分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 21

类型专题04 阅读判断-冲刺2022中考英语热点题型考前押题(四川成都专用).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:828740
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:21
  • 大小:713.41KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题04 阅读判断-冲刺2022中考英语热点题型考前押题四川成都专用 专题 04 阅读 判断 冲刺 2022 中考 英语 热点 题型 考前 押题 四川成都 专用
    资源描述:

    1、冲刺2022中考英语热点题型考前押题(四川成都专用)阅读判断10篇(2022四川省成都市第七中学初中学校一模)阅读下面短文,根据短文内容判断句子的正误。正确的写”A”,错误的写”B”。School bullying(欺凌)has become a serious problem in our society. Luckily, dealing with bullyings is not as hard as you think.The first step is to understand them. Most bullies make others feel bad so they feel

    2、 better about themselves. Their main goal is to make you upset so they feel in control. The best way to deal with this is to avoid them. If they come up to you, just walk away. When it is impossible to avoid bullies, you will have to take a further step. Bullies prefer to aim at kids who they think

    3、are vulnerable. So behave bravely and confidently when a bully picks on you or someone else.If they still picks on you, the next step is to report the bullies to a teacher. Bullies have been around for a long time, so experienced teachers will know how to deal with them.Bullies can give you a big tr

    4、ouble. However, if you act quickly, you can almost always keep them from troubling you. Just remember to never get into a fight with a bully. Fighting always makes the situation worse. Be smart when dealing with bullies, so you could survive(生存)without getting hurt!1Bullies feel better about themsel

    5、ves when they control others.2The underlined word “vulnerable” means “patient in the article.3If you are bullied, try to deal with it by yourself before turning to teachers.4The writer thinks fighting against bullies is not a good way to solve the problem.5There are three ways mentioned to deal with

    6、 bullies in the article.(2022四川成都一模)阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的涂“A”,错误的涂“B”。 You may have known about many traditional Chinese festivals such as Spring Festival or Lantern Festival, but have you ever heard of Dragon Heads-raising Day?Dragon Heads-raising Day is also called Spring Dragon Festival. It is

    7、on the second day of the second lunar (农历) month. Its on March 4 this year. It came from an old story. After that day, the Dragon King will wake up from his winter sleep and bring more rain. So that day is the start of spring and farming season.One of the most interesting things related to the day i

    8、s about haircut. People believe that a haircut during the first lunar month is not a good idea. It may bring bad things to your uncles. So people can only cut it on or after Dragon Heads-raising Day. Although its not true, many people still do it.There are also other ways to celebrate this festival.

    9、 For example, people eat food with dragon names. People call noodles dragons beard (胡须). Dumplings are dragons ears and spring rolls (春卷) are dragons scales (鳞).People also do dragon dances and make dragon lanterns. The lanterns stand for peoples best wishes and good luck.6Dragon Heads-raising Day i

    10、s on the second day in February every year.7After Dragon Heads-raising Day, rainfall usually increases, which is good for farming.8People believed that having your haircut on Dragon Heads-raising Day might cause bad luck to your uncles.9The article explains why people eat food with dragon names to c

    11、elebrate the festival.10The writer probably wants more students to know about Dragon Heads-raising Day.(2022四川成都一模)Nowadays, people usually shake hands when they meet each other. Do the Chinese always greet others like this? In fact, handshaking was introduced to our country around 100 years ago.The

    12、re were several kinds of greeting in ancient China. Among them the fist and palm salute (拱手礼) was a quite common one, with a history of about 3,000 years. It was first used by people in the West Zhou Dynasty. In ancient times, if people met a stranger, their hands were always ready for holding somet

    13、hing used for fighting. Holding out both hands showed that people could feel relaxed.When people meet, men usually use their left hand to hold the right one. Its believed that people considered the left as the important side for men in Chinese history. While for women, the important side is the righ

    14、t. So when they give the fist and palm salute, they should put their right hand on the top. When someone presents the fist and palm salute to you, you are supposed to do it back as well.In many wuxia or kung fu TV series and movies, people greet each other with the hold fist salute, or Baoquan in Ch

    15、inese. The gesture (手势) is that the right hand is made a fist, while the left hand is to cover the right fist. Its similar to the fist and palm salute, but they are different. Baoquan is widely used among kung fu masters and students.So, dont make a mistake.正确的涂“A”,错误的涂“B”。11Handshaking first starte

    16、d in China and then was spread to other places.12In West Zhou Dynasty, having empty hands showed that people could feel relaxed.13In ancient China, women should greet men by using their left hand to hold the right one.14The hold fist salute can only be seen in wuxia or kung fu TV series and movies.1

    17、5The passage mentions three ways of greeting people in China.(2022四川成都一模)阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的涂“A”,错误的涂“B”。 The performers played different Chinese musical instruments on stage (舞台), swinging along with the beautiful sounds.Welcome to the performance of Mojaa band of three robots.Students from Tsi

    18、nghua University recently enjoyed a special musical play, which tells the story of a student who faces many difficulties when he invents musical robots in a lab. The musical drama was performed by both human actors and robots.The robot band project was developed by the teachers and students from Tsi

    19、nghua, as well as bosses made up of the universitys graduates (毕业生). The developers have different skills, such as robot control, new media artists, drama experts and musicians.In recent years, as a new art form, robot art has appeared at home and abroad. Unlike industrial robots and service robots,

    20、 art robots pay more attention to the relationship between robots and humans or between robots and social culture.16The members of Moja include humans and a robot.17The special musical play was about a students invention of industrial robots.18The developers who invented the robot project are all te

    21、achers from Tsinghua University.19Those developers who take part in the project are all skilled.20Art robots mean offering more service like service robots.(2021四川成都市树德实验中学二模)Welcome to the “Tell Me About” column(专栏), and you can share your stories here on our website www. ascd. org/tellmeabout. Don

    22、t take no for an answer. At school, I learned not to take no for an answer. In high school, a teacher of mine told me I was too shy and that I would never win a speech competition. It made me feel so sad that I practiced hard in public every day and tried to take part in all kinds of speech competit

    23、ions. All those efforts paid off finally. In a national competition, I won first place! I keep the gold medal (牌) in my bookcase all the time to remind me that there is always a way. We should not let anyone else decide what we can achieve. Li Yixiao, Jilin Seeing a bright future. I was not a confid

    24、ent boy when I was very young. But in the 8th grade, my art teacher, Mrs. Huang, changed me completely by saying the following words, “I dont want you to invite me to your high school graduation. Instead, I want you to invite me to your college graduation. The day will come, I believe.” Eight years

    25、later, I became the first person in my family to graduate from college. When I sent out invitations to my college graduation ceremony, Mrs. Huang was the first person on the list. Zhu Qiang, Sichuan正确的填“A”,错误的填“B”。21This reading is about how teens overcame their difficulties.22According to her teach

    26、er, Li Yixiao had the ability of giving speech when he was born.23Li Yixiao believed the teacher and practiced the speech hard.24Mrs. Huang changed Zhu Qiang by encouraging him to go to college.25Middle school students are the ones sharing their stories in the reading online.(2021四川师范大学附属中学二模)Someti

    27、mes,when you worry that you may fail an exam,you end up failingOr during a seating arrangement (安排) in your class,when you are afraid to sit next to someone you don t like,you end up sharing the desk with him or herThis is what Murphy s Law tells us: If things can go wrong,they will go wrongBut is i

    28、t true?Of the studies about Murphy s Law,the most famous one is the buttered toast (烤面包片)phenomenon (现象): One toast with butter falls,it lands butterside down most of the timeTo prove this,Robert Matthews did a lot of experiments with more than 1,000British school kids in 2001In the first experiment

    29、,each student put a piece of buttered toast on a plate,let it fall off 20times and noted which side it landed onOf almost 10,000experiments,toast landed butterside down 62percent of the timeBut you may ask: Is it the butter that plays a role? Here comes Matthews second experimentThis time,instead of

    30、 butter,the toast had a letter B written on one sideIt still landed 58 percent of the time on the BsideThis proved that Murphy s Law is true: If the toast can land butterside down,it will do soMatthews did another experimentWhen students threw the toast from a height of 2.5metres,the toast landed bu

    31、tterside down only 47percent of the timeToast lands butterside down because humans aren t tall enough to let it land any other way, Matthews said根据上文内容判断正 (T) 误(F)26According to Murphy s Law,in an English class,if you don t want to be questioned by the teacher,you may end up failing answering the qu

    32、estions27In the first experiment of buttered toast,we know the toast landed butterside down about 620times28If the toast can land butterside down,Murphy s Law is true29In the first two experiments,either the butter or the letter B plays a role30The passage is mainly talking about Murphy s Law depend

    33、s on people s mental state(心理状态)(2021四川省成都市石室联合中学三模)阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的填“A”,错误的填“B”。Although being not correct or meaningful, psychological quizzes always make us interested. Here is one for you. Just have fun and dont take it seriously. Which image will you choose below?ABCDPsychological Analys

    34、isAYou will never rest until you achieve your goals. Being full of courage and bravery, you are not so easy to beat.BYou are honest and kind person, always following what your heart says. Change is welcome in your life, but only if it produces advantages.CYou have above average (平均) intelligence. Bu

    35、t you sometimes feel uncomfortable towards others just because someone does something better than you.DYou are a 99 % careful person. You always try to take things very calmly, especially every decision you make, and you like to know the details of everything around you.31The writer thinks psycholog

    36、ical quizzes meaningless but interesting.32According to the quiz, people who choose A are strong-minded.33If Amy chooses B, she is a person holding positive attitudes towards all kinds of changes.34People choosing C cant accept being worse than others because they think they are more intelligent.35T

    37、his psychological quiz mainly talks about ways to deal with the relationship around us.(2021四川成都嘉祥外国语学校三模)阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的填“A”,错误的填“B”。More and more people around the world are taking part in some dangerous activities. Of course, many people have climbed the highest mountains or explored unkn

    38、own parts of the world. Now, however, there are people who want to get quick pleasure from a dangerous activity, which may only last a few minutes or even seconds. think bungee jumping is a good example of such an activity. You jump from a high place 200 meters above the ground with an elastic rope

    39、(弹力绳) tying to your ankles (脚踝). You fall at up to 150 kilometers an hour until the rope stops you from hitting the ground. Besides, you should be of a proper weight. Generally, you have to be over 50 kilos but less than 100 kilos. And those with a heart disease arent allowed to do so. So far over 2

    40、,000,000 people around the world have now tried bungee jumping. Other activities, such as jumping from the tall buildings and diving into the sea from the top of high rocks are as dangerous as bungee jumping.Like other sports, injuries can still happen, and there have been deaths. Mostly, what may c

    41、ause death is to use a rope that is too long. The rope should be fully shorter than the height of the jumping place so that there is enough room to jumpers. Either slowing down or keeping speeding up depends upon the speed of falling.Since there are dangers, why do people take part in such activitie

    42、s? Some scientists think it is because life in modern society has become safe and boring. Now life has little excitement.36Exploring unknown places is regarded as a dangerous activity.37Before you start bungee jumping, an inelastic rope should be tied to your ankle.38Some people get injured after bu

    43、ngee jumping.39You are allowed to join in the bungee jumping as long as you are of a right weight.40People expect to seek for excitement from bungee jumping.(2021四川省成都市七中育才学校模拟预测)阅读下面短文,根据短文内容判断句子的正误。正确的涂 A,错误的涂 B。 I was on a train in Switzerland. The train came to a stop and a trainman was announci

    44、ng messages in German, Italian, and French. However, I didnt learn any of the languages. Everyone started getting off the train and an old woman saw that I was stressed and didnt know what to do. She could speak some English and told me that an accident had happened ahead. She asked me where I was g

    45、oing, then went and talked to some workers, and came back to tell me that wed have to change trains three or four times to get there. I was really glad she was heading the same way because it would be impossible for me to take the right train on my own. So we went from one train station to the next,

    46、 getting to know each other along the way. She was really the sweetest woman. It was a 2.5-hour journey in total, and when we made it to the final station, we got off and said our goodbyes. I had made it just in time to catch my train to Rome. She told me she had a train to catch as well. I asked he

    47、r how much farther she had to go and found out that her home was two hours back the other way. She had jumped from train to train and traveled the whole way just to make sure that I made it. I was in shock. A woman spent her whole day sitting on trains and taking her hours away from her home just to

    48、 help out a confused tourist visiting her country. No matter how many countries I visit, Ill always say the most beautiful country in the world is Switzerland.41The writer didnt understand the announcements and had difficulty communicating with the workers on the train.42The woman decided to help th

    49、e writer when she knew the writer would change trains three or four times.43From the passage, we know the woman was heading the same way with the writer.44After the writer caught the train to Rome, it was 2.5-hour trip for the woman to go back home.45The writer thought Switzerland was the most beaut

    50、iful country because of the good memory on the train.(2021四川省成都市第七中学初中学校一模)阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的写“A”,错误的写“B”。Hands-on House Half Marathon/10K/5KAbout this eventSaturday, September 26, 2020Hands-on House 721 Landis Valley Rd Lancaster, PA 17601https:/www.handsonhouse.org/events/half-marathon-10k-5k

    51、/Join us for the 17th annual Hands-on House Half Marathon, 10K&5K. The events include the 13.1-mile half marathon (马拉松), the 10 kilometers (10K) and the 5 kilometers (5K). Runners and walkers are welcome to take part in all events.Race Registration & PricingRegister (注册) ByHalf Marathon10K Run5K Run

    52、July 5th$60$45$30Race Day$70$50$30Volunteer check-in:We encourage you to check in (签到) on Friday, September 25 from 11 a.m.-1 p.m. or 3:30 p. m.-6:30 p.m. at Hands-on House. You may also check in on Saturday, September 26 from 6:00 a.m.-7:20 a.m.Race start:Half marathon will start at 8 a.m., 10K at

    53、8:05 a.m. and 5K at 8:10 a.m.Prizes:A finisher medal (奖牌) will be given to each half marathon runner. Cash (现金) prizes will be given to the top three men and women in each group for the half marathon, as well as to the top five men and women for the 5K and 10K courses.Hands-on House hours:Hands-on H

    54、ouse will be open from 8:00 a.m.-5:00 p.m. on Saturday, September 26th.46Hands-on House Half Marathon/10K/5K will be held on September 26, 2020.47You need to pay $45 if you register for the 10K Run at the beginning of August.48Runners can check in on both September 25 and September 26.4926 people wi

    55、ll win the cash prize and finisher medals at last.50The writer mainly wants to introduce the time of the events.参考答案1A2B3A4A5A【解析】本文就如何解决校园欺凌提出了三条建议。1细节理解题。根据“Most bullies make others feel bad so they feel better about themselves. Their main goal is to make you upset so they feel in control”可知,当霸凌者控

    56、制他人时,他们自我感觉更好,此句表述正确,故答案为A。2词义猜测题。根据“Bullies prefer to aim at kids who they think are vulnerable”可知,霸凌者更喜欢把目标对准他们认为脆弱的孩子,所以vulnerable表示“脆弱的”,此句表示错误,故答案为B。3细节理解题。根据“So behave bravely and confidently when a bully picks on you or someone else”以及“If they still picks on you, the next step is to report th

    57、e bullies to a teacher”可知,遇见校园欺凌先自己勇敢地站出来,如果解决不了再向老师求助,此处表述正确,故答案为A。4细节理解题。根据“Just remember to never get into a fight with a bully. Fighting always makes the situation worse”可知,作者认为打击恶霸并不是解决问题的好方法,此句表述正确,故答案为A。5细节理解题。根据“The first step is to understand them”“When it is impossible to avoid bullies, yo

    58、u will have to take a further step”“If they still picks on you, the next step is to report the bullies to a teacher”可知,本文给出了三条建议,此句表述正确,故答案为A。6B7A8B9B10A【解析】本文介绍了“二月二龙抬头”的来历、习俗及庆祝方式。6细节理解题。根据“It is on the second day of the second lunar (农历) month. Its on March 4 this year.”可知,“二月二龙抬头”在每年的二月的第二天,表述错误

    59、。故答案为B。7细节理解题。根据“After that day, the Dragon King will wake up from his winter sleep and bring more rain. So that day is the start of spring and farming season.”可知,在龙首升起日之后,降雨量通常会增加,这对农业是有好处的,表述正确。故答案为A。8细节理解题。根据“People believe that a haircut during the first lunar month is not a good idea. It may br

    60、ing bad things to your uncles.”可知,人们认为在农历的第一个月理发不是个好主意。它可能会给你叔叔带来不好的事情。而不是在“二月二龙抬头”日,此句表述错误。故答案为B。9细节理解题。根据“There are also other ways to celebrate this festival. For example, people eat food with dragon names. People call noodles dragons beard (胡须). Dumplings are dragons ears and spring rolls (春卷) a

    61、re dragons scales (鳞).”可知,这段是本文的一部分,属于以偏概全,因此表述错误。故答案为B。10推理判断题。根据“You may have known about many traditional Chinese festivals such as Spring Festival or Lantern Festival, but have you ever heard of Dragon Heads-raising Day?”及全文内容可知,作者可能想让更多的学生了解“二月二龙抬头”日。因此表述正确。故答案为A。11B12A13B14B15A【解析】本文是一篇说明文。主要介

    62、绍了拱手礼和抱拳的相关知识。11细节理解题。根据“In fact, handshaking was introduced to our country around 100 years ago.”可知,此处是说握手是在大约100年前传入我国的。由此可知握手首先在中国开始是错误的。故答案为B。12细节理解题。根据“In ancient times, if people met a stranger, their hands were always ready for holding something used for fighting. Holding out both hands showe

    63、d that people could feel relaxed.”可知,此处是说在古代,如果人们遇到一个陌生人,他们的手总是准备握着用来战斗的东西。伸出双手表示人们可以感到放松是对的。故答案为A。13细节理解题。根据“While for women, the important side is the right. So when they give the fist and palm salute, they should put their right hand on the top.”可知,而对于女性来说,重要的一面是右手。所以当她们用拳头和手掌敬礼的时候,她们应该把他们的右手放在上面

    64、。因此女性应该用左手握着右手向男性打招呼是错误的。故答案为B。14细节理解题。根据“In many wuxia or kung fu TV series and movies,.Baoquan is widely used among kung fu masters and students.”可知,在许多武侠或功夫电视剧和电影中,人们用握拳或宝拳打招呼。这个手势是右手握拳,左手盖住右手握拳。它类似于拳头和手掌礼,但它们不同。宝拳在功夫大师和学生中广泛使用。由此可知握拳敬礼只能在武侠或功夫电视剧和电影中看到是不对的。故答案为B。 15细节理解题。根据文章的三幅图可知,“hand shaking

    65、”、“the fist and palm salute”和“the hold fist salute”可知,这是中国问候人们的三种方式。故答案为A。16B17B18B19A20B【解析】本文是一篇新闻报道。介绍了国内首个机器人乐队在清华大学的表演给清华大学的学生留下了深刻的印象。16细节理解题。根据“The musical drama was performed by both human actors and robots”可知,这部音乐剧由人类演员和机器人共同表演,而不是一个机器人,此句表述错误,故答案为B。17细节理解题。根据“Students from Tsinghua Univers

    66、ity recently enjoyed a special musical play, which tells the story of a student who faces many difficulties when he invents musical robots in a lab”可知,该剧讲述了一名学生在实验室发明音乐机器人时遇到的许多困难,而不是工业机器人,此句表述错误,故答案为B。18细节理解题。根据“The robot band project was developed by the teachers and students from Tsinghua, as wel

    67、l as bosses made up of the universitys graduates”可知,由清华大学的老师和学生以及由大学毕业生组成的老板们共同开发的,此句表述错误,故答案为B。19细节理解题。根据“The developers have different skills, such as robot control, new media artists, drama experts and musicians.”可知,那些参与项目的开发人员都有不同的技能,此句表述正确,故答案为A。20细节理解题。根据“Unlike industrial robots and service r

    68、obots, art robots pay more attention to the relationship between robots and humans or between robots and social culture”可知,艺术机器人更注重机器人与人的关系,更注重机器人与社会文化的关系,此句表述错误,故答案为B。21A22B23B24A25B【解析】本文主要摘自“告诉我”这个栏目中两个学生分享的故事。21主旨大意题。根据“Dont take no for an answer”以及“Seeing a bright future.”并结合两个人的分享可知本文主要是关于他们两个

    69、是如何克服自己的困难,最后获得成功的,此句表述正确。故答案为A。22细节理解题。根据“In high school, a teacher of mine told me I was too shy and that I would never win a speech competition”可知他很害羞,老师说他不会赢得演讲比赛,说明他出生的时候没有演讲能力,是通过他后天的努力才赢得比赛,此句表述错误。故答案为B。23细节理解题。根据“a teacher of mine told me I was too shy and that I would never win a speech com

    70、petition. It made me feel so sad that I practiced hard in public”可知老师认为他不能赢得演讲比赛,但是他不相信,他努力练习,最终他获得了一等奖,此句表述错误。故答案为B。24细节理解题。根据“I dont want you to invite me to your high school graduation. Instead, I want you to invite me to your college graduation. The day will come, I believe”可知黄老师相信自己能够参加他的大学毕业典礼

    71、,而他也通过努力考上了大学,所以老师的鼓励改变了他,此句表述正确。故答案为A。25推理判断题。根据“When I sent out invitations to my college graduation ceremony, Mrs. Huang was the first person on the list”可知朱强已经大学毕业,说明这个栏目不是为中学生设置的,此句表述错误。故答案为B。26F27F28T29F30F【解析】短文讲了墨菲定律,通过实验告诉我们墨菲定律对人们的影响26F 细节判断题根据第一段句子Or during a seating arrangement (安排) in y

    72、our class,when you are afraid to sit next to someone you don t like,you end up sharing the desk with him or her这就是墨菲定律告诉我们的:如果不想和某人安排在一起,结果就和他或她在同一张桌子可知根据墨菲定律,在英语课上,如果你不想被老师提问,你可能会就会被老师提问,但不一定回答问题不正确故答案为F27F 细节判断题根据第五段句子In the first experiment,each student put a piece of buttered toast on a plate,le

    73、t it fall off 20times and noted which side it landed on在第一个实验中,每个学生在一个盘子上放了一块涂了奶油的烤面包片,让它掉下20次,并注意到它落在了哪一边可知在第一个涂了奶油的烤面包的实验中,我们知道烤面包的奶油面大约掉在下面620次,原文Of almost 10,000experiments,toast landed butterside down 62percent of the time在几乎1000次的试验中有62%是带有黄油的那面先落地。所以不够620次,该句是错误的故答案为F28T细节判断题根据This proved tha

    74、t Murphy s Law is true: If the toast can land butterside down,it will do so烤面包片掉落时在黄油面,那么就认为墨菲定律就是对的。故答案为T29F 细节判断题根据最后一段句子Toast lands butterside down because humans aren t tall enough to let it land any other way, Matthews said马休斯说,烤面包片掉落时在奶油面,因为人类没有足够的能力让它以任何其他方式着陆,Matthews说可知在前两个实验中,要么是奶油,要么是字母B起

    75、了作用是错误的故答案为F30F主旨大意题。根据短文提到的实验可知这篇文章主要讨论的是墨菲定律和人的心里有关但不是取决于人们的心理状态故答案为F【点睛】做好简单推理判断题以具体事实为依据进行推理,做出判断只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论31A32A33B34B35B【解析】本文介绍一个有趣的心理测试。31细节理解题。根据“Although being not correct or meaningful, psychological quizzes always make us interested.”可知作者认为心理测试不对、没意义,但是有意思。故选A。32推理判断题。根据“You w

    76、ill never rest until you achieve your goals.”可知选择A的人达到目标才会休息,因此是意志力强的人。故选A。33细节理解题。根据“ Change is welcome in your life, but only if it produces advantages.”可知选择B的人,只欢迎能够带来优势的改变,因此不是所有的改变。故选B。34推理判断题。根据“You have above average (平均) intelligence. But you sometimes feel uncomfortable towards others just

    77、because someone does something better than you.”可知你的智力高于平均值,看到别人做得比你好,你会不舒服,并没有说这类人认为自己更聪明。故选B。35推理判断题。根据“Although being not correct or meaningful, psychological quizzes always make us interested. ”可知心理测试只是供人娱乐的,不能处理人际关系。故选B。36A37B38A39B40A【解析】本文是一篇说明文。主要详细介绍了蹦极这一危险运动。36细节理解题。根据“More and more people

    78、 around the world are taking part in some dangerous activities. Of course, many people have climbed the highest mountains or explored unknown parts of the world.”可知,探索未知的地方被认为是一项危险的活动。故答案为A。37细节理解题。根据“You jump from a high place 200 meters above the ground with an elastic rope (弹力绳) tying to your ank

    79、les (脚踝).”可知,在你开始蹦极之前,应该在你的脚踝上系一根有弹性的绳子,而不是无弹性的绳子。故答案为B。38推理判断题。根据“Like other sports, injuries can still happen, and there have been deaths.”可知,在蹦极后会有人受伤。故答案为A。39细节理解题。根据“Besides, you should be of a proper weight.”和“And those with a heart disease arent allowed to do so.”可知,除了要有正确的体重之外,患有心脏病的人不能蹦极。故答

    80、案为B。40推理判断题。根据“Some scientists think it is because life in modern society has become safe and boring. Now life has little excitement.”可知,由于现在生活很无聊,人们期望从蹦极中寻找刺激。故答案为A。41A42A43B44B45A【解析】本文主要讲述了作者在去瑞士的火车上,一个陌生女人为了确认作者可以到达目的地,而陪伴作者乘坐火车的善行义举。41细节理解题。根据“The train came to a stop and a trainman was announc

    81、ing messages in German, Italian, and French. However, I didnt learn any of the languages.”可知作者听不懂公告,与火车上的工作人员沟通有困难。故填A。42推理判断题。根据“I was really glad she was heading the same way because it would be impossible for me to take the right train on my own.”及“I asked her how much farther she had to go and f

    82、ound out that her home was two hours back the other way.”可知这个女人并不和作者同路,但当她知道作家要换乘三四次火车时,她决定帮助作家。故填A。43细节理解题。根据“I asked her how much farther she had to go and found out that her home was two hours back the other way.”可知这个女人和作者并不同路。故填B。44细节理解题。根据“I asked her how much farther she had to go and found ou

    83、t that her home was two hours back the other way.”可知当这位赶上了去罗马的火车后这个女人要往回走2小时回家。故填B。45细节理解题。根据“No matter how many countries I visit, Ill always say the most beautiful country in the world is Switzerland.”可知因为火车上的美好回忆,作者认为瑞士是最美丽的国家。故填A。46A47B48B49B50B【解析】本文是Hands-on House半程马拉松的宣传广告。46细节理解题。根据“About th

    84、is event”中的时间“Saturday, September 26, 2020”可知,Hands-on House半程马拉松将在2020年9月26日举办,故填A。47细节理解题。根据“Race Registration & Pricing”表格可知,在7月5号之前报名10公里马拉松需45美元,也就是说在7月初报名10公里马拉松可以只花45美元,而8月初不行,故填B。48细节理解题。根据表格下方“Volunteer check-in: We encourage you to check in on Friday, September 25”和“You may also check in o

    85、n Saturday, September 26”可知,在9月25号和26号签到的是志愿者,而不是跑步运动员,故填B。49推理判断题。根据“Prizes”段的信息可知,每名半程马拉松运动员都会获得一枚终点奖牌,半程马拉松每组前三名的男女选手,5公里和10公里赛道的前五名男女选手都会获得现金奖励;由此可知半程马拉松中男生组前三名男生和女生组前三名女生,一共6人会获得现金奖励,而这6个人因为参加了半程马拉松也会获得终点奖牌,由此可知最后既获得终点奖牌又获得现金奖励的是6人,而不是26人,故填B。50主旨大意题。通读全文可知,本文除了介绍和半程马拉松有关的时间以外,还介绍了地点、报名价格、奖牌等信息,由此可知作者并不只是想介绍这个比赛的时间,故填B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题04 阅读判断-冲刺2022中考英语热点题型考前押题(四川成都专用).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-828740.html
    相关资源 更多
  • 六年级上册数学一课一练数学好玩 第3课时比赛场次 北师大版(含答案).docx六年级上册数学一课一练数学好玩 第3课时比赛场次 北师大版(含答案).docx
  • 六年级上册数学一课一练总复习 第3课时 图形与几何 青岛版(含答案).docx六年级上册数学一课一练总复习 第3课时 图形与几何 青岛版(含答案).docx
  • 六年级上册数学一课一练总复习 第1课时 数与代数(1) 青岛版(含答案).docx六年级上册数学一课一练总复习 第1课时 数与代数(1) 青岛版(含答案).docx
  • 六年级上册数学一课一练圆的周长_人教新课标(含解析).docx六年级上册数学一课一练圆的周长_人教新课标(含解析).docx
  • 六年级上册数学一课一练圆.docx六年级上册数学一课一练圆.docx
  • 六年级上册数学一课一练分数除法_人教新课标()(含解析).docx六年级上册数学一课一练分数除法_人教新课标()(含解析).docx
  • 六年级上册数学一课一练分数除法_人教新课标(含解析).docx六年级上册数学一课一练分数除法_人教新课标(含解析).docx
  • 六年级上册数学一课一练分数除法.docx六年级上册数学一课一练分数除法.docx
  • 六年级上册数学一课一练分数的乘除混合运算.docx六年级上册数学一课一练分数的乘除混合运算.docx
  • 六年级上册数学一课一练分数乘法的应用.docx六年级上册数学一课一练分数乘法的应用.docx
  • 六年级上册数学一课一练分数乘法 人教新课标.docx六年级上册数学一课一练分数乘法 人教新课标.docx
  • 六年级上册数学一课一练分数乘整数_人教新课标()(含解析).docx六年级上册数学一课一练分数乘整数_人教新课标()(含解析).docx
  • 六年级上册数学一课一练分数乘整数_人教新课标(含解析).docx六年级上册数学一课一练分数乘整数_人教新课标(含解析).docx
  • 六年级上册数学一课一练位置与方向(二)_人教新课标()(含解析).docx六年级上册数学一课一练位置与方向(二)_人教新课标()(含解析).docx
  • 六年级上册数学一课一练位置与方向(二)_人教新课标(含解析).docx六年级上册数学一课一练位置与方向(二)_人教新课标(含解析).docx
  • 六年级上册数学一课一练位置.docx六年级上册数学一课一练位置.docx
  • 六年级上册数学一课一练8数学广角 数与形∣人教新课标.docx六年级上册数学一课一练8数学广角 数与形∣人教新课标.docx
  • 六年级上册数学一课一练5.2 圆的周长(无答案)_北京版().docx六年级上册数学一课一练5.2 圆的周长(无答案)_北京版().docx
  • 六年级上册数学一课一练3.1倒数的认识∣人教新课标.docx六年级上册数学一课一练3.1倒数的认识∣人教新课标.docx
  • 六年级上册数学一课一练1.2分数乘分数∣人教新课标.docx六年级上册数学一课一练1.2分数乘分数∣人教新课标.docx
  • 六年级上册数学一课一练-8.可能性 西师大版(2014秋)(含答案).docx六年级上册数学一课一练-8.可能性 西师大版(2014秋)(含答案).docx
  • 六年级上册数学一课一练-6.1分数混合运算 西师大版(2014秋)(含答案).docx六年级上册数学一课一练-6.1分数混合运算 西师大版(2014秋)(含答案).docx
  • 六年级上册数学一课一练-5.图形的变换和位置的确定 西师大版(2014秋)(含答案).docx六年级上册数学一课一练-5.图形的变换和位置的确定 西师大版(2014秋)(含答案).docx
  • 六年级上册数学一课一练-4.比和比例的分配 西师大版(2014秋)(含答案).docx六年级上册数学一课一练-4.比和比例的分配 西师大版(2014秋)(含答案).docx
  • 六年级上册数学一课一练-3.分数除法 西师大版(2014秋).docx六年级上册数学一课一练-3.分数除法 西师大版(2014秋).docx
  • 六年级上册数学一课一练-2.圆 西师大版(2014秋).docx六年级上册数学一课一练-2.圆 西师大版(2014秋).docx
  • 六年级上册数学一课一练-1.分数乘法 西师大版(2014秋).docx六年级上册数学一课一练-1.分数乘法 西师大版(2014秋).docx
  • 六年级上册数学一课一练 “黄金比”之美 青岛版(含答案).docx六年级上册数学一课一练 “黄金比”之美 青岛版(含答案).docx
  • 六年级上册数学 分数乘除法 综合复习.docx六年级上册数学 分数乘除法 综合复习.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1