湖北省仙桃、天门、潜江2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省 仙桃 天门 潜江 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省仙桃、天门、潜江2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)注意事项:1.本试卷共8页,四个部分,满分150分,考试时间120分钟。2.本试卷上不要答题,请按答题纸上的要求直接把答案填写在答题纸上。答在试卷上的答案无效。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where will the speakers have lunch?A. In the park. B
2、. In the office. C. In the dining hall.2. How does the woman feel about her job now?A. Bored. B. Excited. C. Interested.3. When will The Cuckoo Clock start?A. At 6:00 p.m. B. At 6:10 p.m. C. At 7:00 p.m.4. Why does the woman refuse the man?A. Because she doesnt have a car.B. Because she will use her
3、 car.C. Because her car is broken.5. What are the speakers mainly talking about?A. The weather. B. The sun. C. The ocean.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。6. How
4、 does the man get to school every day?A. By bus. B. On foot. C. By underground.7. How long does it take the woman to walk to school?A. 15 minutes. B. 20 minutes. C. 30 minutes.听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。8. According to the woman, which diet is considered to be the healthiest?A. The Chi
5、nese diet. B. The European diet. C. The American diet.9. Why do many Chinese people have healthy teeth?A. Because they eat a lot of fruit. B. Because they eat less sugar. C. Because they brush teeth carefully.10. According to the conversation, what should we do to keep healthy?A. Eat four times or m
6、ore every day.B. Have a healthy diet and take exercise.C. Walk for twenty minutes every day.听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。11 What is the probable relationship between the speakers?A. Classmates. B. Teacher and student. C. Customer and shop assistant.12. What do we know about the mans sum
7、mer job?A. He met some rude people. B. He earned a little money. C. He worked long hours.13. Where did the woman work last summer?A. In a shoe shop. B. In a clothes shop. C. In a bookshop.听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。14. How does the girl describe the thief?A. He was very young. B. He w
8、as taller than her. C. He was wearing a black jacket.15. What will the girl probably do next?A. Look for the thief. B. Meet the police. C. Have her class.16. What does the man think of what the girl has done?A. Worrying. B. Correct. C. Dangerous.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。17. What do
9、we know about the rooms at the camp?A. They look modern. B. They are quite large. C. They can host 20 people each.18. What age group of children are not in the camp?A. 10. B. 13. C. 16.19. How long is the rest time after lunch?A. One hour. B. One and a half hours. C. Two hours.20. What can children
10、take part in every evening?A. The English Language Camp. B. Special cultural events. C. The Adventure Camp.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题后所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFour High-paying JobsNonprofit executive(行政的) directorAverage annual pay: $59,100Its no surprise that leading a te
11、am with a duty to improve the world can make your work feel meaningful. The challenges are significant, such as keeping the organization alive with only donations and grants(政府奖助金),but the rewards are also great. Both a bachelors degree and an MBA are common for these executives.Director of developm
12、entAverage annual pay: $59,000Responsible for bringing in the funds(资金) needed to keep a nonprofit growing, this person must be experienced in managing and have analytical abilities. A bachelors degree is typically required, and further education in an area specific to the organizations duty can hel
13、p.Foundation program officerAverage annual pay: $58,800Heres a job for people with good decision-making skills. They review advice on behalf of a foundation and decide who gets the foundations money to fund a project, such as medical research or creating an arts program. A bachelors degree is the ba
14、sic educational requirement.Registered nurseAverage annual pay: $58,900Registered nurses administer medicines, explain treatment plans to patients, and provide emotional support to patients and their families. Registered nurses can start with an associates degree, bachelors degree or a diploma from
15、an approved nursing program.1. What can we know about the job of a nonprofit executive director?A. It is challenging but quite meaningful.B. Its mainly supported by the government.C. It requires the best educational background.D. It is in great need and therefore encouraged.2. Which job requires ric
16、h management experience according to the passage?A. Registered nurse.B. Director of development.C. Nonprofit executive director.D. Foundation program officer.3. What can we learn about the four jobs?A. They are demanding but popular.B. People can easily get them.C. The annual pay of the four jobs is
17、 roughly the same.D. They are only offered for young people.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四份高薪的工作。【1题详解】细节理解题。根据Nonprofit executive(行政的) director部分中Its no surprise that leading a team with a duty to improve the world can make your work feel meaningful. The challenges are significant, such as
18、keeping the organization alive with only donations and grants(政府奖助金), but the rewards are also great.可知毫无疑问,领导一个有责任改善世界的团队会让你的工作感觉有意义。挑战是重大的,比如仅靠捐赠和赠款来维持组织的活力,但回报也是巨大的。由此可知,非营利组织执行董事的工作很有挑战性,但也很有意义。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Director of development部分中Responsible for bringing in the funds(资金) needed to keep a
19、 nonprofit growing, this person must be experienced in managing and have analytical abilities.可知负责为非营利组织的发展带来资金,这个人必须有管理经验和分析能力。由此可知,Director of development需要丰富的管理经验。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Nonprofit executive(行政的) director部分中Average annual pay: $59,100(平均年薪:59,100美元);Director of development部分中Average ann
20、ual pay: $59,000(平均年薪:59,000美元);Foundation program officer部分中Average annual pay: $58,800(平均年薪:58,800美元)以及Registered nurse部分中Average annual pay: $58,900(平均年薪:58,900美元)由此可知,四种工作的年薪大致相同。故选C。BKeith Peiris insists he is just a “normal kid” but that is far from the truth. The 12-year-old boy heads one of
21、the leading web-design companies in Canada. After an e-mail requesting a meeting during his three-day stay in Hong Kong, I received a call from Keiths father. “You want to interview my son? Come tomorrow at 8 a.m. and youll have half an hour.”We met the next day. He nodded at me, but shyly lowered h
22、is head as he climbed into a chair. He looked a little nervous. “He really is just another kid,” I thought. But as soon as I started firing questions at him, his behavior changed. The child disappeared and the self-confident business person took over. “Call me Keith,” he offered softly. “I feel unea
23、sy if people call me mister(先生).” He is a child as comfortable with interview techniques as most of his age are with surfing the Net. While other children click on their favourite sites, Keith is earning a six-figure salary designing them.All of Keiths employees are at least twice his age. “My staff
24、 consider me an adult,” he said. “I am the boss, and they dont mind taking orders form me.” His father did ask job applicants if they had a problem working for a boy, adding that several top people from major web-design companies were eager to work under his son.It all started for Keith at age 10, a
25、fter toying with software downloaded from a web site. He taught himself design and now produces lively, user-friendly sites which have won many design awards.But the business world has its price. He has had to grow up quickly. Unlike his peers(同龄人),the straight-A student watches little TV. After sch
26、ool he works and it is only at weekends that he can play.While Keith handles the creative side, his father handles the management and marketing. He says his role is supporting his sons interests and ambitions. “We make decisions together. I havent done anything my son disagreed with. He makes the fi
27、nal decision.”4. What can we know about Keith during the interview?A He answered the questions with his head lowered.B. He answered the questions with confidence.C. He felt a little nervous about the questions.D. He let another man answer the questions instead.5. What does the underlines sentence in
28、 Paragraph 2 really want to express?A. Keith is uncommon.B. Most kids are stupid.C. Most kids are normal.D. Keith earns good money.6. What is the main idea of Paragraph 3?A. Adults work well under Keith.B. Keith cant do so well as an adult.C. Keith is strict with his employees.D. All the top people
29、hope to work under Keith.7. Which of the following can accurately describe Keiths fathers role in Keiths company?A. A guide.B. A decision maker.C. A planner.D. A helper.【答案】4. B 5. A 6. A 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了少年Keith Peiris创业的故事。【4题详解】细节理解题。根据第二段But as soon as I started firing questions at him, his
30、behavior changed. The child disappeared and the self-confident business person took over.可知,但当作者开始向Keith Peiris发问时,他的行为改变了。孩子消失了,自信的商人接手了工作。由此可知,Keith Peiris在接受采访期间,自信地回答了问题。故选B。【5题详解】推理判断题。根据划线句前一句He is a child as comfortable with interview techniques as most of his age are with surfing the Net.(他是
31、一个对采访技巧自如的孩子,就像他这个年龄的大多数人对上网一样。)和划线句While other children click on their favourite sites, Keith is earning a six-figure salary designing them.(当其他孩子点击他们最喜欢的网站时,Keith设计这些网站赚取了六位数的薪水。)可知,这句话想表示Keith与众不同。故选A。【6题详解】主旨大意题。根据第三段All of Keiths employees are at least twice his age.(Keith所有的员工年龄至少是他的两倍。)和“I am
32、 the boss, and they dont mind taking orders form me.”( “我是老板,他们不介意接受我的命令。”)可知,第三段主要讲述成年人在Keith的领导下工作得很好。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段While Keith handles the creative side, his father handles the management and marketing. He says his role is supporting his sons interests and ambitions.可知,Keith负责创意方面的工作,他的父亲
33、负责管理和市场营销。他父亲的角色是支持儿子的兴趣和抱负。由此可知,Keith的父亲在Keith创办公司的过程中是一个得力的助手。故选D。CTo get in shape soon, some people use “quick” methods without realizing that these methods can put their overall health in danger. For example, they lose weight by eating fat-free food. Its true that consuming(消耗)fewer fats can hel
34、p you get in shape sooner, but low fat foods like dried fruits, nuts, beans, etc, actually contain high amounts of calories. For example, fruit juice contains no fat, but has high calories, so drinking more than one glass of fruit juice wont help in losing weight.To rely only on fruit and vegetable
35、juice to lose weight is also a wrong method. By replacing your meal with only juice, you decrease the calorie intake(卡路里摄取量)greatly. Itll help lose weight, but it can make you lack energy, leading to headaches, stomach disorders, etc.Its true that exercise helps to keep healthy weight, but itll prob
36、ably not help you much if you dont take care of your diet by reducing your calorie intake. If you believe you can exercise every day and eat as much as you want, youre incorrect. For healthy weight loss, you need to burn more calories than you consume. So, you need to limit the intake of food.Wrong
37、weight loss methods are dangerous. So if in doubt, youd better ask a doctor before starting weight loss. Luckily, its possible to lose weight with healthy methods. For example, follow healthy food habits, exercise regularly for 20-30 minutes every day, and go on with a healthy lifestyle even after y
38、ou lose weight. Anyway, as you dont gain weight overnight, it cant be lost in a short time either. Give yourself some time. Although healthy methods may take a bit longer to work, theyre surely good for your body.8. We can know from the first paragraph that .A. fruit juice is low in fat and calories
39、B. most people dont lose weight safelyC. eating high fat foods helps lose weightD. some quick shaping methods may be harmful9. Relying on a liquid diet to lose weight is wrong because it .A. makes you skip mealsB. reduces the calorie intake greatlyC. can cause a few health problemsD. doesnt help you
40、 to lose weight fast10. How can we get more calories burnt than we consume according to Paragraph 3?A. By reducing mental pressure.B. By only drinking fruit juice.C. By having more rest.D. By exercising with food control.11. What can be inferred from the last paragraph?A. We should be patient with l
41、osing weight.B. We can actually lose weight very easily.C. Regular exercise is enough for us to lose weight.D. We dont have to consider our doctors advice.【答案】8. D 9. C 10. D 11. A【解析】这是一篇议论文。文章指出了错误的减肥方法,并说明应该如何正确减肥。在文章最后,作者告诉我们,无论如何,你不会一夜之间变胖,也不可能在短时间内减肥。给自己一些时间。虽然健康的方法可能需要更长的时间来发挥作用,但它们肯定对你的身体有好处
42、。【8题详解】细节理解题。根据第一段To get in shape soon, some people use “quick” methods without realizing that these methods can put their overall health in danger.(为了快速塑形,一些人使用“快速”方法,却没有意识到这些方法会危及他们的整体健康)可知,从第一段我们可以知道一些快速塑身的方法可能是有害的。故选D。【9题详解】推理判断题。根据第二段To rely only on fruit and vegetable juice to lose weight is a
43、lso a wrong method. By replacing your meal with only juice, you decrease the calorie intake(卡路里摄取量)greatly. Itll help lose weight, but it can make you lack energy, leading to headaches, stomach disorders, etc.(仅仅依靠果汁和蔬菜汁来减肥也是一个错误的方法。用果汁代替正餐,可以大大减少卡路里的摄入。它有助于减肥,但也会让你缺乏活力,导致头痛、胃病等)可推知,依靠流质饮食来减肥是错误的,因为
44、它会导致一些健康问题。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第三段If you believe you can exercise every day and eat as much as you want, youre incorrect. For healthy weight loss, you need to burn more calories than you consume. So, you need to limit the intake of food.(如果你认为你可以每天锻炼,想吃多少就吃多少,那你就错了。为了健康减肥,你需要燃烧的卡路里比你摄入的要多。所以,你需要限制食物的
45、摄入量)可知,根据第三段,通过运动和控制饮食,我们才能使消耗的卡路里比获得的多。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段Anyway, as you dont gain weight overnight, it cant be lost in a short time either. Give yourself some time. Although healthy methods may take a bit longer to work, theyre surely good for your body.(无论如何,你不会一夜之间变胖,也不可能在短时间内减肥。给自己一些时间。虽然健康
46、的方法可能需要更长的时间来发挥作用,但它们肯定对你的身体有好处)可推知,我们应该对减肥有耐心。故选A。DRobots have certain advantages compared to humans. They are efficient, tireless, can be repaired when damaged and they never get sick. The last quality has made them the star during our fight against the COVID-19(新冠肺炎). While thousands of medical w
47、orkers have fallen ill dealing with this highly infectious virus and a lot more have to stay at home for fear of getting the disease, this isnt a problem for robots. This is why the COVID-19 outbreak is seen as the “tipping point” for robots to start to replace humans in certain jobs.In hospitals, r
48、obots are used to perform high-risk tasks. In China, for example, a hotel in Hangzhou employed a robot to deliver food to people under quarantine(隔离). In Spain, robots are about to be used to test people for the coronavirus(冠状病毒).In non-medical companies, robots are also replacing human employees si
49、nce they dont have the problem of the social distancing and will never take sick leave. Fast-food chains like McDonalds are not only delivering food with robots in some areas, but also looking to use them as cooks and servers. Walmart and Amazon, for example, where robots are already used in packing
50、 and shipping, are planning to increase the number of robots in these areas.But this sudden boom in robot demand doesnt mean that they can replace humans successfully in every aspect. According to Bill Smart, a roboticist at Oregon State University, the human contact between doctors and patients is
51、still important. Doctors comfort the patients and guide them through hard decisions while robots are only doing daily tasks, like cleaning and giving tests.It might be true that robots have certain advantages over humans, but they are still secondary to humans communication and emotion.12. Which of
52、the following is not the advantage of robots over human beings?A. They never fall ill.B. They are efficient in work.C. They can offer the best emotion support.D. They can be repaired when damaged.13. Why does the author take McDonalds and Walmart as examples?A. To explain robots are more intelligent
53、 than humans.B. To prove robots have social ability wherever they are.C. To prove McDonalds and Walmart are famous in the world.D. To explain how robots replace humans in non-medical companies.14. Whats the meaning of the underlined part “sudden boom” in Paragraph 4?A. Low supply.B. Sharp increase.C
54、. Short explosion.D. Excellent performance.15. Whats the best title of this passage?A. The Tireless RobotsB. Peoples Objection to RobotsC. Robots Aid in Coronavirus FightD. Robots Will Replace Humans【答案】12. C 13. D 14. B 15. C【解析】这是一篇科普说明文。通过实例说明机器人的用途:在与新冠病毒疫情作斗争中发挥作用,能代替人类作一些人类所不能作的工作等,但这不能说机器人能最终
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-565756.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022九年级数学上册 第2章 简单事件的概率检测卷作业课件 (新版)浙教版.ppt
