分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型洪湖市2016高考英语阅读理解和短文改错选练(8)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:561649
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:233.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    洪湖市 2016 高考 英语 阅读 理解 短文 改错 答案
    资源描述:

    1、阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。体裁:记叙文话题:逸闻趣事时间:7分钟There was once a tiny country that was suffering from a long drought.It had gone so long without rain that the people there were starting to go hungry because of the bad harvests.It just so happened that a group of musicians were traveling the c

    2、ountry,trying to make a living from their concerts.But with so many problems in the land,no one felt like listening to music.“But music can help overcome any problems,” said the musicians,without anyone paying them the slightest attention.So the musicians tried to find out the reason it wouldnt rain

    3、.It was very strange,because the sky was overcast,but no one could provide an answer.“Its been cloudy like this for many months,but not a single drop of rain has fallen,” people told them.“Dont worry,well bring rain to the country,” the musicians responded,and they began rehearsing for a concert at

    4、the summit of the highest mountain.Everyone who heard the music was seized by curiosity and went up the mountain.And the conductor of this strange orchestra gave the order,and the musicians began to play.From their instruments came small,playful musical notes that rose and rose into the clouds.The m

    5、usic was so joyous,happy and fun,and the notes started playing with the clouds soft,fluffy bellies,running here and there,up and down,and the whole sky turned into one big game of tickle torture.Before long,the giant clouds were thundering with laughter.The musicians continued playing joyfully and a

    6、 few minutes later the clouds,crying with laughter,soaked the little country below with their precious tears,bringing happiness to all.And in memory of that musical rain,everyone in the country learned how to play an instrument and,taking turns,would go up the mountain every day to bring joy to the

    7、clouds with their beautiful songs.【语篇导读】一个干旱已久的小国,却因为音乐家们的到来,改变了他们的命运音乐家通过在山顶上演奏音乐,从而为当地降下了甘霖。为了纪念那场音乐雨,人们开始学习音乐,并轮流到山上为云彩演奏音乐。1Why did the country have the bad harvests?ABecause its too hot. BBecause its too cold.CBecause its too wet. DBecause its too droughty.解析细节理解题。根据第一段可知那个国家歉收的原因是因为长期干旱少雨,故选D项

    8、。答案D2Whats the attitude of the people toward the musicians?AActive. BEnergetic.CCold. DEnthusiastic.解析推理判断题。根据第二段中的“But with so many problems in the land,no one felt like listening to music.”和“without anyone paying them the slightest attention.”可以推出人们对音乐家们的态度是冷淡的。故选C。 答案C3Whats the meaning of the un

    9、derlined word in the third paragraph?ACloudy BRainy CSunny DWindy 解析词义猜测题。根据第四段中的“Its been cloudy like this.”可以推出overcast的意思与cloudy意思一样。故选A项。答案A4Which of the following might be the best title of the passage?AGreat musicians BMusic for the cloudsCLaughing clouds DMusic rehearsing解析标题概括题。本文主要讲述了音乐家通过在

    10、山顶上为云彩演奏音乐,从而使云彩流动起来,最终降下了期盼已久的雨,为当地人们带来了快乐。由此可以推出文章的标题应选B项。答案B5From the last paragraph we can learn that the people in the small country _.Ahate music Blove musicCteach music Dpractice music解析推理判断题。最后一段中讲到为了纪念那场音乐雨,人们开始学习乐器,并轮流到山上为云彩演奏音乐。由此可以推出人们喜欢音乐。答案B阅读理解。3D cinema has been around since the earl

    11、y 20th century, but Hollywood brought the technology back in 2007. Many thought it was just a trick to make more money. But then came Avatar, the first mustsee movie in 3D.But since Avatar, 3D cinema has struggled. In_2010,_several_3D_movies_bombed_at_the_box_office. And by late 2010, some people sa

    12、id the technology was dead. Of course, that wasnt the first time Hollywood had struggled with new technology. Although sound was added to movies in the late 1920s, it took audiences time to get used to the new technology. But in the end, sound and colour became the standard. James Cameron, director

    13、of Avatar, thinks were going through the same process with 3D.Some say cinemas are charging too much for 3D movies. In the US, seeing a 3D movie can cost up to $7.5 more than seeing it in 2D.Also, a recent study at California State University finds audiences dont actually enjoy movies in 3D any more

    14、 than in 2D.Walter Murch, a famous movie editor, wrote in 2011 that human beings have no ability to process 3D images. Watching a 3D movie confuses our brain and this is why some people get headaches.But James Cameron disagrees. In fact, he recently predicted that in five years all movies will be in

    15、 3D.And there are signs that 3D is fighting back. More 3D movies were put on the market in 2012 than ever before. The Lion King 3D recently made over US $150 million at the box office, and Camerons Titanic 3D made even more.Who knows what the future holds for 3D? Steven Spielberg recently said, “Im

    16、hoping 3D gets to a point where people notice it. Because then it just becomes another tool and helps tell a story.”1The underlined sentence in Paragraph 2 probably means that in 2010, 3D movies_Awere not successfulBbecame popularCdeveloped quicklyDwere of poor quality2The example of sound and colou

    17、r is used mainly to show that_AHollywood tends to absorb what is newB3D technology takes time to be acceptedCHollywood struggles with new technologyDhigh technology helps to make better movies3In Walter Murchs opinion, 3D movies_Abring moviemakers great profitsBare more expensive than 2D moviesCdo g

    18、reat harm to peoples healthDare unsuitable for people to watch4What can we learn from the text?AAvatar was the first 3D movie.B3D cinema has existed for years.CTitanic 3D has made the most money.D2012 witnessed the coming of 3Ds time.【要点综述】自从阿凡达采用3D影像技术获得巨大成功之后,全世界范围内掀起了一股波涛汹涌的3D热潮。本文就3D时代是否到来展开了讨论。

    19、1A推理判断题。由本段中关键词struggled、dead和bombed可判断该句意为“票房失利”。故选A项。2B推理判断题。根据第二段的“that wasnt the first time Hollywood had struggled with new technology.”可知,作者用有声电影和彩色电影如何发展成为行业标准的例子来说明3D电影技术目前遭遇的尴尬境遇,指出其要被大众接受还需要时间。故选B项。3D细节理解题。根据第三段“that human beings have no ability to process 3D images. Watching a 3D movie co

    20、nfuses our brain and this is why some people get headaches.”可以判断出,在Walter Murch看来,3D影像画面不适合人们观看。故选D项。4B推理判断题。3D技术自从20世纪初出现以来,一直处于尴尬的境地。多年来,人们一直讨论3D电影技术的发展前景。文章首句是解题关键。故选B项。【由北京市丰台区2014高考模拟改编】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。A Mountain of Green Beans Another envelope in the mail. Theres my name, Alex

    21、ander Spencer, typed on the front. I throw it under the bed. The piles of envelopes are growing.The envelopes were applications to all the colleges I was supposed to attend. I did open the first envelope. Then I saw the application, all those blank spaces I was supposed to fill with my own writing,

    22、spaces for my name and birth date and grade average and statement of purpose. I looked at them for a long time. I could write for hours and not fill all those spaces. So I put the application back in the envelope. I would fill it out the next day, when I had time. But another envelope arrived. And t

    23、hen the pile began.The pile scares me it is really like a monster. All the while, I feel the weight of a million envelopes raining down on my head until my grandmother calls me and wants to know how I am.“I am overcome by too many tasks,” I say.“Honey, you just take it bit by bit,” she says, and she

    24、 reminds me about the green beans.When I was a little kid I hated green beans. But my mom said I couldnt leave the table until I ate ten green beans. All alone at the table, I stared at the green beans for what seemed like hours. It was a mountain of green beans. I couldnt do it.My grandma came to m

    25、e and asked if I could eat one green bean.“But Grandma, I have to eat ten!”She said all I had to do was to eat one green bean. One tiny little green bean. So I ate one. It was bad, but not as bad as Id thought it would be. Then she asked me again if I could eat one. So I ate one green bean nine more

    26、 times.My grandma doesnt know about the envelopes, but she tells me anyone can do one thing every day.Back in my room, I lay down on the bed. Just like I used to do when I was a little kid, I hang my head down to look at the pile of envelopes. There it is. But instead of a monster, I see a pile of g

    27、reen beans. Whos afraid of green beans? 1. Envelopes are piling up because the author _.A. doesnt know how to reply B. feels bored of the paper work C. doesnt want to attend collegeD. has been too busy to open them 2. What does the author learn from the story of the green beans?A. A good start is ha

    28、lf done. B. Actions speak louder than words.C. A long journey begins with a single step.D. All work and no play makes Jack a dull boy.3. What do you think the author will do next?A. He will fill out the applications one after another.B. He will go to the college that he dreams of.C. He will throw aw

    29、ay all the envelopes.D. He will eat up the green beans.【参考答案】13、BC A阅读理解。阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 One evening in February 2007. A student named Paula Ceely brought her car to a stop on a remote in Wales. She got out to open a metal gate that blocked her path . Thats when she heard the whi

    30、stle sounded by the driver of a train. Her Renault Clio parked across a railway line. Second later, she watched the train drag her car almost a kilometre down the railway tracks. Ceelys near miss made the news because she blamed it on her GPS device(导航仪).She had never driven the route before .It was

    31、 dark and raining heavily. Ceely was relying on her GPS. But it made no mention of the crossing. I put my complete trust in the device and it led me right into the path of a speeding train, she told the BBC. W ho is to blame here? Rick Stevenson, who tells Ceelys story in his book When Machines Fail

    32、 US, finger at the limitations of technology. We put our faith in digital devices, he says, But our digital helpers are too often not up to the job. They are filled with small problems. And its not just GPS devices: Stevenson takes us on a tour of digital disasters involving everything from mobile p

    33、hones to wireless key boards. The problem with his argument in the book is that its not clear why he only focuses digital technology, while there may be a number of other possible causes. A map-maker might have left the crossing off a paper map. Maybe we should blame Ceely for not paying attention.

    34、Perhaps the railway authorities are at fault for poor signaling system. Or maybe someone has studied the relative dangers and worked out that there really is something specific wrong with the CPS equipment. But Stevenson doesnt say.Its a problem that runs through the book. In a section on cars, Stev

    35、enson gives an account of the advanced techniques that criminals use to defeat computer-based locking systems for cars. He offers two independent sets of figures on car theft; both show a small rise in some parts of the country. He says that once once again not all new locks have proved reliable. Pe

    36、rhaps, but maybe its also due to the shortage of policemen on the streets. Or changing social circumstances. Or some combination of these factors.The game between humans and their smart devices is complex. It is shaped by economics and psychology and the cultures we live in. Somewhere in the mix of

    37、those forces there may be way a wiser use of technology. If there is such a way, it should involve more than just an awareness of the shortcomings of our machines. After all, we have lived with them for thousands of years. They have probably been fooling us for just as long.( )1.WhatdidPaulaCeelythi

    38、nkwasthecauseofheraccident?A.Shewasnotfamiliarwiththeroad.B.Itwasdarkandrainingheavilythen.C. The railway works failed to give the signal.D. Her GPS device didnt tell her about the crossing( )2. Thephrase “nearmiss”(paragraph2)canbestbereplacedby_.A.closebitB.heavylossC. narrow escapeD.bigmistake( )

    39、3. WhichofthefollowingwouldRickStevensonmostprobablyagreewith?A. Moderntechnologyiswhatwe cantlivewithout.B.Digitaltechnologyoftenfalls shortofoutexpectation.C.Digitaldevicesaremore reliablethantheyusedtobe.D.GPSerrorisnottheonly causeforCelerysaccident.( ) 4. In the writers opinion, Stevensons argu

    40、ment is_.A. one-sided B. reasonable C. puzzling D. well-based( ) 5.What is the real concern of the writer of this article?A. The major causes of traffic accidents and car thefts.B. The relationship between humans and technologyC.Theshortcomingsofdigital devicesweuse.D.Thehuman unawarenessoftechnical

    41、problems.【参考答案】1-5、DCBAB短文改错One Sunday morning, there were much people in the park. In a shop, a woman was buying an ice-cream while a young man behind her took his handbag away. She shouted, “Stop thief! Hes robbed me from my bag!” Hearing this, a few people began to run after him. There was an old

    42、 man sit quietly on a bench nearby, reading a newspaper. As the robber was running passed him, the old man quickly picked up his umbrella and put between the robbers legs. The young man fell down on the ground hardly. Soon two policeman came in a police car and arrested him. The woman thanked for th

    43、e old man, and the people around praised the old man for his cleverness. 【参考答案】4.1. muchmany 2. whilewhen 3. hisher 4. fromof 5. sitsitting 6. passedpast 7. put后加it 8. hardlyhard 9. policemanpolicemen 10. thanked后的for去掉5.假如英语课上老师要求同学们交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误, 要求你在错误的地方增加、删除或修改某个单词。增加:在缺词处加一个

    44、漏字符号(),在其下面写上该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。 2只允许修改10处,多者(从11处起)不记分。Today I was having a PE lessons when I fell down and hurt my foot. I was in greatly pain atthat moment,but I tried to act as if nothing has happened until the class was over. Though I had difficu

    45、lty walk back to my classroom, I still didnt tell anyone but even refusedthe offer of helpof my classmates. As result, the hurt in my foot became bad. Now I know Im wrong. We can tell others our need for help and accept his help. Some day we can not help others in return. In this way, we can get alo

    46、ng to each other happily and peacefully.【参考答案】5.Today I was having a PE lessons when I fell down and hurt my foot. I was in greatly pain at that lesson greatmoment,but I tried to act as if nothing has happened until the class was over. Though I had haddifficulty walk back to my classroom, I still di

    47、dnt tell anyone but even refusedthe offer of help walking andof my classmates. As result, the hurtin my foot became bad. Now I know Im wrong. We a worsecan tell others our need for help and accept his help. Some day we can not help others in theirreturn. In this way, we can get along to each other h

    48、appily and peacefully. With下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写上该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。This morning on my way to school I was deep moved by what I saw outside a bank. An old man was counting his money in the f

    49、ront of the bank. Suddenly a young man came running and knocked him down. To make things bad, his money was lying in all direction. At once the people around rush to pick the money up, while the old man stood there, not know what to do. Surprisingly, everyone gave back the money they had just picked

    50、. The old man counted the money again and found that not a single bill was missed. To my great joy, there are now a lot of nice people in your life. Its true what honesty is more important than money!【参考答案】6.1. deepdeeply, 2. the 去掉 3. bad-worse 4. direction-directions或者前面all-any 5. rush-rushed 6. knowing-knowing 7. pick后加up 8. missed-missing / lost 9. your-our 10. what-that

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:洪湖市2016高考英语阅读理解和短文改错选练(8)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-561649.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1