分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型2021届普通高等学校招生统一考试英语模拟预测卷六(新课标)WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:611515
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:14
  • 大小:40.21KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 普通高等学校 招生 统一 考试 英语 模拟 预测 新课 WORD 答案
    资源描述:

    1、【新课标】2021普通高等学校招生统一考试模拟预测卷六英语试题 (考试时间:90分钟 试卷满分:120分)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A After the election day in t

    2、he United States, there is a period of uncertainty. Both candidates could claim victory, and misinformation about the result would go viral. Anger, fake news and hate speech on social media could cause tensions. So what is Big Tech planning to do about it?TwitterTwitter says after election day candi

    3、dates will not be permitted to claim they have won the election before a declared result. And candidates cant tweet or retweet content that affects with the election process.What will it do if that happens?Twitter will direct people to resources with accurate, up-to-date information about the electi

    4、on status. It wont take down tweets. But these tweets will be labelled.RedditReddit appears to go much further than Twitter. It says information that seeks to mislead or misrepresent the election results is not allowed and would be removed from the site.Reddit also has an entire page committed to wh

    5、at happens after the election. The site will host a series of Ask Me Anything events from the day after the election. Voting experts will be on hand to answer questions about the vote, and what people can expect in the coming days.YouTubeYouTube says it will not allow misleading claims about voting

    6、or content that encourages interference in the process.It also says it will remove false content that aims to change the results of an election. That goes further than Twitter and Reddit. Users will face the biggest punishment. YouTube will shut down the account permanently that posts misleading inf

    7、ormation if necessary.TikTokTikTok says it is working with independent fact checkers during the election period.It says it will remove misinformation related to the 2020 election including the vote itself. It is also adding an election misinformation option to in-app reporting so that users can flag

    8、 content.In short, all these social media companies are treating the election, and its aftermath very seriously. We may know in a few days whether these measures are enough.1What does Twitter do with the tweets?AIt takes down tweets.BIt permits any tweets.CIt removes misinformation.DIt guides people

    9、 to reliable resources.2What makes Reddit different from other Apps?ATo encourage users to flag the content.BTo connect users with voting experts.CTo remove misleading information.DTo be working with independent fact checkers.3Which of the following Apps will give the most serious punishment?ATwitte

    10、rBRedditCYouTubeDTikTokBI need help! I have to fix a leaking pipe in my bathroom but Im not sure where to begin. I know I lack the necessary DIY skills, but luckily there are numerous books and online videos that will hopefully give me the information I need. Publications that help us to help oursel

    11、ves are nothing new, but the range of them is increasing with advice being given far beyond practical tasks around the house.Bookshops these days are full of titles which claim to boost your self-confidence, your wealth, your love life or your career. Some claim to improve your life within seven day

    12、s! Its big business and its thought that the self-help industry is worth $10bn in the US alone.The first self-help book called How to Win Friends and Influence People was published in 1936, and has since sold 30 million copies and is still popular now. It includes guidance on how to make people like

    13、 you and how to make your life happier. It might seem strange to think that we need a book to tell us how to live our lives but self-help books remain a go to remedy for those of us looking for enlightenment.There are, of course, trends in what we need help with. Emma Marshall, who works at British

    14、bookshop Waterstones, says at the moment were in the tidying up, getting rid of things trend. I think the trend right now is about slowing down in your life. It seems there is always something we need help with, and reading about it can be very therapeutic - it makes us feel good, even if we dont do

    15、 anything about it.Of course, the internet has become the place to go to for salvation. Weve got used to searching for solutions online, and now these solutions even include how to fix or improve our lives. Interestingly, psychologist Caroline Beaton, says people called millennials are self-critical

    16、 -they are aware of their own faultswhich also means theyre more likely to spend time and money on self-help. Theres also a theory that the self-help industry does well during a recession people are perhaps even more likely to reach for self-help to improve their situation.Whatever the reason for th

    17、e continued interest in self-help, its good to know help is at hand when we need it. The alternative to finding a happier life is just to come to terms with yourself as you are - I know, I read about it in a book! Do you believe in self-help books?4Where else can you get self-help advice apart from

    18、books?Afrom teachersBfrom friendsCfrom the InternetDfrom parents5What do you know about self-books?AThey may offer you some keys to success. BThey hasnt gained great popularity.CAll of us enjoy them very much.DThey can certainly improve your life within seven days.6Why do millennials spend more mone

    19、y on self-help books according to Caroline Beaton?AThey are stuck in a recession. BThey realize they are not perfect.CThey are more likely to have access to books.DThey havent got used to searching for solutions online.7What can we infer from the passage?APeople dont have interest in self-help books

    20、.BAccepting yourself as you are makes you happier.CThe self-help industry makes little difference during a recession.DThe current trend in self-help books is about rushing around and taking things easier.CIts no secret that inhaling(吸入) smoke is bad for your lungs. But now, scientists are suggesting

    21、 smoke may also carry and spread infectious diseases.The theory,published in Science Magazine, is based on research that found wildfire smoke is teeming with thousands of species of microorganisms. Some of these microorganisms, including bacteria and fungal spores(真菌孢子), are known to cause disease.T

    22、he new research suggests that when a wildfire burns plant or animal matter and disturbs soils, it exposes thousands of species of bacteria and fungi(真菌) that otherwise might not easily become airborne(空气传播的). You might think the high heat from fire would kill these organisms, butone study cited in t

    23、he article found that some bacteria even multiply post-fire. Scientists say the organisms latch onto smoke particulates(微粒), allowing them to travel thousands of miles across continents.Dr. Peter Chen, director of the Division of Pulmonary and Critical Care Medicine at Cedars-Sinai Medical Center in

    24、 Los Angeles, is intrigued by the theory but somewhat skeptical that the microorganisms in smoke would actually cause infections. Many bacteria and fungi dont cause lung infections, says Chen, but its certainly possible that a significant amount could worsen symptoms in someone with a pre-existing l

    25、ung condition.I always thought it was the particulates in smoke that were causing these issues, says Chen, But when I read this, I started thinking: Could it be the microorganisms that are also worsening existing illness?Whether the microbes in smoke actually cause infection or simply worsen potenti

    26、al respiratory(呼吸的) issues, the article raises a new health threat that is certainly alarming, saysKelsey Jack, an associate professor of environmental and development economics.This is especially true for lower-income populations, Jack says, because people with fewer means are often more exposed to

    27、 the environment. If smoke is affecting the air quality in a certain area, the people who work outside, or who have to go to the office on foot or by bike, will inhale more smoke than those who drive.But until more research is done, Chen says the best thing people can do is just follow existing reco

    28、mmendations whenair quality is poor including staying indoors, keeping windows and doors closed, usingHEPA filters(过滤器)and running air conditioning.8What can we know about the microorganisms from paragraph 2?AThey could be killed by high heatBThey could possibly travel through air by themselvesCThey

    29、 could reproduce in large numbers after fires.DThey can easily attach themselves to smoke particulates9How do most microorganisms affect people according to Dr. Peter Chen?AThey will causes lung infections.BThey might worsen lung diseaseCThey will destroy living environments.DThey might damage respi

    30、ratory system10Why are low-income people suffering more than others?AThey live in poor areas.BThey drive to and from workCThey have suffered from lung diseaseDThey are exposed to polluted air more frequently.11What does the last paragraph mainly talk about?AResults of the new researchBDisagreements

    31、between the author and Chen.CSuggestions on dealing with poor air qualityDBenefits of preventing smoke from polluting the airDIt should be one of the main goals in todays society to reduce plastic consumption. Though many of us believe that recycling will solve the problem, and continue using plasti

    32、c, its actually the opposite. In 2013, 254 million tons of trash was produced in the U.S. alone, and only around 30% was recycled. This means that the rest ended up in a landfill and will stay there for up to 1000 years.Recently, China has stopped importing trash from all over the world. Before this

    33、, over 30% of the worlds waste would end up in China, causing a popular belief that Asian countries are those responsible for creating the majority of the waste in the world. Now, Asian countries, including Vietnam and Thailand, are looking for new ways to avoid plastic. One of those ideas was a new

    34、, eco-friendly way to pack their goods by avoiding plastic packaging.One of the Perfect Homes Chiangmais team members noticed a creative way to reduce plastic that a supermarket called Rimping Supermarket was using and decided to take photos of their shelves with his phone. Little did he know that p

    35、eople from all around the world would absolutely love this idea.“I just popped in to get a few items while we were waiting to sign some contracts(合同) with our lawyer, who was delayed. When I noticed the vegetables wrapped in banana leaves and simply liked the idea, I took a few pictures and posted t

    36、hem online” he said.With more than 3.5 million views and over 17 thousand shares, the idea became something people can encourage more supermarkets to implement(贯彻).Some have noticed that not everything on the shelves is completely plastic-free, to which the supermarket responded that they are taking

    37、 one step at a time, but its not that easy. Many products come to the supermarkets pre-packaged and many companies are interested in wrapping their produce in plastic since it is the cheapest and the easiest option. Its now up to the shoppers to show the supermarket which they prefer. If every one o

    38、pts for the banana leaf packaging, they will stop stocking the items in plastic.12What can we infer about recycling from paragraph 1?AThe author thinks highly of recyclingBThe US did a great job in recycling in 2013CRecycling has failed to solve the plastic problemDRecycling helps a lot in reducing

    39、plastic consumption13Why did the man go to Rimping Supermarket ?ATo take photos of their shelves BTo meet with their lawyer thereCTo buy some items DTo sign some contracts with the supermarket.14What does the underline phrase“ opts for ”in the last paragraph probably mean?ADoubtsBDiscussesCDislikesD

    40、Chooses15What is the best title of the passage?ALeaf Packaging Goes Viral BReducing Plastic ConsumptionCRecycling Avoids Plastic Packaging DA Good Option Makes A Difference第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Negative thinking is the easiest way to slow down your business a

    41、nd personal goals. But how do you get rid of negative thoughts? We asked members of the Forbes Coaches Council for advice. The views varied widely, but they all had one idea in common:16Our experts gave us their best tips, and this is what they had to say:17Do you want to catch a cold? Get around pe

    42、ople with a cold. I am not sure whether the advice still stands, but it certainly means something to me when coaching others. I see a lot of people associating with likeminded and often negative people when they are trying to change something in their lives, like a job. Negative people are not optim

    43、istic. Get around positivity physically, through your ears and eyes.Dont expect everything to be perfect.Expecting everything to be perfect can be disturbing and robs you of true happiness.18For example, if you are promoted next yearinstead of this year, as expecteddoes one year really change anythi

    44、ng in the long run? Striving for goals with a detachment(超然) to the end state having to be perfect can be a liberating(解脱的)way to live on your own terms.Become intentional about your attitude.19It starts as soon as you wake up in the morning. Become aware when you are focusing on the negative and ma

    45、ke the decision to focus on the positive instead. Your attitude is a choice. You attract what you focus on, so let go of what does not serve your goals.20AYou are in control.BGet around positive people.CAssuming a positive attitude is an intentional action.DChange your attitudes whenever it is possi

    46、ble.E.Make sure your vision of success is rooted in reality.F.The trick is not to get caught up in your negative thoughts.G.The more you practice positive mindshifts, the easier it becomes.第二部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Chelsie Hill had

    47、dreamed of becoming a dancer since the age of three. That ambition 21 ended one night in 2010. Hill, then a 17-year-old high school student, was in a 22 , which left which left her paralyzed(瘫痪)from the waist down. For most people,that would have 23 any hope of a dancing career. For Hill, her wheelc

    48、hair 24 her and she wanted to prove that she was sill 25 .Hill did it in her 26 right with her non-disabled high school dance team. After graduation, Hill wanted to expand her dance network to 27 women like her. She met people online who had suffered various 28 but shared their determination, and sh

    49、e 29 them to dance with her.Hoping to 30 more people in a larger city, Hill moved to Los Angeles in 2014 and built a team of dancers with 31 , which she called the Rolletes. In disabled dance 32 around the country, the six-member team, they not only 33 themselves, but also brought great fun to the a

    50、udience and won lots of prizes.Hill has 34 what many of us never will: her childhood dream. Shes a(n) 35 . But the Rolletes have helped her find something else just as 36 . Every year she holds a dance camp for wheelchair 37 of all ages and abilities with the purpose of helping them 38 their inner d

    51、reams in their life. In 2019,173 participants from ten countries attended.Edna Serrano says that being part of the Rolletes team has given her the 39 to live on. I didnt know I could do so many things that these girls have taught me, she says. Its so 40 to have my teammates in my life, because theyr

    52、e my teachers. I have more confidence.21AtotallyBquicklyCnearlyDreally22AraceBaccidentCexhibitionDinvention23AruinedBextendedCexchangedDchallenged24AdismissedBexcitedCshockedDencouraged25AlivingBnormalCcleverDstrong26AcourtyardBclassroomCwheelchairDclub27AincludeBimproveCunderstandDinform28AideasBdi

    53、seasesCdisastersDinjuries29AcalledBinvitedCorderedDwarned30AreachBbenefitCkeepDattack31AhopesBdreamsCdisabilitiesDspirits32AdesignsBgroupsCformsDcompetitions33AhurtBentertainedCpraisedDmoved34AattainedBdonatedCresultedDconcentrated35AexpertBteacherCdancerDboss36AsatisfyingBboringCpuzzlingDsurprising

    54、37AcompaniesBsellersCproducersDusers38AimagineBdiscoverCexpectDsuit39AgiftBexperienceCcourageDmethod40AfearfulBcolourfulCcarefulDpowerful第二节(共10小题;每小题l5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。People will connect to their cultural group through similar food patterns. Immigrants often use food as 41 m

    55、eans of keeping their identity. People from different backgrounds eat different food. The areas 42 families live influence food likes and dislikes.Food items themselves have meaning 43 (attach) to them. In many Western countries, a box of chocolate would be viewed as an appropriate gift. The receive

    56、r of the gift would react 44(different) to a gift of cabbages or carrots. In other countries , however, chocolate might be a less appropriate gift.Nations or countries are often linked 45 certain food. For example, many people think of Italy when eating pizza. Some families in the United States pref

    57、er to eat meat and potatoes. Grits (粗玉米粉) 46 (eat) by families in the southern United States.47(region) food habits do exist, but they also change over time. Families move to other locations, 48 (bring) their food preferences with them. They may use some local49 (ingredient) to try their old recipes

    58、, or experiment with new recipes. Because people and food are mobile, 50 (try) to define a countrys culture by what they eat is often inaccurate.第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余

    59、的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。With Mothers birthday approaching, I decided to give her surprise and celebrate it for her on my own. After finishing my work, I learned what to bake a cake online. I had everything needed after I started the baking p

    60、rocess careful as instructed. I preheated the oven and mixed with the milk, eggs, butter or oil into the dry mixture. It take me roughly 2030 minutes to bake the cake.It was really a challenging job. And then, I was immediately busy prepared all the dishes. Seeing what she had done, my mother was mo

    61、ved with tear rolling in her eyes.第二节书面表达(满分25分)最近,你校组织了5公里的迷你马拉松(mini-marathon)比赛,请你向21世纪英文报投稿,介绍比赛的情况。内容包括:1.时间、地点和参加人员;2.比赛过程;3.比赛的意义。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。英语参考答案解析第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)A【答案】1D2B3C【解析】这是一篇应用文。本文讲述了 Twitter,Reddit,YouTube和TikTok四大应用程序应对美国大选期间不实信息传播的态度和

    62、举措。1细节理解题。根据Twitter部分中“Twitter will direct people to resources with accurate, up-to-date information about the election status.(Twitter将引导人们获取有关选举状况的准确、最新信息)”可知,Twitter 将会引导人们获得可靠的信息资源。故选D。2细节理解题。根据Reddit部分中“Voting experts will be on hand to answer questions about the vote, and what people can expec

    63、t in the coming days.(投票专家将在现场解答有关投票的问题,以及大家对未来几天的期待)”可知,Reddit与其他应用程序的不同之处是会将用户与投票专家联系在一起。故选 B。3细节理解题。根据YouTube部分中“It also says it will remove false content that aims to change the results of an election. That goes further than Twitter and Reddit. Users will face the biggest punishment. YouTube wil

    64、l shut down the account permanently that posts misleading information if necessary.(它还表示,将删除旨在改变选举结果的虚假内容。这比推特和Reddit更进一步。用户将面临最大的惩罚。如有必要,YouTube将永久关闭发布误导性信息的账户)”可知,YouTube 应用程序会给予最严厉的惩罚。故选 C。B【答案】4C5A6B7B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了含有自助类内容的书籍和其它手段,并肯定了这些媒介在帮助人们认识自我,提升自我方面所起到的积极作用。4细节理解题。根据文章第一段第二句“but lucki

    65、ly there are numerous books and online videos that will hopefully give me the information I need.(但是幸运的是,有很多书和网上视频可以给我提供我需要的信息。)”可知,除了书籍之外,人们还可以从网络上获得自助的建议,故选C。5推理判断题。根据文章第二段前两句“Bookshops these days are full of titles which claim to boost your self-confidence, your wealth, your love life or your car

    66、eer. Some claim to improve your life within seven days!(如今,书店里到处都是声称能提升你的自信,财富,生活或事业的书名。有些声称能在七天内改善你的生活。)”可推断,这些自助书籍有可能会向读者提供一些成功所需的关键因素。本题D项为干扰项,因为这些书只是“声称”能在7天内改善你的生活,但不一定真能改善。故选A项。6细节理解题。根据文章第五段第三句“Interestingly, psychologist Caroline Beaton, says people called millennials are self-critical they

    67、are aware of their own faults which also means theyre more likely to spend time and money on self-help.(有趣的是,心理学家比顿卡洛琳说被称为千禧一代的人是自我批评型的,他们能意识到自己的缺点。这就意味着他们可能更可能花费时间和金钱在需求自我提升上。)”可知,因为被称为千禧一代的人意识到了自己的不完美,所以才会在自助书籍上花费更多的钱去提升自己,故选 B项。7推理判断题。根据文章一段第二句“The alternative to finding a happier life is just to

    68、 come to terms with yourself as you are(找到更幸福生活的一种办法就是忍受并接受现在的你。)”可推断出,接受自己本来的样子会让自己变得更幸福,故选B。C【答案】8C9B10D11C【解析】本文是说明文。科学家通过研究发现烟雾也可能携带和传播传染病,当野火燃烧时,会散播数千种细菌和真菌。文章介绍了这项发现,并给出了相应的建议。8细节理解题。根据第二段的“You might think the high heat from fire would kill these organisms, but one study cited in the article f

    69、ound that some bacteria even multiply post-fire.( 你可能认为来自火灾的高热会杀死这些生物,但一篇文章引用的一项研究发现,有些细菌甚至会在大火后繁殖。)”可知,微生物在大火之后可能大量繁殖。故选C。9细节理解题。根据第三段的“Many bacteria and fungi dont cause lung infections, says Chen, but its certainly possible that a significant amount could worsen symptoms in someone with a pre-exi

    70、sting lung condition.(许多细菌和真菌不会引起肺部感染,陈说,但肯定有可能大量的细菌和真菌会使先前存在的肺部疾病的人的症状恶化。)”可知,Peter陈认为微生物可能会让肺部感染恶化。故选B。10细节理解题。根据第四段的“This is especially true for lower-income populations, Jack says, because people with fewer means are often more exposed to the environment.(杰克说,这对低收入人群尤其如此,因为经济能力较差的人往往更容易接触这样的环境。)

    71、”可知,低收入人群比别人遭受更多是因为他们更频繁地暴露在污染的空气中。故选D。11主旨大意题。根据最后一段内容“But until more research is done, Chen says the best thing people can do is just follow existing recommendations when air quality is poor including staying indoors, keeping windows and doors closed, using HEPA filters(过滤器) and running air condit

    72、ioning.(但在做更多的研究之前,陈说,人们能做的最好的事情就是在空气质量差的时候遵循现有的建议包括待在室内,关闭门窗,使用HEPA过滤器和运行空调。)”可知,最后一段讨论了关于处理空气质量差的建议。故选C。D【答案】12C13C14D15D【解析】这是一篇说明文。主要介绍了减少塑料消费应该成为当今社会的主要目标之一。文章提到一种用香蕉叶来包装的方法,但能否成功取决于消费者。12推理判断题。根据文章第一段“In 2013, 254 million tons of trash was produced in the U.S. alone, and only around 30% was re

    73、cycled.”(2013年,仅美国就产生了2.54亿吨垃圾,其中只有约30%被回收。)可推断,垃圾回收不能解决塑料问题。故选C项。13细节理解题。根据文章第三段“ “I just popped in to get a few items while we were waiting to sign some contracts(合同) with our lawyer, who was delayed. When I noticed the vegetables wrapped in banana leaves and simply liked the idea, I took a few pi

    74、ctures and posted them online” he said.”(“我只是进来买几样东西,当时我们正在等着和我们的律师签合同,但律师被耽搁了。当我注意到蔬菜是用香蕉叶包着的,并且很喜欢这个想法时,我拍了几张照片,并把它们传到了网上。”)可知,他去Rimping超市是为了去买几样东西。故选C项。14词义猜测题。根据文章最后一段划线词后句“they will stop stocking the items in plastic.”(他们就会停止储存塑料物品。)可知,如果每个人都选择香蕉叶包装,就会停止储存塑料物品。从而猜测短语opts for应为“选择”的意思。故选D项。15主旨大

    75、意题。根据文章最后一段“Its now up to the shoppers to show the supermarket which they prefer. If every one opts for the banana leaf packaging, they will stop stocking the items in plastic.(现在轮到购物者向超市展示他们更喜欢哪一种了。如果每个人都选择香蕉叶包装,他们就会停止储存塑料物品。)及全文内容可知,人们的一个选择可以解决塑料污染问题。所以“A Good Option Makes A Difference(好的选择所带来的影响)

    76、”作为文章标题最为合适。故选D项。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)【答案】16A17B18E19C20G【解析】这是一篇说明文。文中列出了福布斯教练委员会专家关于摆脱个人消极想法的几个建议。16根据下文专家给出的这几个建议:“Get around positivity physically, through your ears and eyes”,“Dont expect everything to be perfect”,“Become intentional about your attitude”可知,要摆脱消极想法需要做到这点:用耳朵和眼睛寻找积极的人交往、不要期望一切都是

    77、完美的、有意注意你的态度。这几个建议,都是要求我们自己做到的,也就是,掌握在我们自己的手里。因此,A项“You are in control(你掌握着一切)”切题,选项中的“You”与下文中的“us”相呼应。故选A项。17分析段落结构可知,设空处为本段小标题。根据下文“I see a lot of people associating with like-minded and often negative people when they are trying to change something in their lives, like a job. Negative people are

    78、 not optimistic. Get around positivity physically, through your ears and eyes.”可知,作者认为,很多人想努力改变生活中的某些事情、比如工作的时候,喜欢与志趣相投而且消极的人交往,消极的人不乐观。因此,要用自己的耳朵和眼睛,从根本上找积极的人交往。即,本段主要讲述要与积极的为伍。因此,本段小标题为B项“Get around positive people(与积极的人交往)”切题,选项中的“positive”与下文中的“positivity”相呼应。故选B项。18根据上一句“Expecting everything to

    79、 be perfect can be disturbing and robs you of true happiness.”以及下一句“For example, if you are promoted next yearinstead of this year, as expecteddoes one year really change anything in the long run?”可知,期望过于完美可能会让你失去真正的幸福,作者举例,如果你明年升职,而不是期待的今年,那么从长远来看,这一年是否真的改变了你?因此,作者的建议是,不要期望值过高,要把理想建立在现实的基础上。 E项“Mak

    80、e sure your vision of success is rooted in reality(确保你对成功的憧憬植根于现实)”切题,选项中的“success”与下文中的“promoted”相呼应。故选E项。19根据本段的小标题“Become intentional about your attitude.”以及下一句“It starts as soon as you wake up in the morning. Become aware when you are focusing on the negative and make the decision to focus on th

    81、e positive instead.”可知,本段的小标题是,要意注意你的态度,作者建议,当你把注意力集中在消极的事情上时,要意识到这一点,并决心把注意力转到积极的事情上。因此,C项“Assuming a positive attitude is an intentional action(设定一个积极的态度是有意识的行为)”符合题意,选项中的“intentional”与小标题中的“intentional”以及下文中的“Become aware”相呼应。故选C项。20根据上文“Become aware when you are focusing on the negative and make

    82、 the decision to focus on the positive instead. Your attitude is a choice. You attract what you focus on, so let go of what does not serve your goals.”可知,当你把注意力集中在消极的事情上时,要意识到这一点,并决定把注意力放在积极的事情上,放弃那些不符合你目标的东西。因此,G项“The more you practice positive mindshifts, the easier it becomes(你越是练习积极的思维转换,它就变得越容易

    83、。)”切题,选项中的“shifts”与上文中的“focus on the positive instead.”相呼应,故选G项。第二部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)【答案】21C22B23A24D25B26C27A28D29B30A31C32D33B34A35C36A37D38B39C40D【解析】本文是一篇记叙文。Chelsie Hill在17岁那年遭遇车祸,腰部以下瘫痪。身体的残疾并没有浇灭 Hill的舞蹈梦,后来的她继续努力并成立了自己的团队。她不仅实现了自己的舞蹈梦,还帮助了那些和她一样身体残疾的人们。21考查副词词义辨析

    84、。句意:2010年的一个晚上,这一点抱负几乎破灭。A. totally完全地;B. quickly迅速地;C. nearly几乎;D. really真地。根据下文可知,那个晚上Chelsie Hill出了车祸,几乎(nearly)结束了Hill的舞蹈梦。故选C。22考查名词词义辨析。句意:当时年仅17岁的Hill是一名高中生,她在一次事故中腰部以下瘫痪。A. race比赛;B. accident事故;C. exhibition展览;D. invention发明。根据下文“which left which left her paralyzed from the waist down”可知,她发生

    85、了一场事故(accident),导致腰部以下瘫痪。故选B。23考查动词词义辨析。句意:对大多数人来说,这将毁掉他们从事舞蹈事业的任何希望。A. ruined毁灭;B. extended延长;C. exchanged交换;D. challenged挑战。结合上文可知事故导致腰部以下瘫痪,故对于大多数人来说,那场事故造成的瘫痪会毁灭(ruined)舞蹈事业的任何希望。故选A。24考查动词词义辨析。句意:对Hill来说,她的轮椅鼓励着她,她想证明自己仍然是正常的。A. dismissed解散;B. excited使激动;C. shocked使震惊;D. encouraged鼓励。根据后文“she w

    86、anted to prove that she was still”可知,身体的残疾并没有浇灭 Hill的梦想,反而鼓励了(encouraged)她,让她想证明自己。故选D。25考查形容词词义辨析。句意:对Hill来说,她的轮椅鼓励着她,她想证明自己仍然是正常的。A. living活着的;B. normal正常的;C. clever聪明的;D. strong强壮的。根据下一句Hill继续跟她那些身体正常的同学一起排练可知,Hill想证明自己是正常的(normal)。故选B。26考查名词词义辨析。句意:Hill坐在轮椅上和她的非残障高中舞蹈队一起表演。A. courtyard院子;B. clas

    87、sroom教室;C. wheelchair轮椅;D. club俱乐部。由于腰部以下全部瘫痪,Hill只能在轮椅上(wheelchair)跳舞。也对应了第一段中“her wheelchair”。故选C。27考查动词词义辨析。句意:毕业后,希尔想把自己的舞蹈圈子包含有像她这样的女性。A. include包含;B. improve改善;C. understand理解;D. inform通知。结合后文“women like her”可知Hill想要自己的团队包含(include)有像她一样的女性。故选A。28考查名词词义辨析。句意:她在网上遇到了一些受伤的人,他们分享了自己的决心,她邀请他们一起跳舞。

    88、A. ideas想法;B. diseases疾病;C. disasters灾难;D. injuries伤害。由于Hill身体残疾,所以她想要帮助的人应是那些和她一样身体受到了伤害(injuries)的人们。故选D。29考查动词词义辨析。句意:她在网上遇到了一些受伤的人,他们分享了自己的决心,她邀请他们一起跳舞。A. called打电话;B. invited邀请;C. ordered命令;D. warned警告。结合后文“them to dance with her”可知Hill邀请(invited)那些和她一样身患残疾的人加入自己的团队。invite sb. to do sth.“邀请某人做某

    89、事”。故选B。30考查动词词义辨析。句意:为了能够引起更多的人的注意,2014年,Hill搬到了洛杉矶,组建了一个残疾舞蹈队,她将其称为“Rolletes”。A. reach引起,达到;B. benefit有益于;C. keep保持;D. attack攻击。根据后文“more people in a larger city”可知为了能够引起更多的人的注意,Hill搬到了洛杉矶。reach意为引起的注意。故选A。31考查名词词义辨析。句意:2014年,Hill搬到了洛杉矶,组建了一个残疾舞蹈队,她将其称为“Rolletes”。A. hopes希望;B. dreams梦想;C. disabilit

    90、ies残疾;D. spirits精神。根据下文中“In disabled dance”可知,Hill的团队所招收的队员都是和Hill一样是那些身患残疾(disability)的人。故选C。32考查名词词义辨析。句意:在全国各地的残疾人舞蹈队,这支六人的队伍,他们不仅让自己快乐,也给观众带来了很大的乐趣,赢得了很多奖项。A. designs设计;B. groups团队;C. forms形式;D. competitions比赛。根据下文“also brought great fun to the audience and won lots of prizes”Hill的团队多次获奖可知,她们多次参

    91、加各种比赛(competitions)。故选D。33考查动词词义辨析。句意:在全国各地的残疾人舞蹈队,这支六人的队伍,他们不仅让自己快乐,也给观众带来了很大的乐趣,赢得了很多奖项。A. hurt伤害;B. entertained使快乐,娱乐;C. praised称赞;D. moved移动。结合后文“themselves, but also brought great fun to the audience”可知在比赛中,队员们不仅使自己快乐(entertained),而且也给观众带来了快乐。故选B。34考查动词词义辨析。句意:Hill获得了我们许多人永远也获得不了的东西:她儿时的梦想。A. a

    92、ttained获得;B. donated捐赠;C. resulted结果;D. concentrated集中。结合上文可知身体有残疾的Hill在自己的人生当中获得(attained)了许多正常人所没能够获得的东西。故选A。35考查名词词义辨析。句意:她成了一个舞蹈家。A. expert专家;B. teacher老师;C. dancer舞蹈家;D. boss老板。根据第一段中“any hope of a dancing career”可知,Hill从事的是舞蹈事业,所以是成了一名著名的舞蹈家(dancer)。故选C。36考查形容词词义辨析。句意:但Rolletes帮助她找到了同样令人满意的东西。

    93、A. satisfying令人满意的;B. boring无聊的;C. puzzling令人困惑的;D. surprising令人惊讶的。根据下文可知,舞蹈队帮助 Hill找到了一些其他使她满足的(satisfying)东西。故选A。37考查名词词义辨析。句意:每年她都会为不同年龄和能力的使用轮椅的人举办一个舞蹈营,目的是帮助他们发现自己生命中内心的梦想。A. companies伙伴;B. sellers卖家;C. producers制造者;D. users使用者。结合上下文语境,Hill 帮助的是那些轮椅使用者(users),为他们举办舞蹈营。故选D。38考查动词词义辨析。句意:每年她都会为不

    94、同年龄和能力的使用轮椅的人举办一个舞蹈营,目的是帮助他们发现自己生命中内心的梦想。A. imagine想象;B. discover发现;C. expect期待;D. suit适合。结合后文“their inner dreams in their life”可知Hill这样做是为了帮助这些残疾人去发现(discover)她们内心深处的梦想。故选B。39考查名词词义辨析。句意:Edna Serrano说,成为Rolletes团队的一员给了她继续生活下去的勇气。A. gift礼物;B. experience经历;C. courage勇气;D. method方法。结合后文“to live on”可知在

    95、Edna Serrano看来,这个舞蹈团队给了她继续生活的勇气(courage)。故选C。40考查形容词词义辨析。句意:在我的生命中有队友是如此的强大,因为他们是我的老师。A. fearful可怕的;B. colourful生动的;C. careful仔细的;D. powerful强大的。在Edna Serrano看来,在生命中拥有舞蹈队的这些队友让她觉得太强大了(powerful)。故选D。第二节(共10小题;每小题l5分,满分15分)【答案】41a42where43attached44differently45to/with46are eaten47Regional48bringing49

    96、ingredients50trying【解析】这是一篇说明文。人们会把相似的饮食模式与他们的文化群体建立联系,但人和食物都是流动的,试图通过人们吃什么来定义一个国家的文化往往是不准确的。41考查冠词。句意:移民通常把食物作为保持身份的一种手段。means作“手段、方法”时单复数同形,结合句意可知,此处为单数,表示“一种方式”,means 的发音以辅音音素开头,应用冠词a。故填a。42考查关系副词。句意:家庭生活的地区会影响人们对食物的喜恶。分析句子结构可知,此处为定语从句,关系词指代先行词the areas在从句中作地点状语,应用关系副词where引导。故填where。43考查非谓语动词。句意

    97、:食物本身也有其自身的意义。attach与其逻辑主语meaning构成被动关系,应用其过去分词作宾补。故填attached。44考查副词。句意:收到礼物的人会对白菜或胡萝卜有不同的反应。修饰动词react应用副词。故填differently。45考查介词。句意:民族或国家通常与某种特定的食物联系在一起。be linked to/with为固定短语,意为“与有联系”。故填to/with。46考查时态语态和主谓一致。句意:在美国南部,许多家庭都吃粗玉米粉。陈述的是客观事实,用一般现在时。主语Grits与谓语动词eat构成被动关系,应用被动语态,grits为复数,谓语动词也应用复数形式,故填are

    98、eaten。47考查形容词。句意:区域性饮食习惯确实存在,但它们也会随着时间而改变。修饰名词短语food habits应用形容词,region的形容词形式为regional。故填Regional。48考查非谓语动词。句意:家庭搬家时,也会把自己的食物偏好带过去。bring与其逻辑主语families构成主动关系,设空处应填现在分词作状语。故填bringing。49考查名词的数。句意:他们可能会使用当地的食材来尝试他们的旧菜谱,或者尝试新的菜谱。根据设空处前的“some”可知,此处应用不可数名词或可数名词复数,ingredient为可数名词。故填ingredients。50考查非谓语动词。句意:

    99、因为人和食物都是流动的,试图通过人们吃什么来定义一个国家的文化往往是不准确的。分析句子结构可知,此处应用动名词短语作主语。故填trying。第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分)【答案】1.surprise前加a2.whathow3.afterbefore4.carefulcarefully5.去掉with6.orand7.taketook8.preparedpreparing9.sheI10.teartears【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者在母亲生日时,亲自准备蛋糕和饭菜作为惊喜,母亲感动的热泪盈眶的故事。1.考查冠词。句意:妈妈的生日

    100、快到了,我决定给她一个惊喜,自己给她庆祝一下。“一个惊喜”,表示泛指,应用不定冠词修饰,且surprise为辅音音素开头的单词,应用 a。故在surprise前面添加a。2.考查宾语从句连接词。句意:完成工作后,我在网上学会了如何烤蛋糕。分析句子可知,此处表示“烤蛋糕的方式”,在从句中作状语,应用 how引导宾语从句。故将what改为how。3.考查介词。句意:在我按照指示仔细开始烘焙之前,我已经准备好了所有需要的东西。正确的时间顺序为,在开始烘焙之前,我已经准备好了所有需要的东西。故将after改为before。4.考查副词。句意:在我按照指示仔细开始烘焙之前,我已经准备好了所有需要的东西。

    101、分析句子可知,此处用来修饰动词“start”,应用“careful”的副词形式。故将careful 改为carefully。5.考查介词。句意:我预热了烤箱,把牛奶、鸡蛋、黄油和油混入干的混合物中。分析句子可知,此处表示“把牛奶、鸡蛋、黄油和油混入干的混合物中”,“mix”为及物动词,后边不用介词,直接加宾语,且此处“mix sth into sth”,意为“把某物混入某物”,是固定搭配。故去掉with。6.考查连词。句意:我预热了烤箱,把牛奶、鸡蛋、黄油和油混入干的混合物中。分析句子可知,此处表示“将牛奶,鸡蛋,黄油和油混入干的混合物中”,应为并列关系。故将or改为and。7.考查时态。句意

    102、:烤这个蛋糕花了我大约20到30分钟。根据文章内容可知,此处描述的是过去的状况,应用一般过去时。故将take改为took。8.考查固定搭配。句意:然后,我立即忙着准备所有的菜。分析句子可知,此处为“忙于准备所有的菜”,应用“be busy doing sth”,意为“忙着做某事”,是固定搭配。故将prepared改为preparing。9.考查代词。句意:看到我所做的一切,母亲感动得热泪盈眶。分析句子可知,此处指“我为母亲做的这一切”,宾语从句中主语应为“我”。故将she改为I。10.考查名词复数。句意:看到我所做的一切,母亲感动得热泪盈眶。此处表示“母亲感动得热泪盈眶”,句中“tear”用作

    103、名词时,意思是“眼泪”,是可数名词,故此处应用复数形式表示泛指。故将tear改为tears。第二节书面表达(满分25分)【答案】Our school organized a mini-marathon of five kilometers on May 12th in our campus. More than 200 students took an active part in it. On the morning of last Monday, the participants were standing patiently at the waiting line, chatting a

    104、nd encouraging each other. At 8:30 am, the marathon began. Although it was tiring, all the players tried their best. Along the route, there were students who provided water or towers for them. They also helped those who had difficulty finishing the marathon. About twenty minutes later , the first pl

    105、ayer rushed through the finishing line. The marathon is a great success. It is not only a good chance to develop our interest in sports but also show the team spirits.【解析】本篇书面表达属于提纲类作文,要求写一份稿件,向21世纪英文报投稿。第一步:审题体裁:记叙文 稿件时态:根据提示,时态应用一般过去时,少量用一般现在时 结构:总分法第一部分是文章的开头段,说明比赛的时间、地点和参加人员;第二部分是支持段,说明比赛的过程;第三部

    106、分是结尾段,说明比赛的意义。 要求:1. 说明比赛的时间、地点和参加人员:5月12 日,在校园内举行5公里迷你马拉松比赛,200多学生参加;2. 说明比赛的过程:上午,学生耐心等待比赛开始;8:30比赛开始,20分钟后第一名运动员冲过终点线。沿途有其他学生给运动员提供水和毛巾;3. 比赛的意义:培养了学生对运动的兴趣,体现了团队精神。 第二步:列提纲(重点词组) organize;take an active part in;participant;tiring;try ones best;providefor;have difficulty in doing;a great success;

    107、develop interest in;the team spirits 第三步:连词成句Our school organized a mini-marathon of five kilometers on May 12th in our campus. More than 200 students took an active part in it. On the morning of last Monday, the participants were standing patiently at the waiting line, ,At 8:30 am, the marathon beg

    108、an. Although it was tiring, all the players tried their best. Along the route, there were students who provided water or towers for them. They also helped those who had difficulty finishing the marathon. (8) About twenty minutes later, the first player rushed through the finishing line. (9) The marathon is a great success. (10) It is not only a good chance to develop our interest in sports but also show the team spirits. 根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词) 表转折关系:although +从句表并列关系:not only but also

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届普通高等学校招生统一考试英语模拟预测卷六(新课标)WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-611515.html
    相关资源 更多
  • 专题10.4 二项式定理(原卷版).docx专题10.4 二项式定理(原卷版).docx
  • 专题10.3 两个计数原理、排列与组合(解析版).docx专题10.3 两个计数原理、排列与组合(解析版).docx
  • 专题10.3二项式定理及其应用(原卷版).docx专题10.3二项式定理及其应用(原卷版).docx
  • 专题10.2 统计案例(解析版).docx专题10.2 统计案例(解析版).docx
  • 专题10.2 统计案例(原卷版).docx专题10.2 统计案例(原卷版).docx
  • 专题10.2排列组合问题(解析版).docx专题10.2排列组合问题(解析版).docx
  • 专题10.10 统计与概率(2021-2023年)真题训练(解析版).docx专题10.10 统计与概率(2021-2023年)真题训练(解析版).docx
  • 专题10.1 分类加法计数原理与分步乘法计数原理(原卷版).docx专题10.1 分类加法计数原理与分步乘法计数原理(原卷版).docx
  • 专题10.1 分类加法计数原理与分步乘法计数原理(解析版).docx专题10.1 分类加法计数原理与分步乘法计数原理(解析版).docx
  • 专题10-定语从句-冲刺2023年高考每天100道语法小题限时狂练.docx专题10-定语从句-冲刺2023年高考每天100道语法小题限时狂练.docx
  • 专题10-书面表达常用词汇和高级词汇 -2023年高考英语真题分项功能词汇专项突破.docx专题10-书面表达常用词汇和高级词汇 -2023年高考英语真题分项功能词汇专项突破.docx
  • 专题10-19天晨读 晚练四步轻松掌握高考英语核心词汇词形转换.docx专题10-19天晨读 晚练四步轻松掌握高考英语核心词汇词形转换.docx
  • 专题10-12 新民主主义革命时期(好题过关)(原卷版).docx专题10-12 新民主主义革命时期(好题过关)(原卷版).docx
  • 专题10--《2021届高考英语阅读理解完型填空600高频单词20练(基础练 拔高练)》(10).docx专题10--《2021届高考英语阅读理解完型填空600高频单词20练(基础练 拔高练)》(10).docx
  • 专题10 阅读还原(杭州专用)-2023年中考英语逆袭冲刺(三年真题热门考点提炼 名校最新模拟速递)专训(浙江省专用).docx专题10 阅读还原(杭州专用)-2023年中考英语逆袭冲刺(三年真题热门考点提炼 名校最新模拟速递)专训(浙江省专用).docx
  • 专题10 阅读表达-8年(2014-2021)苏州中考英语真题分析.docx专题10 阅读表达-8年(2014-2021)苏州中考英语真题分析.docx
  • 专题10 阅读理解应用文(解析版).docx专题10 阅读理解应用文(解析版).docx
  • 专题10 阅读理解应用文(原卷版).docx专题10 阅读理解应用文(原卷版).docx
  • 专题10 阅读理解之说明文(名校最新期末真题)-2022-2023学年七年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(牛津译林版).docx专题10 阅读理解之说明文(名校最新期末真题)-2022-2023学年七年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(牛津译林版).docx
  • 专题10 阅读理解之说明文-2021年高考英语题型大冲关(上海专用).docx专题10 阅读理解之说明文-2021年高考英语题型大冲关(上海专用).docx
  • 专题10 阅读理解之应用文(名校最新期末真题)-2022-2023学年八年级英语下学期期末考点大串讲(牛津译林版).docx专题10 阅读理解之应用文(名校最新期末真题)-2022-2023学年八年级英语下学期期末考点大串讲(牛津译林版).docx
  • 专题10 阅读理解之应用文-2024年高考英语二轮热点题型归纳与变式演练(新高考通用)(解析版).docx专题10 阅读理解之应用文-2024年高考英语二轮热点题型归纳与变式演练(新高考通用)(解析版).docx
  • 专题10 阅读理解20篇(名校最新期末真题)-2021-2022学年八年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(人教版).docx专题10 阅读理解20篇(名校最新期末真题)-2021-2022学年八年级英语下学期期末复习查缺补漏冲刺满分(人教版).docx
  • 专题10 阅读填表(5空)-冲刺2022年中考英语必考题型终极押题(江苏通用).docx专题10 阅读填表(5空)-冲刺2022年中考英语必考题型终极押题(江苏通用).docx
  • 专题10 阅读回答问题10篇-2023届九年级英语名校真题分类汇编(江苏专用).docx专题10 阅读回答问题10篇-2023届九年级英语名校真题分类汇编(江苏专用).docx
  • 专题10 阅读回答问题-备战2022中考英语全国名校最新模拟试题分类汇编.docx专题10 阅读回答问题-备战2022中考英语全国名校最新模拟试题分类汇编.docx
  • 专题10 阅读回答问题-备战2022中考英语全国名校最新模拟试题分类汇编(1).docx专题10 阅读回答问题-备战2022中考英语全国名校最新模拟试题分类汇编(1).docx
  • 专题10 问鼎中考宾语从句在手-【口袋书】2022年中考英语背诵手册(牛津译林版).docx专题10 问鼎中考宾语从句在手-【口袋书】2022年中考英语背诵手册(牛津译林版).docx
  • 专题10 透过语境巧记高考英语3500词.docx专题10 透过语境巧记高考英语3500词.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1