分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合四 11 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:594840
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:36.38KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合四 11 WORD版含解析 2020 高考 英语 通用版 考前 冲刺 精练 组合 WORD 解析
    资源描述:

    1、11.阅读理解(2篇)完形填空短文改错.阅读理解 A(2019人大附中调研)话题:乘车上学词数:295难度:They were a happy family:four daughters were all in the same school in different grades.The youngest,Janice,who was in my class,seemed to be glued(粘) to her mothers skirts.The three older girls took the bus to school every morning,but Janice was

    2、always driven to school by her mother.One Friday,Janices mother asked for a talk with me.She said in a soft voice,“My husband is going to Europe on business for two weeks,and he insists that I go with him.I have tried to explain over and over that Janice needs me here.But he thinks that she will be

    3、fine without me so I have no choice;I have to go.I have told the babysitter to drive her every morning.Will you please give Janice special attention and help her? I want to be sure everything goes well for her.”I told her that we would make every effort to support Janice.I even volunteered to meet J

    4、anice at her car so she would see a familiar face.As a mother myself,Id like to help.Janices mother thanked me for my understanding.On Monday morning,expecting a tearful,anxious child,I planned a special program of fun and games.I waited outside to greet Janice,but just then the bus arrived and not

    5、three,but four girls got off.Janice skipped along joyfully,saying “goodbye” to her sisters as she ran with two friends into the classroom.I walked slowly into the classroom and called Janice over to ask how the bus ride went.Impatiently she said,“Oh,I always want to take the bus with the other kids,

    6、but Mother needs to be with me.You see there wont be any more babies,so I have to be a baby a little longer.While she is away,Ill just ride the bus every day.I am five,you know.”语篇解读本文是一篇记叙文。讲述了一个幸福的家庭:四个女儿在同一所学校的不同年级。三个大一点的女孩每天早上乘公共汽车上学,但最小的珍妮斯总是由她妈妈开车送去学校。妈妈出差期间,珍妮斯也乘公共汽车去上学,其实珍妮斯喜欢乘公共汽车去学校,只是她的妈妈

    7、觉得她还小而不让她那样做。1Why did Janices mother want to have a talk with the author?ATo ask her to help Janice with her homework.BTo ask her to pick up Janice every day.CTo ask her to give Janice more attention.DTo ask her to meet Janice at her car.答案C解析细节理解题。根据第二段最后两句“Will you please give Janice special atten

    8、tion and help her? I want to be sure everything goes well for her.”可知,珍妮斯的妈妈想和作者谈谈是为了让她多注意珍妮斯。故选C。2What did the author not do for Janice?APlan a special program of fun and games.BWait for her outside the school.CGreet her when she got off the bus.DAsk about her bus ride.答案C解析细节理解题。根据第四段第二、三句“I waite

    9、d outside to greet Janice,but just then the bus arrived and not three,but four girls got off.Janice skipped along joyfully,saying goodbye to her sisters as she ran with two friends into the classroom.”可知,珍妮斯下车时作者没有向她打招呼。故选C。3What did Janice look like on Monday morning?AShe was tearful and anxious.BS

    10、he was worried about her mother.CShe missed her mother very much.DShe was happy rather than sad.答案D解析推理判断题。根据第四段第三句“Janice skipped along joyfully,saying goodbye to her sisters as she ran with two friends into the classroom.”可知,珍妮斯星期一早上看起来很高兴而不是悲伤。故选D。4What do we know from the passage?AJanice is too

    11、young to go to school by bus.BJanice likes taking a bus to school.CJanice doesnt like her babysitter.DJanice is no longer a child.答案B解析推理判断题。根据最后一段中的“Impatiently she said,Oh,I always want to take the bus with the other kids,but Mother needs to be with me.”可知,珍妮丝喜欢乘公共汽车去学校。故选B。B(2019河南八市重点高中联考)话题:兼职词

    12、数:365难度:When you were at school,the last thing you probably wanted to do was spend your weekends going to work.There was homework to do,sport to play and fun to have.But our parents probably persuaded us to find a job to earn some money and get some life experience.When I was a teenager I had a pape

    13、r round:delivering newspapers to peoples homes.I then progressed to a Saturday job in a supermarket:stacking shelves and working at the checkout.Today in the UK you are allowed to work from the age of 13,and many children do take up parttime jobs.Its one of those things that are seen almost as a rit

    14、e of passage(成人仪式)Its a taste of independence and sometimes a useful thing to put on your CV(简历)Teenagers agree that it teaches valuable lessons about working with adults and also about managing their money.Some research has shown that not taking up a Saturday or holiday job could be deleterious to

    15、a person later on.A 2015 study by the UK Commission on Employment and Skills found that not participating in parttime work at school age had been blamed by employers organizations for young adults being illprepared for fulltime employment,but despite this,recent statistics have shown that the number

    16、 of schoolchildren in the UK with a parttime job has fallen by a fifth in the past five years.So,does this mean that British teenagers are now afraid of hard work? Probably not.Some experts feel that young people feel going out to work will affect their performance at school,and they are under more

    17、pressure now to study hard and get good exam results and a good job in the long term.However,Geoff Barton,general secretary of the Association of School and College Leaders,told BBC News that “Properly regulated(控制的) parttime work is a good way of helping young people learn skills that they will nee

    18、d in their working lives.” In reality,its all about getting the right balance between doing parttime work and having enough time to study and rest.语篇解读本文为一篇议论文。研究和调查表明,适当的兼职会让学生们学会独立、获取阅历、为将来工作做好准备,同时还要在做兼职和有足够的时间学习和休息之间取得平衡。5How did the author feel about doing parttime jobs on weekends when he was

    19、a teenager?AUnwilling. BInterested.CDelighted. DAngry.答案A解析观点态度题。根据第一段第一句“When you were at school,the last thing you probably wanted to do was spend your weekends going to work.”可知,作者认为当你在学校的时候,你可能最不想做的事情就是周末去上班。故作者的态度是不情愿的,选A。6Which of the following may NOT be the benefit of school childrens doing

    20、parttime jobs?ALearning to be independent.BGaining some life experience.CBeing prepared for future jobs.DSpending what they earn as they like.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“to find a job to earn some money and get some life experience”,第二段中的“Its a taste of independence.it teaches valuable lessons about working

    21、with adults”及第三段中的“not participating in parttime work.being illprepared for fulltime employment”可知,兼职会让学生学会独立、获取生活阅历和为将来工作做好准备。故选D项。7What does the underlined word “deleterious” in Paragraph 3 probably mean?AValuable. BHarmful.CNecessary. DImpossible.答案B解析词义猜测题。根据画线词后的调研内容可知,该研究表明,雇主们一直将年轻人对全职工作准备不足归

    22、咎于他们在上学时没有做兼职工作。故学生不做兼职工作可能对以后的生活有害,选项B符合题意。8What can we learn from Paragraph 4?AStudents should spend all their time on studies.BStudents should have as many parttime jobs as possible.CDoing parttime jobs must affect students school results.DIts important for students to balance parttime jobs and s

    23、tudies.答案D解析细节理解题。根据最后一段最后一句“In reality,its all about getting the right balance between doing parttime work and having enough time to study and rest.”可知,在做兼职和有足够的时间学习和休息之间取得平衡是非常重要的。故选D。.完形填空(2019安徽安庆二模)话题:父亲的事迹词数:265难度:When Charles Barkleys mother passed away,Barkleys hometown came to the funeral.B

    24、ut a(n) 9 guest also came.He wasnt a basketball player or from Barkleys hometown.More 10 ,he was my dada scientist.My dad said he 11 about Barkley long before he met him.Whenever we 12 dinner parties,he would talk about Barkley.Basketball has never been my thing.I 13 some key words into a search eng

    25、ine to 14 something about Barkley.He seemed pretty famous and 15 not like anyone who would be friends with my dad.But the friendship was real.My dad 16 made a slide of photos of him and Barkley together for our communitys Chinese New Year partytotally irrelevant to the 17 .I asked him what made them

    26、 become friends.“As an Asian in the US.,we had a good 18 ,”he said.“We agree on many views.”They believed the color of their skin didnt 19 .But on a Sunday afternoon my dad passed away.Everyone was 20 as Barkley attended the funeral.“It gives me great 21 and joy to know I was a friend of his,”Barkle

    27、y said.“Just hearing about him at the 22 what he had achieved and what he was trying to help others 23 touched me.I 24 he would be known to many people.”At the funeral,people 25 memories of my dad.I realize that even after he passed away,I would continue to 26 things about him.The story of his frien

    28、dship with Barkley was not just a 27 with a famous personit threw light on the 28 of this world.语篇解读这是一篇记叙文。文章主要介绍了作者的父亲与名人巴克利成为朋友,以及在父亲的葬礼上,大家分享父亲的事迹,让作者有所感触。9A.frequent BunexpectedCaverage Dunwelcome答案B解析frequent频繁的;unexpected意料之外的;average平均的;unwelcome不受欢迎的。根据下文内容可知,作者的父亲参加巴克利妈妈的葬礼是意料之外的,故选B。10A.s

    29、pecifically BimportantlyCcarefully Dstrictly答案A解析specifically特别地;importantly重要地;carefully小心地;strictly严格地。根据上文说来了一个意料之外的客人,而此处又说这个客人是我的父亲,由此可知,这是更特别的,故选A。11A.cared BworriedCthought Dknew答案D解析care关心;worry担心;think认为;know知道。根据下文可知,此处是指父亲在没有遇到巴克利之前就已经知道他了,故选D。12A.formed BorganizedCattended Darranged答案C解析

    30、form构成;organize组织;attend参加;arrange安排。根据下文提到父亲与巴克利的友谊可知,此处指无论我们什么时候参加晚宴,父亲都会谈论巴克利。故选C。13A.read BforgotCsent Dtyped答案D解析read 读;forget忘记;send派送;type打字。句意为:我在搜索引擎上打了几个关键词搜索巴克利的信息。在搜索引擎上搜索信息应该是打字。故选D。14A.find out Bapply forCtalk about Dpick up答案A解析find out找出,查明;apply for申请;talk about谈论;pick up捡起。根据语境可知,作

    31、者在搜索引擎上输入关键词是为了找出巴克利的相关信息。故选A。15A.potentially BaccidentallyCdeliberately Dcertainly答案D解析potentially潜在地;accidentally偶然地;deliberately故意地;certainly当然。根据下文的“But the friendship was real.”可知,此处作者是要表达巴克利是个名人,当然不是会成为我爸爸朋友的人。故选D。16A.still BalsoCeven Dalready答案C解析still仍然;also也;even甚至;already已经。句意为:我爸爸甚至把他和巴克利

    32、一起参加我们社区春节晚会的照片做成了幻灯片。根据句意和语境可知,此处用“甚至”最能表达语义。故选C。17A.experience BholidayCplayer Dfriendship答案B解析experience经验;holiday节日,假日;player运动员;friendship友谊。根据上文父亲制作了他和巴克利一起的幻灯片可知,这与新年这个节日没有关系,故选B。18A.chance BconversationCargument Dchoice答案B解析chance机会;conversation交谈,谈话;argument争论;choice选择。句意为:作为一个在美国的亚洲人我们谈得很愉

    33、快。我们在很多观点上都是一致的。所以此处是指他们谈得很愉快。故选B。19A.consider BdifferCmatter Dshine答案C解析consider考虑;differ使不同;matter 有关系,要紧;shine 照射。句意为:他们相信他们的肤色不重要。根据上文语境可知,父亲与巴克利肤色不同,但聊得很愉快,由此可知,他们认为肤色不重要。故选C。20A.astonished BthrilledCannoyed Ddisappointed答案A解析astonished吃惊的;thrilled激动的;annoyed生气的;disappointed失望的。根据上文可知,巴克利是个名人,不

    34、像是父亲的朋友,因此,他出现在父亲的葬礼上应该是让大家感到非常吃惊。故选A。21A.moments BmemoriesCrelief Dcomfort答案B解析moment时刻;memory回忆,记忆;relief 减轻;comfort安慰。根据下文巴克利对父亲的评价可知,此处是表达成为父亲的朋友给巴克利带来了很多回忆。故选B。22A.meeting BhometownCparty Dfuneral答案D解析meeting会议;hometown家乡;party聚会;funeral葬礼。结合语境可知,巴克利应该是在父亲的葬礼上听到他的事迹。故选D。23A.accomplish Bcontribu

    35、teCdevelop Dgain答案A解析accomplish实现,完成;contribute贡献;develop发展;gain获得。根据上文的“what he had achieved”可知,此处是指父亲所取得的成就以及试图帮助别人取得的成就。故选A。24A.wished BdeclaredCsuspected Dconfirmed答案A解析wish希望;declare声明;suspect怀疑;confirm确定。根据上文提到父亲的事迹可知,此处是指他希望父亲被更多的人知道。故选A。25A.improved BrefreshedCshared Dlost答案C解析improve改善;refr

    36、esh更新;share分享;lose失去。结合上文语境可知,在巴克利讲述完父亲的事迹后大家开始分享对父亲的回忆。故选C。26A.spread BlearnCobtain Dmourn答案B解析spread传播;learn 学习;obtain获得;mourn哀悼。根据上文大家都在分享他父亲的事迹可知,作者意识到他以后仍然可以继续了解他父亲的事迹。故选B。27A.connection BcoincidenceCphenomenon Drelationship答案D解析connection连接;coincidence巧合;phenomenon现象;relationship关系。句意为:他和巴克利的友

    37、谊不仅仅是和一个名人的关系,还揭示了这个世界的可能性。根据句意和语境可知,此处用relationship最合题意。故选D。28A.benefits BresponsibilitiesCpossibilities Dvarieties答案C解析句意见上题解析。benefit好处;responsibility责任;possibility可能性;variety种类。故选C。.短文改错(2019河北邯郸一模)话题:文化冲击词数:119难度:I am very luckily to have the opportunity to see so many place,but sometimes I exp

    38、erience culture shock when I see or do something new.Dad and I now are travelled through Denmark,Norway and Sweden.I used to thinking that these countries are the same,but not any more.People in Denmark are a bit of friendlier,while Norwegians and Swedes prefer not to talk to strangers.Im surprised

    39、to learn that many people there speak English in addition their national languages.In Sweden,it seems that anyone has golden hair and blue eyes.I feel a little strange with my black hair and dark eyes.I imagine this is that foreigners feel when they visit China!答案I am very to have the opportunity to

    40、 see so many ,but sometimes I experience culture shock when I see or do something new.Dad and I now are through Denmark,Norway and Sweden.I used to that these countries the same,but not any more.People in Denmark are a bit of friendlier,while Norwegians and Swedes prefer not to talk to strangers.Im

    41、surprised to learn that many people speak English in addition their national languages.In Sweden,it seems that has golden hair and blue eyes.I feel a little strange with my black hair and dark eyes.I imagine this is foreigners feel when they visit China!第一处:考查形容词。 be lucky to do sth.意为“做某事很幸运”,be动词后

    42、常跟形容词。故把luckily改为lucky。第二处:考查名词单复数。many一般跟可数名词的复数形式。故把place改为places。第三处: 考查时态。父亲和“我”现在在丹麦、挪威和瑞典旅游,此处表示现在正在做的事情,所以用现在进行时。故把travelled改为travelling。第四处:考查固定结构。 used to do sth.是常用结构,表示“过去常常做某事”。故把thinking改为think。第五处:考查时态。前面的 used to do sth.表示“过去常常做某事”,时态应该保持一致,用一般过去时。故把are改为were。第六处: 考查介词。a bit意为“一点”,功能相

    43、当于副词,常用来修饰形容词。故去掉of。第七处:考查副词。文章是“我”在北欧三国旅行时于当地写的,所以用here。故把there改为here。第八处:考查介词。 in addition意为“另外”,相当于副词,通常放在从句的句首,用逗号与后面完整的句子隔开;in addition to意为“除之外”,相当于一个介词,to的后面要接宾语。故在in addition后面加to。第九处:考查代词。根据句意“每一个瑞典人似乎都有着金发碧眼”,可知答案。故把anyone改为everyone。第十处:考查连词。句意为:我认为外国人在中国旅行时也是这样的感受吧!这里的表语从句应该用how引导,前后句意才通顺。故把that改为how。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020高考英语通用版考前冲刺练辑:精练组合四 11 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-594840.html
    相关资源 更多
  • 专题04 【五年中考 一年模拟】填空压轴题-备战2023年广东中考数学真题模拟题分类汇编(原卷版).docx专题04 【五年中考 一年模拟】填空压轴题-备战2023年广东中考数学真题模拟题分类汇编(原卷版).docx
  • 专题04 【五年中考 一年模拟】圆的性质与计算综合题-备战2023年江苏盐城中考数学真题模拟题分类汇编(解析版).docx专题04 【五年中考 一年模拟】圆的性质与计算综合题-备战2023年江苏盐城中考数学真题模拟题分类汇编(解析版).docx
  • 专题04 【五年中考 一年模拟】圆的性质与计算综合题-备战2023年江苏盐城中考数学真题模拟题分类汇编(原卷版).docx专题04 【五年中考 一年模拟】圆的性质与计算综合题-备战2023年江苏盐城中考数学真题模拟题分类汇编(原卷版).docx
  • 专题04 《诗经》第四-2023年八年级寒假新名著《经典常谈》阅读 练习.docx专题04 《诗经》第四-2023年八年级寒假新名著《经典常谈》阅读 练习.docx
  • 专题04 《论语十二章》(知识点)-2020-2021学年七年级上册文言文及中考真题专练(部编版).docx专题04 《论语十二章》(知识点)-2020-2021学年七年级上册文言文及中考真题专练(部编版).docx
  • 专题04 “辨析、分析说明、评析类”主观题(原卷版版).docx专题04 “辨析、分析说明、评析类”主观题(原卷版版).docx
  • 专题04 Unit7-Unit8—八年级英语第一学期期末考试重难点梳理(江苏专用).docx专题04 Unit7-Unit8—八年级英语第一学期期末考试重难点梳理(江苏专用).docx
  • 专题04 Unit 4 Earthquakes单元易考点精讲讲练-2020-2021学年高一英语上学期单元易考点精讲讲练 语法专题复习(人教版必修一).docx专题04 Unit 4 Earthquakes单元易考点精讲讲练-2020-2021学年高一英语上学期单元易考点精讲讲练 语法专题复习(人教版必修一).docx
  • 专题04 Unit 3 Sports and fitness 必修第一册 -2022-2023学年高一英语单元话题写作整理与新高考之衔接(人教版2019).docx专题04 Unit 3 Sports and fitness 必修第一册 -2022-2023学年高一英语单元话题写作整理与新高考之衔接(人教版2019).docx
  • 专题04 Unit 2 Reading and Thinking(备作业)-【上好课】2020-2021学年高二英语同步备课系列(人教版2019选择性必修第三册).docx专题04 Unit 2 Reading and Thinking(备作业)-【上好课】2020-2021学年高二英语同步备课系列(人教版2019选择性必修第三册).docx
  • 专题04 8Bunit1.docx专题04 8Bunit1.docx
  • 专题04 7BU4-牛津译林版初中英语第二学期单元知识点囊括及易错题分析(江苏专用).docx专题04 7BU4-牛津译林版初中英语第二学期单元知识点囊括及易错题分析(江苏专用).docx
  • 专题04 7AU4-2023年牛津译林版初中英语单元知识点一遍过(江苏专用).docx专题04 7AU4-2023年牛津译林版初中英语单元知识点一遍过(江苏专用).docx
  • 专题04 7AU3预习-初中英语暑期专讲专练(牛津译林版).docx专题04 7AU3预习-初中英语暑期专讲专练(牛津译林版).docx
  • 专题04 26组必刷动词核心短语(晨读版)-2021年新高考英语实用词汇短语百日冲刺通关必刷题.docx专题04 26组必刷动词核心短语(晨读版)-2021年新高考英语实用词汇短语百日冲刺通关必刷题.docx
  • 专题04 2021年浙江中考英语语法填空必考考点串讲.docx专题04 2021年浙江中考英语语法填空必考考点串讲.docx
  • 专题04陆地和海洋(讲义)(解析版).docx专题04陆地和海洋(讲义)(解析版).docx
  • 专题04陆地和海洋(讲义)(原卷版).docx专题04陆地和海洋(讲义)(原卷版).docx
  • 专题04重点词语含义用法辨析考点解析专训(01)(教师版).docx专题04重点词语含义用法辨析考点解析专训(01)(教师版).docx
  • 专题04遗传的基本规律和人类遗传病(讲义)(原卷版).docx专题04遗传的基本规律和人类遗传病(讲义)(原卷版).docx
  • 专题04遗传的基本规律和人类遗传病(分层练)(解析版).docx专题04遗传的基本规律和人类遗传病(分层练)(解析版).docx
  • 专题04遗传的基本规律和人类遗传病(分层练)(原卷版).docx专题04遗传的基本规律和人类遗传病(分层练)(原卷版).docx
  • 专题04选择性必修四Unit4(知识串讲)-2021-2022学年高二英语下学期期末考点大串讲(译林版2020).docx专题04选择性必修四Unit4(知识串讲)-2021-2022学年高二英语下学期期末考点大串讲(译林版2020).docx
  • 专题04质量守恒定律 化学方程式(解析版).docx专题04质量守恒定律 化学方程式(解析版).docx
  • 专题04质量守恒定律 化学方程式(原卷版).docx专题04质量守恒定律 化学方程式(原卷版).docx
  • 专题04语言表达 综合性学习(第03期) (原卷版).docx专题04语言表达 综合性学习(第03期) (原卷版).docx
  • 专题04语言表达 综合性学习(第03期)(解析版).docx专题04语言表达 综合性学习(第03期)(解析版).docx
  • 专题04草原人家(背诵清单)- 2023-2024学年七年级历史与社会下学期单元速记·巧练(人文地理上册).docx专题04草原人家(背诵清单)- 2023-2024学年七年级历史与社会下学期单元速记·巧练(人文地理上册).docx
  • 专题04电功率【考题猜想 15题型专练】2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(人教版)(解析版).docx专题04电功率【考题猜想 15题型专练】2023-2024学年九年级物理上学期期末考点大串讲(人教版)(解析版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1