舔) her face.Rita and her family firmly believed that it was only the big dogs love for the little girl that caused him to take action that might be life-dangerous.16. From the text, we k
30、now .A. Rita was once blamedB. Rocky was eleven years oldC. Rita spent her spare time with RockyD. Rocky lived in Ritas home since his birth17. Which of the following best describes Rocky?A. Brave.B. Honest.C. Unkind.D. Dangerous.18. When did the accident happen?A. At noon.B. At night.C. In the morn
31、ing.D. In the afternoon.19. According to the time, which of the following is the right order of the event? Rocky came into Ritas life. Rocky was nearly drowned. They were playing near the lake. Rocky saved Rita from the water.A. B. C. D. 20. What does the writer want to tell us?A. It is love that ca
32、n defeat fear when in danger.B. It is life-dangerous for children to be left alone.C. Anyone who treats animals badly should be blamed.D. Children should be encouraged to keep a pet as a friend.【答案】16. C 17. A 18. D 19. B 20. A【解析】本文是一篇记叙文,讲述了一向怕水的狗狗Rocky不顾自己的安危去救意外落水的小主人Rita的故事。【16题详解】细节理解题。根据第一段“W
33、henever she was not in school,the two were always together and within touching distance.”(每当Rita不上学的时候,她总是会和Rocky在一起,而且很亲密)可知,Rita会花时间和Rocky在一起,故选C。【17题详解】推理判断题。根据第二段“But Rocky had one shortcoming. He feared water very much because of a terrible experience.”(但是Rocky有一个缺点。由于一次可怕的经历,它非常怕水)及第三段“Rocky s
34、eemed to forget his fear and jumped into the water to save his owner.”(Rocky似乎忘记了恐惧,跳进水里去救他的主人)可知,怕水的Rocky拼了命去救主人,表现得十分勇敢,故选A。【18题详解】细节理解题。根据第三段“One late afternoon,Ritas mother took R and R to a shopping area near a lake. Rita was running along the wooden bridge over the water,enjoying the beautiful
35、 scenery around. Suddenly a boy on a bicycle hit Rita. She let out a cry of pain and fell into the lake.”(一天下午晚些时候,Rita的妈妈带着她和Rocky去湖边的一个购物区。Rita塔沿着水上的木桥奔跑,欣赏着周围美丽的景色。突然一个骑自行车的男孩撞了她。她痛得大叫一声,掉进了湖里)可知,落水事故是在一个下午发生的,故选D。【19题详解】细节理解题。根据第三、四段的描写可知,事情发展的顺序是Rocky小时候差点被一个淘气的男孩淹死Rocky 走进了Rita的生活妈妈去购物时Rita和 R
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547952.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《河东教育》山西省运城市康杰中学高二语文苏教版教学课件 必修3:五人墓碑记2.ppt
