江苏省南通市2019-2020学年高一英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 南通市 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省南通市2019-2020学年高一英语上学期期中试题(含解析)第一部分 听力(共两节20题,满分30分)第一节:听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When did the mans family first come to the U.S.?A. Around 300 years ago. B. About 200 years ago. C. Very recently.2. Why did the boy come back early?A. He
2、was hungry. B. He had a stomachache. C. The class finished early.3. Who is coming to visit the man?A. Sara. B. Sam. C. Antonio.4. What did the man repair?A. A TV. B. A toilet. C. An air-conditioner.5. What will the speakers have for dinner tonight?A. Turkey. B. Cheese. C. Tomato soup.第二节:听下面5段对话或独白。
3、每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Why is the man flying to New York?A. To have a trip. B. To visit friends. C. To do business.7 What time should the man get to the airport?A. At 7:00 a.m. B. At 10:00 a.m. C. At 3:00
4、 p.m.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. Whats wrong with the womans living situation?A. She dislikes the food there.B. She dislikes the family members.C. She has no chance to make friends.9. What does the man advise the woman to do?A. Move into a dormitory.B. Have some meals by herself.C. Spend more time on her
5、 program.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. What are the speakers doing?A. Conducting an interview.B. Talking about their former company.C. Sharing their working experience.11. Who does the woman work for now?A. A president.B. A sales director.C. A marketing director.12. Where does the man work?A. At Anglo-E
6、uropean Inc.B. At Europa Marketing.C. At the Gibson Corporation.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Where did the woman lose her phone?A. At her office. B. In a cafe. C. In a movie theater.14. What did the guy do when he found the phone?A. He called the police.B. He called the last number on it.C. He called o
7、ne of the womans friends.15. What does the man advise the woman to do?A. Give the guy some money.B. Buy the guy some food.C. Invite the guy to see a movie.16. When does the conversation probably take place?A. At night. B. Around midday. C. In the early morning.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. How long does
8、 this trip take?A. About two hours.B. About one and a half hours.C. About thirty minutes.18. What does the restaurant serve?A. Desserts. B. Hot meals. C. Sandwiches.19. Where is the bank?A. In the front of the first floor.B. Near the duty-free shop.C. At the end of the hallway.20. What can be found
9、on the third floor?A. A restaurant. B. Toilets. C. A game room.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAre you getting enough protein(蛋白质)? The question provides its own answer: If you are worrying about the amount of protein in your diet, then you are almost cert
10、ainly eating more than enough.You merely need to visit a western supermarket today to see that many people regard protein as some kind of excellent medicine one food companies are profitably adding to anything they can. “When the Box says Protein, Shoppers say Ill take it” was the headline of a 2013
11、 article in The Wall Street Journal.The intensity of our protein obsession can only be understood as part of a wider series of diet battles that go back half a century. If we now thirst for protein as if it were water, it may be because the other two macronutrients fats and carbohydrates have each i
12、n turn been made to seem poisonous (有毒的) in the public mind.In the current nutrition wars, protein has emerged as the last macronutrient left standing. David L. Katz, an American doctor and public health scholar who is the director of the Yale-Griffin Prevention Research Center said, “First they tol
13、d us to cut fat. But instead of whole grains and lentils, we ate low-fat junk food.” Then food marketers heard the message about cutting carbohydrates and sold us protein-enriched junk foods instead.For decades now, there has been a tendency to think about what we eat and drink in terms of nutrients
14、, rather than read whole ingredients in all their complexity. A combination of diet fads and clever marketing has got us here. It doesnt matter whether we fixate on “low fat” or “low carbohydrates” or “high protein” we are making the same old mistakes about nutrition in a new form.1. How does the au
15、thor begin the article?A. By raising a question.B. By giving an assumption.C. By describing a phenomenon.D. By illustrating a typical case.2. How many kinds of macronutrients does food provide us with according to paragraph 3?A. TwoB. ThreeC. FourD. Five3. What is the authors attitude towards protei
16、n according to the text?A. Cold.B. Crazy.C. Sensible.D. Critical.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要讲述人们受市场营销的影响,在饮食中对于蛋白质等营养素的痴迷,实质上并未改变我们的饮食,作者告诉我们应该从食物实际整体所含成分之复杂的角度来考虑我们的饮食。【1题详解】细节理解题。根据文章开头“Are you getting enough protein(蛋白质)?”可知,作者通过提出一个问题来引出文章,故选A。【2题详解】细节理解题。根据文章“If we now thirst for prot
17、ein as if it were water, it may be because the other two macronutrients fats and carbohydrates have each in turn been made to seem poisonous (有毒的) in the public mind.” 如果现在我们渴望蛋白质的程度,就仿佛它是水一样,那可能是因为其他两大主要营养素脂肪和碳水化合物已经在公众的脑海中,先后被渲染成了似乎有毒的形象。可知蛋白质,脂肪和碳水化合物总共三个营养素,故选B。【3题详解】推理判断题。根据文章最后一段“For decades n
18、ow, there has been a tendency to think about what we eat and drink in terms of nutrients, rather than read whole ingredients in all their complexity. A combination of diet fads and clever marketing has got us here. It doesnt matter whether we fixate on “low fat” or “low carbohydrates” or “high prote
19、in” we are making the same old mistakes about nutrition in a new form.” 近几十年来,人们倾向于从营养素的角度,而不是从食物实际整体所含成分之复杂的角度来考虑我们的饮食。正是各类饮食习惯的风潮以及精明的市场营销策略的结合使我们走到今天这般田地。无论我们是沉迷于“低脂”或者“低碳水”又或者“高蛋白”的概念我们其实只是在以新的形式重复相同而老套的营养学错误。可见作者不赞同沉迷于营养素,所以他对蛋白质是持批判的态度,故选D。【点睛】定位关键词适用于解答细节理解题。通过定位关键词解题,考生在阅读题干时,把题干中有标记意义的词或词组划
20、记出来,或者选项中的关键词,然后用这个词回到原文当中定位。如小题2题干中的macronutrients,可以帮助快速找出答案。BImagine a cat that does not need someone to clean up after it keeps an older people company and helps them remember to take their medicine. That is the shared dream of the toy maker Hasbro and scientists at Brown University in Providenc
21、e, Rhode Island. The researchers received a $ 3-million-dollar from the National Science Foundation for a special project. They want to find ways to add artificial intelligence, or AI, to Hasbros “Joy for All” robotic cat.The cat has already been for sale for two years. Though priced at over 1,000 d
22、ollars, it sold quite well. It was meant to act as a “companion”(陪伴) for older people. Now the project is aimed at developing additional abilities for the cat. Researchers are working to decide which activities older adults may need the most. They hope to make the cat perform a small number of activ
23、ities very well. Such activities include finding lost objects and reminding the older people to take medicine or visit their doctor. They also want to keep the cost down to just a few hundred dollars.It is an idea that has appealed (有吸引力) to Jeanne Elliott. Her 93-year-old mother Mary Derr lives wit
24、h her in South Kingstown. Derr has dementia (痴呆). The Joy for All cat that Elliot bought this year has become a true companion for Derr. The cat stays with Derr and keeps her relaxed while Elliott is at work. Elliot said a robotic cat that helps her mother to remember to take her medicine and be car
25、eful when she walks would be greater.The researchers are trying to learn how the improved cats will complete helpful activities and how they will communicate. They say that they do not want a talking cat, however. Instead they are trying to design a cat that can move its head in a special way to suc
26、cessfully communicate its message. In the end, they hope to create an exchange between the human and the cat in which the human feels the cat needs them. By doing so, the researchers hope they can even help prevent feelings of loneliness and sadness among elderly people.4. Whats the purpose of the p
27、roject?A. To reduce the pain of the elderly.B. To increase the sales of a medicine.C. To help make the robotic cat smarter.D. To invent a robotic cat for the elderly.5. What can we know about the cat?A. It will be on sale in two years.B. It may be cheaper in the future.C. Its abilities will be made
28、simpler for the elderly.D. It can tell the activities that older adults need the most.6. What does the example in Paragraph 3 show?A. The cat gives much help to the elderly.B. The cat works well to talk with the patient.C. The cat can make the dementia patient less painful.D. The cat should be desig
29、ned to satisfy patients need.7. What can we infer from the last paragraph?A. Each family can afford such a cat in the future.B. A talking cat is quite popular among the elderly.C. Feelings of sadness among the elderly are unavoidable.D. The feeling of being needed is important to the elderly.【答案】4.
30、C 5. B 6. A 7. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍一款人工智能机器猫,可以给老人提供更多的帮助并且让人感到猫也需要他们,甚至可以帮助防止老年人感到孤独和悲伤。【4题详解】细节理解题。根据文章“Now the project is aimed at developing additional abilities for the cat.” 现在这个项目的目标是开发猫的额外能力。可知这个项目的目的就是让机器猫更智能,故选C。【5题详解】推理判断题。根据文章“They also want to keep the cost down to just a few hundred
31、dollars.”他们还想把成本控制在几百美元以内。可知未来机器猫可能会更便宜些,故选B。【6题详解】推理判断题。根据文章“The Joy for All cat that Elliot bought this year has become a true companion for Derr. The cat stays with Derr and keeps her relaxed while Elliott is at work. Elliot said a robotic cat that helps her mother to remember to take her medicin
32、e and be careful when she walks would be greater.” Elliot今年买的猫已经成为Derr真正的伙伴。Elliot工作时,这只猫和Derr呆在一起,让她放松。Elliot说,如果有一只机器猫能帮她妈妈记住吃药,并在她走路时提醒当心。可知举例说明猫可以给老人提供更多帮助,故选A。【7题详解】推理判断题。根据文章“In the end, they hope to create an exchange between the human and the cat in which the human feels the cat needs them.
33、By doing so, the researchers hope they can even help prevent feelings of loneliness and sadness among elderly people.”最后,他们希望在人和猫之间创造一种交流,在这种交流中,人感到猫需要他们。通过这样做,研究人员希望他们甚至可以帮助防止老年人感到孤独和悲伤。可知对于老人被需要的感觉很重要,故选D。【点睛】推断判断题就是推断隐含意义,根据文章的某个句子、段落或全文所提供的事实进行逻辑推理,推断出作者没有提到、没有明说或者可能发生的事实。推理判断题的题干特点:推断隐含意义的题干中常含
34、infer(推断),suggest(暗示),imply(暗示),indicate(暗示),conclude(推断,得出结论)等词语。常见的题干形式如下:Wecanknowfromthepassagethat;Wecaninferfromthe(first/last)passagethat;Thepassage/authorimplies/suggeststhat;Itcanbeconcludedfromthepassagethat;Theunderlinedsentenceindicatesthat等等,它的主要解题方法就是找到推理的依据,然后理解相关信息点的字面意义,最后结合语境和常识,在字
35、面意义的基础上进行符合逻辑的推断,从而得到作者的言外之意。如小题4就是明显的推理判断题,我们结合本段内容,说他们希望在人和猫之间创造一种交流,在这种交流中,人感到猫需要他们。可以推断出老人被需要的感觉很重要,故选D。CIn 2013 Tallinn(爱沙尼亚首都塔林) became the worlds first capital city to offer people free public transport. Last year Estonia(爱沙尼亚) set the aim to become the first country with free public transpor
36、t nationwide. Buses are now free of charge in 11 of its 15 counties.Tallinns city government came up with the idea of free transport in 2008. Even though the city paid more than 70% of public-transport costs, ticket prices were still too high for poorer people. Crowdedness had also become a problem.
37、 Since 1991, the number of people owning cars has doubled.Opponents(反对者) thought the idea unaffordable and critics(批评者) predicted the transport system would become overcrowded and lack money.Surprisingly, public transport has improved, despite a 12 million hit to the systems finances from lost ticke
38、t sales. Tallinns population has grown, leading to an increase in local tax intake. Additional revenu(财政收入) comes from tourists, who still have to buy tickets. The use of public transport in Tallinn has gone up by 10%, while the number of cars in the city has gone down by 10%, meaning less congestio
39、n.Now other countries are looking at Estonias experience. Tallinn officials say they have had interest from France, Sweden, Poland, Italy and Germany. Other places have already introduced free public transport for certain groups or at certain times. In England 1/3 of all bus trips are fare-free espe
40、cially for pensioners(领养老金者); Wales runs free travel at weekends to improve tourism. But so far full fare-free travel is rare. The city of Hasselt in Belgium ran free public transport for 16 years before reintroducing fares because of increasing costs.8. Which of the following places offers full far
41、e-free public transport?A. HasseltB. EstoniaC. WalesD. Tallinn9. What idea did the opponents and critics share about Tallinns free public transport?A. The government wouldnt have enough money to carry it out.B. It wouldnt help with the citys over crowdedness.C. It would lead to the heavy loss from t
42、icket sales.D. Years later the city would reintroduce fares from people.10. What does the underlined word in paragraph 4 mean?A. pollutionB. populationC. crowdednessD. income11. Why do you think so many countries show interest in Estonias experience?A. It offers more job opportunities for people.B.
43、It helps to solve the traffic problem in cities.C. It encourages people to stop driving.D. It attracts more tourists to take buses.【答案】8. D 9. A 10. C 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文,主要介绍了爱沙尼亚首都塔林实施免费公共交通政策,各方对此的反应和效果。【8题详解】细节理解题。根据第一段“In 2013 Tallinn(塔林) became the worlds first capital city to offer people fr
44、ee public transport.”可知,2013年,塔林成为世界上第一个为人们提供免费公共交通的首都,故D项正确。【9题详解】细节理解题。根据第三段“Opponents branded the idea unaffordable and critics predicted the transport system would become overcrowded and lack money.”可知,反对者称这一想法使政府难以承受,批评人士预计,交通系统将变得过于拥挤,而且缺乏资金,由此可知,反对者和批评者认为政府没有足够的资金实施免费公共交通政策,故A项正确。【10题详解】词义猜测题
45、。根据画线词前的“while the number of cars in the city has gone down by 10%”可知,市中心的汽车数量下降了百分之十,车少了就减轻了拥挤,由此可知画线词词义为“拥挤”,故C项正确。【11题详解】细节理解题。根据第二段内容可知,免费公共交通政策推行主要是出于两个目的,其中一个就是缓解城市交通拥挤的问题,第四段中提到实施之后确实缓解了交通拥挤这个问题,所以其他国家和地区开始对爱沙尼亚的经验表现出兴趣,故B项正确。【点睛】词义猜测题的难度较大,对主题的把握及对画线词上下文的理解是关键,例如本篇第3题,根据画线词前的“while the numbe
46、r of cars in the city has gone down by 10%”可知,市中心的汽车数量下降了百分之十,车少了自然就就减少了拥挤,而不是减少了污染(非本文主题)、人口和收入。DAn increase in students applying to study economics at university is being attributed to (归因于) the global economic crisis awakening a public thirst for knowledge about how the financial system works.App
47、lications for degree courses beginning this autumn were up by 15% this January, according to UCAS, the Universities and Colleges Admissions Service. A spokesman for the Royal Economic Society said applications to do economics at A-level were also up.Professor John Beath, the president of the society
48、 and a leading lecturer at St Andrews University, said his first-year lectures - which are open to students from all departments - were drawing crowds of 400, rather than the usual 250.“There are a large number of students who are not economics majors (专业), who would like to learn something about it
49、. One of the things I have done this year is to relate my teaching to contemporary events in a way that one hasnt traditionally done.” He said.University applications rose by 7% last year, but there were rises above average in several subjects. Nursing saw a 15% jump, with peoples renewed interest i
50、n careers in the pubic sector (部门), which are seen as more secure in economic crisis.A recent study showed almost two thirds of parents believed schools should do more to teach pupils about financial matters, and almost half said their children had asked them what was going on, although a minority (
51、少数) of parents felt they did not understand it themselves well enough to explain.Zack Hocking, the head of Child Trust Funds, said, “Its possible that one good thing to arise from the downturn (低迷) will be a generation thats financially wiser and better equipped to manage their money through times o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
