2022版新高考英语一轮总复习提能练(三十一) 选修7 UNIT 1 LIVING WELL WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语一轮总复习提能练三十一选修7UNIT 1LIVING WELL WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 提能练 三十一 选修 UNIT LIVING WORD
- 资源描述:
-
1、高考提能练(三十一)选修7Unit 1Living well.阅读理解A(2021山东新高考第一次模拟)Every so often,someone so young does something so amazing that you cant help but wonder how he manages it.Thats what happened the first time we heard Matthew Whitaker play the piano.Matthew is a jazz pianist who is blind,and since the age of 11,hes
2、 been performing around the world.Matthew Whitaker was born at the 24th week.He weighed 1 pound and 11 ounces.His parents were told he had a less than 50% chance of survival.One of the many complications(并发症)he faced was a disease which led to blindness.No one in Matthews family was a musician,but h
3、is grandfather bought him his first keyboard when he was three years old.It didnt take long for Matthew to show that he had a gift.So the Whitakers decided to get Matthew a teacher,which proved to be difficult.“At the time,we got a lot of answers that hes too young and they dont know how to teach a
4、blind child,”Moses Whitaker said.“He was three years old at the time.”Finally,Dalia Sakas agreed to meet Matthew.Dalia is the director of music studies at a music school in New York City,a school for the visually impaired.To her surprise,Matthew could listen to a piece of music once and then play it
5、.“Because it is rare to meet such a person and I want to make that possible.”She did.Matthew has played in more than 200 clubs and concert halls around the world.His love of music has never been in doubt.Matthews latest album is called Now Hear This.One critic noted that it sounded like Matthew was
6、playing with six hands.语篇解读本文是一篇记叙文。Matthew Whitaker因为早产的并发症而失明,但他在钢琴演奏方面却有过人的天赋,经过了曲折的求学过程,Matthew最终取得了非凡的成就。1Which word best describes Matthew as a pianist?AFruitless. BOrdinary.CRemarkable. DAmbitious.C考查推理判断。根据第一段最后一句可知,Matthew作为一名盲人钢琴家从十一岁时便开始了全球巡演,由此可知C选项“非凡的,引人注目的”符合题意。A项意为“徒然的;无成效的”;B项意为“平凡的
7、,普通的”;D项意为“有雄心的,有野心的”。2What was the root cause of Matthews blindness?AHis premature birth.BHis low weight.CHis low chance of survival.DA disease running in his family.A考查细节理解。根据第二段可知, Matthew是一个早产儿,早产带来了很多并发症,其中一种并发症导致他失明,故选A。3What increased the difficulty finding Matthew a music teacher?AHis family
8、 background. BHis lack of talent.CHis age and disability. DHis character.C考查细节理解。根据第三段引号内的内容可知,老师们有很多回复说Matthew太小,且他们不知该如何教导一个盲人小孩,故可知C项“他的年龄和残疾”正确。4Why did Dalia accept Matthew as her student?A.Because she sympathized with Matthew for his experience.BBecause she was struck by Matthews talent for mu
9、sic.CBecause she gave in to the insistence of Matthews grandfather.DBecause she knew how to teach a blind student.B考查推理判断。根据倒数第二段中的“To her surprise,Matthew could listen to a piece of music once and then play in”和最后一句话可推知,Dalia被Matthew的音乐天赋打动了,决定教他,故选B。B(2020武汉市高中毕业生6月供题)Sometimes when we are in our
10、darkest hour,something completely unexpected happens that can give us a little bit of hope and comfort.Jessica was a healthy woman.One day,she woke up and something was not right.After she was sent to the hospital,her heart rate slowed by nearly 50 percent.It took nine days for doctors to zero in on
11、 what was causing her problem.After several weeks,Jessica was able to move her lips.The staff noticed this and introduced Jessica to Consuelo Gonzlez,a professional lip reader.Consuelo can understand what people are saying by the shape their lips make.She can also understand how annoying it is not t
12、o be able to communicate because she has been completely deaf since the age of 8.For a few hours each week,Jessica could have long conversations with Consuelo,diving into the ocean of words she dearly missed.Through Consuelo,Jessica asked the doctors and nurses questions she had long wanted answers
13、to.She also talked to Consuelo about the vivid dreams she was mixing up with reality.In fact,there are other ways for Consuelo to earn a living by reading lips,but she says helping patients separate horrible dreams from reality is the most rewarding way she can use her unique skill.“What is really w
14、onderful is being able to use this skill to create healing and to create communication between human beings.Thats what makes me feel good.Thats whats the best:Love.”After four and a half months in the hospital,Jessica finally recovered.Consuelo was there,holding Jessicas hands.Jessica eventually wen
15、t back to work as a math professor.After her experience she wrote a new living will.One thing she added is that if she ever becomes incapacitated like this again,she is never to be left alone.语篇解读本文是一篇记叙文。文章讲述了在Jessica因生病而无法用语言进行交流时,Consuelo Gonzlez用自已的唇读技能帮助她与人交流,且每周都会和她进行长时间的交流直至她痊愈为止。5What did Co
16、nsuelo do for Jessica?AShe cured Jessicas heart disease.BShe helped Jessica communicate.CShe taught Jessica how to read lips.DShe made Jessicas dream come true.B考查细节理解。根据第四段中的“Through Consuelo,Jessica asked the doctors and nurses questions she had long wanted answers to”可知,Consuelo帮助Jessica与他人进行交流。故
17、选B。6How does Consuelo feel about her job?AHorrible. BConfident.CWorried. DSatisfied.D考查推理判断。根据倒数第二段的内容,尤其是第一句中的“but she says helping patients separate horrible dreams from reality is the most rewarding way she can use her unique skill”可知,Consuelo认为这是她能运用自己的独特技能的最有意义的方式。由此可以推断出,她对自己的工作是感到满意的。故选D。7Whi
18、ch of the following best explains“incapacitated”underlined in the last paragraph?ASeriously ill. BDesperately lonely.CLess reliable. DMore fortunate.A考查词义猜测。根据上文所述可知,Jessica此次病得非常厉害,以至于无法与人用语言进行交流。又根据该画线词后的“like this again”可以推断出,该画线词的含义与A项的含义相近。8What is the text mainly about?AA close friendship. BA
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550443.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
