江苏省江阴市长泾高级中学2020-2021学年高二英语上学期期中四校联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 江阴 市长 高级中学 2020 2021 学年 英语 学期 期中 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省江阴市长泾高级中学2020-2021学年高二英语上学期期中四校联考试题(含解析)第一部分 听力(共两节,20 小题,每题 1.5 分,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。每段对话仅读一遍。1. What is Georges favorite sport?A. Tennis. B. Fishing. C. Swimming.2. How will the man pay the bill?A. By card. B. By WeChat. C. In ca
2、sh.3. What are the speakers probably talking about?A. The womans major. B. The womans job. C. The womans parents.4. What will the woman take back to the shop?A The T-shirt. B. The shorts. C. The sweater.5. Where is the butter now?A. In the bowl. B. On the shelf. C. In the fridge.第二节(共 15 小题;每小题 1.5
3、分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What is the woman going to do?A. Go shopping. B. Buy some pizza. C. Help with a party.7. Where are the speakers probably?A. On a bus. B. At a restaurant. C. In a supermarket.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. Whats t
4、he probable relationship between the speakers?A. Workmates. B. Neighbors. C. Schoolmates.9. Where are the speakers?A. In Paris. B. In London. C. In Rome.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. What language is the woman learning this term?A. French. B. Spanish. C. German.11. What does the man find it difficult t
5、o learn?A. The guitar. B. The piano. C. The violin.12. What does the woman plan to do on Saturday?A. Play tennis. B. Watch a match. C. Check her teeth.听第 9 段材料,回答第 13 至第 16 题。13. How much should a person pay for a room in total every month? A. $700. B. $730. C. $760.14. What is unavailable in the wo
6、mans house?A. A dryer. B. A dishwasher. C. A washing machine.15. Which place is nearest to the womans house?A. The cinema. B. The park. C. The beach.16. Who is the man probably?A. A student. B. A house owner. C. A house agent.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. What will take place in the hotel this weekend
7、?A. A birthday party. B. A trade fair. C. A wedding.18. What is the hotel staff unsure about?A. The list of the food. B. The number of guests. C. The length of the event.19. When will guests probably start arriving?A. From 7:15. B. From 7:30. C. From 7:45.20. What will guests see in the event?A. A b
8、and. B. A comedian. C. A magician.第二部分 阅读理解(共两节,20 小题,每题 2 分,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)AIsland Lobster (龙虾) Company OpenOwners Katie and Thom Werner opened Island Lobster Company earlier this week. Its located on Peaks Island in the space formerly occupied by Peaks Island House.The 64-sea
9、t establishment is a trap-to-table restaurant. The Werners are serving lobsters that theyre trapped and hauled in with their own boat. You can see a copy of their menu on their website.Coals Pizza Opens TodayCoals Pizza is scheduled to open today at 5 pm. Coals is located at 114 Preble Street in the
10、 former Portland & Rochester space. This is Coals only location outside of New York. They specialize in grilled pizza. You can see their full menu online.Lukes LobsterThe seafood spot, which will soft open for dinner on Wednesday, is a major milestone for the lobster company that first launched in M
11、anhattan in 2009. Started by Cape Elizabeth native Luke Holden, Lukes Lobster debuted in New York Citys East Village, and went on to make its mark in 10 cities across the U.S. plus Japan and China.Under Construction: TwistA new food truck called Twist is under development Twist is a collaboration be
12、tween Melissa Lombardi, a former manager at Woodford F&B and Dan Zarin, the longtime writer of the Breakfast Serial column. Twist will be serving customized ice cream and shakes made to order.1. What is special in Island Lobster Company?A. It serves freshly caught lobsters.B. It is the only location
13、 outside of New York.C. It is a milestone for the lobster company.D. It serves customized ice cream and shakes2. Where should you go if you want to have pizza?A. Peaks Island.B. 114 Preble Street.C. Portland & Rochester space.D. New York Citys East Village.3. Which restaurant has opened a branch in
14、China?A. Island Lobster Company.B. Coals Pizza.C. Lukes Lobster.D. Twist.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了几家特色饭店。【1题详解】细节理解题。根据第二段第二句“The Werners are serving lobsters that theyve trapped and hauled in with their own boat”(The Werners 正在提供龙虾,他们用自己的船捕获和捕捞龙虾)由此可知,它提供新鲜的现抓龙虾。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第三段“Co
15、als Pizza is scheduled to open today at 5 pm. Coals is located at 114 Preble Street in the former Portland & Rochester space.”(Coals Pizza预定今天下午5点开始营业。 Coals位于前波特兰和罗切斯特空间的普里波街114号)由此可知,如果你想吃披萨,你可以去普里波街114号。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第四段第二句“Started by Cape Elizabeth native Luke Holden, Lukes Lobster debuted i
16、n New York Citys East Village, and went on to make its mark in 10 cities across the U.S.plus Japan and China.”(卢克霍尔顿(Luke Holden)是土生土长的 Luke Holden人,他创办了卢克龙虾餐厅(Lukes Lobster),并在纽约市首次亮相,随后在全美10个城市风靡开来-加上日本和中国。”)由此可知, Lukes Lobster在中国开了分店。故选C。BStan Lee, co-founder of the Marvel Universe(漫威宇宙) and co-c
17、reator of many of its most popular superheroes, died at the age of 95.Lee was born Stanley Martin Lieber in New York in 1992. As a son of working-class Jewish immigrants from Romania, times were hard and he lived with his family in a shabby single-bedroom apartment. After graduating from high school
18、 at 16, Lieber landed a job as an assistant at Timely Comics. By the early 1940s, he was a temporary editor for the company. It was at this time that he began using his pen name-Stan Lee. In 1947, two years after returning from serving for the U.S. Army, Lee married his wife, Joan. The two began the
19、ir 70-year marriage and had two children.In the late 1950s, DC Comics breathed new life into its classic superhero and experienced a significant success with its updated version of the Flash, and later with super-team the Justice League(正义联盟) of America.To compete against DC Comics, Lee was given th
20、e task of creating their own group of superheroes. In 1961, Timely Comics changed its name into Marvel Comics after Atlas Comics, and that November saw the debut(首次亮相) of the Fantastic Four. Lees later famous and lasting creations of comic-book superheroes included Spider-Man, the Hulk, Thor, Iron M
21、an and the X-men.Over the course of his career, Lee was an icon of Marvel Comics. As a writer and editor and, at various points, both the publisher and vice president of Marvel Comics, Lee not only introduced interesting characters to the industry, but changed the way that comic books came together.
22、 He also created a cooperative workflow between writers and artists, which became known as the “Marvel Method”. Lee received a National Medal of Arts in 2008 for his innovations that revolutionized (=completely changed) American comic books.4. What do we know about Lee from paragraph 2?A. He served
23、for the U.S. Army for two years.B. He suffered from an unfortunate marriage.C. He had a tough and struggling childhood.D. He adopted his pen name at the age of 16.5. What was the company called when Spider-Man was created?A. Timely Comics.B. Marvel Comics.C. Atlas Comics.D. DC Comics.6. What does th
24、e underlined word “icon” in the last paragraph?A. Theme.B. Character.C. Assistant.D. Symbol.7. What can be the best title for the text?A. Stan Lee, the Godfather of Marvel Comics.B. The Development of Marvel Comics.C. Stan Lee, a Superhero in Comic Books.D. The Popular Superheroes of Marvel Comics.【
25、答案】4. C 5. B 6. D 7. A【解析】这是一篇说明文。主要介绍了漫威创始人Stan Lee具有传奇色彩的一生。作为一名漫威创始人,他对美国的漫画进行了革新,创造了许多超级英雄,荣获了国家艺术奖章。【4题详解】推理判断题。根据第二段中As a son of working-class Jewish immigrants from Romania, times were hard and he lived with his family in a shabby single-bedroom apartment.可知作为一个来自罗马尼亚的犹太移民工人阶级的儿子,日子很艰难,他和家人住在
26、一间破旧的单卧室公寓里。由此可推知,Stan Lee有一个艰辛的童年。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第四段中In 1961, Timely Comics changed its name into Marvel Comics after Atlas Comics可知1961年,及时漫画继阿特拉斯之后更名为漫威漫画,由此可知公司的名字依次为Timely Comics, Atlas Comics到最后Marvel Comics,神奇四侠于1961年首次推出,而蜘蛛侠是之后创作的,所以创作蜘蛛侠时公司的名字应该是漫威Marvel Comics,故选B。【6题详解】词义猜测题。最后一段介绍了St
27、an Lee的成就,作为漫威宇宙的创始人之一,Stan Lee可以算作是美国漫画历史上最伟大的人物之一,没有他可能就没有现在的漫威世界,所以他可以被称为是漫威宇宙的标志。故可知划线单词意思为“标志”,故选D。【7题详解】主旨大意题。根据文章第一段Stan Lee, co-founder of the Marvel Universe and co-creator of many of its most popular superheroes, died at the age of 95.可知Stan Lee,漫威宇宙联合创始人和许多最受欢迎的超级英雄的共同创造者,去世,享年95岁。结合文章主要介
28、绍了Stan Lee具有传奇色彩的一生。作为一名漫威创始人,他对美国的漫画进行了革新,创造了许多超级英雄,荣获了国家艺术奖章。故A选项“Stan Lee,漫威漫画的教父”符合文章标题。故选A。CEducation appears to protect older adults especially women, against memory loss, according to a study by investigators at Georgetown University Medical Center.The Study tested declarative memory in 704 o
29、lder adults (58-98 years of age). Declarative memory refers to our ability to remember events facts and words, such as where you put your keys or the name of that new neighbor. The investigators found that their memory performance became progressively worse with aging. However, more years of early-l
30、ife education countered these Tosses, especially in women.For example, the declarative memory abilities of an 80-year-old woman with a bachelors degree would be as good as those of a 60-year-old woman with a high school education. So, four extra years of education make up for the memory losses from
31、20 years of aging.“Simply said, learning brings about learning.” says the studys senior investigator, Michael Unman. “Since learning new information in declarative memory is easier if it is related to knowledge we already have, more knowledge from more education should result in better memory abilit
32、ies, even years later,” adds the studys lead author, Jana Reifegerste.“Evidence suggests that girls often have better declarative memory than boys, so education may lead to greater knowledge gains in girls,” says Ullman. “Education may thus particularly benefit memory abilities in women, even years
33、later in old age.”The study tested individuals in a non-Western population. Participants varied in the number of years of education, from none at all to graduate studies. Future research is needed to test whether the findings generalize to other populations, Ullman says.“These findings may be import
34、ant, especially considering the rapidly aging population globally,” Reifegerste says. “The results argue for further efforts to increase access to education.”“Education has also been found to delay the beginning of Alzheimers disease,” Ullman says. “We believe that our findings may shed light on why
35、 this occurs.”8. The underlined “counter” in Paragraph 2 probably means_.A. cancelB. changeC. replaceD. reduce9. What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to?A. New information.B. Declarative memory.C. Former education.D. Better memory ability.10. The research findings may help .A. slo
36、w down the process of agingB. promote the development of educationC. advance the study of Alzheimers diseaseD. ensure the equal rights of womens education11. The passage mainly talks about that .A. declarative memory abilities fail with agingB. women should try to obtain a bachelors degreeC. learnin
37、g regularly helps improve old adults memoryD. early-life education helps prevent memory loss in old age【答案】8. D 9. A 10. C 11. D【解析】这是一篇说明文。乔治城大学医学中心的一项研究表明,教育似乎能保护老年人,尤其是女性,防止记忆力减退。文章主要说明了这一研究的过程,以及研究发现教育对于延缓衰老与疾病发生的益处。【8题详解】词义猜测题。根据第三段中For example, the declarative memory abilities of an 80-year-ol
38、d woman with a bachelors degree would be as good as those of a 60-vear-old woman with a high school education.可知,例如,一位拥有学士学位的80岁老妇人的陈述性记忆能力与一位受过高中教育的60岁老妇人一样好。由此可知,教育可以减少记忆能力的衰退。故划线词意思是“减少”。A. cancel取消;B. change改变;C. replace取代;D. reduce减少。故选D。【9题详解】词义猜测题。根据上文Since learning new information in declara
39、tive memory is easier以及后文is related to knowledge we already have可知,如果新学到的信息和原先已有的知识有关,那么学起来就会更容易。由此可知,it指的是“新信息”。故选A。【10题详解】细节理解题。根据最后一段“Education has also been found to delay the beginning of Alzheimers disease,” Ullman says. “We believe that our findings may shed light on why this occurs.”可知,“教育也被
40、发现可以延缓老年痴呆症的发生,”Ullman说:“我们相信,我们的发现可能会揭示这一现象发生的原因。”由此可知,研究结果可能有助于推进对阿尔茨海默病的研究。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据第一段Education appears to protect older adults especially women, against memory loss, according to a study by investigators at Georgetown University Medical Center.可知,乔治城大学医学中心的一项研究表明,教育似乎能保护老年人,尤其是女性,防止记忆
41、力减退。结合文章还说明了这一研究的过程,以及研究发现教育对于延缓衰老与疾病发生的益处。由此可知,这篇文章主要讲的是早期生活教育有助于防止老年失忆。故选D。DFriendly doctors are “bad for their patients health”, researchers have warned as a new study revealed two thirds of young doctors struggle to be truthful with patients they like.Blurring (使模糊) the lines between social and
42、professional relationships can affect the level of care offered and prevent patients from being honest about important side effects.“Doctors should avoid adding patients as friends on Facebook, they should not hug or allow patients to call them by their first names.” regulators have warned. “Those w
43、ho break the boundaries will face some punishment.”It comes as a survey of 338 oncologists (肿瘤科医生) under the age of 40, found 59 per cent said they found it difficult to tell the truth to those patients they liked. Sixty per cent of respondents said if doctors felt too close to their patients, it co
44、uld prevent them from making objective decisions about a persons care.Lesley Fallowfield, of Brighton and Sussex Medical School, said: “Oncology is a profession that can be enormously rewarding but is filled with many challenges. Young oncologists have to master dealing with anxious patients who are
45、 facing a life-threatening disease; conveying the true prognosis (预后); discussing the complexity of modern treatments; and explaining the unavailability of some drugs, the side-effects of treatment, and likely treatment aims.”But she said, “Those doctors who have entered the profession in the age of
46、 the Internet worldare more likely to fall victim to blurring the professional boundaries with patients.” She said: “The difficulty, if you hug and kiss patients, if you allow them to call you by your first name, is that quickly the relationship can become confused as a social one rather than a prof
47、essional one. Doctors become confused, I really like this person, how can I bear to tell them that theyre going to die? They find it more difficult to be objective.”12. Why are friendly doctors bad for their patientshealth?A. They dont like to cheat patients. B. They are not good at treating patient
48、s. C. They find it not easier to be objective to the patients.D. They seldom blur the relationship with patients.13. What should doctors do according to the regulations?A. Add patients as friends on Facebook.B. Have close connection with patients in life.C. Always be cold to patients.D. Keep a prope
49、r distance to patients.14. Which opinion will Lesley Fallowfield agree with?A. Oncology is a rewarding profession without challenges.B. The Internet makes it easier for young doctors to break the boundaries.C. Its not the duty of doctors to deal with patients anxiety.D. Becoming friends with patient
50、s will help them recover soon.15. Young oncologists will face the following challenges except_.A. dealing with a lot of life-threatening diseasesB. discussing difficulties of treatment with patientsC explaining the reason for the lack of some medicineD. informing patients of the possible results of
51、the treatment【答案】12. C 13. D 14. B 15. A【解析】本文是一篇议论文。文章论述了打破医生同病人专业的界限的不利之处,并从对338位肿瘤医生的调查中进行论证。【12题详解】细节理解题。根据第四段最后一句Sixty per cent of respondents said if doctors felt too close to their patients, it could prevent them from making objective decisions about a persons care.可知,60%的受访者表示,如果医生觉得与病人太过亲密,
52、可能会妨碍他们对病人的治疗做出客观的决定。由此可知,友好的医生对病人的健康有害,因为他们发现客观对待病人并不容易。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第三段第一句“Doctors should avoid adding patients as friends on Facebook, they should not hug or allow patients to call them by their first names.” regulators have warned.可知,监管机构发出了警告“医生应该避免在Facebook上把病人加为朋友,他们不应该拥抱或者允许病人直呼他们的名字。”
53、也就是说,医生应该和病人保持距离。故选D。【14题详解】推理判断题。根据倒数第二段But she said, “Those doctors who have entered the profession in the age of the Internet worldare more likely to fall victim to blurring the professional boundaries with patients.” 可知,但她说:“那些在互联网时代进入这个行业的医生更有可能成为受害者,因为他们模糊了与病人之间的专业界限。”由此可知,电脑使得年轻医生更容易打破界限。故选B【
54、15题详解】细节理解题。根据倒数第三段Young oncologists have to master dealing with anxious patients who are facing a life-threatening disease; conveying the true prognosis (预后); discussing the complexity of modern treatments; and explaining the unavailability of some drugs, the side-effects of treatment, and likely t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342500.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
