新疆昌吉回族自治州玛纳斯县第一中学2019-2020学年高二下学期期中考试英语试卷 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆昌吉回族自治州玛纳斯县第一中学2019-2020学年高二下学期期中考试英语试卷 WORD版含答案 新疆 昌吉 回
- 资源描述:
-
1、英语试卷第一部分:阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMuseumsSkyscraper MuseumWednesday - Sunday: 10:00 AM - 6:00 PMAdults: $5305-756-2385Interested in tall buildings? Design? Then this museum is for you! Check the historical buildings and their special design right in low
2、er Manhattan.Madame Tussauds Wax(蜡像) MuseumSunday - Thursday: 10:00 AM - 8:00 PMFriday - Saturday: 10:00 AM - 10:00 PMAdults: $29 Students: $13305-532-9623The students in Manhattan had an exciting experience at Madame Tussauds! They met hundreds of famous people at a discounted (打折)price! This museu
3、m is your chance to meet your idols and have a picture taken with them.World Art MuseumDaily: 11:00 AM Midnight (including holidays)Cost: $15305-532-9336 http:/www. Located in the heart of the South Beach Art Deco district, this museum shouldnt be missed! It is currently one of South Floridas hottes
4、t new attractions.Bass Museum of ArtTuesday - Saturday: 10:00 AM - 5:00 PMSunday: 11:00 AM - 5:00 PMAdults: $8 The old / Students: $6305-673-7530 http:/www. bassmuseum.orgEnjoy European paintings, and sculptures. It also includes exhibitions of modern artists from different parts of the world. You w
5、ill also enjoy visiting its beautiful museum shop and media center.1. If you are interested in building a house, you may go to_.A. Madame Tussauds Wax MuseumB. Skyscraper MuseumC. World Art MuseumD. Bass Museum of Art2. If you want to go to a museum, but you are only free after 10 pm, you can phone_
6、.A. 305-756-2385B. 305-532-9623C. 305-673-7530D. 305-532-93363. If you go to Madame Tussauds Wax Museum, you _.A. will have a gift from themB. are free to go at any timeC. will have the chance to take a pictureD. can shake hands with your idols4. If your classmate is going to Bass Museum of Art with
7、 his grandparents, how much will they pay?A. $20B. $18C. $22D. $24【答案】1. B 2. D 3. C 4. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了几个博物馆。【1题详解】细节理解题。根据第一部分中的“Skyscraper MuseumInterested in tall buildings? Design? Then this museum is for you!”可知,对设计建造高楼感兴趣的人可以去Skyscraper Museum。故选B。【2题详解】细节理解题。根据World Art MuseumDaily: 11
8、:00 AM Midnight (including holidays)Cost: $15305-532-9336 http:/www. 可知,World Art Museum的开放时间从上午11点到半夜,因此,适合晚上10点之后有空的人。故选D。【3题详解】细节理解题。根据“Madame Tussauds Wax(蜡像) MuseumThis museum is your chance to meet your idols and have a picture taken with them.”可知,去Madame Tussauds Wax(蜡像) Museum,你有机会和偶像拍照。故选C。
9、【4题详解】细节理解题。根据“Bass Museum of ArtAdults: $8 The old / Students: $6”可知,成人$8,老人和学生$6,所以一个学生和两个老人共应付$18(3人x6美元)。故选B。【点睛】细心审题,直接就题找答案。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比较,确定答案。例如第一小题,直接根据题干中的“interested in building a house”锁定答案在第一部分。BMy Fir
10、st Marathon(马拉松)A month before my first marathon, one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I was determined to go ahead.I remember back to my 7th year in school. In my first P.E. class, the teacher required us to run laps and the
11、n hit a softball. I didnt do either well. He later informed me that I was not athletic.The idea that I was not athletic stuck with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a battle against myself, not about competition or whether or not I was athletic. It was all about
12、the battle against my own body and mind. A test of wills!The night before my marathon, I dreamt that I couldnt even find the finish line. I woke up sweating and nervous, but ready to prove something to myself.Shortly after crossing the start line, my shoe laces(鞋带) became untied. So I stopped to rea
13、djust. Not the start I wanted!At mile 3, I passed a sign: GO FOR IT, RUNNERS!By mile 17, I became out of breath and the once injured ankle hurt badly. Despite the pain, I stayed the course walking a bit and then running again.By mile 21, I was starving!As I approached mile 23, I could see my wife wa
14、ving a sign. She is my biggest fan. She never minded the alarm clock sounding at 4 a.m. or questioned my expenses on running.I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.Determined to be
15、 myself, move forward, free of shame and worldly labels(世俗标签), I can now call myself a marathon winner.5. Amonthbeforethemarathon,theauthor _.A. waswelltrainedB. feltscaredC. madeuphismindtorunD. losthope6. WhydidtheauthormentiontheP.E.classinhis7thyear?A. Toacknowledgethesupportofhisteacher.B. Toam
16、usethereaderswithafunnystory.C. Toshowhewasnottalentedinsports.D. Toshareapreciousmemory.7. Howwastheauthorsfirstmarathon?A. Hemadeit.B. Hequithalfway.C. Hegotthefirstprize.D. Hewalkedtotheend.8. Whatdoesthestorymainlytellus?A. Amanoweshissuccesstohisfamilysupport.B. Awinnerisonewithagreateffortofwi
17、ll.C. Failureisthemotherofsuccess.D. Oneisnevertoooldtolearn.【答案】5. C 6. C 7. A 8. B【解析】本文为一篇记叙文。讲述了自己第一次跑马拉松,凭借自己的意志力成功跑完全程的励志故事。【5题详解】细节理解题。根据文章第一段最后一句Yet, I was determined to go ahead.可知,马拉松赛前一个月尽管作者脚踝受伤使得训练时间缩短,但作者仍下定决心参赛。故选C。【6题详解】细节理解题。根据文章第二段I didnt do either well. He later informed me that I
18、 was not athletic可知,作者提到7年级的事情是为了证明自己真的没有运动天赋。故选C。【7题详解】细节理解题。根据文章第10段I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.可知,作者坚持到了最后,而且得到了一块奖牌,虽然不是第一名,由此可见他成功地跑完了马拉松。故选A。【8题详解】主旨大意题。通读全文可知,作者在
19、讲述自己跑马拉松的经历,再根据最后一段Determined to be myself, move forward, free of shame and worldly labels(世俗标签), I can now call myself a marathon winner.可知,作者成功跑完马拉松源于自己的意志。故选B。点睛:文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化
20、为:(1)一一对应型。(2)语言转述型。(3)语意理解型。(4)是非辨别型。(5)事实排序型。此题中的前三题为细节理解题。细节理解题首先要根据题干准确定位信息句,其次要对信息句进行准确的理解和判断,如第一题为转述型,I was determined to go ahead即made up his mind to run。第二题为语义理解题。根据文章第二段的信息In my first P.E. class, the teacher required us to run laps and then hit a softball. I didnt do either well.可知,作者没有运动天赋
21、。而第三题则为转述型,根据信息句I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.可知,作者跑完了马拉松,正好与made it 意义相同。CMy 17-year-old daughter went off to college and having her away from home brought back memories
22、of watching Peter Pan when she was little. In the classic TV production, one scene in particular impressed me: when Mrs. Darling puts her children into bed. As she turns off the last of the night light, she takes one last look at the bedroom and says, “Dear night lights protect my sleeping children.
23、” As a mother, I know how much she loves her children.It has been several weeks since we took our daughter to college and she seems to be adjusting well after a short period of homesickness. For us, though, its another story. Like most parents, I love checking in on my children at night. But now she
24、s gone, and I find night times the hardest. I miss her most at night.In my neighborhood, most of the parents whose kids are off to college are dealing with similar melancholy. My husband is filled with anxiety. One friend talked about getting this sick feeling in her stomach as she prepared for the
25、college drop-off. We complained that many of us were too busy to truly enjoy being with our children while we had them.For us moms, seeing Toy Story 3 only made the sadness worse as we watched the character Andy, who is the same age as our kids, say goodbye to his childhood as he prepares to leave f
26、or college. And its not just “first-time” parents like me. Two moms who have kids already well into college said the separation didnt get any easier. “You feel like something has been taken away from inside you,” said one of them.I imagine things will get easier with time, especially as I see my dau
27、ghter adjust to college life. Meanwhile, as I keep my cell phone close to me in bed and text my daughter goodnight and sweet dreams every night, I like to think at messages serve as a night light that keeps her safe.9. The writer was deeply impressed by the scene in Peter Pan because _.A. she watche
28、d the scene with her daughterB. the scene was very exciting and interestingC. the scene taught her and her daughter a good lessonD. as a mother, she understood how much a mother loved her children10. After her daughter went to college, the writer _.A. didnt get used to the change for a long timeB. o
29、ften cried as she missed her daughter so muchC. realized she hadnt done enough for her daughterD. failed to have a good sleep every night11. What is the underlined word “melancholy” in Paragraph 3 similar in meaning to?A. Happiness.B. Anger.C. Sadness.D. Excitement.12. According to the last paragrap
30、h, why did the writer keep her cell phone close to her in bed?A. To call her daughter any time.B. To wait for her daughters calls.C. To say good night to her daughter.D. To wait for her daughters messages.【答案】9. D 10. A 11. C 12. C【解析】本文为记叙文,介绍了作者17岁女儿上大学后,使她再次想起作者小时候看过的一部经典电视剧。很多父母和电视剧的主人公一样对自己的孩子有
31、着深深的爱。【9题详解】D细节理解题。从第一段第二句主题“In the classic TV production, one scene in particular impressed me” 找到题目的关键词impressed,然后向下研读寻找在第一段最后一句“As a mother, I know how much she loves her children.”找到与选项D相同的词组she loves her children. 句意:“在这部经典电视中,一个场景给我留下了深刻的印象:” “作为一个母亲,我知道她多么地爱她的孩子。” 故选D。【10题详解】A 细节理解题。从第二段第一句
32、“It has been several weeks since we took our daughter to college and she seems to be adjusting well after a short period of homesickness.”自从我带孩子去大学已经几个星期了,而且她在短暂的恋家之后她适应得很好。第二段第四第五句“But now shes gone, and I find night times the hardest. I miss her most at night.”现在她去学校了,我发现夜晚很难熬。夜里我最想念她。可见,作者在女儿去大学后
33、很长一段时间无法习惯。故选A。【11题详解】C词义猜测题。从“melancholy”向上查读到第二段最后一句“But now shes gone, and I find night times the hardest. I miss her most at night.” 现在她去学校了,我发现夜晚很难熬。夜里我最想念她。从“melancholy”下的第二句 “My husband is filled with anxiety.”我的丈夫满是焦虑。可知,孩子离开家后,父母们很难熬,伤心。故选C。【12题详解】C细节理解题。从“Meanwhile, as I keep my cell phone
34、 close to me in bed and text my daughter goodnight and sweet dreams every night” 同时,我把手机放床边,给我女儿发短信道晚安,祝她每夜好梦。可知,作者把手机放在身边为了给女儿发短信道晚安。故选C。考点:考查记叙文阅读DYou use her as a shoulder to cry on. She texts you back with casual jokes. But she, Xiaoice, is only a virtual chatbot.Xiaoice, Microsofts latest artif
35、icial intelligence robot, was briefly released in 2014, and returned to WeChat in 2015, where she became a big hit. Millions young Chinese now exchange with her daily, The New York Times reported. On WeChat, Xiaoice is an official account. After following it, users can start text-based conversations
36、 with Xiaoice.“People loved to talk with Xiaoice for her incredible learning ability,” Liu Jinchang, a researcher at High-tech Research and Development Center under the Ministry of Science and Technology, told China Daily. Apart from her ability to identify photos and send emojis in conversations, X
37、iaoice gains 45 percent of her knowledge from interacting with users, China Daily reported.Chatbot programs first appeared in the mid-1960s in the US. Driven by top tech companies, they are becoming smarter and more common. For instance, IBMs latest artificial intelligence program serves as an acade
38、mic consultant at Australias Deakin University, answering students questions about course schedules and financial aid. Apples Siri and Amazons Alexa have been used as voice assistants who can read news, play music and even make jokes for their users.These programs are expected to move beyond smartph
39、ones, into televisions, cars and living rooms, The New York Times pointed out. However, it may take decades before scientists develop a “Samantha”, the advanced chatbot seen in the fiction film Her. In the film, Samantha sparks a romantic relationship with her user played by US actor Joaquin Phoenix
40、. Many viewers are enthusiastic about this fantasy of virtual soul mate.13. What does the underlined part in Paragraph 2 mean?A. She became a best-seller.B. She became very powerful.C. She became a moneyman.D. She became very popular.14. Which of the following can Xiaoice do?A. Do housework.B. Sprea
41、d messages.C. Identify various photos.D. Read news to her users.15. What can be learned from the last paragraph?A. Chatbots mainly run on smartphones now.B. Itll take decades to apply Chatbots to cars.C. Samantha is played by a US actor in the film.D. The film Her doesnt interest many audiences.【答案】
42、13. D 14. C 15. A【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一款聊天机器人Xiaoice,文章介绍了她的功能和特点。【13题详解】词义猜测题。根据后面的“Millions young Chinese now exchange with her daily”可知,数百万年轻的中国人现在每天和Xiaoice交流,由此推知,Xiaoice非常受欢迎。D选项表达此意。故选D。【14题详解】细节理解题。根据第三段中的“Apart from her ability to identify photos and send emojis in conversations, Xiaoice gains
43、45 percent of her knowledge from interacting with users, China Daily reported.”可知,据中国日报报道,除了能够识别照片和在对话中发送表情符号外,小冰45%的知识来自与用户的互动。所以Xiaoice具备识别照片和在对话中发送表情符号的能力。故选C。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中的“These programs are expected to move beyond smartphones, into televisions, cars and living rooms, The New York Times
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346803.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023九年级语文上册第1单元3我爱这土地第1课时课件(部编版).pptx
