湖北省东南新高考联盟2021-2022学年高一上学期10月联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省东南新高考联盟2021-2022学年高一上学期10月联考英语试题 WORD版含解析 湖北省 东南 新高 联盟 2021 2022 学年 上学 10 联考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年湖北省东南新高考联盟高一上学期10月联考英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How long is the girls fathers business trip?A. Five weeks. B. Three weeks. C. Two weeks.2. Where is the man going next?A. To
2、his dormitory. B. To the library. C. To the classroom.3. What ruined the picnic?A. The bad food. B. The rough road. C. The terrible weather.4. Why is Tom going to London next month?A. To work. B. To visit. C. To study.5. Whom did the man forget to call last night?A. Kate. B. Daniel. C. Jack.第二节(共15小
3、题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Who is the woman going to see the movie with?A. Her daughter. B. Her husband. C. Her friend.7. What kind of movie is the woman going to see?A
4、. A thriller. B. A comedy. C. A msuical.听下面一段对话,回答第8至第9二个小题。8. The man bought tickets for which concert?A. The Chinese Music Concert. B. The Japanese Music Concert. C. The Indian Music Concert.9. How did the man hear about the music concert?A. From a website. B. From the television. C. From the radi
5、o.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. What is wrong with the man?A. He is in low spirits. B. He has a physical disease. C. His life is in a total mess.11. What caused the mans problem?A. The pressure of work. B. Over-use of drugs. C. Mental illness.12. What does the woman suggest the man do?A. Move to another
6、 city. B. Start exercising. C. Have regular meals.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What does the man say about Trade Me?A. It sells some rare records.B. He often buys books and CDs on it.C. He can buy goods from other users on it.14. What did the man buy for his mother as a Christmas present?A. A golf bag.
7、 B. A coat. C. A sofa.15. What is the man concerned about in the end?A. When the sofa will arrive. B. How the sofa will be delivered. C. How much the delivery will cost.16. What does the man think about online shopping?A. The delivery is a bit too slow. B. Returning goods is difficult. C. It is quit
8、e convenient.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. What is the main topic of the talk?A. Living conditions in Massachusetts in the 1800s.B. The difference between raising sheep and cattle.C. Raising animals on early American farms.18. From where did the American settlers in the 1800s get their cattle and sheep?
9、A. Africa B. Asia C. Europe19. What activity did the settlers consider the least important in the early 1800s?A. Planting crops. B. Caring for animals. C. Building houses.20. What did the 19th-century farmers do with most of their farm products?A. They used them themselves.B. They sold them to peopl
10、e in cities.C. They traded them with neighboring farms.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AJohn Michael Thomas, 14, FloridaWhen John Michael Thomas decided to honor his friend and classmate Elizabeth Buckley, who died from cancer, he remember
11、ed how much she loved peacocks (孔雀).He wanted to build a life-sized peacock fountain in Elizabeths favorite park in the city. He thought it could be a place for people to relax and be inspired.John Michael raised $52,000 to build the fountain.Barrett England, 13, UtahThe wheels began to turn for Bar
12、rett England when he heard about Karma Bike shop, a place where young people can earn free bike by reading and performing community service.Barrett visited Karmas owner with his idea: He would collect and repair used bikes and donate them to the shop.He expected to get about 10 donated bikes. In the
13、 end, Barrett received 39.Zachary Blohm, 15, WisconsinThe 25-yearold playground at an elementary school near Milwaukee, Wis, was so smal that only 70 of its 575 students could play on it at a time.Thats when Zachary Blohm saved the day. He and some volunteers build a huge playground. To raise money,
14、 Zac planned T-shirt and bake sales, sold tickets and more. He held monthly money-raising events for more than a year. Overall, he collected $130,000enough to finish his project.Jack Zimmerman, 16, New JerseyFor some people, finding a meal is as simple as opening the refrigerator. For more than 366,
15、000 hungry kids in New Jersey, its not that easy.That fact didnt sit well with Jack Zimmerman, who organized a drive to lessen childhood hunger in his state. His goal: create 40,000 packaged meals that could be donated to those in need.On game day, Jack and his volunteers started their work. After t
16、he final count, the team had packaged 47,124 mealwell above Jack goal.1. The peacock fountain was built in a park _.A. to encourage peopleB. for the love of animalsC. in memory of a teenagerD. to cure a cancer sufferer2. What did Barrett do for Karma Bike Shop?A. He donated bikes to it.B. He repaire
17、d bikes there.C. He helped it win customers.D. He offered a reading service there.3. Who improved a place for children to play?A. JackB. JohnC. BarrettD. Zachary4. What do the four people have in common?A. Theyre top students.B. They care about others.C. They like various public activities.D. Theyre
18、 money raisers for the poor.【答案】1. C 2. A 3. D 4. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了四位青少年的善举。【1题详解】细节理解题。由John Michael Thomas, 14, Florida下的第一段“When John Michael Thomas decided to honor his friend and classmate Elizabeth Buckley, who died from cancer, he remembered how much she loved peacocks (孔雀). (当约翰迈克尔托马斯决定
19、向死于癌症的朋友兼同学伊丽莎白巴克利致敬时,他想起了她是多么爱孔雀)”可知,为了纪念青少年伊丽莎白巴克利,孔雀喷泉被建在一个公园里。故选C项。【2题详解】细节理解题。由Barrett England, 13, Utah下的第二段“Barrett visited Karmas owner with his idea: He would collect and repair used bikes and donate them to the shop. (巴雷特带着他的想法拜访了卡玛自行车店的主人:他将收集和修理二手自行车,并将它们捐赠给商店)”可知,巴雷特向卡玛自行车店捐赠了自行车。故选A项。【
20、3题详解】细节理解题。由Zachary Blohm, 15, Wisconsin下的第二段“Thats when Zachary Blohm saved the day. He and some volunteers build a huge playground. (就在那时,扎卡里布洛姆拯救了这一天。他和一些志愿者建造了一个巨大的操场)”可知,Zachary为孩子们改善了一个玩耍的地方。故选D项。【4题详解】推理判断题。由John Michael Thomas, 14, Florida下的第二段“He wanted to build a life-sized peacock fountai
21、n in Elizabeths favorite park in the city. (他想在伊丽莎白最喜欢的公园里建一座真人大小的孔雀喷泉)”,Barrett England, 13, Utah下的第二段“He would collect and repair used bikes and donate them to the shop. (他将收集和修理二手自行车,并将它们捐赠给商店)”,Zachary Blohm, 15, Wisconsin下的第二段“He held monthly money-raising events for more than a year. (一年多以来,他每
22、月都举办募捐活动)”,Jack Zimmerman, 16, New Jersey下的第二段“That fact didnt sit well with Jack Zimmerman, who organized a drive to lessen childhood hunger in his state. (Jack Zimmerman对这一事实并不满意,他组织了一场运动来减轻他所在州儿童时期的饥饿感)”可知,四人都热衷于帮助其他人,很有爱心,共同点是关心他人。故选B项。BSome expressions in English sound pleasant but actually are
23、 not, one of which is “face the music”.Imagine a friend asks you to take care of her beautiful red sports car. She gives you the key and says, “Thanks so much for watching my car while Im away. But please, do not drive it. It is an extremely fast car.” But you do not listen. You want to show off and
24、 pretend the car is yours. So, you drive it around the town. As a result, you lose control of the car and drive it into a stop sign. The damage is serious. When your friend returns, you must tell her what you have done and “face the music”. That could mean losing her friendship or paying for repairs
25、 to her sports car or both. Whatever the music is, you must face it.The expression is more than 150 years old. In 1851, the writer James Fenimore Cooper explained “face the music” as theatrical term. In a theater, the orchestra(管弦乐队) often sits in the front of the stage facing the musicians. Many ac
26、tors are very nervous, a condition called stage fright. “Face the music” came to mean accepting stage fright and not giving in to it.Word experts also say “face the music” may have come from the military. A soldier who did something terrible could be forced out of the army. When that happened, the a
27、rmy drummers would play slow, sad beat. The soldier would be led away seated backward on a horse and facing the music of the drums.There are other English expressions that mean the same thing as “face the music.” If someone says, “You made your bed. Now lie in it,” they mean you created a bad situat
28、ion and now you will experience the result.5. What does the underlined part “the music” in Paragraph 2 refer to?A. The unpleasant music.B. The beautiful red sports car.C. The music played by the orchestra.D. The bad result of your actions.6. Which of the following is an example of “face the music”?A
29、. You have to go home with your bad exam results.B. You will buy the sports car you like best.C. Your friend invites you to attend a live concert.D. You have held a concert successfully.7 What is most likely to be discussed following the last paragraph?A. The origin of “You made your bed. Now lie in
30、 it.”B. Some other expressions similar to “face the music.”C. The true meaning of “You made your bed. Now lie in it.”D. Other examples to explain the meaning of “face the music.”【答案】5. D 6. A 7. B【解析】【分析】文章用“face the music”的具体例子说明了英语中的一些表达听起来很好听,但实际上不是那回事的语言现象。【5题详解】D猜测词义题。此处指你把朋友的漂亮跑车撞坏了,当朋友回来时,你必须
31、告诉她你做了什么,要面对自己造成的坏结果。此处的“the music”就指你的行为造成的坏结果,故选D。【6题详解】A推理判断题。文中“face the music”的第一种意思就是要面对自己行为造成的坏结果,A项:带着不好的考试成绩回家,就是“face the music”的例子,故选A。【7题详解】B推理判断题。最后一段There are other English expressions that mean the same thing as “face the music.”介绍了类似“face the music”的英语表达,下文应该是用具体例子来进一步说明,故选B。CHave yo
32、u ever thought of taking a train and having an adventure(奇遇)?Riding the train can be a real adventure. That is how I feel every time I take Amtrak. I often take a fourhour trip to visit my children. Every time I take this trip I never know what will happen.Last week when I was on the train and over
33、an hour into the train ride,there was a man sitting by himself in the back of the train carrying on a mobile phone conversationin another language. It was loud and disturbed most of the people on the train. I think it was annoying.Fortunately I sat next to a wonderful old lady who was taking a twoda
34、y trip by train. She said her two daughters were distraught at the thought of her driving for three days to reach her home,although she had no trouble driving. The train ride was the only choice for her. She loved to look out of the window and watch the world go by on the train.She was fun to talk t
35、o and asked me when my children started being parents. That is a very good question. Both of us are old and have children. She asked that same question from time to time.There are always many people on the train from all walks of life,different countries,and many languages. Riding the train is a gre
36、at way to increase your knowledge and take in all kinds of cultures. If you get hungry,you can buy food in the food car at any time. If you need to use the restroom there is always one available.It sure beats driving the car,which has to stop for food and restrooms. And it is better than taking the
37、bus.8. According to the passage,the purpose of the authors train ride was .A. to do businessB. to see her childrenC. to visit places of interestD. to see her old friends9 Which of the following is the closest in meaning to the underlined word “distraught” in Paragraph 3?A. Disappointed.B. Satisfied.
38、C. Worried.D. Pleased.10. Which of the following is TRUE about the old lady sitting next to the author?A. She is too old to drive now.B. She does not like to take trains.C. Although she is old,she has a good memory.D. Her daughters live far away from her home.11. What is the best title for this pass
39、age?A. Train ridea cultural experienceB. A painful experience on the trainC. The history of AmtrakD. A wonderful lady【答案】8. B 9. C 10. D 11. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。做火车旅行会有奇遇吗?作者在一天坐火车时碰到不文明的人,但还是遇到了有素质、有共同语言的人。坐火车会遇到各种各样的人,而面对每种情况的不同反应会让你觉得生活本身就是一场奇遇。【8题详解】细节理解题。由“That is how I feel every time I take Amtr
40、ak.I often take a four-hour trip to visit my children.”可知,作者经常花四个小时去看望自己的孩子。所以作者乘火车之旅是去见孩子。故选B。【9题详解】词句猜测题。由第三段“She said her two daughters were distraught at the thought of her driving for three days to reach her home,although she had no trouble driving”可知,她说,她的两个女儿一想到她要开三天的车才能到家,就很担心,尽管她开车没有任何问题。所以
41、通过上下文的语境可以判断出,worried“ 担心的”与第三段划线的“distraught”意思接近。故选C项。【10题详解】细节理解题。由第三段“Fortunately I sat next to a wonderful old lady who was taking a twoday trip by train ”可知,幸运的是,我坐在一位了不起的老太太旁边,她要坐两天的火车。所以她要坐两天的火车才能去看女儿,因此住的离女儿很远。故D选项正确。故选D项。【11题详解】主旨大意题。通读全文尤其是第一段“Have you ever thought of taking a train and h
42、aving an adventure(奇遇)?Riding the train can be a real adventure”倒数第二段“Riding the train is a great way to increase your knowledge and take in all kinds of cultures.”可知,文章开头由坐火车是不是会有奇遇引发话题,由此向读者介绍了火车上的各种经历,乘火车是增加你的知识和吸收各种文化的好方法,是一种不同文化大体验。所以短文的最佳标题是“ 乘火车之旅-一次文化体验”。故选A。DOne night, Pilar was in a deep s
43、leep when she was woken by her cat Inti. Inti was meowing wildly outside Pilars bedroom and throwing himself against the closed bedroom door. When Pilar opened her eyes, she saw that her bedroom was flled with smoke. As she escaped her house with Inti in her arms, she saw that a fire was burming in
44、her kitchen. Pilar could easily have lost her life, but Inti would not let that happen. Even though Inti could have escaped the house through a cat door, he wouldnt leave Pilar.As amazing as this story is, it is not as uncommon as you may think. Take the example of Charlotte Lee and her horse, Thund
45、er. One summer night, the whole family was asleep with the windows open. It was normally very quiet where they lived. Suddenly, there was a loud noise. Charlotte woke up from her sweet dream, and the noise continued. Then she heard a horse running fast towards the house. The next thing she saw was T
46、hunder standing outside her window, neighing (嘶叫) and shaking his head. She knew something was wrong. Charlotte quickly got everyone out of the house before the earthquake hit. Thunder has saved her life.There are also stories of wild animals coming to the rescue of humans. One animal known to be a
47、friend of humans is the dolphin. Once, Todd Endris was surfing with his friends when he was attacked by a 13-foot (4 meter) shark. In the middle of the attack, a group of dolphins came to his rescue by forming a protective ring around Endris until he could get safely to shore. Without the help of th
48、e dolphins, there is little chance that Todd could have escaped.No one is sure why animals have so often come to our rescue. However, it is clear that humans and animals enjoy a close relationship. It is important that we care for them as much as we can.12. Why did Inti throw himself against the doo
49、r?A. He was trying to wake up his owner.B. He wanted to get out of the room.C. He felt bored and was playing by himself.D. He couldnt find the way out because of smoke.13. Before the earthquake hit, Charlotte _.A. closed the windowsB. was sleeping deeplyC. ran to warn her neighborsD. got her horse o
50、ut of the stable14. Both Inti and Thunder _.A. were shy and quietB. used to make noise at nightC. were brave and smartD. saved their owners several times15. What might Todd say to those dolphins?A. Leave me alone.B. You are real heroes.C Why are you leaving?D. What are you doing here?【答案】12. A 13. B
51、 14. C 15. B【解析】【分析】本文为说明文。文章讲述的是不同的动物救人的故事,这告诉人们:动物和人类的关系很密切,我们应该尽可能多地照顾它们。【12题详解】推理判断题。根据第一段中“One night, Pilar was in a deep sleep when she was woken by her cat Inti. Inti was meowing wildly outside Pilars bedroom and throwing himself against the closed bedroom door.(一天晚上,Pilar正在熟睡,突然被她的猫Inti惊醒。In
52、ti在Pilar的卧室外疯狂地喵喵叫着,撞在紧闭的卧室门上)”以及后文“As she escaped her house with Inti in her arms, she saw that a fire was burning in her kitchen.(当她抱着Inti逃离家门时,她看到厨房里的火正在燃烧)”可知,Inti用自己的身体撞门是为了唤醒自己的主人,因为厨房里着火了。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第二段中“Take the example of Charlotte Lee and her horse, Thunder. One summer night, the w
53、hole family was asleep with the windows open. It was normally very quiet where they lived. Suddenly, there was a loud noise. Charlotte woke up from her sweet dream, and the noise continued.(以Charlotte Lee和她的马Thunder为例。一个夏天的晚上,全家人都开着窗户睡觉。他们住的地方通常很安静。突然,有一声巨响。Charlotte从她的美梦中醒来,那声音还在继续)”可知,地震前Charlotte
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-565621.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022七年级数学上册 第2章 有理数的运算 2.ppt
