《新教材》2021-2022学年高中英语人教版必修第二册课后巩固提升:UNIT 3单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材 新教材2021-2022学年高中英语人教版必修第二册课后巩固提升:UNIT 3单元测评 WORD版含答案 2021 2022 学年 高中英语 人教版 必修 第二 课后 巩固 提升 UNIT
- 资源描述:
-
1、UNIT 3单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Oops!My pen is out of ink.I havent finished it yet.W:You can borrow mine.M:Thank you.Ill buy a new one tomorrow.1.What has the man been doing?A.Wr
2、iting something.B.Repairing his pen.C.Shopping.答案AM:The Internet is down again.Oh,what can I do?M:You can read a book,watch TV,take a walk.There are a lot of things to do.W:I dont mean that.I mean how can I reconnect to it.2.What does the woman want to do?A.Watch TV.B.Go for a walk.C.Access the Inte
3、rnet.答案CM:I wish I knew the times of the trains to London.But our phones out of order.M:Dont worry,Grandma.Ill find out for you on the Internet.W:Thank you!3.What is the man going to do?A.Go on the Internet.B.Make a phone call.C.Take a train trip.答案AM:Does this bus go to the City Hall?W:Yes,please w
4、ait for the next one.This bus is overcrowded.M:But I have already waited for about 20 minutes!I cant wait any longer!4.How does the man feel about the bus service?A.Great.B.Dissatisfied.C.Puzzled.答案BM:David said he would quit his job at our school.M:Really?Why would he do that?W:His friend started a
5、 firm in London.She wanted David to help her.5.Why would David quit his job?A.To go back to school.B.To start his own firm.C.To work for his friend.答案C第二节(共15 小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。
6、M:Did you know James went out of business?M:Really?When was that?W:Last month.M:Thats too bad.He had owned that business for 15 years.What happened?W:I dont know.But life must be pretty tough for his family now.His sons are still so young.One is 13 and the other is 10.M:Well,maybe things are not as
7、bad as they seem to be.W:I hope so.6.How long did James run his business?A.10 years.B.13 years.C.15 years.答案C7.How is the womans attitude towards James situation?A.Embarrassed.B.Concerned.C.Disappointed.答案B听第7段材料,回答第8至10题。M:Hello!W:Oh,hi!M:Please allow me to introduce myself.My name is Tom.W:Pleased
8、 to meet you.My name is Alice.Did you just move in next door?M:Yes,I did.Have you lived here long?W:Me?I guess so.Ive lived here for about six years now.Have you lived in America very long?M:No,not really.When I came to America I lived with a cousin in Dallas for two years.Where do you work,Alice?W:
9、I teach mathematics at a college.What do you do?M:I am an accountant at a company.W:Well,Tom.Its good to meet you.I have to go now.M:Its nice meeting you too,Alice.8.Whats the possible relationship between the speakers?A.They are classmates.B.They are friends.C.They are neighbours.答案C9.How long has
10、the woman lived in America?A.For six months.B.For six years.C.For sixteen years.答案B10.Where does the man work?A.In a school.B.At a college.C.In a company.答案C听第8段材料,回答第11至13题。M:Hello,Mr White.Do you think its possible for us to talk sometime today?M:Id love to,Miss Wilson,but Ive got a pretty tight s
11、chedule today.Ive got to finish reading the yearly financial report by 10.Then I have to drive to the airport to pick up an advertiser at 11.After that,Ill have a meeting with him over lunch.W:Can I see you after lunch?M:Well,let me see.After lunch,I have to attend a senior staff meeting,which may l
12、ast about two hours.Can you come at 3?We can talk for an hour before I meet my sales team at 4.W:Im afraid an hour is too short.What about tomorrow morning?M:9 to 11,then.Ill wait for you at the office.W:OK,see you then.11.Where will Mr White be at 11 oclock?A.At the airport.B.At the office.C.At the
13、 restaurant.答案A12.What will Mr White probably do at one in the afternoon?A.Receive a guest.B.Have a meeting.C.Read a report.答案B13.When will Miss Wilson see Mr White?A.At lunch time.B.Late in the afternoon.C.The next morning.答案C听第9段材料,回答第14至17题。M:Hi,Tom.I know you like computers.What started you in t
14、hem?M:I built my first computer when I was in junior high school.I was crazy about reading;I studied everything I could get my hands on.Then I turned to building my own machine.W:Where do you see computers going in the future?M:Youll have computers on the walls,in your hands,in your cars,throughout
15、your house.They will all be connected and look less like traditional computers today.W:What kind of computer do you have?M:A Toshiba notebook,which I use for all my work at the company and for e-mail.W:There are some people who say that technology is dangerous and is moving too fast.Whats your opini
16、on?M:Well,this kind of progress cant be stopped.Criticism is always voiced in every generation,and of course,every coin has two sides,but its important to always consider the good side of the technology we create,for it has improved our society.14.When did the man build the first computer?A.In junio
17、r high school.B.In senior high school.C.At the university.答案A15.Where does the man work?A.In a school.B.In a company.C.In a store.答案B16.How do some people find technology?A.Interesting.B.Dangerous.C.Wonderful.答案B17.What are the speakers talking about?A.The making of computers.B.The past of computers
18、.C.The future of computers.答案C听第10段材料,回答第18至20题。M:Hello,everyone.It is indeed a great pleasure to have this chance to address such a large audience this evening.Im Pierre Chabrol from the University of Marseille.At the moment Im carrying out a research in Senegal for the United Nations as part of th
19、e project to increase the world food production.Before I get on to what exactly we did in our research,I would like to explain briefly the purpose behind it.Quite simply my subject is rice.As you all know,rice is the main food for millions of people in the world.So if rice crops fail,millions of peo
20、ple starve and die.And they do fail,very often through disease.Now what my colleagues and I have been doing out in the field in Senegal as well as in the university laboratories is to try to produce a disease-resisting variety of rice,a particular kind of rice which will resist disease,in other word
21、s,a stronger type of rice.18.Who is Pierre?A.A doctor from Senegal.B.A university researcher.C.A United Nations official.答案B19.What does Pierre mainly talk about?A.The purpose of his study.B.The role that UN plays.C.Food supplies in the world.答案A20.What is the expected outcome of Pierres work?A.A ne
22、w medicine.B.A new type of rice.C.A new farming method.答案B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2021安徽蚌埠高一期末)The UK is filled with unbelievable palaces and historic castles.Now you can take 360 degree virtual tours of the attractions by just clicking your mous
23、e at home.Buckingham PalaceThe Queens palace offers 360 degree virtual tours of rooms including the Throne Room,Grand Staircase and the White Drawing Room.There are clickable“information points”which when clicked can explain the history of the rooms.CLICK HEREPalace of HolyroodhouseThe Queens offici
24、al palace in Edinburgh is packed with history.The palace is usually open year round to the public,but for those who cant visit for whatever reasons,you can take virtual tours of some of the amazing rooms including the Morning Drawing Room and Royal Dining Room.CLICK HEREBlenheim PalaceBlenheim Palac
25、e offers 360 degree virtual tours of some of its beautiful state rooms from the grand Drawing Rooms and Saloons to the Great Hall.You can choose to listen to the audio (声音的) guide which not only gives you a quick look inside,but offers lots of exciting details.CLICK HEREEdinburgh CastleHere is a gre
26、at visual trip to Edinburgh Castle.You can visit the historic ruins and have some wonderful views of Edinburgh itself.You can also zoom in (拉近)or out to get an idea of the museums and interesting places to explore,as well as 3D models of the castle.CLICK HERE【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了人们足不出户就可以通过网络参观英国的白金汉
27、宫、荷里路德宫、布伦海姆宫和爱丁堡城堡。21.What do the four places have in common?A.They are the Queens palaces.B.They provide online virtual tours.C.They are open to the public all year round.D.They have clickable“information points”.答案B解析细节理解题。由第一段内容可知,这四个地方的共同点是都为游客提供了在线虚拟旅行。22.What is special about Edinburgh Castle
28、?A.It has become ruins.B.It offers audio guides.C.3D models of it are provided.D.History of the castle is unknown.答案C解析细节理解题。由最后一段“You can also zoom in or out to get an idea of the museums and interesting places to explore,as well as 3D models of the castle.”可知,游客不仅可以通过镜头了解城堡,也可以通过城堡的3D模型深入了解博物馆,探索城
29、堡里有趣的地方。其他三个地方只有在线虚拟参观,没有 3D模型。因此3D模型是爱丁堡城堡的特色。23.Where is the text probably taken from?A.A website.B.A travel guidebook.C.A newspaper.D.A medical magazine.答案A解析推理判断题。本文介绍了白金汉宫等四个地方通过网络让人们足不出户即可实现在线参观旅行。本文中每一个地方的介绍后都有CLICK HERE。由此可推知,这篇文章来自网络。B(2020江苏泰州高一期中)My first impression of VR was not that goo
30、d after my first attempt lasted about 60 minutes.At the end of that time,I decided that it wasnt for me and I sold my headset for more than I paid for it.That was a few years ago and the headset I used was the PSVR.Yes,I could have gone for one of the more advanced headsets but,at the time,my PC was
31、nt up to it.I thought that a quick win with a PSVR could satisfy my curiosity (好奇心),but I was wrong.In 2019,with the appearance of a lot of new headsets,I decided that,maybe,it was time to try VR again.I chose to use the Bigscreen app to watch movies as if you were at the cinema.What was interesting
32、 for me was to see what the actual quality was like but,importantly,what kind of experience you could have.Yes,for someone who doesnt always like the movie-going experience,this could have turned out to be the best of both worlds.I didnt have to spend money on expensive snacks (小吃) and parking and I
33、 didnt have to put up with bad smells.I have to say that the whole VR experience has improved quite a lot.Yes,things have improved,but its not perfect.In fact,I dont think weve reached the“good enough”stage yet.As for other VR apps,I once told a well-known editor that VR was promising.He just looked
34、 at me with a look that said:“Never gonna happen”.Well,the time has come,and you can actually do this now.VR isnt for everyone,I understand,but it can be a choice for some.Id like to think that the next generation of headsets will improve some of the problems that were still seeing.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者
35、讲述了自己对VR的两次感受不同的体验,认为第二次VR体验已经取得了一些改进,但它还不是完美的,还没到“足够好”的阶段。作者相信其未来的发展是能改善我们现在看到的一些问题的。24.What was the authors PSVR experience a few years ago?A.He found it disappointing.B.He wasted a lot of money on it.C.He felt the headset uncomfortable.D.He considered it interesting.答案A解析细节理解题。根据第一段中的“My first im
36、pression of VR was not that good after my first attempt lasted about 60 minutes.”和第二段中的“I thought that a quick win with a PSVR could satisfy my curiosity,but I was wrong.”可知,作者对几年前在PSVR的体验感到失望。25.Why did the author choose the Bigscreen app?A.He was not a film lover.B.He could have snacks at home.C.H
37、e didnt have to pay for the app.D.He didnt like to go to the cinema.答案D解析推理判断题。根据第三段中的“I didnt have to spend money on expensive snacks and parking and I didnt have to put up with bad smells.”可知,作者不喜欢去电影院看电影,所以选择了大屏幕应用程序。26.What does the author think of his 2019 VR experience?A.It is perfect.B.It is
38、good enough in his eyes.C.It has fallen short of his expectations.D.It has achieved some improvements.答案D解析细节理解题。根据第四段中的“I have to say that the whole VR experience has improved quite a lot.Yes,things have improved,but its not perfect.”可知,作者认为2019年的VR体验已经取得了一些改进。27.What was the editors attitude towar
39、ds the future of VR?A.Uninterested.B.Uncertain.C.Doubtful.D.Hopeful.答案C解析推理判断题。根据倒数第二段中的“As for other VR apps,I once told a well-known editor that VR was promising.He just looked at me with a look that said:Never gonna happen.”可知,编辑对VR的未来持怀疑的态度。CHaving a smart phone may not be as smart as you think.
40、They may let you surf the Internet,listen to music and take photos wherever you are.but they also turn you into a workaholic(工作狂),it seems.A study suggests that,by giving you access to emails at all times,the smartphone adds as much as two hours to your working day.Experts found that British people
41、work an additional 460 hours a year on average as they are able to respond to emails on their mobiles.The study shows the average UK working day is between 9 and 10 hours,but 2 more hours is spent responding to or sending work emails,or making work calls.Almost one in ten admits spending up to three
42、 hours outside their normal working day checking work emails.Some workers say they are on call almost 24 hours a day.Nearly two-thirds say they often check work emails just before they go to bed and as soon as they wake up,while over a third have replied to one in the middle of the night.The average
43、 time for first checking emails is between 6:00 a.m and 7:00 a.m,with more than a third checking their first email in the period,and a quarter checking them between 11:00 p.m.and midnight.Ghadi Hobeika,marketing director of Pixmania,said:“The ability to access millions of Apps has made smartphone in
44、valuable for many people.However,there are disadvantages.Many companies expect their employees to be on call 24 hours a day,seven days a week,and smartphones mean that people cannot get away from work.The more constantly in touch we become,the more is expected of us in work.”【语篇解读】本文是一篇科教类短文。文章主要介绍使
45、用智能手机也许并不像你想的那样明智。使用智能手机可以让你随时随地上网、听音乐、拍照片但也可能让你变成工作狂。最新调查显示,智能手机能让你随时查收邮件,因此智能手机会让你每天的工作时间延长多达两个小时。28.With a smart phone the average UK working day is .A.11 to 12 hoursB.9 to 10 hoursC.8 hoursD.2 hours答案A解析细节理解题。根据文章第二段中的“The study shows the average UK working day is between 9 and 10 hours,but 2 mo
46、re hours is spent responding to or sending work emails,or making work calls.”可知英国的工作日平均工作9到10个小时,使用智能手机后多了2个多小时,故答案应是11到12小时。故选A项。29.We can learn from the text that the British people .A.prefer to check emails in the morningB.are crazy about different smartphoneC.work more hours with smartphonesD.sh
47、orten their normal working hours答案C解析细节理解题。根据文章第二段中的“A study suggests that,by giving you access to emails at all times,the smartphone adds as much as two hours to your working day.”可知,英国人用智能手机工作时间更长。故选C项。30.What does the underlined word “invaluable” mean?A.Useless.B.Necessary.C.Expensive.D.Cheap.答案B
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-791219.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
