2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:模块综合测评三 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语北师大版选择性必修第二册课后巩固提升:模块综合测评三 WORD版含答案 2021 2022 学年 高中英语 北师大 选择性 必修 第二 课后 巩固 提升 模块 综合 测评
- 资源描述:
-
1、模块综合测评三第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Your son is growing so fast.He must be as tall as three feet.M:Yes.Many people say he is hard to recognise now.1.What are the speakers talking about?A.The height of t
2、he mans son.B.The height of the womans son.C.The height of the mans daughter.答案AM:So,when are the other guys going to get here?The train is leaving in 10 minutes.We cant wait here forever.W:Its 10:30 already.They are supposed to be here by now.I told everybody to meet here by 10:15.2.When is the tra
3、in leaving?A.At 10:15.B.At 10:30.C.At 10:40.答案CW:Its a great pity that we cant go to the countryside this weekend.M:Yes.The kids were really looking forward to it.W:I really didnt expect Id have to attend that important conference this weekend.3.Whats the probable relationship between the speakers?A
4、.Colleagues.B.Friends.C.Couple.答案CW:What about eating at home tonight?M:I dont want to cook tonight.Lets eat out.W:OK.What about going to the Chinese restaurant around the corner?M:Id rather eat some French food tonight.4.What are the speakers mainly talking about?A.What to cook tonight.B.Where to e
5、at tonight.C.When to eat tonight.答案BW:Lookis that John over there,the boy reading a book?M:That cant be John.That must be his brother Jim.W:Why?M:Because John flew to Shanghai just last night.He couldnt have returned yet.5.What are the speakers mainly talking about?A.When John will return.B.When Joh
6、n flew to Shanghai.C.Who is reading a book there.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Good morning,sir.May I help you?M:Oh,yes.Im looking for a pair of sports shoes in Size 9.W:Are you
7、 looking for a pair for yourself?M:No.Its for my 16-year-old son.W:OK.Follow me,please.What do you think of this pair?M:They look nice.How much are they?W:They are 50 dollars,but I can give you a 10 percent discount.M:Good.6.What size shoes does the mans son wear?A.Size 6.B.Size 9.C.Size 10.答案B7.How
8、 much will the man pay?A.$ 40.B.$ 45.C.$ 50.答案B听第7段材料,回答第8、9题。W:Why did you run out of the room and close the door like that?M:I was so angry.W:Do you mean I misunderstood you?M:To be frank,you did,I think.W:OK,but can you first explain what you did with the cash I left?M:The dog was sick and I didn
9、t want to call you on your vacation,so I used the money to take him to the animal hospital.W:Now,everything is clear.Its my fault.M:Glad to hear you say that.8.How did the man feel at first?A.Angry.B.Glad.C.Surprised.答案A9.What did the man do with the money?A.He paid for his vacation.B.He donated it
10、to the hospital.C.He spent it on the sick dog.答案C听第8段材料,回答第10至12题。W:Im calling about a suitcase.I lost it yesterday.M:Well,lets put the details into the computer.W:OK,its small and its black.M:Were there any items inside it?W:Yes.I had office keys in there.My house keys were in my pocket.Um,there we
11、re a lot of documents.But the thing Im really worried aboutI mean,there is a camera I just bought.M:It was yesterday.So that was on May 13th.W:Yes.I was heading to my home.I was very tired when I was in the airport.I think thats why I just forgot about the case.M:What kind of transport were you usin
12、g?W:I thought about getting the train,but that would have meant a bus journey as well,and I couldnt be bothered so I decided to take a taxi at last.Thats where I must have left it.M:Well,if someone hands it in,well let you know.W:Thanks.10.What is the woman most worried about?A.Her camera.B.Her docu
13、ments.C.Her house keys.答案A11.What date is it today?A.May 12th.B.May 13th.C.May 14th.答案C12.Where did the woman leave her suitcase?A.On a train.B.In a taxi.C.On a bus.答案B听第9段材料,回答第13至16题。W:Hi,Mike.You dont look too well.Whats going on?M:I just lost my job.W:Oh,thats too bad.So,have you been looking fo
14、r another job?M:I just started,but the job market is very bad now.Im anxious about it.W:Thats really hard.What does your wife think about this?M:Shes trying to be calm,but I can tell shes worried about our situation,too.And worse still.W:Worse still?What happened?M:My father-in-law is in the hospita
15、l resting.The doctor hasnt given a clear answer yet.W:Im so sorry to hear that.But Im sure the doctor will try his best.M:I hope so.Uh,Im now really in hot water.W:Hey,cheer up.Well,I have some friends who might be able to help you find a job.Ill see what they can do.13.Whats wrong with the man?A.He
16、 is in poor health.B.He is out of work.C.He is in heavy debt.答案B14.How does the mans wife feel about their situation?A.Anxious.B.Careless.C.Calm.答案A15.Who is ill in hospital?A.The mans father.B.The mans mother.C.The mans father-in-law.答案C16.What does the woman offer to do for the man?A.Lend him some
17、 money.B.Ask her friends to help him.C.Introduce him to her friends.答案B听第10段材料,回答第17至20题。Thank you for calling Cornford Museum.The museum is now closed.Museum hours are from 10 am to 6 pm daily.The museum office is still open,however,and phones are answered between 9 and 5 daily.Please continue list
18、ening for more information about the museum.Following the success of last years special exhibition on clothes and food of the eighteenth century,we are pleased to announce that there will be another special exhibition at the museum,focusing on the houses of the eighteenth century.The exhibition will
19、 be open to visitors from the beginning of July to the end of September.The easiest way to reach Cornford Museum is by underground as the museum is right beside the underground station.You can also get here by car or by bus.The bus stop is about 200 metres from the museum.The gift shop will be selli
20、ng souvenirs for the special exhibition.17.How long is the museum open per day?A.Seven hours.B.Eight hours.C.Nine hours.答案B18.What will the exhibition focus on this year?A.Houses.B.Clothes.C.Food.答案A19.When will the exhibition end this year?A.In July.B.In August.C.In September.答案C20.What is the most
21、 convenient way to get to Cornford Museum?A.By car.B.By bus.C.By underground.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAaptivDownload Aaptiv,take a quick fitness quiz about your goals,and get going.The app will set you up with workouts to do on your favourite car
22、dio(有氧的) machine,at home on a yoga mat,or outside.Where this app stands out:It pairs audio instructions from instructors and personal trainers with songs you lovenot boring,canned beatsso its more engaging than most recorded workouts.Its basically like your favourite cycling class in the palm of you
23、r hands.MyFitnessPalAnother app that pairs workouts with a nutrition plan.This free app tracks your personal diet and exercise to determine the best calorie intake based on your body type and workouts.It even gives you the ability to scan food bar codes or enter them by hand to get accurate calorie
24、and nutrient counts.MyFitnessPal is great at helping people become more aware of their eating habits.It may not be the most accurate at times,but just by having people become more conscious of the foods and drinks theyre putting into their body is a huge win.Amazon KindleKindle offers a wide selecti
25、on of books,magazines and newspapers,making it one of the most popular e-Book reader apps for smartphones and tablets.You neednt own a Kindle device to enjoy books through the Kindle app;its available on Android and IOS devices too.To increase reading pleasure,Kindle is powered by technology from Am
26、azon that allows you to sync(同步) your last read page,bookmarks,highlights and notes across all devices;it also includes a built-in dictionary that makes it easy to look up new words while reading,and the Kindle app provides access to Google search and Wikipedia as well.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了与健身运动、饮食
27、营养、阅读书籍相关的三款应用程序的基本情况。21.What feature makes Aaptiv most appealing?A.It enables you to exercise as you wish.B.It allows a quick fitness quiz about your goals.C.It provides classes of running,cycling and yoga.D.It offers trainer-led workouts with music you love.答案D解析细节理解题。根据Aaptiv中的内容可知,这款应用的突出之处在于:它将
28、教练和私人教练的音频指令与你喜欢的歌曲搭配在一起,而不是枯燥乏味的录制好的歌曲,因此它比大多数录制的健身活动更吸引人。由此可知,Aaptiv最吸引人的地方是它提供以训练者为主导的训练,配上你喜欢的音乐。22.What do people most probably download MyFitnessPal for?A.Exercising with right diets.B.Studying eating habits.C.Tracking calorie consumption.D.Scanning food bar codes.答案A解析细节理解题。根据MyFitnessPal中的内容
29、可知,另一款应用程序可以将锻炼和营养计划结合在一起。这个免费的应用程序可以跟踪你的个人饮食和锻炼情况,根据你的体型和锻炼情况来确定最佳卡路里摄入量。它甚至可以让你扫描食品条形码,或者手动输入食品编码,从而获得准确的卡路里和营养数据。由此可知,人们下载MyFitnessPal最可能的目的是运动搭配正确的饮食。23.How many advantages does Kindle have for a better reading experience? A.2.B.3.C.4.D.5.答案B解析细节理解题。根据Amazon Kindle中的内容可知,为了增加阅读乐趣,Kindle采用了来自亚马逊的
30、技术,允许你在所有设备上同步上一次阅读的页面、书签、亮点和笔记;它还包括一个内置的字典,使人们在阅读时很容易查找新单词,Kindle应用程序还提供了谷歌搜索和维基百科。由此可知,Kindle有3个优点,可以提供更好的阅读体验。BLooking back on my childhood,I am convinced that naturalists are born and not made.Although we were all brought up in the same way,my brothers and sisters soon abandoned their pressed fl
31、owers and insects.Unlike them,I had no ear for music and languages.I was not an early reader and I could not do mental maths.I have only the unmemorable memory of the house we lived in,of my room and my toys.Nor do I recall clearly the large family of grandparents,aunts,uncles and cousins who gather
32、ed next door.But I do have a crystal clear memory of the dogs,the farm animals,the local birds,and above all the insects.I am a naturalist,not a scientist.I have a strong love of the natural world,and my enthusiasm has led me into varied investigations.I love discussing my favourite topics and enjoy
33、 burning the midnight oil while reading about other peoples observations and discoveries.Then something happens that brings these observations together in my conscious mind.This has resulted in my publishing 300 papers and books,which some might honour with the title of scientific research.But curio
34、sity,a keen eye,a good memory and enjoyment of the animal and plant world do not make a scientist:One of the outstanding and essential qualities required is self-discipline,a quality I lack.A scientist requires not only self-discipline but all training,determination and a goal.A scientist,up to a po
35、int,can be made.A naturalist is born.If you can combine the two,you get the best of both worlds.【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者通过自身的经历明白了一个道理:博物学家是天生的,而科学家则是可以后天培养的。24.What impressed the author deeply during his childhood?A.Wildlife.B.Music.C.Languages.D.Literature.答案A解析细节理解题。根据第三段最后一句“But I do have a crystal cle
36、ar memory of the dogs,the farm animals,the local birds,and above all the insects.”可知,作者在童年时,印象深刻的是那些野生生物。25.Why cant the author remember his relatives clearly?A.He didnt live with them for long.B.The family was extremely large.C.He was fully occupied with observing nature.D.He was too young when he
37、lived with them.答案C解析推理判断题。根据第三段最后一句“But I do have a crystal clear memory of the dogs,the farm animals,the local birds,and above all the insects.”可推知,作者童年时期过于专注自然界而对周围的亲戚并不是很在意,所以没有深刻的印象,这与第四段第二句中的“I have a strong love of the natural world”呼应。26.According to the author,what personality should a born
38、 naturalist have first of all?A.Being knowledgeable.B.Being self-disciplined.C.Being full of ambition.D.Being full of enthusiasm.答案D解析推理判断题。根据第四段前两句“I am a naturalist,not a scientist.I have a strong love of the natural world,and my enthusiasm has led me into varied investigations.”可知,作者从小热爱自然界,而且这种热
39、情使作者做了很多不同的调查,成了一个博物学家。由此可推知,一个天生的博物学家首先要充满热情。27.Why does the author say he is a naturalist,not a scientist?A.He thinks he lacks some quality required of a scientist.B.He thinks he has much trouble doing mental arithmetic.C.He thinks he comes up with solutions in a most natural way.D.He thinks he ju
40、st reads about other peoples observations.答案A解析细节理解题。根据最后一段第一句“But curiosity,a keen eye,a good memory and enjoyment of the animal and plant world do not make a scientist:One of the outstanding and essential qualities required is self-discipline,a quality I lack.”可知,作者认为自己只是一个博物学家而不是一个科学家是因为自己缺乏成为科学家
41、的必备素质。C(2020山东)In the mid-1990s,Tom Bissell taught English as a volunteer in Uzbekistan.He left after seven months,physically broken and having lost his mind.A few years later,still attracted to the country,he returned to Uzbekistan to write an article about the disappearance of the Aral Sea.His vis
42、it,however,ended up involving a lot more than that.Hence this book,Chasing the Sea:Lost Among the Ghosts of Empire in Central Asia,which talks about a road trip from Tashkent to Karakalpakstan,where millions of lives have been destroyed by the slow drying up of the sea.It is the story of an American
43、 travelling to a strange land,and of the people he meets on his way:Rustam,his translator,a lovely 24-year-old who picked up his colourful English in California,Oleg and Natasha,his hosts in Tashkent,and a string of foreign aid workers.This is a quick look at life in Uzbekistan,made of friendliness
44、and warmth,but also its darker side of society.In Samarkand,Mr Bissell admires the architectural wonders,while on his way to Bukhara he gets a taste of police methods when suspected of drug dealing.In Ferghana,he attends a mountain funeral(葬礼) followed by a strange drinking party.And in Karakalpakst
45、an,he is saddened by the dust storms,diseases and fishing boats stuck miles from the sea.Mr Bissell skillfully organizes historical insights and cultural references,making his tale a well-rounded picture of Uzbekistan,seen from Western eyes.His judgment and references are decidedly American,as well
46、as his delicate stomach.As the author explains,this is neither a travel nor a history book,or even a piece of reportage.Whatever it is,the result is a fine and vivid description of the purest of Central Asian traditions.【语篇导读】本文是一篇说明文。主要介绍Bissell先生重回乌兹别克斯坦,将旅途中所见所闻写成一本书,融入历史洞见和文化内涵,从西方人的角度全方位地再现乌兹别克
47、斯坦的现状。28.What made Mr Bissell return to Uzbekistan?A.His friends invitation.B.His interest in the country.C.His love for teaching.D.His desire to regain health.答案B解析细节理解题。由第一段第三句可知,Bissell先生之所以回到乌兹别克斯坦,是因为他被这个国家深深吸引。故选B项。29.What does the underlined word “that” in Paragraph 2 refer to?A.Developing a
48、serious mental disease.B.Taking a guided tour in Central Asia.C.Working as a volunteer in Uzbekistan.D.Writing an article about the Aral Sea.答案D解析代词指代题。由第一段末句以及第二段第一句可知,代词that指代上文中出现的Bissell回到乌兹别克斯坦,所写的一篇关于咸海消失的文章。故选D项。30.Which of the following best describes Mr Bissells road trip in Uzbekistan?A.Ro
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-605726.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
