分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型《南方新课堂》2017高考(新课标)英语二轮专题复习 -专题一训练3事件排序 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:349493
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:13
  • 大小:341.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    南方新课堂
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家专题一 阅读理解训练3事件排序A(导学号59430058)The Verizon Innovative App Challenge gives kids a chance to create apps (计算机应用程序) that can solve problems in their community.Do you want to make a difference in your community? The Verizon Innovative App Challenge can get you started.The first step is to

    2、think of a problem in your community.The next step is to create an app that can solve the problem.Groups of five to seven students in middle school or high school,led by a teacher,can enter the contest.First,teams compete on a local level.Teams that make it to the next round receive $5,000 for their

    3、 schools.Finalists present their app ideas to judges in a live webinar (网络研讨会)Next,the judges pick national winners.The top eight teams receive an additional $15,000 for their schools,and each team member receives a Samsung tablet.Plus,the winning teams get the chance to bring their app to life.A gr

    4、oup of six girls from Los Fresnos,Texas,won the second annual Verizon Innovative App Challenge.They came up with the Hello Navi app concept,short for “hello navigation”The app was designed to help visuallyimpaired students navigate their school by using an internal compass and voiceover technology.R

    5、ead more about the team in September 19,2014 issue of TIME For Kids: Edition 34.Do you have an app idea that could help solve a local issue?The deadline to register is November 24,2014.Find more information and register your team at verizonfoundation.org/appchallenge.Here are some tips from the Veri

    6、zon Foundation to get you started :Get your team together for a brainstorming meeting.Write out all the ideas that come to mind.Dont ignore challenges.Think of the problems that exist in your community.Ask family,friends,and people in your community to share their thoughts about problems that they w

    7、ant to see solved.【语篇解读】威瑞森创新应用挑战赛旨在鼓励学生学以致用,研发计算机应用程序来解决社区存在的问题。1. The Verizon Innovative App Challenge was launched to _Alet students create apps to solve problemsBcall on students to put their ideas into practiceCinspire students to focus on social problemsDencourage students to cooperate with te

    8、achers解析:细节理解题。根据第一段可知,威瑞森创新应用挑战赛的目的是让学生研发计算机应用程序,以解决所在社区存在的问题。答案:A2In which order should one follow to enter the Verizon Innovative App Challenge?You think of a problem in your community.Your team compete against others in your city.You invent an app with your partners and teachers.Winning teams ca

    9、n compete to become national winners.ABC D解析:细节理解题。根据第二、三、四段的内容可知,参加这个比赛的第一步是发现所在社区存在的问题;第二步是和同学及老师一起发明一个能解决这个问题的应用程序;第三步是在当地竞赛;第四步是初赛的获胜者进入决赛争夺全国的冠军。故顺序为。答案:B3What does the 5th paragraph mainly talk about?AThe winning team and their app of the second Verizon Innovative App Challenge.BAn app designe

    10、d to help the disabled to work on the computer.CAn app concept that navigates blind students to explore nature.DSix girls from Los Fresnos,Texas who signed up for the contest.解析:段落大意题。第五段介绍了第二届威瑞森创新应用挑战赛大赛的获奖者和她们的获胜作品。答案:A4Whats the purpose of the passage?ATo tell readers how to solve a local issue.

    11、BTo invite kids to join in the Verizon Innovative App Challenge.CTo offer readers information about a talent show.DTo appeal to adults to make contributions to society.解析:写作目的题。本文介绍了威瑞森创新应用挑战赛的目的、如何报名参加、比赛的主要流程等内容。因此这篇文章的目的是呼吁青少年参加这个比赛。答案:BBA group of Mississippi hunters who shot and killed an allig

    12、ator (短吻鳄) weighing 910 pounds on Sunday,were amazed when they discovered that the animal already bore injuries caused by musket (火枪) from the Civil War era.A total of 9 bullets were found,and the various tests and analyses have confirmed that they were indeed fired at the animal in the 19th century

    13、.9 of the wounds on the animal are believed to have been caused by Enfield Pattern 1853 muskets.These old injuries were concentrated around the animals tail and hind legs,suggesting that the alligator could have possibly been used as a target for shooting practice by Confederate troops.The huge anim

    14、al also bore five other bullet wounds from three different calibers of hunting guns,as well as many dents and scars,which shows that it survived many firearm injuries in the past.It did not,however,survive the six 50caliber bullets fired at him by the group of amateur hunters from Jackson,who were f

    15、inally able to gun it down.The bullets were confirmed as true musket ammunitions (弹药) from between 1850 and 1870.This incredible animal brings a whole new view on this large animal native to the southeastern United States.American alligators have been known for years to live well over 50 years and w

    16、ere thought capable of possibly living as long as 70 or 80 years,but this one was estimated to have been 185 years old at the time of its death.Others like turtles have been known to have lifespans of over 150 years,but it is the first of crocodile of such an old age ever found.It is also one of the

    17、 biggest alligators ever killed in the United States.The heaviest ever recorded,weighing in at an unbelievable 1,011.5 lbs,was pulled out of a river in Alabama in August of this year.【语篇解读】 一群密西西比州的猎人射杀了一条短吻鳄,发现其身上的伤竟然是美国内战时期留下的。此外,它还是迄今发现的寿命最长的鳄鱼。5What made the hunters shocked at the alligators wou

    18、nds?AThey didnt cause death to the alligator.BThey left many dents and scars on the alligator.CThey were caused by musket from the Civil War era.DThey were concentrated around its tail and hind legs.解析:细节理解题。由第一段中的“were amazed when they discovered that the animal already bore injuries caused by musk

    19、et(火枪)from the Civil War era”可知答案C项。答案:C6How many bullet wounds were found on the alligator based on the passage?A9.B11.C14. D20.解析:数字计算题。由第一段中的“A total of 9 bullets were found”及第三段中的“bore five other bullet wounds”“survive the six 50caliber bullets”可知答案为D项。答案:D7What can be learned about American all

    20、igators?AThey are in danger of dying out.BThey are the biggest of all the crocodiles.CThey weigh as much as 910 pounds on average.DThey can probably live as long as 70 or 80 years.解析:细节理解题。由倒数第二段中“were thought capable of possibly living as long as 70 or 80 years”可知答案为D项。答案:D8What can be inferred fro

    21、m the last two paragraphs?AThe 185yearold alligator will change peoples understanding of alligators.BMore such huge alligators are likely to be found in rivers in Alabama State.CThe hunters may be ashamed of themselves for killing this alligator.DAmerican alligators have the longest lifespan of over

    22、 150 years.解析:推理判断题。由倒数第二段中的“This incredible animal brings a whole new view on this large animal native to the southeastern United State”可知答案A项。答案:ACIs it possible that the sinking of the Titanic was caused by a ghost? A plot of the story below is true.but did it really happen quite like this?Our st

    23、ory begins not in the icy cold waters of the North Atlantic,but rather thousands of miles away in Egypt.It is here,perhaps,that we can find the start of the mystery (谜) of the Titanic,in the year 1910,in the great city of Cairo.One day,a famous professor of Egyptian history called Douglas Murray was

    24、 staying in Cairo,when he was contacted by an American adventurer.The American had something unusual to offer Murray,something that was certain to thrill him: a beautiful ancient Egyptian mummy case,containing the mummy of an Egyptian queen.It was over 3,000 years old,but in beautiful conditiongold,

    25、with bright paintings on it.Murray was delighted with both the object and the askingprice.He gave the man a cheque immediately.The cheque was never cashed.That evening the American adventurer died.For his part,Murray arranged to have the treasure sent back to Britain.However,it was not long before h

    26、e learnt more about the beautiful mummy case: On the walls of the tomb in which it had been discovered,there were messages which warned of terrible consequences to anyone who broke into the tomb.Murray was disbelieving of these warnings until a few days later,when a gun he was holding exploded in hi

    27、s hand,shattering his arm.The arm had to be cut off.After the accident,Murray decided to return to his homeland.On the return journey,two of his companions died mysteriously,and two servants who had handled the mummy also passed away.The nowterrified Murray decided he would get rid of the cursed cas

    28、e as soon as he arrived in London.A lady he knew named Janet Jones said she would like it,so he gave it to her.Shortly afterwards,Jones mother died,and she herself caught a strange disease.She tried returning the mummy,but naturally Murray refused it.In the end,it was presented to the British Museum

    29、.Even in the museum,the mummy apparently continued to cause strange events.A museum photographer died shortly after taking pictures of the new exhibit,and a manager also died for no apparent reason.In the end,the British Museum decided to get rid of the mummy too.They sold it to a collector in New Y

    30、ork.At the start of April 1912,arrangements for the transfer were complete,and the mummy began the journey to its new home.But the New Yorker never received the mummy or its case.For when the Titanic sank,one of the objects in its strongroom was the mummy case.Or so they say.【语篇解读】本文是一篇记叙文。讲述了一个关于泰坦

    31、尼克号沉没原因的神秘故事。9In Paragraph 6,the underlined word “cursed” is closest in meaning to _Aforgotten BuncommonCexpensive Dunlucky解析:词义猜测题。根据第五段倒数第二句和第六段第二句可知,这个箱子带来连连厄运。由此可推知,这个箱子是受诅咒的,unlucky意为“不幸运的,不吉祥的”,与cursed “受诅咒的”意思接近。故选D项。答案:D10In what order did the following events occur?aThe case was given to th

    32、e British Museum.bJanet Jones caught a mysterious illness.cMurrays arm was cut off.dThe mummy case was sold to an American.eA man who took a picture of the case died.fWarnings were written on the tombs walls.Af,c,b,a,e,d Bc,f,b,a,e,dCd,f,b,c,a,e Df,a,c,b,e,d解析: 事件排序题。通读全文可知,本文的叙述顺序为坟墓的墙上写有警示语,这是在坟墓建

    33、成时已有的默里直到手臂被枪打到才相信诅咒,因此把它卖给了珍妮特琼斯其后她得了一种怪病,然后想还回去木乃伊从珍妮特琼斯手里辗转到了英国博物馆一个给这个箱子拍照的博物馆摄影师死了博物馆又将它卖给了美国人。故选A项。答案:A11According to the passage,where is the Egyptian mummy now?AAt the British Museum.BIn New York.CIn Egypt.DUnder the sea.解析:推理判断题。根据最后一段第三句“For when the Titanic sank,one of the objects in its

    34、strongroom was the mummy case.”可知,当泰坦尼克号沉船时,装有木乃伊的箱子在船上。由此可推知,该木乃伊已随泰坦尼克号沉入海底。故选D项。答案:D12What is the main purpose of this passage?ATo entertain readers with a story of mystery.BTo introduce an important historical event to readers.CTo warn readers about the dangers of mummies curses.DTo inform reade

    35、rs about the true cause of the Titanics sinking.解析: 写作意图题。根据文章开头可知,这个故事的真实性并不确定,本文只是以一种轻松的语言向读者讲述了一个关于泰坦尼克号沉没原因的神秘故事,目的只是娱乐读者,故选A项。答案:AD(导学号59430059)(2016洛阳高三二模)“BANG!”the door caused a reverberation (回声)It was just standing there,with Father standing on one side,and me on the other side.We were bot

    36、h in great anger.“Never set foot in this house again!” stormed Father.With tears welling up in my eyes,I rushed out of the flat and ran along the street.The street lights were shining,causing rather sad feelings.I wandered aimlessly.A young father who held a child in his arms walked past me.I felt a

    37、s if I saw my childhood from another space:happy and carefree.But now.I dont know whether it is because I have grown up or because Dad is getting old.We differ in our ways of thinking.We are just like two people coming from two different worlds.It feels like there is an iron door between us that can

    38、 never be opened.I wandered the streets,without a destination in mind. My_heart_was_frozen_on_this_hot_summer_night.As I walked on,there were fewer and fewer people on the streets,until I had only the street lights to keep me company.When I finally reached the highrise apartment block in which I liv

    39、ed,I saw that the light was still on.I thought to myself,“Is Father waiting for me,or is he still angry with me?”In fact,it was nothing.Perhaps,Dad was throwing away some of his old stamps.Perhaps he thought they were useless.I never had the courage to tell him that I liked collecting stamps.All the

    40、 lights were off except Fathers.Dad was always like this.Maybe he didnt know how to express himself.After shouting at me,he never showed any mercy or any moments of regret.This was how he always was.He has been a leader for so long that telling everyone else what to do has become his second nature.T

    41、he light was still on.“Am I wrong?” I whispered,maybe.With the key in my hand,I was as nervous as I had ever been.At last,I decided to open the door.As soon as I opened the door,tears ran down my cheeks.I suddenly realized that the iron door that I had imagined between us did not exist at all.Loveit

    42、s second to none.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者与父亲吵架后负气出走,在街上游荡了一会儿后才回家。当他打开门时,却被父亲浓浓的爱意感动得热泪盈眶,此时横在父子之间的那道铁门也消融了。13Which is the correct order of the following events according to the passage?aI opened the door and entered the house.bI ran out into the street angrily.cI reached the place where I lived and saw my

    43、 house still brightly lit.dI recalled my happy childhood.eI began to walk about in the street without any aim.Ae,b,d,c,a Bb,e,d,c,aCb,e,c,d,a De,b,c,a,d解析:事件排序题。通读全文可知,作者与父亲吵架后负气出走,在街上游荡了一段时间后想起了自己的童年,最后回到了自己住的地方,推开房门进了屋。故选B项。答案:B14Which of the following statements is TRUE according to the passage?A

    44、The author fully understood why he and his father had different thinking.BThe authors father didnt approve of his stamp collecting.CThe author and his father lacked communication.DThe authors father opened the door for him when he came back.解析:推理判断题。根据第五段后三句可知,作者和父亲的思维方式不同,两个人好像是来自不同的世界,作者感觉自己和父亲之间有

    45、一道铁门。由此可推知,作者和父亲之间缺乏沟通。故选C项。答案:C15According to the author,why did his father often shout at him?APerhaps the father was getting older and older.BPerhaps the son had already grown up.CPerhaps they never agreed with each other.DPerhaps the father had been used to doing that.解析:细节理解题。根据倒数第三段中的“Dad was

    46、always like this.”以及倒数第二段中的“telling everyone else what to do has become his second nature”可知,父亲经常对儿子大喊大叫且已习以为常了。故选D项。答案:D16What did the author mean by the underlined sentence “My heart was frozen on this hot summer night.”?AHe felt lonely because there were so few people on the street.BHe felt uncomfortable because it was a very hot night.CHe was completely disappointed with his father.DHe was at a loss because he had nowhere to go.解析:句意理解题。通读全文可知,作者是在和父亲吵架生气后才在街上闲逛的。画线句子描述的是作者在街上闲逛时的心情。由“My heart was frozen”可知,父亲的行为让作者很伤心。故选C项。答案:C 版权所有高考资源网诚招驻站老师,联系QQ2355394696

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:《南方新课堂》2017高考(新课标)英语二轮专题复习 -专题一训练3事件排序 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349493.html
    相关资源 更多
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1