2024七年级英语下册 Unit 12 What did you do last weekend单元阅读专练(新版)人教新目标版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2024七年级英语下册 Unit 12 What did you do last weekend单元阅读专练新版人教新目标版 2024 年级 英语 下册 weekend 单元 阅读 新版 新目标
- 资源描述:
-
1、Unit 12单元阅读专练Day 1I am Jack.Last weekend,I went to a forest for a camping trip with my friends.There was a small river and many beautiful trees in the forest.We played a lot of games there.We sailed(划船) on the river and went fishing,too.Some children went swimming in the river,but I didnt.I thought
2、it was dangerous(危险的).The weather was sunny and hot,but the water was cold.I washed my face with the water.There was an adventure trail(冒险小路) in the forest.It was great fun! I climbed trees and I could see the mountains from there.I rode zip lines(滑索),too.It was difficult but I could do it.My friend
3、 Joe didnt want to ride zip lines.He thought they were terrible.At night,we sat around a fire and listened to stories.Some children told scary stories.Some of them made us very afraid! We went to sleep in our tents at half past ten.The trip was very interesting.We want to take a trip there again.1Wh
4、ere did Jack and his friends go last weekend?ATo a lake. BTo a park.CTo a forest. DTo the mountains.2What did Jack do?He went boating.He went swimming.He rode zip lines.He climbed trees.A B C D3What did Jack think about the zip lines?AFun. BDangerous. CTerrible. DDifficult.4The underlined word “them
5、” refers to(指代) _.Afires Bstories Ctents Dchildren5What does the passage mainly talk about?AA fun trip. BA good friend.CA special trail. DA tiring weekend.【文章大意】本文主要讲述了上周末Jack和他的朋友们在森林里游玩时所做的事情。1C细节理解题。根据第一段第一、二句“I am Jack.Last weekend, I went to a forest for a camping trip with my friends.”可知,Jack和
6、他的朋友们上周末去了森林。2C细节理解题。根据第二段第一句“We sailed on the river and went fishing, too.”可知,Jack划船、钓鱼了;根据第三段第三、四句“I climbed trees and I could see the mountains from there.I rode zip lines, too.”可知,Jack爬树了,也乘坐滑索了,但是他没有游泳,因此正确。3D细节理解题。根据第三段第四、五句“I rode zip lines, too.It was difficult but I could do it.”可知,Jack认为乘坐
7、滑索是困难的。4B代词指代题。根据第四段第二句“Some children told scary stories.”可知,画线单词“them”指代的是“恐怖的故事”。5A主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了上周末Jack和他的朋友们在森林里的一次有趣的旅游。Day 2My grandpa lives in a village.Its small but its very cool there in summer.Its very hot in our city(城市).So I often feel bored here.Last week Grandpa called me.He ask
8、ed me to spend my vacation with him.I was very happy and thanked him.I said,“Im going to visit you when our summer vacation begins.”It was July 5th last Tuesday.My parents took me to the supermarket and we bought some delicious food.They told me to take it to Grandpa.The next morning Dad took me to
9、the train station.It was the first time for me to have a trip by myself.But I felt relaxed.The train left at six thirty.I looked out of the windows in the train.I found the scenery(风景) was beautiful.I wasnt tired at all.At four in the afternoon my train arrived at a station.I saw my grandpa standing
10、 outside.I got off the train and ran to him.He was happy when he saw me.I looked at him up and down.He was old but strong(强壮的).His village is about five kilometers from the station.We walked there.I looked around.The mountains were high and green.I thought I could have a good time there.1_,so the bo
11、ys grandpa asked him to go there.AHe wanted to live with his grandsonBIt was cool in the village in summerCHe had a lot of delicious food at homeDHe had nothing to do2The boy feels bored in the city during his summer vacation because _.Ahe doesnt have friends to play withBhe has a lot of exercises t
12、o doCits very hot thereDhis parents are very strict with him3The boy spent _ on the trip by train.Aseven hours and thirty minutes Bnine hours and thirty minutesCeight hours and thirty minutes Dten hours and thirty minutes4Theboy went to see his grandpa _.Awith some delicious food Bwith some booksCwi
13、th a guitar Dwith his parents5Which of the following is TRUE?AThe Grandpas village is near the station.BThe Grandpa and his grandson went to the village in a car.CThe mountains were small and dark.DThe Grandpa was very happy when he saw his grandson.【文章大意】本文主要讲述了作者假期独自一人坐火车去爷爷家的事情。1B细节理解题。根据第一段第二、三句
14、“Its small but its very cool there in summer.Its very hot in our city.”可知,爷爷的小村子夏天很凉爽,而作者所在的城市很热,因此爷爷让作者过去。2C细节理解题。根据第一段第三、四句“Its very hot in our city.So I often feel bored here.”可知,作者所在的城市很热,所以作者经常感到无聊。3B细节理解题。根据短文第二段第七句“The train left at six thirty.”和第三段第一句“At four in the afternoon my train arrive
15、d at a station.”可知,火车发车时间是上午6:30,到站时间是下午4:00,所以乘车时间为9小时30分钟。4A细节理解题。根据第二段第二、三句“My parents took me to the supermarket and we bought some delicious food.They told me to take it to Grandpa.”可知,作者的父母带他去超市买了一些美味的食物并让他带给爷爷。5D推理判断题。根据第四段第一句“His village is about five kilometers from the station.”可知,爷爷的村子离火车
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-765583.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
