2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业39 Unit 4 Pygmalion(B卷)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业39 Unit PygmalionB卷新人教版 2021 年高 英语 调研 一轮 复习 课时 作业 39 Pygmalion 新人
- 资源描述:
-
1、课时作业39Pygmalion.阅读理解A(吉林一中月考)Pygmalion is a drama in which Shaw has made sentiments one of the principle themes of discussion. The Greek sculptor Pygmalion carved a statue and fell in love with it. Aphrodite (the goddess of love) turned the statue into a living woman named Galatea, who then became P
2、ygmalions wife.The Shavian Pygmalion is Henry Higgins, a professor of phonetics, who picks up a flower girl, Eliza Doolittle, teaches her to speak as educated people do, and then successfully passes_her_off_as a duchess. But she is a human being and cannot be treated as a machine. In the course of a
3、ll his experiments and exhibitions, the professor only thinks of his own skill success and failure, but never stops to consider how the girl feels. When the experiment is over, he has a profound sense of relief that he has achieved triumph and has won his bet. Even now, the sentiment of the girl is
4、of no account. The girl naturally protests against this dehumanized relationship between her and her teacher. She hurls (投掷) the professors slippers at him when he wants them and then leaves his place. But evidently, she has begun to feel for the professor and wants also to be felt for.Now the quest
5、ion is what is the nature of Elizas feelings for the professor with whom she has lived in close association for so long? In the last act, the girl says she would not marry him even if he had proposed (求婚) to her. The professor, curiously ineffectual (无效的) to sexual emotions, does not love any girl b
6、ecause he finds them to be rivals (对手) to his own mother. He wonders, if Eliza does not want to marry him, then what does she want from him? Old Mrs Higgins, who knows much about a woman says that it would have been better if he had thanked her and petted her and told her how wonderful she had been.
7、 Then perhaps she would not have fought with him. Every girl loves to be loved. Eliza herself says that she loves Freddy and he also loves her. Professor Higgins, however, remains as ever, an old bachelor.萧伯纳的著名戏剧卖花女具有经久不衰的艺术魅力,描述的是语音学教授希金斯如何给一名卖花姑娘训练英语发音被上流社会接受并认可的故事,从而抨击了当时英国腐朽保守的等级意识。1What does t
8、he underlined phrase “passes her off as” in Paragraph 2 mean?ALets her pretend to be.BDresses her up as.CMakes her become. DTurns into.答案:A解析:词义猜测题。根据前文的“teaches her to speak as educated people do”以及下文的“In the course of all his experiments and exhibitions”可知该短语的意思是“让某人冒充或假装成”。2What kind of person do
9、 you think Higgins is according to the second paragraph?AHe is a kind man. BHe is a considerate man.CHe is a selfish man. DHe is a rude man.答案:C解析:推理判断题。根据第二段第三句可知Higgins只考虑自己的成败得失,从不考虑Eliza的感受,显然他是一个自私的人。3Why does not Eliza marry Higgins? Because _.Ashe does not love himBhis mother does not like an
10、y girl to be her rivalChe likes to be a bachelorDhe doesnt love any girl for fear of them being his mothers rivals答案:D解析:细节理解题。根据最后一段第三句可知Eliza不会嫁给Higgins,因为Higgins担心未来的妻子会成为他母亲的对手,所以他不敢爱上任何一个女孩。4Which of the following statements is TRUE?AShaw was in fact a Greek sculptor.BHiggins was experimenting
11、with Eliza.CEliza wanted to become an educated lady very much.DHiggins fell in love with Eliza at first sight.答案:B解析:细节理解题。根据第二段可知Higgins只是把Eliza当成一个试验品。故B正确。B(河南八市模拟)The worlds population is projected to reach 11 billion by the end of the century.Feeding that many people will be a challenge, and it
12、 is further complicated by the impact of climate change on agriculture. That is why some people advocate an unusual way to boost the food supply and feed people sustainably by eating less meat and more insects.About 2 billion people already eat bugs. Mexicans enjoy chillytoasted grasshoppers. Thais
13、tuck into cricket stirfries and Ghanaians snack on termites. Insects are slowly creeping on to Western menus as novelty items, but most people remain squeamish (拘谨)Yet there are three reasons why eating insects makes sense.First, they are healthier than meat. There are nearly 2,000 kinds of edible i
14、nsects, many of them packed with protein, calcium, fiber, iron and zinc. A small serving of grasshoppers can contain about the same amount of protein as a similar sized serving of beef, but has far less fat and far fewer calories.Second, raising insects is cheap, or free. Little technology or invest
15、ment is needed to produce them. Harvesting insects could provide livelihoods to some of the worlds poorest people.Finally, insects are a far more sustainable source of food than livestock. Livestock production accounts for nearly a fifth of all greenhouse gas emissions, thats more than transport. By
16、 contrast, insects produce relatively few greenhouse gases and raising them requires much less land and water. And they eat almost anything.Despite all this, most Westerners find insects hard to swallow.One solution is to use protein extracted from bugs in other products such as ready meals and past
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-351093.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
新教材2020-2021学年高中语文人教版(2019)必修下册配套课件:第四单元 跨媒介阅读与交流.pptx
