2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 6 SECTION A TOPIC TALK .docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 6SECTION ATOPIC TALK 2021 2022
- 资源描述:
-
1、UNIT 6THE MEDIASection ATOPIC TALK & LESSON 1课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.Shes the perfect (候选人) for the job.答案candidate2.You can p this TV set on credit.答案purchase3.The concert will be b live by the BBC.答案broadcast4.I would like to (承认) my debt to my teachers.答案acknowledge5.These questions may be included
2、in the same (类别).答案category6.A safer (可供选择的事物) is exercise,such as taking a long walk.答案alternative7.He was a key figure in the (运动).答案campaign8.The handbook is (可获得的) on the web.答案available9.C your doctor about how much exercise you should get.答案Consult10.The students were asked to (口译) the poem.答案
3、interpret.单句语法填空1.We are confident in our (expect) of a full recovery.答案expectation2.Now a special TV network gives live (cover) of most races.答案coverage3.She pronounced the word very slowly and (precise).答案precisely4.Many people are suffering (economy) hardship.答案economic5.These results are a furth
4、er (prove) of his outstanding ability.答案proof6.She became very (politics) at university.答案political7.We welcome his (elect) as president.答案election8.Her smile was a (mix) of pity and anger.答案mixture9.It is an (adapt) of The Wandering Earth.答案adaptation10.Few countries have as rich a (diverse) of hab
5、itat as South Africa.答案diversity.用适当的介词或副词填空1.Jeans are not appropriate a formal party.答案for/to2.There is no reason to be pessimistic the future.答案about3.They debated for over an hour the question raised by the professor.答案on4.The new rules are debate.答案under5.The coming weeks are critical Mr Smith.
6、答案for6.For another thing,my present post does not involve me much speaking English.答案in7.This text is adapted a story in Chinese literature.答案from8.He loves to catch up the news after a trip abroad.答案on9.I think we should leave now and have some coffee.答案off.短语填空on a daily basis,allow.to.,be of poor
7、 quality,prefer to,be close to,at other times,in this situation,have high expectations,be taken from1.Finally,we found the goods .答案were of poor quality2.Our new house the school.答案is close to3.Please me carry your bag.答案allow;to4.Its not the first time that youve found yourself .答案in this situation
8、5. I go to school by bus.答案At other times6.Parents for their children.答案have high expectations7.She answered that she would walk.答案prefer to8.The following passage her new novel.答案is taken from9.We should help our mothers do some housework .答案on a daily basis.完成句子1.昨天,是我的爷爷在街上遛的狗。(强调句) walked the do
9、g in the street yesterday.答案It was my grandpa that/who2.他有一支用来写字的好钢笔。(不定式作后置定语)He has a nice .答案pen to write with3.正如她正确指出的那样,这种病不仅影响儿童,也会影响成年人。(as well as)As she rightly pointed out,the illness can affect adults .答案as well as children4.将她的父亲排除在外似乎不公平。(leave out)It didnt seem fair to .答案leave out he
10、r father/leave her father out5.她上个星期卷入了一场严重的车祸中。(be involved in)She last week.答案was involved in a serious car accident关键能力提升练.阅读理解A主题语境:人与社会语篇类型:应用文Earlier this year,we asked our readers to vote for their favorite childrens museums.Shortly after announcing the winners,these museums had to close thei
11、r doors to help protect their communities from the spread of COVID-19.But they also bring some of their programming online.The Magic House | St.Louis,MissouriThe folks at The Magic House in St.Louis are sharing their expertise through their Magic at Home series.Each edition features a project that k
12、ids and their parents can do with household materials,like making a banjo or animal figures.City Museum | St.Louis,MissouriWhile City Museum is closed to visitors,the museum staff,artists and historians have launched City Museum on Air.This series takes place each weekday with an eclectic lineup of
13、programmingeverything from free art classes,storytelling sessions and museum tours at upcoming exhibits.Kohl Childrens Museum | Glenview,IllinoisThis winning childrens museum calls itself “The place where awesomeness lives”,and would-be visitors can bring that awesomeness into the home through its l
14、ibrary of online teaching resources,story time sessions and “Home Zone” projects.Kids can learn how to fold paper airplanes,learn about the physics of wheels or make their own recycled paper.【语篇导读】本文是一篇应用文。受新冠肺炎疫情的影响,一些从投票中获胜的儿童博物馆不得不关上大门。但是,它们将馆中的一些项目放到了网上。本文介绍了这些博物馆网上项目的内容。1.What results in the cl
15、osing of childrens museums?A.The spreading of a disease.B.The decrease of would-be visitors.C.The readers votes on museums.D.The development of digital programming.答案A解析细节理解题。根据第一段第二句“Shortly after announcing the winners,these museums had to close their doors to help protect their communities from t
16、he spread of COVID-19.”可知,在宣布获胜者后不久,这些博物馆不得不关门,以帮助保护其社区免受COVID -19传染;据此可知,关门是为了防止疾病的传染,故A项正确。2.When is online programming of City Museum accessible? A.At weekends.B.At any time.C.On weekdays.D.On holidays.答案C解析细节理解题。根据City Museum部分中的“This series takes place each weekday with an eclectic lineup of pr
17、ogramming”可知,城市博物馆的网上项目在工作日时开放,故C项正确。3.What do The Magic House and Kohl Childrens Museum have in common?A.Stressing hands-on experience.B.Demonstrating how wheels work.C.Offering storytelling courses.D.Teaching how to copy animal figures.答案A解析细节理解题。根据The Magic House部分中的“Each edition features a proje
18、ct that kids and their parents can do with household materials,like making a banjo or animal figures.”可知,在魔术屋,孩子们和他们的父母可以用家庭材料来制作班卓琴或动物模型。根据Kohl Childrens Museum部分尾句“Kids can learn how to fold paper airplanes,learn about the physics of wheels or make their own recycled paper.”可知,在科尔儿童博物馆,孩子们可以学习如何折纸
19、飞机,学习轮子的物理原理,或者自己制作再生纸。据此可知,魔术屋和科尔儿童博物馆的共同特点是强调实践经验,故A项正确。B主题语境:人与社会语篇类型:记叙文Losing a parent is one of the most painful parts of life.No matter how old we are when they leave us,it can be a painful experience.Our memories are all that is left of them and happy reminders of their love turn into our mo
20、st valuable treasures.Thats how Mara Soriano feels about a very special teddy she lost in her recent move to a new apartment.The toy bear didnt cost a lot,but it contained a recording of her late mothers voice telling her that she loved her and was proud of her.The bear,called “Mama Bear”,was in a b
21、ackpack that contained electronics like an iPad and a Nintendo Switch.When the bag was missing last week during the move,the 28-year-old was heartbrokennot for the electronics,but for “Mama Bear”.So she posted online the lost item and the story behind it.Luckily,Maras search soon became a hit.Meanwh
22、ile,Mara was out searching.She put up posters,dug through dustbins,and communicated with others online,following up any lead she could find.Actor Ryan Reynolds posted an appeal for its safe return.“I think we all need this bear to come home.” he wrote.Along with the message,he also set a price of $
23、5,000 for the return.Then on Tuesday night,Maras special bear came home.Its a bit of a modern-day wonder that would never have happened without social media.Mara said she got an email from someone who told her they had the bear.Mara is getting married next summer and the bear is going to have a spec
24、ial seat at the ceremonythe one her mother would sit in.For now,shes keeping “Mama Bear” close and sending thanks to those who helped with the happy reunion.【语篇导读】本文是一篇记叙文。Mara在搬家时不慎遗失了自己的“妈妈熊”,这是一个珍贵的含有已故母亲录音的泰迪熊玩偶。幸好,经过Mara自己不懈的寻找并在社交媒体上热心网友的帮助下,Mara的“妈妈熊”最终回到了家。4.Where was Mama Bear when it was l
25、ost?A.In a backpack.B.In the old apartment.C.In a dustbin.D.In an electronics store.答案A解析细节理解题。根据第三段第二句“The bear,called Mama Bear,was in a backpack that contained electronics like an iPad and a Nintendo Switch”可知,A项正确。5.Why did Mara spare no effort to recover her Mama Bear?A.It contained expensive e
26、lectronics.B.It recorded her wedding memories.C.It was a present for her 28th birthday.D.It had happy reminders of her moms love.答案D解析细节理解题。根据第三段第一句可知,这个玩具熊虽然不贵,但是它含有已故母亲的录音,母亲告诉Mara,她爱她并为她感到骄傲,故选D项。6.What did Ryan Reynolds do to help Mara?A.He put up posters across the city.B.He sent a message to c
27、omfort Mara.C.He bought an alternative bear for Mara.D.He offered a reward for the return of the bear.答案D解析细节理解题。根据第五段可知,演员Ryan Reynolds呼吁让“妈妈熊”安全回家,并设定了5000美元作为回报,故选D项。7.Who will the special seat at the wedding ceremony be intended for?A.The bridegroom.B.The toy bear.C.A famous actor.D.An honored g
28、uest.答案B解析细节理解题。根据最后一段第一句中的“the bear is going to have a special seat at the ceremonythe one her mother would sit in”可知,B项正确。C主题语境:人与社会语篇类型:说明文A computer program has been used to predict how people are feeling when they type.In a study participants were asked to type a particular phrase and the progr
29、am then estimated if they were happy,sad and so on.Surprisingly it was correct 70 percent of the time,and the findings could lead to smarter artificial intelligence in the future.The study published in the journal Behavior and Information Technology was carried out by researchers in a university in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-605725.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
