2022版新教材高中英语 UNIT 5 FIRST AID Section Ⅲ Using Language基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新教材高中英语 UNIT FIRST AID Section Using Language基础训练含解析新人教版选择性必修第二册 2022 新教材 高中英语 Language 基础训练 解析
- 资源描述:
-
1、UNIT 5 FIRST AID Section Using Language基础达标练. 单句填空1. Faced(face) with such a tough situation, he has no one to turn to.2.Seeing an old man lying on the ground, the boy ran to help him to his feet.3.Whether you work hard or not, theres no point panicking(panic) about the exams.4.Well, I am a bit out
2、of shape because of hard work. Im thinking about exercising to keep fit.5.I tried to step back, but he held my upper arms too tightly(tight).6.My alarm clock failed to go off and I slept in for nearly an hour.7.The country is desperate for more houses, and the key to the problem is money.8.She has k
3、ept up practical training for several years without interruption. (practice)9.After 4-hour walking without a rest, he hurt his knees, ankles(ankle) and some of his toes.10.John was studying in his room when he heard his neighbor screaming(scream). 同义替换desperate for;fellow;grab;motion;inpanic;screami
4、ng;tightly;welfare1.Everyone in the building was frightened when the fire alarm went off. in panic2.The kids were shouting with excitement. screaming3.She has a very good reputation among her companions. fellows4.With the situation getting worse and worse, we are dying for your help. desperate for5.
5、She tried to grasp the rope but in vain. grab6.I held the rope firmly in case I might fall off. tightly7.The swaying movement of the ship was making me feel seasick. motion8.We are concerned about the childs happiness. welfare. 完成句子1.每一天他都按时交他的家庭作业。(have sb. done.)Every day he has his homework hande
6、d in on time .2.像很多其他女孩一样, 她渴望在英语上取得很大的进步。(desperate)Like many other girls, she is desperate to make great progress in her English .3.他做的面人是如此漂亮,以至于我们迫不及待地想亲自试一试。(sothat)The dough figurine he made was so beautiful that we couldnt wait to have a try ourselves.4.很快, 茶室变得热闹起来,每个国际学生都试图自己泡茶。(with的复合结构)S
7、oon the tea room became lively with every international student trying to make their own tea .5.在恶劣的环境下长时间的努力工作使他的健康状况不佳。(out of shape)Working hard and long in a bad situation makes him out of shape .素养综合练. 阅读理解Bethany Simpson, a pupil at St Columb Major Academy, Cornwall, bravely stepped in when he
8、r stepfather Robert Hoskins stopped breathing on March 15. She delivered CPR(心肺复苏术) before the ambulance arrived.Bethanys mother Jane and Robert were watching TV in bed when both of them had fallen asleep, but Jane woke up and noticed Roberts breathing had become weak and hard. Jane quickly called 9
9、99 and followed the operators advice, including moving him onto his side to make him more comfortable. But when Robert stopped breathing completely and the operator told her to give CPR, Jane completely froze.“I panicked and said I cant do it,” said Jane. “Fortunately, Bethany heard me scream, came
10、into the bedroom and said Its OK, Mum. I know what to do. She was so confident and took charge.” Bethany performed CPR that kept Robert alive.Robert, who is now recovering at home, said, “I would just like to sincerely thank St John Ambulance for teaching the children first aid. If it wasnt for them
11、 and Bethany, I wouldnt be here.” The ten-year-old says she doesnt believe she is a hero. “Im just glad my dad is still here,” she added.Both Robert and Jane believe the government should ask all schools to teach first aid.“This incident just shows why its important to teach everyone first aid-espec
12、ially in schools,” said Jane.“Without my daughter and the training St John Ambulance gave her, Robert would be dead and I would be heartbroken. Im so proud of Bethany and so grateful.”1.When the operator told Jane to give CPR, she .A.followed the adviceB.called an ambulanceC.didnt know what to doD.a
13、sked her daughter for help答案:C解析:语篇解读 一位10岁的小女孩在继父呼吸停止时,给他实施心肺复苏术,使继父得救。【命题立意】细节理解题。【解题思路】由第三段中的“I panicked and said I cant do it,” said Jane. 可知,简不知道如何实施心肺复苏术。2.We can infer from the text that Bethany .A.had trouble performing CPRB.hadnt learned CPR before the incidentC.was taught how to perform CP
14、R by phoneD.had some knowledge of CPR before the incident答案:D解析:【命题立意】推理判断题。【解题思路】由第四段中的“I would just like to sincerely thank St John Ambulance for teaching the children first aid”以及最后一段最后一句可推知,Bethany在继父的事发生之前接受过CPR的培训。3.What does Jane learn from the incident?A.Its easy for one to master first aid.
15、B.First aid is especially useful to kids.C.Everyone should be equipped with first-aid knowledge.D.Children should be taught first aid as early as possible.答案:C解析:【命题立意】细节理解题。【解题思路】分析最后一段内容可知,从这个事件中体会到急救知识的重要性,并强调所有学校都应该教给孩子这项技能。深度解析词汇积累1. deliver v.给予2. scream v.尖叫3. confident adj.自信的4. heartbroken
16、adj.心碎的5. grateful adj.感激的难句分析原句:Bethanys mother Jane and Robert were watching TV in bed when both of them had fallen asleep, but Jane woke up and noticed Roberts breathing had become weak and hard.句意:Bethany的母亲Jane和Robert在床上看电视时睡着了,但Jane醒来后发现Robert的呼吸变得又弱又艰难。分析:并列连词but前的句子结构为:be doingwhen意为“正在做某事,就
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-728539.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2012届高三英语大一轮复习课件(牛津版):必修7 UNIT 1 LIVING WITH TECHNOLOGY.ppt
