分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2024七年级英语下册 Unit 12 What did you do last weekend单元阅读专练(新版)人教新目标版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:765583
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:15.69KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2024七年级英语下册 Unit 12 What did you do last weekend单元阅读专练新版人教新目标版 2024 年级 英语 下册 weekend 单元 阅读 新版 新目标
    资源描述:

    1、Unit 12单元阅读专练Day 1I am Jack.Last weekend,I went to a forest for a camping trip with my friends.There was a small river and many beautiful trees in the forest.We played a lot of games there.We sailed(划船) on the river and went fishing,too.Some children went swimming in the river,but I didnt.I thought

    2、it was dangerous(危险的).The weather was sunny and hot,but the water was cold.I washed my face with the water.There was an adventure trail(冒险小路) in the forest.It was great fun! I climbed trees and I could see the mountains from there.I rode zip lines(滑索),too.It was difficult but I could do it.My friend

    3、 Joe didnt want to ride zip lines.He thought they were terrible.At night,we sat around a fire and listened to stories.Some children told scary stories.Some of them made us very afraid! We went to sleep in our tents at half past ten.The trip was very interesting.We want to take a trip there again.1Wh

    4、ere did Jack and his friends go last weekend?ATo a lake. BTo a park.CTo a forest. DTo the mountains.2What did Jack do?He went boating.He went swimming.He rode zip lines.He climbed trees.A B C D3What did Jack think about the zip lines?AFun. BDangerous. CTerrible. DDifficult.4The underlined word “them

    5、” refers to(指代) _.Afires Bstories Ctents Dchildren5What does the passage mainly talk about?AA fun trip. BA good friend.CA special trail. DA tiring weekend.【文章大意】本文主要讲述了上周末Jack和他的朋友们在森林里游玩时所做的事情。1C细节理解题。根据第一段第一、二句“I am Jack.Last weekend, I went to a forest for a camping trip with my friends.”可知,Jack和

    6、他的朋友们上周末去了森林。2C细节理解题。根据第二段第一句“We sailed on the river and went fishing, too.”可知,Jack划船、钓鱼了;根据第三段第三、四句“I climbed trees and I could see the mountains from there.I rode zip lines, too.”可知,Jack爬树了,也乘坐滑索了,但是他没有游泳,因此正确。3D细节理解题。根据第三段第四、五句“I rode zip lines, too.It was difficult but I could do it.”可知,Jack认为乘坐

    7、滑索是困难的。4B代词指代题。根据第四段第二句“Some children told scary stories.”可知,画线单词“them”指代的是“恐怖的故事”。5A主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了上周末Jack和他的朋友们在森林里的一次有趣的旅游。Day 2My grandpa lives in a village.Its small but its very cool there in summer.Its very hot in our city(城市).So I often feel bored here.Last week Grandpa called me.He ask

    8、ed me to spend my vacation with him.I was very happy and thanked him.I said,“Im going to visit you when our summer vacation begins.”It was July 5th last Tuesday.My parents took me to the supermarket and we bought some delicious food.They told me to take it to Grandpa.The next morning Dad took me to

    9、the train station.It was the first time for me to have a trip by myself.But I felt relaxed.The train left at six thirty.I looked out of the windows in the train.I found the scenery(风景) was beautiful.I wasnt tired at all.At four in the afternoon my train arrived at a station.I saw my grandpa standing

    10、 outside.I got off the train and ran to him.He was happy when he saw me.I looked at him up and down.He was old but strong(强壮的).His village is about five kilometers from the station.We walked there.I looked around.The mountains were high and green.I thought I could have a good time there.1_,so the bo

    11、ys grandpa asked him to go there.AHe wanted to live with his grandsonBIt was cool in the village in summerCHe had a lot of delicious food at homeDHe had nothing to do2The boy feels bored in the city during his summer vacation because _.Ahe doesnt have friends to play withBhe has a lot of exercises t

    12、o doCits very hot thereDhis parents are very strict with him3The boy spent _ on the trip by train.Aseven hours and thirty minutes Bnine hours and thirty minutesCeight hours and thirty minutes Dten hours and thirty minutes4Theboy went to see his grandpa _.Awith some delicious food Bwith some booksCwi

    13、th a guitar Dwith his parents5Which of the following is TRUE?AThe Grandpas village is near the station.BThe Grandpa and his grandson went to the village in a car.CThe mountains were small and dark.DThe Grandpa was very happy when he saw his grandson.【文章大意】本文主要讲述了作者假期独自一人坐火车去爷爷家的事情。1B细节理解题。根据第一段第二、三句

    14、“Its small but its very cool there in summer.Its very hot in our city.”可知,爷爷的小村子夏天很凉爽,而作者所在的城市很热,因此爷爷让作者过去。2C细节理解题。根据第一段第三、四句“Its very hot in our city.So I often feel bored here.”可知,作者所在的城市很热,所以作者经常感到无聊。3B细节理解题。根据短文第二段第七句“The train left at six thirty.”和第三段第一句“At four in the afternoon my train arrive

    15、d at a station.”可知,火车发车时间是上午6:30,到站时间是下午4:00,所以乘车时间为9小时30分钟。4A细节理解题。根据第二段第二、三句“My parents took me to the supermarket and we bought some delicious food.They told me to take it to Grandpa.”可知,作者的父母带他去超市买了一些美味的食物并让他带给爷爷。5D推理判断题。根据第四段第一句“His village is about five kilometers from the station.”可知,爷爷的村子离火车

    16、站有五公里,并不是在火车站附近,故A选项错误;根据第四段第二句“We walked there.”可知,他们是步行到达村子的,故B选项错误;根据第四段第四句“The mountains were high and green.”可知,村里的山脉又高又绿,故C选项错误;根据第三段第四句“He was happy when he saw me.”可知,爷爷看见作者的时候很高兴,故D选项正确。Day 3Yesterday was Sunday.The _1_ was hot.“Lets go to the beach!” Dad said to Polly.Polly was very happy

    17、because she could _2_ there.Polly went to the beach _3_ Mom and Dad.When they _4_ there,they saw many people on the beach.Some people swam in the water _5_ some played with a beach ball.Polly ran happily.“Lets swim!” she said to Dad.Polly and Dad were _6_ and thirsty(口渴的) after swimming.They drank s

    18、ome water and had a rest.Mom bought them some icecream.“It is _7_! Thank you,Mom,” said Polly.Then Polly _8_ some beautiful shells(贝壳) on the beach.When it got dark,Polly and _9_ parents decided(决定) to leave.On their way home,they went to a _10_ and had dinner there.“Today is great!” said Polly.1A.d

    19、ish Bfood Cweather Dsoup2A.sing Bdraw Cdance Dswim3A.with Bto Cfor Dof4A.got Blived Cleft Dstarted5A.or Bbut Cand Dso6A.scared Btired Clucky Dspecial7A.terrible Bcheap Cdelicious Dnatural8A.picked Bbought Cgrew Dkilled9A.his Btheir Cmy Dher10A.bank Brestaurant Clibrary Dmuseum【文章大意】本文主要讲述了Polly在一个炎热

    20、的星期天和父母去海滩,在那里游泳、玩耍、吃冰激凌的事情。他们在那里度过了非常愉快的一天。1C考查名词辨析。根据语境可知,此处指“天气”炎热。2D考查动词辨析。根据下文“Lets swim!”可知,此处指Polly感到高兴是因为她可以“游泳”。3A考查介词辨析。根据下文语境可知,Polly的爸爸和妈妈也去了海滩,此处指Polly“和”爸爸、妈妈一起去了海滩。4A考查动词辨析。根据下文“.they saw many people on the beach.”可知,他们看到海滩上有很多人,此处指他们“到达”海滩的时候。5C考查连词辨析。根据句意可知,前后两个句子是并列关系,要用并列连词and连接,这

    21、句话的意思是“有些人在水里游泳,有些人在打沙滩排球”。6B考查形容词辨析。根据下文“.thirsty after swimming.”及常识可知,游泳之后应该是又累又渴。7C考查形容词辨析。根据下文“Thank you, Mom,”可知,冰激凌是“美味的”,于是Polly才向妈妈表示感谢。8A考查动词辨析。根据语境可知,此处指Polly在海滩上“捡”了一些漂亮的贝壳。9D考查代词辨析。根据语境可知,此处指Polly和“她的”父母决定离开,应用her指代Polly。10B考查名词辨析。根据下文“.had dinner there.”可知,他们在回家的路上去了一家“饭店”。Day 4根据材料内容,

    22、从下面的选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。有一项多余。Lesein Mutunkei was seven years old.He grew up in Nairobi,Kenya.He loved soccer,climbing,and many other outdoor sports.1._ He though it was fun.Over the next years,Lesein started to learn about deforestation(滥伐森林).“If I dont do anything about it,I wont be ab

    23、le to(能够) do what I love to do,” the boy thought.2._At the age of twelve,Lesein thought of an idea:he could plant(种植) trees.If he scored a goal(进球) in a soccer game,he would plant a tree.He called this “Trees for Goals”Students at his school started to ask about it.Lesein told them and asked them to

    24、 plant trees with him.One day,the school would take a trip to Amboseli National Park.3._ The school thought it was a good idea.When Lesein got back home,a new idea came to him.There are 11 players on the soccer team(队) and he would plant 11 trees for every goal.Later the school started “Trees for Go

    25、als” in their soccer,basketball,and some other sports teams.4._ Lesein dreams of planting a forest of “Trees for Goals” in each country in Africa.Lesein also wants soccer stars to start planting trees.5._A.He wanted to do something.BNow he is working hard for his dreams.CPeople know trees are quite

    26、important.DLesein spoke to his teachers about planting trees in the park.EHe also liked to go camping in the countryside with his family.FSoon they planted about 1,000 trees around Nairobi.【文章大意】本文主要介绍了肯尼亚内罗毕的少年Lesein Mutunkei开创了一个叫“Trees for Goals”的项目,目的是鼓励更多的人植树。1E根据上文“He loved soccer, climbing, a

    27、nd many other outdoor sports.”可知,此处可能与他的爱好有关,E选项“他还喜欢和家人去乡下野营。”符合语境。2A根据上文“If I dont do anything about it, I wont be able to do what I love to do.”可知,此处可能要表达他想要做一些事情,A选项“他想要做一些事情。”符合语境。3D根据下文“The school thought it was a good idea.”可知,此处可能与学校知道了种树这个活动有关,D选项“Lesein向他的老师讲述了在公园种树的事。”符合语境。4F根据上文“Later th

    28、e school started Trees for Goals in their soccer, basketball, and some other sports teams.”可知,此处可能与学校在其他种类的球队开展这个项目的效果有关,F选项“很快,他们在内罗毕周围种植了大约1000棵树。”符合语境。5B根据上文“Lesein dreams of planting a forest of Trees for Goals in each country in Africa.Lesein also wants soccer stars to start planting trees.”可知,

    29、此处可能与他的梦想有关,B选项“现在他正在为自己的梦想努力工作。”符合语境。Day 5阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。有两项多余。forest,tired,away,surprise,start,into,camp,star,high,fly,fire,seeLast Saturday evening,Bella and her friend Mia didnt go out.They went 1.camping in Bellas yard(院子).They put up their tent under a tree.Mosquitoes(蚊子)

    30、2.flew around them.“It feels like camping in a 3.forest,” Mia said.“Yeah,” said Bella.“Do you want to sleep now,Mia?”“No,” Mia said.“Lets make a 4.fire! Then it will really look like camping.”Bella ran to ask Dad to 5.start a fire.But Dad said,“Sorry,you must stay 6.away from fire.And it is dangerou

    31、s to do that in the yard.”“I see,Dad,” Bella said.“Lets just sit in the yard and watch the 7.stars,” said Mia.When they looked up,they didnt see any of them.They only 8.saw the moon behind a cloud.“How beautiful the moon looks!” said Mia.“Lets tell stories,Bella.”They went back 9.into their tent and told stories to each other.Soon they felt very 10.tired and then went to sleep.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2024七年级英语下册 Unit 12 What did you do last weekend单元阅读专练(新版)人教新目标版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-765583.html
    相关资源 更多
  • 专题4.1 图形的相似(能力提升)(解析版).docx专题4.1 图形的相似(能力提升)(解析版).docx
  • 专题4.1 图形的相似(知识解读)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx专题4.1 图形的相似(知识解读)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx
  • 专题4.1 函数(知识讲解)-2022-2023学年八年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题4.1 函数(知识讲解)-2022-2023学年八年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题4.1 几何图形(知识讲解)-2022-2023学年七年级数学上册基础知识专项讲练(人教版).docx专题4.1 几何图形(知识讲解)-2022-2023学年七年级数学上册基础知识专项讲练(人教版).docx
  • 专题4.1 任意角和弧度制及任意角的三角函数(解析版).docx专题4.1 任意角和弧度制及任意角的三角函数(解析版).docx
  • 专题4-观察物体-2023年四年级数学下册暑假专项培优(北师大版).docx专题4-观察物体-2023年四年级数学下册暑假专项培优(北师大版).docx
  • 专题4-2数列的通项与求和 (专题分层练)(5种题型)解析版.docx专题4-2数列的通项与求和 (专题分层练)(5种题型)解析版.docx
  • 专题4-2数列的通项与求和 (专题分层练)(5种题型)原卷版.docx专题4-2数列的通项与求和 (专题分层练)(5种题型)原卷版.docx
  • 专题4 能量-教科版科学六年级上册.docx专题4 能量-教科版科学六年级上册.docx
  • 专题4 第17课时 动量观点在电磁感应中的应用.docx专题4 第17课时 动量观点在电磁感应中的应用.docx
  • 专题4 第16课时 电磁感应.docx专题4 第16课时 电磁感应.docx
  • 专题4 第15课时 直流电路与交流电路.docx专题4 第15课时 直流电路与交流电路.docx
  • 专题4 用导数研究函数的最值(解析版).docx专题4 用导数研究函数的最值(解析版).docx
  • 专题4 用导数研究函数的最值(原卷版).docx专题4 用导数研究函数的最值(原卷版).docx
  • 专题4 热学(解析版).docx专题4 热学(解析版).docx
  • 专题4 热学(原卷版).docx专题4 热学(原卷版).docx
  • 专题4 气体的制取实验(解析版).docx专题4 气体的制取实验(解析版).docx
  • 专题4 气体的制取实验(原卷版).docx专题4 气体的制取实验(原卷版).docx
  • 专题4 有理数的乘方-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(解析版).docx专题4 有理数的乘方-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(解析版).docx
  • 专题4 有理数的乘方-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(原卷版).docx专题4 有理数的乘方-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(原卷版).docx
  • 专题4 因式分解 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx专题4 因式分解 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx
  • 专题4 单词大闯关-首字母填空(205道题)-2021-2022学年七年级英语下学期期末备考冲刺满分专题(人教版).docx专题4 单词大闯关-首字母填空(205道题)-2021-2022学年七年级英语下学期期末备考冲刺满分专题(人教版).docx
  • 专题4 分子空间结构与物质性质-【知识清单】2022-2023学年高二化学期末单元复习知识清单(苏教版2019选择性必修2).docx专题4 分子空间结构与物质性质-【知识清单】2022-2023学年高二化学期末单元复习知识清单(苏教版2019选择性必修2).docx
  • 专题4 光现象 4.5光的色散(教师版).docx专题4 光现象 4.5光的色散(教师版).docx
  • 专题4 光现象 4.4光的折射(学生版).docx专题4 光现象 4.4光的折射(学生版).docx
  • 专题4 光现象 4.3平面镜成像(教师版).docx专题4 光现象 4.3平面镜成像(教师版).docx
  • 专题4 光现象 4.3平面镜成像(学生版).docx专题4 光现象 4.3平面镜成像(学生版).docx
  • 专题4 光现象 4.1 光的直线传播(教师版).docx专题4 光现象 4.1 光的直线传播(教师版).docx
  • 专题4 光现象 4.1 光的直线传播(学生版).docx专题4 光现象 4.1 光的直线传播(学生版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1