《解析》内蒙古集宁一中2019-2020学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 解析 解析内蒙古集宁一中2019-2020学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 内蒙古 集宁 一中 2019 2020 学年 下学 第二次 月考 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家集宁一中20192020学年第二学期第二次月考高二年级英语试题本试卷满分为150(1201.25)分,考试时间为100分钟第一卷(选择题 共70分)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)一、阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AThe sudden rise of the new coronavirus (冠状病毒) has shocked China. Although China has been doing everything possible to
2、 stop the virus, it has spread outside of its borders and into other regions. There are now confirmed cases of COVID-19 in countries including the UK, Japan, Germany, Vietnam, Russia and the United States.There is a growing fear that the effects of the outbreak will worsen if it is not contained. Th
3、is has led to countries closing borders with China and putting travel bans in place, hoping to protect their own citizens. However, fear and misinformation have also caused the spread of something else racism.Restaurants and businesses in many tourist areas across the world have posted signs banning
4、 Chinese people. Social media users recently shared a picture of a sign outside a hotel in Rome, Italy. The sign said that “all people coming from China” were “not allowed” in the hotel. Similar signs with anti-Chinese sentiment (情绪) were also reportedly seen in South Korea, the UK,Malaysia and Cana
5、da. These signs were loud and clear “No Chinese”. Racist actions such as these do a lot more harm than good.“My ethnicity (种族渊源) has made me feel like I was part of a threatening and diseased mass ,” Sam Phan, a masters student at the University of Manchester, wrote to the Guardian.Edith Bracho-Sanc
6、hez, an assistant professor at Columbia University Irving Medical Center, has experience working on health issues that involve international borders. “As human beings, we are afraid of the things we dont know, but our response should be to educate ourselves, not to further spread fears and misunders
7、tandings,” she said. Bracho-Sanchez suggested that the media should “stick to the facts”.Phan shared a similar view: “Its important to see us in all our diversity, as individual human beings, and to challenge stereotypes (刻板印象). The coronavirus is a human tragedy, so lets not allow fear to breed (引发
8、) hatred, intolerance and racism.”Instead of spreading misinformation and fueling fearful thoughts, we should do everything we can to support those who are affected by events such as the COVID-19 outbreak. After all, the real enemy is the virus, not the people who are fighting it.1. What do Paragrap
9、hs 2-3 mainly talk about?A. How COVID-19 has spread outside of China.B. How other countries deal with COVID-19.C. COVID-19 leading to racism against Chinese people.D. COVID-19 affecting business and tourism worldwide.2. What did Bracho-Sanchez tell people with her words?A. The media helps educate pe
10、ople.B. Its harmful to fear what we dont know.C. Its better to keep your fears to yourself.D. Its helpful to learn about unknown things.3. What attitude does the author hold toward the COVID-19 outbreak?A. She hopes people work together to fight the virus.B. She blames Chinese for spreading the viru
11、s abroad.C. She thinks the media is responsible for misinformation.D. She criticizes China for not doing enough to contain the virus.【答案】1. C 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了,突然出现的新型冠状病毒震惊了中国,尽管中国一直在尽一切可能阻止这种病毒传播,但它已经扩散到了境外和其他地区;新型冠状病毒的传播导致了种族主义的传播,一些国家的人们歧视中国人,但种族歧视对战胜疫情毫无作用,人们应该摒弃杂念共同对抗病毒。【1题详解】主旨大意
12、题。由第二段最后一句“However, fear and misinformation have also caused the spread of something else racism.”(然而,恐惧和错误的信息也导致了其他一些东西的传播种族主义。)和第三段第一句“Restaurants and businesses in many tourist areas across the world have posted signs banning Chinese people.”(世界各地许多旅游区的餐馆和企业都张贴了禁止中国人进入的标志。),可知故新型冠状病毒的传播导致一些国家的人们种
13、族歧视中国人。选C项。2题详解】推理判断题。由倒数第三段中的“As human beings, we are afraid of the things we dont know, but our response should be to educate ourselves, not to further spread fears and misunderstandings,” she said.”(她说:“作为人类,我们害怕我们不知道的事情,但我们的反应应该是教育自己,而不是进一步传播恐惧和误解。”。),可推断出Bracho-Sanchez试图告诉人们,要教育自己了解未知事物,这是有益的。故
14、选D项。【3题详解】推理判断题。由最后一段的“Instead of spreading misinformation and fueling fearful thoughts, we should do everything we can to support those who are affected by events such as the COVID-19 outbreak. After all, the real enemy is the virus, not the people who are fighting it.”(我们应该尽一切努力支持那些受到诸如COVID-19爆发等
15、事件影响的人,而不是散布错误信息和助长令人恐惧的想法。毕竟,真正的敌人是病毒,而不是与之战斗的人。),可推断出作者希望人们共同努力对抗病毒。故选A项。【点睛】推理判断题不仅要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系,结合自己的生活常识和经验,再通过逻辑推理和判断,理解文章的言外之意,从而揭示文章的深层涵义。推理判断题的答案不可能在文章中直接找到,因此推理时我们务必要忠于原文,在文章中寻找并确定可推论的依据,即:已知部分推论的前提,从中推测出未知部分推理的结论,切忌妄加评论,把自己的观点当成作者的观点。如在第3小题中,最后一段的“Instead of spreading misin
16、formation and fueling fearful thoughts, we should do everything we can to support those who are affected by events such as the COVID-19 outbreak. After all, the real enemy is the virus, not the people who are fighting it.”,是已知部分,通过结合原文进行合理地逻辑判断,可推断出作者希望人们共同努力对抗病毒。故选A项。BOne of my most beloved possess
17、ions is my black, spiral-bound journal. It is a thin, wide-ruled, simple journal with no lock or key that I found at the dollar store. The journal has no monetary (货币的) value but instead holds its value of capturing my daily moments of gratitude.The concept of a gratitude journal originated when my
18、little brother began his gratitude journal. Although he is only twelve, he has truly grasped the concept of gratitude. I remember one of his journal entries saying, “I am thankful for my dog because I love walking her in the park”. A simple walk in the park makes my video game enthusiastic brother g
19、rateful and joyful.Seeing how my brother could practice gratitude daily, I was inspired to start my own gratitude journal. Initially, writing in my gratitude journal was such a struggle. On the most typical, dry days when I sat at my desk for hours studying for the SAT, what was there to be grateful
20、 for? At one point, I found my gratitude journal to be a pointless concept and I lost belief in my gratitude journal. In the time when I chose not to journal, I realized how plain my life was. I missed savoring every moment and taking delight in the little aspects of my life that made me smile.I dec
21、ided to continue writing in my gratitude journal once again. Even though I was not learning in a classroom over the summer, I still learned in a different manner. The journal has acted as a reflective, personal space for me to recall the past. The simplest moments of my life that were once overlooke
22、d are now the highlights of my day.4. Why did the author mention his brothers journal?A. To praise his brothers vivid works.B. To express his gratitude to his brother.C. To amuse the readers with a funny story.D. To explain his decision for writing a journal.5. What trouble did the author have in wr
23、iting journals at the beginning?A. He didnt know what to write.B. He was struggling with words.C. He was too busy to write journals.D. He couldnt find the meaning of life.6. What does the underlined word “savoring” in paragraph 3 probably mean?A. Expecting.B. Fighting.C. Enjoying.D. Ruining.7. What
24、does the author mainly intend to tell us?A. Learn from journals, and learn from life.B. Be grateful for every moment of life.C. Wherever you are, do remember to keep a journal.D. The least important can be the highlight sometimes.【答案】4. D 5. A 6. C 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要记叙了作者最心爱的东西一本日记,写日记的原因是受到了弟弟的
25、启发,最初作者发现自己的生活没有什么可以写的东西,到后来作者坚持写下去,发现曾经被忽视的最简单的时刻,现在成了生活中的亮点。日记没有任何金钱价值,但它的价值在于捕捉作者每天感激的时刻。【4题详解】细节理解题。根据第三段第一句Seeing how my brother could practice gratitude daily, I was inspired to start my own gratitude journal.可知,看到弟弟每天都能练习感恩,作者受到启发,开始写自己的感恩日记。由此可知,作者提到他弟弟的日记是为了解释他写日记的决定。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段中O
26、n the most typical, dry days when I sat at my desk for hours studying for the SAT, what was there to be grateful for?可知,在最典型、最干燥的日子里,当作者坐在办公桌前为大学入学考试学习数小时时,有什么值得感激的?由此可知,作者刚开始写感恩日记时不知道写什么。故选A。【6题详解】词义猜测题。根据后文every moment and taking delight in the little aspects of my life that made me smile.可知,作者认为自
27、己的生活非常平淡,错过了享受生活的每一刻,错过了享受生活中那些让自己微笑的点点滴滴。由此可知划线单词意思为“享受”。故选C。【7题详解】推理判断题。根据第一段最后一句The journal has no monetary value but instead holds its value of capturing my daily moments of gratitude.可知,这本日记没有金钱价值,但却有价值捕捉我每天感恩的时刻。结合文章主要记叙了作者最心爱的东西一本日记,日记没有任何金钱价值,但它的价值在于捕捉作者每天感激的时刻。写日记的原因是受到了弟弟的启发,最初作者发现自己的生活没有什
28、么可以写的东西,到后来作者坚持写下去,发现曾经被忽视的最简单的时刻,现在成了生活中的亮点。由此可推知,作者主要想告诉我们感激生命中的每一刻。故选B。【点睛】易错分析第二题,What trouble did the author have in writing journals at the beginning?A. He didnt know what to write. B. He was struggling with words.C. He was too busy to write journals. D. He couldnt find the meaning of life.容易受
29、到第三段中In the time when I chose not to journal, I realized how plain my life was.(当我选择不写日记的时候,我意识到我的生活是多么的平淡)的影响而错选D选项,认为作者的困难是“他找不到生活的意义”,本题答案在第三段中On the most typical, dry days when I sat at my desk for hours studying for the SAT, what was there to be grateful for?可知,在最典型、最干燥的日子里,当作者坐在办公桌前为大学入学考试学习数小
30、时时,有什么值得感激的?由此可知,作者刚开始写感恩日记时不知道写什么。故选A。CI grew up in California but have spent about four years living in various parts of the UK. The first thing I noticed was that my West-Midlands host family did not sound like the queen. Ive since learnt that accents change almost every five miles. As far as Ame
31、rica goes. I can tell the West Coast from the East or the South, but I cant tell you a state, much less a county (郡).The next thing I couldnt imagine was the quiet, stare-ahead norm of public transportation- if you talk to somebody on the Tube, youre probably a serial killer or a lost tourist.Ive ha
32、d to deal with the Tube from Heathrow to Victoria with heavy bags more times and Victoria Station is not exactly tourist friendly. Each time Ive had someone walk up and ask to help with my bags. Not once have they been English. In America, at least from what Ive experienced, people will start a chat
33、 if they see youre travelling by yourself, and I always immediately have someone taller offer to put my things in an overhead bin (行李箱).Opening hours-especially Sunday trading laws have also taken so much to get used to. In America, 24/7 fast food, grocery stores. petrol stations, etc. are the norm.
34、 In my first year in the UK,I forgot it was Easter Sunday, and went into town at 2:00 pm. Imagine my surprise when 1 found the city center was deserted, and there wasnt a single car at Tesco. Approaching the building, I saw a large sign announcing opening times. I had to make do with plain bread unt
35、il 9:00 am Monday, when Id be able to pay for groceries again.Speaking of groceries, it took so many people telling me I was crazy to convince me to eat eggs here- theyre not refrigerated, and theyll often have bits of feather or chicken waste on the outside. 1 am now aware that they re safe, but co
36、ming from a childhood of perfectly clean, white, large AAA eggs, I was convinced Id die a terrible salmonella (沙门氏菌) death.8. Whats the authors impression of the transportation of the UK?A. Its very dangerous to use public transportations.B. Its easy for a tourist 10 get lost on public transportatio
37、ns.C. British people willingly offer help on public transportations.D. British people dont talk to each other on public transportations.9. What happened on Easter Sunday in the authors first year in the UK?A. He left the city center.B. He failed to buy any food.C. A supermarket closed down.D. A rest
38、aurant opened in a tall building.10. What is a good suggestion to a foreigner in the UK?A. Try to speak like the queen.B. Avoid eating unhealthy eggs.C. Store some plain bread in the fridge.D. Pay attention to the opening hours of the shops.11. Whats the best title for the text?A. How to Get Used to
39、 Life in the UKB. What do I Find Strange about the UKC. How Difficult It Is to Travel in the UKD. What Can a Foreigner Expect in the UK【答案】8. D 9. B 10. D 11. B【解析】本文是一篇说明文。作者通过自己在英国生活的经历,发现英国人和美国人在很多方面都不一样,并举例加以论述。【8题详解】细节理解题。根据第二段The next thing I couldnt imagine was the quiet, stare-ahead norm of
40、public transportation- if you talk to somebody on the Tube, youre probably a serial killer or a lost tourist.可知下一件我无法想象的事情是公共交通上那种安静的、目视前方的常态如果你在地铁上和某人说话,你可能是一个连环杀手或一个迷路的游客。由此可知,作者对英国交通的印象是英国人在公共交通上彼此不说话。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第四段中I had to make do with plain bread until 9:00 am Monday, when Id be able to
41、 pay for groceries again.可知星期一早上9点以前,我只能吃普通的面包,到那时我就可以再去买东西了。作者去超市买东西,发现超市没开门,什么东西都没有买到,所以只好随便吃了点儿东西。由此可知,作者在英国的第一年复活节没有买到任何食物。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第四段中Opening hours-especially Sunday trading laws have also taken so much to get used to.可知营业时间尤其是周日交易法也花了很多时间去适应。由此可知,作者在英国,建议外国人注意商店的营业时间。故选D。【11题详解】主旨大意
42、题。根据主要内容为作者通过自己在英国生活的经历,发现英国人和美国人在很多方面都不一样,并举例加以论述。B项中的strange一词既可体现文章主旨,又能体现英美人生活方式的不同。故B选项“我发现英国奇怪的地方”符合文章标题。故选B。DRats that eat high levels of a natural sugar known as fructose(果糖)seem to age faster than other rats-and the same could be true for people who eat too much sweet junk food, Israeli res
43、earchers said Monday. Fructose, found naturally in honey and fruit, is used widely in foods ranging from soft drinks to yogurt. But while its sweet taste is popular, the sugar could cause wrinkles, the researchers said. Dr. Moshe Werman and Boaz Levi of the Technion-Israel Institute of Technology fe
44、d large amounts of fructose to laboratory rats. Writing in the Journal of Nutrition, they said the fructose-fed rats showed changes in the collagen(胶原蛋白)of their skin and bones. Collagen basically holds the body together. The loss of collagen is what causes loose skin and deep wrinkles in older peop
45、le.The process affected, Wermans team said, is known as cross-linking(交叉相连). Too much cross-linking makes the skin stiff, and these are the conditions that encourage wrinkled skin, Werman said in a statement. He said the same could be true of people, although this has not been shown. Americans are e
46、ating more and more processed foods such as baked goods, canned fruits, jams and dairy products that contain fructose, Werman said. Other studies have shown that taking in high fructose may cause diabetes(糖尿病). The rats Werman worked with were fed much more than the average adult person might eat in
47、 a day, which is standard in such experiments. The rats were fed 19.5 grams of fructose per kg of weight every day for a year. 12. In the experiments, if a rat was 0.25 kg, it may have been fed about grams of fructose every day for a year. A. 3B. 4C. 5D. 613. What is the reason why older people have
48、 deep wrinkles?A. They dont drink enough water every day. B. Collagen in their body is missing.C. They dont take enough exercise every day. D. They like eating sugar. 14 What can we learn from the passage?A. The rats in Wermans lab ate much more sugar than an ordinary adult might eat in a day. B. To
49、o much cross-linking makes the skin soft. C. The fructose-fed rats only showed changes in the collagen of their skin. D. It hasnt been shown that taking in high fructose may cause diabetes. 15. The best title for the passage should be “ ” . A. Sugar it could reduce collagenB. Sugar it could age youC
50、. Collagen it could cause wrinklesD. Collagen it could age you【答案】12. C 13. B 14. A 15. B【解析】这是一篇说明文。文章讲述了,一项研究表明,吃高含量天然果糖的老鼠似乎比其他老鼠衰老得更快,吃太多甜垃圾食品的人也可能衰老得更快。【12题详解】细节理解题。由最后一段最后一句“The rats were fed 19.5 grams of fructose per kg of weight every day for a year.”(这些大鼠一年来每天每公斤体重摄入19.5克果糖。),可知0.25公斤的老鼠每天
51、会被喂大约(19.5/4)5克。故选C项。【13题详解】细节理解题。由第二段最后一句“The loss of collagen is what causes loose skin and deep wrinkles in older people.”(胶原蛋白的流失是导致老年人皮肤松弛和皱纹加深的原因。),可知是因为胶原蛋白的流失。故选B项。【14题详解】细节理解题。由最后一段第一句“The rats Werman worked with were fed much more than the average adult person might eat in a day, which is
52、standard in such experiments.”(与Werman一起工作的老鼠被喂食的量远远超过普通成年人一天可能吃的量,这在这些实验中是标准的。),可知Werman实验室里的老鼠吃的糖比普通成年人一天吃的都要多。故选A项。【15题详解】主旨大意题。由第一段中的“Rats that eat high levels of a natural sugar known as fructose seem to age faster than other rats-and the same could be true for people who eat too much sweet jun
53、k food”(吃高含量天然果糖的老鼠似乎比其他老鼠衰老得更快,吃太多甜垃圾食品的人也可能衰老得更快。),第二段中的“But while its sweet taste is popular, the sugar could cause wrinkles, the researchers said.”(但研究人员说,虽然这种糖的甜味很受欢迎,但它可能会导致皱纹。)和第三段中的“Too much cross-linking makes the skin stiff, and these are the conditions that encourage wrinkled skin, Werman
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559894.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
