2020版新攻略高考英语课标人教版总复习练习:BOOK 8 UNIT 4 PYGMALION题型组合训练二十(A) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新攻略高考英语课标人教版总复习练习:BOOK 8UNIT 4PYGMALION题型组合训练二十A WORD版含解析 20
- 资源描述:
-
1、题型组合训练二十(A)阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、和D四个选项中,选出最佳选项。A(2016课标全国)You probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?Jane Addams(18601935)Anyone who has ever been he
2、lped by a social worker has Jane Addams to thank. Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and services for people in need. In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Cars
3、on(19071964)If it werent for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the worlds lakes and oceans.Sandra Day OConnor(1930present)When Sandra
4、Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator(参议员)and, in 1981, the first woman to join the U.S. Supreme Court. OConnor gave the deciding vote in many important cases during
5、her 24 years on the top court.Rosa Parks(19132005)On December 1,1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the
6、 civil-rights movement. “The only tired I was, was tired of giving in,”said Parks. 1.What is Jane Addams noted for in history?A.Her social work.B.Her teaching skills.C.Her efforts to win a prize.D.Her community background.2.What was the reason for OConnors being rejected by the law firm?A.Her lack o
7、f proper training in law.B.Her little work experience in court.C.The discrimination against women.D.The poor financial conditions.3.Who made a great contribution to the civil-rights movement in the U.S.?A.Jane Addams. B.Rachel Carson.C.Sandra Day OConnor.D.Rosa Parks.4.What can we infer about the wo
8、men mentioned in the text?A.They are highly educated.B.They are truly creative.C.They are pioneers. D.They are peace-lovers.答案语篇解读本文是一篇说明文。文章主要介绍了100年以来历史上四位在各个领域做出杰出贡献的伟大女性。1.A事实细节题。根据文章第二段第一句和第二句可知Jane Addams帮助穷人,为和平而努力,做出了很大的贡献,因此判断选A项。B项“她的教学技能”。C项“她得奖的努力”。D项“她的社区背景”。这三项文中均未提及。2.C事实细节题。根据文章第四段第一
9、句可知:Sandra Day OConnor 1952年在斯坦福法学院毕业之后,因为是一位女士而不能在律师事务所找到工作,由此可判断当时社会对妇女的歧视,故选C项。A项,根据文中信息“她从法学院毕业”可知她不缺乏法律的培训。B项,她法庭经验的缺乏不是找不到工作的理由,原因是她是妇女。D项,贫穷的经济状况,文中未提及。discrimination n.歧视。3.D事实细节题。根据文章第五段第四句中的kicked off the civil-rights movement可判断Rosa Parks为民权运动做出了贡献,故选D项。其他三项均和民权运动无关。4.C推理判断题。根据全文中四名女士在不同领
10、域做出的贡献可知,她们是自己领域中的先锋人物,故选C项。A项,文中只提及一人受到了高等教育。B项,显然几人均和创造性无关。D项,只有一人的贡献与和平有关。B(2017课标全国)I work with Volunteers for Wildlife, a rescue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking;survival is never certain. H
11、owever, when it works, it is simply beautiful.I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl(猫头鹰)on the ground. When Iarrived, I saw a 2- to 3-week-old owl. It had already been placed in a carrier for safety.I examined the chick(雏鸟)and it seemed fine. If I could locate the
12、 nest, I might have been able to put it back, but no luck. My next work was to construct a nest and anchor it in a tree.The homeowner was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable. I placed the chick in the nest, and it qui
13、ckly calmed down.Now all that was needed were the parents, but they were absent. I gave the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults;they might also encourage our chick to start calling as well. I gave the owner as much information a
14、s possible and headed home to see what news the night might bring.A nervous night to be sure, but sometimes the spirits of nature smile on us all!The homeowner called to say that the parents had responded to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And i
15、t was accompanied in the nest by the greatest sight of allLUNCH!The parents had done their duty and would probably continue to do so.5.What is unavoidable in the authors rescue work according to paragraph 1?A.Efforts made in vain.B.Getting injured in his work.C.Feeling uncertain about his future.D.C
16、reatures forced out of their homes.6.Why was the author called to Muttontown?A.To rescue a woman.B.To take care of a woman.C.To look at a baby owl.D.To cure a young owl.7.What made the chick calm down?A.A new nest.B.Some food.C.A recording.D.Its parents.8.How would the author feel about the outcome
17、of the event? A.Its unexpected.B.Its beautiful.C.Its humorous. D.Its discouraging.答案语篇解读本文为记叙文,讲述了一位志愿者成功救助一只落到地上的猫头鹰雏鸟的故事。作者为猫头鹰雏鸟编织了一个鸟巢放在树上,并请人播放猫头鹰雏鸟叫声的录音,最终成功引回猫头鹰雏鸟的父母来照顾它。5.A推理判断题。根据第一段中的 “can be heartbreaking;survival is never certain”可知,拯救野生生物的工作有时令人心碎,因为动物不一定能活下来,也就是说可能会徒劳无功,由此可知答案为A项。B:在工
18、作中受伤;C:对未来不确定;D:生物会被迫离开栖息地。以上三项在文中均未被提及,故全部排除。6.C事实细节题。根据第二段中的 “She had found a young owl on the ground.”和第三段中的“I examined the chick and it seemed fine.”可知,作者接到一位居住在Muttontown的妇女的电话,于是赶过去看看这只雏鸟的情况。选项C中的“look at(检查)”与文中的“examined”相对应,故答案为C项。7.A事实细节题。题干中的“calm down”是关键词。文中第四段指出作者把雏鸟放进特意为它做的鸟巢后,它很快安静了下
19、来,由此可知新的鸟巢使雏鸟平静了下来,故答案为A项。其他选项的信息是故事发展到后期出现的,故排除。8.B推理判断题。短文的最后三句描写作者看到巢中的小猫头鹰十分健康、活跃,最令人喜悦的是它的父母给它觅来了午餐。由此可以推断小猫头鹰今后也将得到其父母悉心的照料。作者对事件结局的感受通过“the greatest sight”表现出来,与文章第一段中的“beautiful”相呼应。因此,答案应为B项。C(2018山西太原3月模拟)Today we talk about a time when half the world is waking from the dark, cold winter m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-592019.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
江苏省南通市2020届五月高三阶段性练习英语试题 PDF版含答案.pdf
