2022版新教材英语外研版选择性必修第三册基础训练:UNIT 2 A LIFE’S WORK SECTION Ⅳ EXPANDING YOUR WORLD WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材英语外研版选择性必修第三册基础训练:UNIT LIFES WORK SECTION EXPANDING YOUR WORLD WORD版含解析 2022 新教材 英语 外研版 选择性
- 资源描述:
-
1、课时评价作业见学用作业本129页基础达标练. 语境填词1.One should keep in mind that scientific development usually comes about in somewhat regular fashion (时尚).2.They may want to save money for a wedding trip to a faraway (遥远的) place or to buy a house.3.Stephen Hawkings achievements earned him the acclaim (赞美) of the entire
2、scientific community.4.Join the hottest hip-hop party, step into the spotlight (聚光灯) and show your moves.5.It is in Chinas vital interest to keep Hong Kong prosperous (繁荣的) and stable. 同义替换in fashion, approach to, keep up, think up, date back to, break away from, leave out, make light of1.The commun
3、ity, whose links with Syria go back to biblical(圣经) times, is mainly elderly people. date back to 2.The prisoner got rid of the two policemen who were holding him. broke away from 3.Do you think this paragraph can be deleted? left out 4.Julian has been coming up with new ways of raising money. think
4、ing up 5.The school has decided to adopt a different way of discipline. approach to 6.Roberts attempted to ignore his discomfort. make light of 7.Some people say that reading is not up to date. in fashion 8.Michael showed a brave front both to the world and in his home. kept up . 翻译句子1.很多年轻人来到这座大城市的
5、原因是他们想寻求幸福和成功。(表语从句) The reason why a lot of young people come to this big city is that they want to seek happiness and success. 2.我们第一次一起吃饭是在参观长城的时候。(表语从句) The first time we had dinner together was when we were visiting the Great Wall. 3.迈克变化太大了。他已不再是过去的他了。(表语从句) Mike has changed so much. He is no
6、longer what he used to be. 4.汤姆把他所有的精力都用在学习上了。那就是他取得巨大进步的原因。(表语从句) Tom has devoted all his energies to study. Thats why he has made great progress. 5.我们担心的是这种新病毒能否被预防和控制。(表语从句) Our concern is whether the novel virus can be prevented and controlled. 素养综合练. 阅读理解A(2020江苏南通启东中学期中)The park bench was dese
7、rted as I sat down to read beneath the branches of an old tree, with good reason to frown, for the world was intended to drag me down. At this time, a boy approached me. He stood right before me, and said with great excitement, “Look what I found!”In his hand was a flower, and what a pitiful sight,
8、with its petals (花瓣) all worn. Wanting him to take his flower and go off to play, I faked a small smile and then turned to the other side.But instead of leaving, he sat next to my side and placed the flower to his nose and declared, “It really smells pretty and its beautiful, too. Thats why I picked
9、 it. Here, its for you.”The flower before me was dying or dead. But I knew I must take it, or he might never leave. So I reached for the flower, and replied, “Just what I need.”But instead of placing the flower in my hand, he held it in mid-air. It was then that I noticed that the boy was blind.I he
10、ard my voice quiver (轻微颤抖), and at the same time my tears shone like the sun. As I thanked him for picking the very best one, he smiled and said, “Youre welcome.” And then he ran off to play, unaware of the impact hed had on me.I sat there and wondered how he managed to see a self-pitying woman bene
11、ath an old tree. Perhaps from his heart, hed been blessed with true sight.Through the eyes of the blind boy, I could see the problem was not with the world; the problem was me. And for all of those times I had been blind. From now on I vowed to see beauty and appreciate every second thats mine. Then
12、 I held the flower up to my nose and breathed its fragrance and smiled as that young boy.1.When she sat down to read on the bench, the author .A.felt relaxed and peacefulB.felt upset and unhappy with her lifeC.wanted to have a friend keeping her companyD.felt proud to have overcome the difficulties
13、in life2.The author decided to take the flower at first because .A.she was really moved by the boyB.she didnt want to hurt the young boyC.she thought the flower was really beautifulD.she didnt like being bothered by the boy any more3.Which of the following can best describe the boy?A.Kind and optimi
14、stic.B.Independent and active.C.Handsome and intelligent.D.Warmhearted and sensitive.答案:1.B解析:1.语篇解读 本文是一篇记叙文。本文讲述了作者感到很郁闷的时候,一个盲人男孩出现了,送了作者一朵花,他的善良和乐观让作者重新点燃对生活的热爱。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第一段第一句The park bench was deserted as I sat down to read beneath the branches of an old tree, with good reason to fr
15、own, for the world was intended to drag me down. 可知,当她坐下来在长凳上阅读时,眉头紧锁,她对自己的生活感到不安和不快乐。故选B。答案:2.D解析:2.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第四段中的But I knew I must take it, or he might never leave. 可知,作者决定把花拿去,因为她不希望被这个男孩打扰。故选D。答案:3.A解析:3.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据文章内容可知,作者感到很郁闷的时候,一个盲人男孩出现了,送了她一朵花,他的善良和乐观让作者重新点燃对生活的热爱。由此可见,
16、男孩很善良、乐观。故选A。BConventional wisdom says that hardship can make us old before our time. In fact, a new study suggests that violence not only leaves long-term scars on childrens bodies, but also changes their DNA, causing changes that are equal to seven to ten years of premature aging.Scientists measur
17、ed this by studying the ends of childrens chromosomes (染色体), called telomeres(端粒), says Idan Shalev, lead author of a study published in Molecular Psychiatry.Telomeres are special DNA sequences (序列)which prevent the DNA in chromosomes from separating. They get shorter each time a cell divides, until
18、 a cell cannot divide any more and dies.Several factors have been found to shorten telomeres, including smoking, radiation and psychological stresses such as being treated badly when young and taking care of a chronically ill person.In this study, researchers examined whether exposure to violence co
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-726713.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
