分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型Unit 2 Wildlife Protection单元综合检测(单元测试)-【上好课】2022-2023学年高一英语同步备课系列(人教版2019必修第二册).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780729
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:149.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    上好课 Unit Wildlife Protection单元综合检测单元测试-【上好课】2022-2023学年高一英语同步备课系列人教版2019必修第二册 Protection 单元 综合 检测
    资源描述:

    1、Unit 2 Wildlife Protection单元综合检测(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A

    2、、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2022湖北武汉高一期末)Humans sweat to keep cool. But did you know that besides them, only a small percentage of the worlds animals keep cool by sweating? In fact, animals have a variety of ways to beat the cruel heat, some of which you might say are even a little bit strange. GiraffesWe k

    3、now that giraffes live in a particularly dry, hot environment, but they dont sweat. How do they stay cool? The answer lies in their beautiful skin pattern, which is like a large network with a very complex vascular (血管) system under each patch (斑块). A giraffes special blood flow can force heat out o

    4、f its body. Because of their rather large skin surface, this is a more-than-effective way to escape the heat. ElephantsAs the largest land animal on earth, elephants rely on their huge pair of ears. Simply by tapping their ears, elephants can lower their body temperature by 12 or more. Moreover, ele

    5、phants often open their ears when facing the wind to reach this cooling effect. DogsThe dogs way of escaping the heat is probably the most common in our daily lives-sticking their tongues out. By breathing heavily, dogs quickly force the heat from their body and breathe cooler air in, which enters t

    6、heir lungs and cools their entire body. KoalasKoalas are well-known for their “laziness”, so its natural to see one lying on a branch and think its just being its lazy self, but thats not the case. Researchers say that the koalas select their trees very carefully, looking in hot weather for tree bar

    7、k that is cooler than the air temperature. By getting into the cool surface of the bark, koalas can stay relatively comfortable during Australias powerful heat waves.1How do dogs beat the heat?ABy choosing the suitable tree skin.BBy putting their tongues out.CBy moving their ears.DBy flowing blood.2

    8、Which of the following animals uses their habitats to cool?AGiraffe.BElephants.CDogs.DKoalas.3What do four animals have in common?AThey live lazily.BThey dont sweat.CThey dont stay cool.DThey live comfortably.B(2022河南高一专题练习)The American state of Wyoming has created an app to help citizens collect an

    9、imals killed in road accidents. The tool permits people to legally(合法地) use the animals, known as roadkill, for food. The program also aims to collect data to help officials decide on measures to improve road safety.State wildlife and highway officials added the system to a state-operated app that p

    10、rovides information on road conditions and traffic. Users can record sightings of roadkill accidents and seek permission to remove the animals within the states rules and guidelines. Wyoming describes “road killed wildlife” as any deer, antelope, elk, moose, wild bison or wild turkey that was killed

    11、 in an accidental vehicle crash.State rules require the full animal remains to be collected. For safety reasons, roadkill may not be picked up after dark, along interstate highways or in areas where road repairs are happening. The app provides state officials with data on the number of roadkill acci

    12、dents and where the crashes happen. This helps wildlife and transportation officials decide where to put up warning signs for animal crossings.Jaden Bales is a spokesperson for the Wyoming Wildlife Federation. He was recently told that a deer had been killed on a road not far from his home in the to

    13、wn of Lander. He used the app to report and collect the deer. He then processed the animals remains for food.Bales said some people might think it is acceptable to leave roadkill where it is so that the “circle of life” can be completed. In this way, other creatures show up to feed on the dead anima

    14、ls. But this, he added, presents big risks to the other animals. It is really dangerous for any of the creatures that come and try to eat roadkill.4What do government officials intend to do with the app?AExplore places where wild animals live.BFind out why animals cross the road.CDiscover what anima

    15、ls cross the road.DFind ways to protect animals on the road.5Whats Bales attitude towards the use of roadkill?AUncaring.BSupportive.CDoubtful.DUnclear.6What is one benefit of picking up roadkill from the road?AMaking up for the lack of meat as food.BCuring wild animals of their injuries.CPreventing

    16、more wild animals being killed.DProtecting the circle of life.7Which of the following can be the best title for the text?AApp Helps People Collect Animals Killed on RoadsBPeople Legally Pick Up Roadkill Animals on RoadsCApp Is Created for Drivers to Use to Save AnimalsDState Takes Action to Remove A

    17、nimals on RoadsC(2022湖南慈利县教育科学研究室高一期中)Elephants might be the most well-known and well-loved animal in African wildlife. But conservation (保护) of the African elephant still faces special difficulties. While the elephant population is half of what it was 40 years ago, some areas of Africa have more el

    18、ephants than populated areas can support. Thats why AWF scientists are studying elephant behavior, protecting habitats and finding ways for humans to live peacefully with elephants in Africa.Years ago, overhunting and the ivory trade were the biggest threats to elephants survival. Luckily, ivory ban

    19、s (禁令), hunting rules and protected areas protect elephants from these dangers today.The 21st century brings a different challenge to elephant conservationland-use. Elephants walk across borders and outside parks and other protected areas. So they often destroy crops, causing conflicts (冲突) between

    20、local farmers and these big animals.Successful conservation strategies must allow elephants to walk freely in their natural habitats while reducing conflicts between elephants and local people.AWF researchers are searching for a way to give both elephants and people the space they need. The AWF is c

    21、ollecting information on elephant habitats and behavior. The information they gather will help to develop the widest possible space for elephants.The AWF is helping elephants by protecting their habitats. And they also work with local farmers to improve their life in order to encourage them to prote

    22、ct rather than destroy elephants.8The first paragraph of the text is mainly to tell readers _.AAfrican elephants are endangered now.Bthere remains a lot to do to protect African elephants.CAfrican elephants are popular animals.Dthe number of African elephants has increased over the years.9What is th

    23、e biggest difficulty in protecting African elephants now?AThey are still being killed.BTheir habitats are being destroyed.CThey dont have enough food.DThey cant live in peace with farmers.10To protect elephants, the AWF does all the following EXCEPT _.Afeeding elephantsBprotecting elephants habitats

    24、Cdoing research on elephantsDhelping farmers improve their life11Which is TRUE according to the passage?AOverhunting and the ivory trade were the biggest threat to elephants survival.BAWF scientists are doing researching on farmer.CIts no challenge to protect elephant conservationDNow African elepha

    25、nts are safe.D(2022广西钦州高一期末)When youre walking your dog in the park, he comes across another dog. The dogs look at each other, sniff each other, and walk circles around each other. And then the fight begins. But is it really a fight, or is it just play-fighting? Its very important for you to know wh

    26、ether hes in any true danger.Dog owners everywhere like to take their dogs to the park to play. But is their behavior best described as “play”? Scientists have used the word “play” to describe any behavior that does not have any obvious purpose.The natural world is filled with examples of such “purp

    27、oseless activities”. Bernd Heinrich and Rachel Smolker describe a common activity among ravens(乌鸦): snowboarding. Ravens in Alaska and Northern Canada are known to slide down steep, snow-covered roofs. When they reach the bottom, they walk or fly back to the top, and repeat the process over and over

    28、 again. In Maine, ravens were observed sliding down small hills of snow. “We see no obvious practical function for sliding behavior,” they write. Anyone who has spent time in a school playground will recognize that ravens and children both like this type of sliding activity.It is easy to see that pl

    29、ay may sometimes have a purpose. Given that young animals borrow actions from fighting, hunting, or other behaviors, play may serve as a for m of practice. Play might help animals become more flexible and prepare better for their future life.So next time you walk by a playground or a schoolyard, tak

    30、e a look around. The kinds of games that young children play may look like simpler forms of play seen in animals. Some children may remind you of the snowboarding raven, just trying to have a good time. Other games, though, might have a deeper purpose, helping children learn their place in the socia

    31、l world within which they live.12What does “play” refer to according to scientists?AChildrens activities.BWalking dogs in the park.CThe fighting between animals.DActivities without obvious purpose.13How is Paragraph 3 developed?AGiving an example.BProviding a way.COffering a reason.DAsking for advic

    32、e.14What does the underlined word “snowboarding” mean in the third paragraph?AFlying to the top of snow-covered roofs.BHiding in the snow hole.CSliding down roofs covered with deep snow.DWalking on the snow-covered ground.15What is the advantage of young animals playing?ALearn some living skills.BGe

    33、t along well with others.CBe the ruler of the animal world.DPractice sliding and running.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2022广东普宁市华侨中学高一期末)How to Keep Your Pet HealthyYou love your pets, and of course, you want to keep them happy and healthy. Its important to prov

    34、ide a good environment. Also, make sure your pets stays healthy. _16_._17_.Diet is the beginning of keeping your pet healthy. When you first get a pet, do your research to find out the most suitable diet and do your best to follow it strictly. For example, cats are carnivores, so try to pick the foo

    35、d with the highest levels of protein.Provide plenty of fresh water every day._18_. For most pets, that means providing a bowl or dish of water that you change out at least once a day. Pets need to stay hydrated to be healthy.Provide baths as needed.Bathing keeps your pet clean, and for animals that

    36、like water, it can make them much happier to provide baths as needed. How often you bathe your pet really depends on the species. _19_. Other animals, like birds, may need baths or showers several times a week or even every day.See your veterinarian (兽医) for a checkup and vaccinations (接种疫苗).Just li

    37、ke you need to go to the doctor for regular checkups, your pet does, too. Providing regular checkups allows your vet to catch problems early before they develop into worse conditions. _20_. Talk to your vet about which ones are proper for your pet.AProvide a suitable dietBExercise is healthy for you

    38、r petCHere are some ways to keep your pets healthyDFor example, dogs often need baths at least once a monthEBesides, vaccinations can help keep your pet happy and healthyFNo matter what kind of pet you have, it will need water in some formGWhile your pet will play with toys on its own, it will enjoy

    39、 playing with you much more第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2022广东福田外国语高中高一开学考试)When I first arrived in Santiago, Chile, and took a walk around the city center, one of the first things I noticed was how many street dogs there were.On every corner th

    40、ere was a sleeping _21_. At every traffic light there was a dog _22_ to cross. By every shop there was a dog waiting for _23_. At first I was _24_ as I thought they might be _25_ or unfriendly. However, I have been here for more than a year now and every street dog I have seen has been quiet and _26

    41、_.The dogs are _27_ and welcomed here in Chile. They are _28_ given food and water by the public. Some people even _29_ jackets for the dogs or put out beds for them to sleep in.There are an estimated 2.5 million street dogs in Chile and the canine (犬的) population is _30_. Some people believe that t

    42、he _31_ is getting out of control and that it is _32_ to have so many dogs on the streets. The dogs can sometimes cause _33_ such as car accidents if they run into the road. Many Chileans think that all the street dogs should be sterilized (使绝育) so that they cannot _34_. Others think that the street

    43、 dog population should be culled (i.e. reducing the population by killing them). The future of street dogs is _35_, but for now it looks like they are here to stay, with their population expanding year by year.21AmanBcatCdogDboy22AjumpingBwaitingChesitatingDrefusing23ApartnersBownersCtoysDfood24Adis

    44、appointedBnervousCshockedDangry25AaggressiveBthirstyChungryDsensitive26AlonelyBweakCfriendlyDstrong27AcontrolledBacceptedCcaughtDreceived28AoftenBneverCmerelyDbarely29AwearBmakeCchangeDsell30AagingBraisingCgrowingDdeclining31ApolicyBpositionCbehaviorDsituation32AunacceptableBreasonableCunusualDinter

    45、esting33AdiseasesBfearsCproblemsDquestions34AbiteBbreedCbarkDgrow35AbrightBdifferentCpromisingDuncertain第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)(2021辽宁沈阳高一期末)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The first zoo was established around 3,500 years ago by an Egyptian queen for her _36_ (person) enjoyment. Five hundred year

    46、s later, a Chinese emperor built a huge zoo to show his power and wealth. Later zoos were set up for the purpose of _37_ (study) animals .Some of the early European zoos consisted of dark holes or dirty cages, the bad conditions of _38_ made people disgusted (厌恶的). Later the zoos _39_(replace) by re

    47、search centers and animals there were studied and kept in good condition. These places became the first modern zoos. As early as the 1940s, scientists understood that many kinds of wild animals were faced _40_ extinction. Since then, zoos have been trying to save many endangered species, but relying

    48、 on zoos _41_ (save) species, is not enough. The best method of protection is to leave them in their natural habitat. Today animals in large and natural reserves (保护区) are fed with a balanced diet and are watched _42_ (careful) for any sign of disease. With specially trained _43_ (keep) looking afte

    49、r them and some hospitals where they can receive treatment when ill, all the animals there live _44_ comfortable life. Anyway, _45_ is true that zoo breeding programs have played an important role in the attempt to save many species of wildlife.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46(2022湖南郴州高一期末)众所周知,现在的野生

    50、动物越来越少了,有一些野生动物面临灭绝的趋势,请写一篇有关保护野生动物的演讲稿。内容包括:1. 野生动物濒临灭绝的现状;2. 野生动物濒临灭绝的原因;3. 拯救措施。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Good morning, everybody!_第二节(满分25分)47(2022海南高一期末)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was a day just like every other day. I woke up early in the morning and went to run on Mou

    51、nt Gracious with my dog, Bubbles. As I ran up the mountain, with my dog following close behind, I felt energetic and refreshed. Running in a natural environment never failed to make me feel alive. When I reached the top, I drank some water and enjoyed the beautiful sunrise. This scene always took my

    52、 breath away, no matter how many times I had seen it.Having rested enough, Bubbles and I made our way back down the mountain. As we were running downhill, I saw an unfamiliar path and decided to explore the area. The path was full of rocks. It was not easy to walk.Suddenly, I slipped on a muddy patc

    53、h, rolling down five meters before I managed to grab hold of an exposed root of a huge tree. I was safe for now. However, I was seriously injured. My knees were badly hurt. My right foot was also dislocated (脱臼). I knew for sure I would be unable to make my way up or down the mountain without help.

    54、I called out to Bubbles and he barked loudly from above. It seemed like he understood that I needed help. He looked down at me pitifully before disappearing from sight.As night fell , panic (恐慌) set in and scary thoughts went through my mind. There were many things that I had got to do. I couldnt di

    55、e! This would not have happened if I had stuck to my usual path.I was losing hope when I heard barking. It was Bubbles. I rubbed my eyes as I struggled to keep awake. But there was silence. Who could it be? Was I hallucinating (产生幻觉)? Then I heard some voices and more barking. Yes. Help was near, I

    56、knew. I could count on my dog to get help.注意:1续写词数应为150左右;2请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Soon, I heard my parents calling my name. _Later, my parents told me what Bubbles had done to get help. _参考答案:1B2D3B【导语】这是一篇说明文。文章讲述了4种动物不同的战胜酷暑的方法。1细节理解题。由文章Dogs部分第一句“The dogs way of escaping the heat is probably the most

    57、common in our daily lives-sticking their tongues out.(狗狗逃避炎热的方式可能是我们日常生活中最常见的伸出舌头)”可知狗通过伸出舌头来逃避炎热。故选B项。2细节理解题。由文章Koalas部分最后两句“Researchers say that the koalas select their trees very carefully, looking in hot weather for tree bark that is cooler than the air temperature. By getting into the cool surf

    58、ace of the bark, koalas can stay relatively comfortable during Australias powerful heat waves.(研究人员说,考拉选择树木非常仔细,在炎热的天气里寻找比气温低的树皮。通过进入凉爽的树皮表面,考拉可以在澳大利亚强大的热浪中保持相对舒适的状态)”可知通过进入凉爽的树皮表面,考拉可以在澳大利亚强大的热浪中保持相对舒适的状态。故选D项。3细节理解题。由文章Giraffes部分“A giraffes special blood flow can force heat out of its body.(长颈鹿特殊的

    59、血液流动可以迫使热量排出体外。)”可知长颈鹿通过特殊的血液流动散热;由文章Elephants部分“Simply by tapping their ears, elephants can lower their body temperature by 12 or more.(只要轻拍耳朵,大象就能将体温降低12甚至更多。)”可知大象通过拍耳朵散热;由文章Dogs部分“The dogs way of escaping the heat is probably the most common in our daily lives-sticking their tongues out.(狗逃避炎热的方

    60、式可能是我们日常生活中最常见的伸出舌头。)”可知狗通过伸出舌头来散热;由文章Koalas部分“Researchers say that the koalas select their trees very carefully, looking in hot weather for tree bark that is cooler than the air temperature. By getting into the cool surface of the bark, koalas can stay relatively comfortable during Australias power

    61、ful heat waves.(研究人员说,考拉选择树木非常仔细,在炎热的天气里寻找比气温低的树皮。通过进入凉爽的树皮表面,考拉可以在澳大利亚强大的热浪中保持相对舒适的状态。)”可知卡拉通过栖息地散热。由此四种动物都不流汗,都是通过其他方式散热。故选B项。4D5B6C7A【导语】本文是一篇说明文。美国怀俄明州开发了一款应用程序,帮助市民收集死于交通事故的动物。该程序允许人们合法地使用这些被车撞死的动物为食物。该项目还旨在收集数据,以帮助官方决定改善道路安全的措施。4细节理解题。根据第三段的 “This helps wildlife and transportation officials de

    62、cide where to put up warning signs for animal crossings.(这有助于野生动物和运输官员决定在哪里为动物过境设立警告标志。)”可知,政府官员打算用这款应用想办法保护路上的动物。故选D。5推理判断题。根据第四段“He was recently told that a deer had been killed on a road not far from his home in the town of Lander. He used the app to report and collect the deer. He then processed

    63、 the animals remains for food.(他最近被告知,一只鹿在离他在兰德镇的家不远的路上被杀死了。他使用该应用程序报告并收集鹿。然后,他处理动物的遗体作为食物。)”以及最后一段“But this, he added, presents big risks to the other animals. It is really dangerous for any of the creatures that come and try to eat roadkill.(但他补充说,这给其他动物带来了很大的风险。对任何来吃被车撞死动物的动物来说,这都是非常危险的。)可推断,他支持人

    64、们合法地处理死去的动物。故选B。6细节理解题。根据最后一段的“It is really dangerous for any of the creatures that come and try to eat roadkill.( 对任何来吃被车撞死动物的动物来说,这都是非常危险的。)”可知,捡走被撞死的动物会防止更多的野生动物被杀害。故选C。7主旨大意题。通读全文并根据第一段的“The American state of Wyoming has created an app to help citizens collect animals killed in road accidents. (

    65、美国怀俄明州开发了一款应用程序,帮助市民收集死于交通事故的动物。)”及全文可知,文章讨论的话题是美国怀俄明州开发了一款应用程序,帮助市民收集死于交通事故的动物。所以“App Helps People Collect Animals Killed on Roads(帮助人们收集死于道路上的动物的应用程序)”作为文章标题最为合适。故选A。8B9D10A11A【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了目前保护非洲象面临的挑战和AWF为保护非洲象所做出的努力。8推理判断题。根据第一段关键句“But conservation (保护) of the African elephant still faces

    66、special difficulties. While the elephant population is half of what it was 40 years ago, some areas of Africa have more elephants than populated areas can support.”(但非洲象的保护仍面临特殊困难。虽然大象的数量只有40年前的一半,但非洲一些地区的大象数量超过了人口稠密地区的承受能力。)可知,文章第一段内容告诉我们非洲象的保护仍面临特殊困难,非洲一些地区的大象数量超过了人口稠密地区的承受能力,为了解决这些问题,我们还有很多工作要做,由

    67、此可知,文章第一段内容主要是告诉读者保护非洲象还有很多工作要做。故选B项。9推理判断题。根据第三段内容“The 21st century brings a different challenge to elephant conservationland-use. Elephants walk across borders and outside parks and other protected areas. So they often destroy crops, causing conflicts (冲突) between local farmers and these big anima

    68、ls.”(21世纪给大象保护带来了不同的挑战土地使用。大象跨越边界,在公园和其他保护区外行走。所以它们经常毁坏农作物,导致当地农民和这些大动物之间发生冲突。)可知,目前保护非洲象最大的困难是大象和农民之间的相处问题,因为大象跨越边界,在公园和其他保护区外行走,导致它们经常毁坏农作物,和当地农民之间发生冲突,由此可知,目前保护非洲象最大的困难是它们不能与农民和平相处。故选D项。10细节理解题。根据倒数第二段关键句“The AWF is collecting information on elephant habitats and behavior. The information they ga

    69、ther will help to develop the widest possible space for elephants.”(AWF正在收集有关大象栖息地和行为的信息。他们收集的信息将有助于为大象开发尽可能广阔的空间。)可知,为了保护大象,AWF对大象进行了研究,与选项“C”一致;根据最后一段内容“The AWF is helping elephants by protecting their habitats. And they also work with local farmers to improve their life in order to encourage them

    70、 to protect rather than destroy elephants.”(AWF通过保护大象的栖息地来帮助大象。他们还与当地农民合作,改善他们的生活,以鼓励他们保护而不是毁灭大象。)可知,为了保护大象,AWF保护大象栖息地帮助当地农民改善生活,与选项“B”和“D”一致,文中并没有提到AWF喂养大象这一点。故选A项。11细节理解题。根据第二段关键句“Years ago, overhunting and the ivory trade were the biggest threats to elephants survival.”(多年前,过度狩猎和象牙贸易是大象生存的最大威胁。)可

    71、知,过度狩猎和象牙贸易是大象生存的最大威胁,由此可知,根据文章内容,“过度狩猎和象牙贸易是大象生存的最大威胁”这一陈述是正确的。故选A项。12D13A14C15A【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了玩耍的作用和意义。12细节理解题。根据第二段中“Scientists have used the word play to describe any behaviour that does not have any obvious purpose.(科学家们用“玩”这个词来描述任何没有明显目的的行为)”可知,科学家认为“玩”是指没有明显目的的活动。故选D项。13推理判断题。根据第三段首句“The n

    72、atural world is filled with examples of such purposeless activities.(自然界充满了这种“无目的活动”的例子)”和下文讲了一个乌鸦的例子可推知,作者是通过举例的方式来展开第三段的。故选A项。14词句猜测题。根据划线词后文“Ravens in Alaska and Northern Canada are known to slide down steep, snow-covered roofs.(众所周知,阿拉斯加和加拿大北部的乌鸦会从陡峭的、被雪覆盖的屋顶上滑下来)”可知,这里是描述乌鸦的一项常见活动:滑雪,所以划线词snowb

    73、oarding指的是“从厚厚的积雪上滑下来”。故选C项。15推理判断题。根据倒数第二段“It is easy to see that play may sometimes have a purpose. Given that young animals borrow actions from fighting, hunting, or other behaviors, play may serve as a for m of practice.(很容易看出,玩耍有时是有目的的。考虑到小动物从战斗、狩猎或其他行为中借鉴行动,玩耍可以作为练习的一种方式)”可推知,小动物可以通过玩耍学习一些生活技能

    74、。故选A。16C17A18F19D20E【导语】这是一篇说明文。主要介绍了保持宠物健康的方法。16上文“Also, make sure your pets stays healthy.(此外,确保你的宠物保持健康)”说明要让宠物保持健康,C项“以下是一些保持宠物健康的方法”承接上文,引出下文内容,符合题意。故选C。17下文“Diet is the beginning of keeping your pet healthy. When you first get a pet, do your research to find out the most suitable diet and do y

    75、our best to follow it strictly.(饮食是保持宠物健康的开始。当你第一次养宠物时,要研究并查明最合适的饮食,并尽量严格遵守)”说明要研究合适的饮食以保持宠物健康,A项“提供合适的饮食”总结下文内容,可以作为本段标题句。故选A。18下文“For most pets, that means providing a bowl or dish of water that you change out at least once a day.(对于大多数宠物来说,这意味着提供一碗或一盘水,你每天至少换一次)”说明要给宠物提供水,F项中water是关键词,F项“无论你养什么样的

    76、宠物,它都需要某种形式的水”引出下文,符合题意。故选F。19上文“How often you bathe your pet really depends on the species.(你给宠物洗澡的频率实际上取决于物种)”说明要定期给宠物洗澡,D项“例如,狗通常每月至少需要洗一次澡”说明宠物狗需要每个月至少洗澡一次,承接上文,符合题意。故选D。20上文“See your veterinarian for a checkup and vaccinations.(请看兽医检查并接种疫苗)”说明要看兽医并接种疫苗,以及下文“Talk to your vet about which ones are

    77、 proper for your pet.(和你的兽医谈谈哪些适合你的宠物)”说明要和兽医谈论哪种疫苗适合自己的宠物,E项中vaccinations是关键词,E项“此外,接种疫苗可以帮助宠物保持快乐和健康”承上启下,符合题意。故选E。21C22B23D24B25A26C27B28A29B30C31D32A33C34B35D【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了当作者第一次来到智利的圣地亚哥,在市中心散步时注意到的第一件事就是街上有很多流浪狗,以及数量庞大的流浪狗带来的问题。21考查名词词义辨析。句意:每个角落都有一只狗在睡觉。A. man男人;B. cat猫;C. dog狗;D. boy男孩。根据

    78、上文“I noticed was how many street dogs there were.”可知,此处为每个角落都有一只狗在睡觉。故选C项。22考查动词词义辨析。句意:每个红绿灯处都有一条狗等着过马路。A. jumping跳;B. waiting等待;C. hesitating犹豫,踌躇;D. refusing拒绝。根据“At every traffic light”以及“to cross”可推知,此处为每个红绿灯处都有一条狗等着过马路。故选B项。23考查名词词义辨析。句意:每一家商店旁都有一只狗在等待食物。A. partners同伴;B. owners主人,拥有者;C. toys玩具

    79、;D. food食物。根据上文提到流浪狗以及下文“They are _8_ given food and water by the public”可知,此处为每一家商店旁都有一只狗在等待食物。故选D项。24考查形容词词义辨析。句意:一开始我很紧张,因为我认为他们可能是好斗的或不友好的。A. disappointed失望的;B. nervous紧张的;C. shocked震惊的;D. angry生气的。根据“unfriendly”可知,此处为一开始我很紧张,因为我认为他们可能是好斗的或不友好的。故选B项。25考查形容词词义辨析。句意:一开始我很紧张,因为我认为他们可能是好斗的或不友好的。A. a

    80、ggressive好斗的;B. thirsty口渴的;C. hungry饥饿的;D. sensitive敏感的,善解人意的。根据or连接的unfriendly“不友好的”可推知,此处为一开始我很紧张,因为我认为他们可能是好斗的或不友好的。故选A项。26考查形容词词义辨析。句意:然而,我在这里已经一年多了,我看到的每只流浪狗都很安静,很友好。A. lonely孤独的;B. weak虚弱的;C. friendly友好的;D. strong强壮的。根据“However”可推知,这些流浪狗和我想的不一样,它们很友好。故选C项。27考查动词词义辨析。句意:在智利,狗被接受和欢迎。A. controlle

    81、d控制;B. accepted接受;C. caught抓住,赶上;D. received接受。根据and连接的“welcomed here in Chile”,可知,此处为在智利,狗被接受和欢迎。故选B项。28考查副词词义辨析。句意:他们经常由公众提供食物和水。A. often经常;B. never从不;C. merely仅仅;D. barely几乎不。根据上文在智利狗被接受和欢迎,可推知,此处为他们经常由公众提供食物和水。故选A项。29考查动词词义辨析。句意:有些人甚至给狗做夹克,或者铺上床让它们睡觉。A. wear穿;B. make制作;C. change改变;D. sell卖,销售。根据

    82、“or put out beds for them to sleep in.”可推知,此处为有些人甚至给狗做夹克。故选B项。30考查动词词义辨析。句意:据估计,智利有250万只流浪狗,而且数量还在不断增加。A. aging变老,老化;B. raising提升,举起;C. growing增加;D. declining下降。根据下文“is getting out of control”以及“to have so many dogs on the streets”可知,此处为据估计,智利有250万只流浪狗,而且数量还在不断增加。故选C项。31考查名词词义辨析。句意:有些人认为情况正在失去控制,街上有

    83、这么多狗是不可接受的。A. policy政策;B. position位置;C. behavior行为;D. situation情况。根据上文智利有250万只流浪狗,而且数量还在不断增加为一事实情况。故可推知,此处为有些人认为情况正在失去控制,街上有这么多狗是不可接受的。故选D项。32考查形容词词词义辨析。句意:有些人认为情况正在失去控制,街上有这么多狗是不可接受的。A. unacceptable不可接受的;B. reasonable合理的;C. unusual不寻常的;D. interesting有趣的。根据and连接的“is getting out of control”可推知,此处为有些人

    84、认为情况正在失去控制,街上有这么多狗是不可接受的。故选A项。33考查名词词义辨析。句意:如果它们跑到马路上,有时会引起诸如车祸之类的问题。A. diseases疾病;B. fears害怕;C. problems问题;D. questions问题(学术问题)。根据下文“such as car accidents if they run into the road”可知,此处为如果它们跑到马路上,有时会引起诸如车祸之类的问题。故选C项。34考查动词词义辨析。句意:许多智利人认为所有流浪狗都应该绝育,这样它们就不能繁殖了。A. bite咬;B. breed生育,繁殖;C. bark吠叫;D. gro

    85、w增长。根据“all the street dogs should be sterilized”流浪狗都应该绝育,可知,此处为许多智利人认为所有流浪狗都应该绝育,这样它们就不能繁殖了。故选B项。35考查形容词词义辨析。句意:流浪狗的未来是不确定的,但现在看起来它们会留在这里,它们的数量逐年增加。A. bright明亮的;B. different不同的;C. promising有前途的;D. uncertain不确定的。根据“for now it looks like they are here to stay, with their population expanding year by y

    86、ear.”和表示转折意义的but可知,可推知,此处为流浪狗的未来是不确定的。故选D项。36personal37studying38which39were replaced40with41to save42carefully43keepers44a45it【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了动物园的由来及其所发挥的作用。36考查形容词。句意:第一个动物园是大约3500年前由一位埃及王后为她的个人娱乐而建立的。修饰名词enjoyment,前用形容词形式。故填personal。37考查非谓语动词。句意:后来,动物园的建立是为了研究动物。介词of后接动名词形式。故填studying。38考查定语从

    87、句。句意:一些早期的欧洲动物园由黑暗的洞或肮脏的笼子组成,恶劣的环境让人厌恶。此处是介词+关系代词引导的定语从句,句中先行词为dark holes or dirty cages,指物,定语从句中缺少介词of作宾语,所以用关系代词which引导。故填which。39考查时态和语态。句意:后来,动物园被研究中心所取代,那里的动物被研究并保存得很好。根据句中时态可知,用一般过去时。主语the zoos与replace之间为被动关系,所以用被动语态,主语是复数。故填were replaced。40考查介词。句意:早在20世纪40年代,科学家就认识到许多种类的野生动物正面临灭绝。be faced wit

    88、h面临, 面对。故填with。41考查非谓语动词。句意:从那以后,动物园一直在努力拯救许多濒危物种,但仅靠动物园来拯救物种是不够的。rely on sb. to do sth.依靠某人来做某事。故填to save。42考查副词。句意:今天,大型和自然保护区的动物被喂以均衡的饮食,并被仔细观察任何疾病的迹象。修饰动词,用副词形式。故填carefully。43考查名词。句意:有经过专门训练的饲养员照顾它们,还有一些医院可以在它们生病时接受治疗,那里所有的动物都过着舒适的生活。形容词trained后接名词形式。名词keeper(饲养员)为可数名词,泛指,所以用名词的复数形式。故填keepers。44

    89、考查冠词。句意:有经过专门训练的饲养员照顾它们,还有一些医院可以在它们生病时接受治疗,那里所有的动物都过着舒适的生活。live alife过着的生活。形容词comfortable发音以辅音音素开头,所以用不定冠词a。故填a。45考查代词。句意:无论如何,动物园的繁殖计划在拯救许多野生动物物种的努力中发挥了重要作用,这是事实。分析句子结构可知,本句that从句为主语从句,it作形式主语,真正的主语为that从句。故填it。46Good morning, everybody! Its my honor to speak here. Today Id like to share my topic,

    90、wildlife protection, with you.As we all know, many wild animals are endangered. One of the major reasons is that the habitats of many wild animals are polluted or destroyed. Besides, a great many wild animals are hunted and killed for food or money each year. In my opinion, its time we took immediat

    91、e measures. To start with, all of us should raise awareness of wildlife protection. At the same time, wed better set up more nature reserves to guarantee wild animals a safe home to live.I believe as long as we take action immediately, we will live in harmony with wild animals. Thanks for your liste

    92、ning.【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生写一篇有关保护野生动物的演讲稿,内容要包含野生动物濒临灭绝的现状、原因及拯救措施。【详解】1.词汇积累众所周知:As we all know As is known to all此外:Besides Whats more首先:To start with Firstly同时:At the same time In the meantime2.句式拓展简单句变复合句原句:Besides, a great many wild animals are hunted and killed for food or money each year.拓展句:B

    93、esides, a great many wild animals are hunted and killed, because people want to get food or money each year.【点睛】【高分句型1】One of the major reasons is that the habitats of many wild animals are polluted or destroyed.(运用了that引导的表语从句)【高分句型2】I believe as long as we take action immediately, we will live in

    94、harmony with wild animals. (运用了as long as引导的条件状语从句)47One possible version:Soon, I heard my parents calling my name. So I began calling back. A moment later, I saw the light of a flashlight. Following my voice and with Bubbles leading the way, my parents finally found me. They looked nervous and worr

    95、ied. After learning I was badly hurt, my parents quickly climbed down to me. They examined my cuts and my foot and decided that I had better not walk. Then, my father carried me on his back, down the mountain and to the nearest clinic, where a doctor was waiting for us.Later, my parents told me what

    96、 Bubbles had done to get help. He quickly ran home and waited until my parents came home from work. He barked loudly at my parents. They were confused and thought the dog might be hungry at first. So they gave Bubbles some food, but he didnt stop harking. Suddenly, they realized I hadnt come back ho

    97、me with Bubbles as usual and that I must have been in trouble. At that moment, Bubbles ran out and my parents followed him closely. Bubbles remembered the way and led my parents to the spot.【导语】本文以人物为线索展开,讲述了作者在早上带小狗泡泡去山上跑步,下山时决定去探索一条陌生的道路,途中滑倒,受了重伤,无法行动。泡泡觉察到作者的情况,回家求救。夜幕降临,恐慌中,作者听到了父母的呼唤声,原来泡泡回家等到

    98、作者的父母下班回家,冲着作者的父母狂叫,最终提醒了两人,父母跟着泡泡来解救作者,并把他背下山找了医生治疗。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“很快,我听到父母在叫我的名字。”可知,第一段可描写作者知道父母来找他了,大声回应。父母发现作者伤得很严重,父亲背作者下山,去找医生治疗。 由第二段首句内容“后来,我的父母告诉我泡泡做了什么来获得帮助。”可知,第二段可描写父母解释泡泡是如何令他们意识到作者出意外了,并跟着泡泡找过来的。2.续写线索:作者听见呼唤,回应父母父母找到作者检查伤势伤势很重,父亲背作者下山去找医生告诉作者泡泡是如何救助的3.词汇激活行为类.看见:see / catch sight of.检查:examine / check .意识到:realize / be aware of情绪类.发愁的:worried / anxious.困惑的:confused / puzzled【点睛】高分句型1. After learning I was badly hurt, my parents quickly climbed down to me.(由动名词作宾语,省略that的宾语从句)高分句型2. Later, my parents told me what Bubbles had done to get help.(由what引导的宾语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 2 Wildlife Protection单元综合检测(单元测试)-【上好课】2022-2023学年高一英语同步备课系列(人教版2019必修第二册).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780729.html
    相关资源 更多
  • 专题6.22 相似三角形的性质(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx专题6.22 相似三角形的性质(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx
  • 专题6.22 反比例函数(折叠问题)(培优篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx专题6.22 反比例函数(折叠问题)(培优篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx
  • 专题6.22 一次函数与二元一次方程(知识梳理与考点分类讲解)-2023-2024学年八年级数学上册基础知识专项突破讲与练(苏科版).docx专题6.22 一次函数与二元一次方程(知识梳理与考点分类讲解)-2023-2024学年八年级数学上册基础知识专项突破讲与练(苏科版).docx
  • 专题6.22 《反比例函数》全章复习与巩固(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题6.22 《反比例函数》全章复习与巩固(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题6.21 相似三角形的性质(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx专题6.21 相似三角形的性质(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx
  • 专题6.21 反比例函数(折叠问题)(综合篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx专题6.21 反比例函数(折叠问题)(综合篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx
  • 专题6.21 《反比例函数》全章复习与巩固(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题6.21 《反比例函数》全章复习与巩固(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题6.20 相似三角形的性质(知识讲解)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx专题6.20 相似三角形的性质(知识讲解)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx
  • 专题6.20 反比例函数和一次函数综合(培优篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx专题6.20 反比例函数和一次函数综合(培优篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx
  • 专题6.20 《反比例函数》全章复习与巩固(知识讲解)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题6.20 《反比例函数》全章复习与巩固(知识讲解)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题6.2 期末押题卷(沪科版)(原卷版).docx专题6.2 期末押题卷(沪科版)(原卷版).docx
  • 专题6.2 普查和抽样调查(培优分阶练)(解析版).docx专题6.2 普查和抽样调查(培优分阶练)(解析版).docx
  • 专题6.2 数量积及最值(范围)问题(原卷版).docx专题6.2 数量积及最值(范围)问题(原卷版).docx
  • 专题6.2 数据的收集与整理(全章分层练习)(基础练)-2023-2024学年七年级数学上册基础知识专项突破讲与练(北师大版).docx专题6.2 数据的收集与整理(全章分层练习)(基础练)-2023-2024学年七年级数学上册基础知识专项突破讲与练(北师大版).docx
  • 专题6.2 图形的相似(全章分层练习)(基础练)-2023-2024学年九年级数学下册全章复习与专题突破讲与练(苏科版).docx专题6.2 图形的相似(全章分层练习)(基础练)-2023-2024学年九年级数学下册全章复习与专题突破讲与练(苏科版).docx
  • 专题6.2 反比例函数(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx专题6.2 反比例函数(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx
  • 专题6.2 反比例函数的实际应用(知识解读)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx专题6.2 反比例函数的实际应用(知识解读)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx
  • 专题6.2 反比例函数的实际应用(专项训练)(解析版).docx专题6.2 反比例函数的实际应用(专项训练)(解析版).docx
  • 专题6.2等差数列(原卷版).docx专题6.2等差数列(原卷版).docx
  • 专题6.2等差数列(解析版).docx专题6.2等差数列(解析版).docx
  • 专题6.1小题易丢分期末考前必做选择30题(提升版) 【苏科版】(解析版).docx专题6.1小题易丢分期末考前必做选择30题(提升版) 【苏科版】(解析版).docx
  • 专题6.1反比例函数新版初中北师大版数学9年级上册同步培优专题题库(教师版) .docx专题6.1反比例函数新版初中北师大版数学9年级上册同步培优专题题库(教师版) .docx
  • 专题6.19 反比例函数中的几何模型(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题6.19 反比例函数中的几何模型(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题6.18 探索三角形相似的条件(培优篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx专题6.18 探索三角形相似的条件(培优篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx
  • 专题6.18 反比例函数解题方法-设参求值(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx专题6.18 反比例函数解题方法-设参求值(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学上册基础知识专项讲练(北师大版).docx
  • 专题6.18 反比例函数和一次函数综合(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx专题6.18 反比例函数和一次函数综合(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年八年级数学下册基础知识专项讲练(浙教版).docx
  • 专题6.17 探索三角形相似的条件(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx专题6.17 探索三角形相似的条件(巩固篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx
  • 专题6.17 一次函数的图象(直通中考)(培优练)-2023-2024学年八年级数学上册基础知识专项突破讲与练(苏科版).docx专题6.17 一次函数的图象(直通中考)(培优练)-2023-2024学年八年级数学上册基础知识专项突破讲与练(苏科版).docx
  • 专题6.16 探索三角形相似的条件(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx专题6.16 探索三角形相似的条件(基础篇)(专项练习)-2022-2023学年九年级数学下册基础知识专项讲练(苏科版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1